Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

300 svenska lärare och skolledare får nya insikter med Microsoft på BETT-mässan i London

0
0

Världens största mässa för innovativt lärande har gått av stapeln i London, och Microsoft arrangerade flera av aktiviteterna. Ett av de populäraste initiativen var besöket på den innovativa skolan New Line Learning. Över 300 lärare och skolledare sökte inspiration och samarbete med skolan, som är en del av Microsofts innovativa skolprogram.

Skolan ligger i ett problemområde som präglas av låga inkomster och hög arbetslöshet, men har med en tydlig vision och ett metodiskt arbete lyckats vända motgång till framgång med satsningar på individuellt lärande med stöd av informations och kommunikationsteknik, även kallat IKT.

"Det är förståeligt att intresset är stort för den här skolan, då den har utmärkt sig för att använda modern teknik på ett framgångsrikt sätt som stärker eleverna, i kombination med tydliga och klara åtgärdsplaner för att säkerställa att resultaten höjs" säger Eva Pethrus, ansvarig för partnerskap i lärande på Microsoft Sverige, och med på plats i London.

"Utvärdering är ett underliggande tema för skolan, som har gjort ett medvetet val att ständigt leva i utveckling och förändring. De är också kända för sitt innovativa Plaza koncept som de har utvecklat kontinuerligt till generation 4."

"Eleverna på New Line Learning lär sig tidigt kinesiska och får tillgång till kinesisk kultur genom spännande samarbeten med Shanghai-regionen, som får höga resultat i PISA-rapporterna" berättar Eva Pethrus vidare.

 Läs mer om vad som hände på BETT på IKT-bloggen.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images