Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Årets finalister till Innovativa skolledarpriset

0
0

I syfte att lyfta fram goda exempel på skolledare instiftades det Innovativa skolledarpriset av Microsoft i samarbete med Lärarförbundet. Priset premierar duktiga skolledare som via ett hållbart skolutvecklingsarbete säkrar att deras skola ger eleverna möjlighet att lyckas.

Bland de nominerade har följande tre finalister utsetts:

Fredrik Andersson, rektor Magnarps skola, Ängelholm
Fredrik är i sitt ledarskap lyhörd, kommunikativ och lärande med en förmåga att locka fram det bästa ur sina medarbetare. Han utvecklar IKT som hjälpmedel, inte bara för medarbetare utan också för andra skolledare.

Camilla Kauffeldt, rektor Herrgårdsskolan, Göteborg
Camilla har sina medarbetare som tydlig utgångspunkt i sitt ledarskap och ser det gemensamma arbetet, med elevens utveckling i fokus, som vägen till bra resultat. Med engagemang och intresse använder Camilla IKT för pedagogisk utveckling och ser det som ett medel för framgång.

Birgitta Trolin, rektor, Väsby Nya Gymnasium, Upplands Väsby
”En skola på riktigt” är Birgittas devis. Hon är en skolledare som gör sig själv synlig för personal och elever både via virtuell och fysisk närvaro i skolan. Internationell samverkan och forskning är viktiga faktorer, som hon stimulerar sina lärare att utveckla och våga prova i sin undervisning.

Vinnaren presenteras under Lärarförbundets skolledarkonvent i Stockholm den 28 februari.

Priset delades ut första gången 2011, läs om tidigare vinnaren Pär Palmgren.

Läs mer om det innovativa skolledarpriset och Microsofts engagemang i skolan.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images