Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Färgglad tittut-app för de minsta utvecklad för Windows 8 av Hyper Island studenter

0
0

 Det nystartade svenska företaget Napps Apps satsar på appar för de allra minsta. Företaget som startades av fyra studiekamrater från Hyper Island lanserar nu sin första app Peekaboo vilket betyder tittut på engelska.

Under ett Hackaton som Microsoft anordnade tillsammans med Hyper Island i oktober uppmärksammades teamet bakom Napps Apps av Therese Thorstorp, som är marknadsansvarig för nästa generationen på Microsoft Sverige.

 - Vi på Microsoft tycker det är extra roligt att appen från Napps Apps vänder sig till mindre barn, eftersom vi är medvetna om att det finns massor av appar för fem och sexåringar som ska lära sig alfabetet, men mindre barn leker ju faktiskt också med mobiler och plattor, säger Therese. 

- Både Windows 8 och Windows Phone är ju anpassade till att hela familjen ska kunna använda dem, med Kid's Corner i Windows Phone och möjlighet till separat inloggning med bildlösenord för barn i Windows 8. Det här är ju en typisk app som passar att lägga där, säger Therese.

Precis som namnet antyder så leker barnen tittut med figuren på skärmen, genom att peka med fingret på bilden. Om de tröttnar på de fördesignade figurerna, pandan, elefanten och lejonet, så kan de också använda telefonen eller pekskärmens kamera för att ta bilder på sig själva eller något annat.

- De börjar ofta med att ta ett vanligt foto på sig själv eller en förälder. Sedan går de över till att göra grimaser, och till att ta foton på morfar, nallen, nappen, eller, som i min dotter Iris fall, en rolig strumpa" säger Nino Subotic, som är student på Hyper Island och grundare av Napps Apps. 

Nino har tagit fram appen tillsammans med designern Housin Aziz samt utvecklarna Johan Cato och Jesper Oskarsson, som alla studerar på Hyper Island i Karlskrona.

Peekaboo riktar sig till barn från åtta månader upp till fyra år och finns för Microsofts plattformar Windows 8 och Windows Phone och även för iPhone och iPad.

- Det låter kanske tidigt, men barn börjar leka tittut från sex månaders ålder. Det är en förberedelse, ett sätt att bli självständig i första hand ifrån mamma. Först är det bara några sekunder och några år senare mynnar samma lek ut i kurragömma
där barnen tävlar om vem som ska vara borta längst utan att bli hittad, förklarar Nino, som arbetade som lärare innan han bestämde sig för att byta karriär.

- Jag är idrottslärare i grunden och vet hur viktigt det är för barn att röra på sig. Men de stunder som jag och min dotter Iris ändå har med pekskärmen eller mobilen i soffan vill jag att ska vara meningsfulla äventyr. Vi på Napps är övertygade om att vår lek med Peekaboo är naturlig, utvecklande och kreativt meningsfull, säger Nino.

Peekaboo lanserar med ett barnkalas på Hyper Island idag. Klicka här för att testa Peekaboo för Windows 8, och ta kontakt enligt nedan för foton och intervjuer.

Kontakt Microsoft:
Rebecka Keeling, PR Manager, a-rekeel@microsoft.com, 0721 726304

Kontakt Napps:
Nikola ”Nino” Subotic, Grundare, ninosubotic@gmail.com, 0735 080161


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Danny Saucedos tunga tid efter uppbrottet


Gunilla Perssons dotter förd akut till sjukhus


Sanningen om Lotta Engbergs skilsmässa från Patrik Ehlersson


Operatör utan CGN(Carrier Grade Nat) i telias öppen fiber?


Mercedes nya mål: Bara sälja elbilar från 2030


Benjamin Ingrosso om att vara gay


FAQ laga begränsningskabel


Tiisa leder närvårdare


Grundläggning på berg


Välkommen hem!