Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Microsoft bäst på CSR

0
0

Enligt en undersökning gjord av Reputation Institute på 47 000 konsumenter i 15 olika länder har Microsoft bäst rykte i världen när det gäller socialt ansvarstagande, eller Corporate Social Responsibility, enligt tidningen Forbes.

 

Respondenterna fick utvärdera i vilken utsträckning de instämmer med påståenden som:

-Microsoft är en god samhällsmedborgare - företaget stöder goda ändamål och skyddar miljön

-Microsoft är ett ansvarsfullt drivet företag - företaget beter sig etiskt samt är öppet och transparent
i sina affärer

-Microsoft är en tilltalande arbetsplats - företaget behandlar sina anställda väl.

 

Läs mer om undersökningen, och om vad Microsoft gör i praktiken för att förtjäna förstaplatsen, i artikeln i Forbes.

 

Även här i Sverige uppmärksammas Microsoft för sitt sociala ansvarstagande. Nyligen accepterade Microsoft sin kvalificering till fonden SPP Global Topp 100, som bara investerar i världens mest hållbara företag.

 

 "Vi är såklart mycket stolta över att bli uppmärksammade såväl i Sverige som internationellt" säger Anders Johansson, CSR-chef på Microsoft Sverige.

 

”Utmärkelserna har kommit från en kombination av det arbete vi gör i stor skala runtom i världen, och det arbete som vi gör lokalt. Här i Sverige hjälper vår personal exempelvis till med läxhjälp i en skola som ligger nära vårt kontor i Akalla, vilket är mycket uppskattat av såväl eleverna som av vår personal. Och under 2013 kommer vi göra en stor satsning på ungt företagande genom YouthSpark” berättar Anders Johansson.  

 

Nedan tar Sara Wikström, Mathias Strand och Anders Johansson från Microsoft Sverige emot diplomet från SPPS vd Sarah McPhee, vid ett evenemang i Bonniers Konsthall i Stockholm.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images