Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

80 unga nordiska entreprenörer samlas i Kista för Innovate4Good

0
0

Under två dagar kommer över 80 unga vuxna från Sverige, Danmark, Finland och Norge, med intresse för socialt ansvarstagande, att träffas på Innovate4Good som anordnas för första gången i Norden den 16-17 april. Eventet är ett samarbete med Ung Företagsamhet, Europas största organisation för ungt företagande.

”Det blir verkligen spännande att genomföra Innovate4Good med Microsoft. Vi tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet. Därför hoppas vi att det ska bli riktigt givande för alla nordiska deltagare och en bra start för ett långsiktigt samarbete mellan Ung Företagsamhet och Microsoft” säger Anna Skiöldebrand Berg, tf VD på Ung Företagssamhet i Sverige.

Under det nordiska eventet kommer deltagarna att delta i övningar, få aktiv coachning från mentorer och arbeta tillsammans med olika uppgifter med målet att ge dem en starkare grund att utgå ifrån för att kunna förverkliga sina egna idéer kring en hållbar framtid. Tio idéer kommer tas vidare till Innovate4Goods globala community, där deltagarna bland annat kan söka stipendier och få fortsatt utbildning och finansiering för att förverkliga sin idé. Eventet avslutas med att lagen presenterar sina idéer inför juryn som består av bland andra Ulf Spendrup, Andreas Ericsson från TechSoup samt representanter från Microsoft och Ung Företagsamhet i Norge, Danmark och Finland.

Microsoft stödjer Ung Företagsamet i 20 europeiska länder genom donationer av produkter och pengar. Innovate4Good i Norden är ett samarbete mellan Ung Företagssamhet i Sverige (Sverige), Fonden for Entreprenørskab (Danmark), Nuori Yrittäjyys (Finland) och Ungt Entreprenørskap
(Norge).

Bild från det senaste Innovate4Good eventet i Bryssel.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Victorias glädje: tredje barnet på väg!


Ingehild Lundgren


15-0 till bortalaget vid åtal för mordet på Blerim Kastrati


Tusentals besökare väntas till loppis


Krysslösningar nr 44


Martin Timells stora revansch efter skandalen


VUXEN Badrock Svart Allmänna


Hur gjuter du en poolgrund


”Det finns hjälp att få bara man vågar ta emot den”


Dödsfallsnotiser