Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Hög tid att uppgradera, om ett år upphör supporten för Windows XP

0
0

När Windows XP lanserades för snart tolv år sedan blev ett av Microsofts mest populära operativsystem. Med Windows XP fick både konsumenter och företagsanvändare nya möjligheter samtidigt som höghastighets Internet gjorde sitt intåg både på jobbet och i våra hem. Det var ett enastående operativsystem för sin tid som uppfyllde de flesta av de behov som vi hade lite mer än ett decennium sedan.

Under de tolv år som gått sedan har tekniken utvecklats med stormsteg samtidigt som vi nu har nu behov att uppfylla. Företag har bland annat ett större behov att skydda data och garantera säkerhet, efterlevnad och hanterbarhet. Samtidigt privatanvändare har nya vanor som gör att de idag ställer helt andra krav än tidigare.

Nu idag är det precis ett år kvar till den sista milstolpen för Windows XP. Den 8 April, 2014, kommer Microsoft nämligen inte längre ge support för Windows XP-användare. Det dagen blir därför ett mycket viktigt och kritiskt datum för företag och organisationer som fortfarande kör Windows XP.

Microsofts Chief Security Advisor i Sverige, Magnus Lindkvistskriver idag om vikten av att uppgradera Windows XP till ett modernt Windows innan supporten upphör om drygt ett år. I sitt blogginlägg beskriver Magnus farorna som kan finnas för organisationer som ännu inte börjat planera för en uppgradering. Magnus tipsar också om användbara resurser inför och under en uppgradering: Supporten för Windows XP upphör 8 april 2014. För att undvika en stor säkerhetsrisk bör ditt företag börja planera för uppgradering så snart som möjligt.

Även Michael Bohlin som är produktchef för Windows i Sverige påminner på vår Företagsblogg om att det är hög tid att planera för en uppgradering. Har ni datorer som fortfarande kör Windows XP är det hög tid att planera för uppgradering.

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images