Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Världsförbättrande idéer resultatet av Microsofts Innovate4Good

0
0

Det vinnande laget i Nordens första Innovate4Good presenterade ”Bop Box” - ett enkelt kylsystem som drivs av solenergi. Syftet är att hjälpa de små lokala matproducenterna ute på utvecklingsländernas landsbygd att få bättre betalt för sina produkter och mindre svinn.

”Vinnarna valdes för att deras idé löste ett riktigt, konkret, problem.  Att ge människor i utsatta delar av världen bättre tillgång till mat är något som alla engageras av, och laget visade på ett görbart och kostnadseffektivt sätt att lösa detta” säger jurymedlemmen Andreas Ericsson från TechSoup Sverige.

Bakom Innovate4Good står Microsoft och Ung Företagsamhet, som under två dagar samlat 80 unga innovatörer från hela Norden med intresse för socialt ansvarstagande i Scandic Victoria Towers i Kista för ett fullspäckat schema av övningar, coachning och kreativt arbete.

Utav 160 idéer initialt togs tio vidare för att utvecklas i grupparbete och dessa presenterades för en jury bestående av internationella representanter för TechSoup, Ung Företagsamhet och Microsoft.

Renate Fossmark Pedersen, en 21-årig ekonomistudent från Norge, var med i det vinnande laget.

“Jag fick ut väldigt mycket av de här dagarna. Det var intressant att se att man kan komma så pass långt med en idé på så kort tid” säger Renate.

Jacqueline Russell som representerade Microsofts Europeiska kontor var imponerad av standarden på bidragen.

”Alla projekt var extremt kreativa, och hade en bra balans mellan teknik och affärsnytta. Det var också väldigt motiverande för oss i juryn att se den passion som studenterna hade för sina projekt” säger Jacqueline.

Andra idéer som fördes fram handlade om allt från medicinsk utrustning till utvecklingsländer till studentbostäder i containers. Det var också tydligt att många av deltagarna tog ungdomsarbetslösheten på allvar, och flera av projekten fokuserade på att lösa detta problem.

Juryn bestod av Ulf Spendrup, Vice VD Spendrups Bryggeri samt styrelsemedlem i Ung Företagsamhet, Andreas  Ericsson, Techsoup Sverige, Jacqueline Russell, Microsoft Europa, Richard Lind, Microsoft Sverige, Torild Mohn, Ung Företagsamhet Norge, Adam Tønsberg, Venture Cup Danmark, Virpi Utriainen, Ung Företagsamhet Finland.

Nedan det vinnande laget med medlemmar från Norge, Danmark och Finland.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Victorias glädje: tredje barnet på väg!


Ingehild Lundgren


15-0 till bortalaget vid åtal för mordet på Blerim Kastrati


Tusentals besökare väntas till loppis


Krysslösningar nr 44


Martin Timells stora revansch efter skandalen


VUXEN Badrock Svart Allmänna


Hur gjuter du en poolgrund


”Det finns hjälp att få bara man vågar ta emot den”


Dödsfallsnotiser