Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Spelutvecklingstävling stärker svenska skolelevers mattekunskaper

0
0

För att stärka skolelevers förmåga och möjlighet till lärande, särskilt inom matematik, har Kinect Game Awards utmanat högskolestudenter att utveckla rörelsestyrda datorspel baserade på Microsofts Kinect-teknik. Syftet är att använda kroppens motoriska förmågor som stöd vid inlärning, samtidigt som inlärningen ska vara kul. De utvecklade spelen ska visa hur de stärker elevens lärande samt på en väl grundad matematisk och pedagogisk ansats i spelet. Bakom tävlingen står Microsoft, Samsung och Institutionen för data- och systemvetenskap (DSV) vid Stockholms universitet.

Vinnare av tävlingen är spelet MathMagic, motiveringen lyder:


”Det vinnande bidraget har tillsammans med färg och form levandegjort geografi, matematik och geometri på ett intresseväckande och pedagogiskt sätt. Studenterna har på ett kreativt vis skapat en interaktiv berättelse i en förtrollande sagovärld, där motorik styr narrationen. Det är ett spel anpassat för barn som både ger underhållning och möjlighet till kunskap.”


Bakom det vinnande spelet står Björn Fyrvall, Daniel Kihlgren Kallander, Erik Geidemark, Tove Brantberg och Jesper Norberg, samtliga studenter vid DSV. Genom vinsten kommer studenterna att få möjlighet att besöka Microsofts huvudkontor i Seattle, USA.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Benjamin Ingrosso om att vara gay


Därför tog det slut mellan Molly och Danny


Så skyddade Federleys mamma pedofilen


Martina Haags lycka med 21 år yngre mannen


Paolo Robertos hemliga lyxliv i Marbella


Korsordslösningar nr 34


Gratis Gullranka när man tar skott


Slutplädering i äggrättegången


Victorias glädje: tredje barnet på väg!


Man drunknade i Pargas