Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Sveriges mest innovativa skolledare är Birgitta Trolin

0
0

Vid en prisutdelning på Lärarförbundets skolledarkonvent i Stockholm utsågs Birgitta Trolin, rektor på Väsby Nya Gymnasium, Upplands Väsby till Sveriges mest innovativa skolledare. Priset delas ut av Lärarförbundet tillsammans med Microsoft.


Juryns motivering lyder:
Birgittas devis är ”En skola på riktigt”. Hon är synlig för personal och elever genom virtuell och fysisk närvaro, vilket ger en bättre förståelse för vad som händer i skolan och vad som kan utvecklas. Hon arbetar med lärarnas fortbildning, genom att stimulera lärarna att utveckla internationell samverkan och att våga prova forskningsrön i sin undervisning. Samarbete med företag och andra organisationer är ett naturligt förhållningssätt. Birgitta driver en hållbar förändringsprocess för att bättre anpassa skolan för arbetsmarknadens krav på eleverna.

- Det känns överväldigande, tacksamt och fantastiskt roligt. Och pirrigt! Men jag är inte ensam i det här jobbet utan jag har faktiskt en jättestor grupp lärare jag samarbetar med som har sett till att det blivit på det här viset, säger Birgitta Trolin.


Lärarförbundet och Microsoft har gemensamt instiftat det Innovativa skolledarpriset med syfte att visa på hur hållbart skolutvecklingsarbete bidrar till elevernas framgångar. Priset delades i år ut för andra gången av Eva-Lis Sirén, ordförande i Lärarförbundet, vid en ceremoni under Lärarförbundets skolledarkonvent i Stockholm.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images