Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

6 februari 2013 är Jobba hemma-dagen

0
0

I februari i år deltog över 50 företag i Jobba hemma-dagen, de stängde sina kontor och medarbetarna arbetade på distans. Bakom initiativet stod Microsoft. Idag samlas drygt femton företrädare för företag, organisationer och myndigheter för att diskutera Jobba hemma-dagen 2013 som kommer att äga rum den 6 februari.

- Vi vill fortsätta skapa opinion för att fler ska ha möjlighet att arbeta hemifrån.Genom initiativet Jobba hemma-dagen vill vi manifestera de fördelar som finns med en mer flexibel syn på arbetsplatsen. Där arbete inte är något man går till utan något man gör, säger Per Adolfsson, vd för Microsoft Sverige.

En undersökning som YouGov genomförde på uppdrag av Microsoft inför Jobba Hemma-dagen 2012 visade att 8 av 10 känner sig pressade av familjen eller sin partner när de arbetar över. För många är livspusslet en stor utmaning. 47 procent trodde att deras liv skulle bli bättre om de kunde arbeta mer på distans.

- En mer flexibel syn på arbetet har fördelar för såväl medarbetare, arbetsgivare som miljön. Ett bättre fungerande livspussel är en tydlig vinst för medarbetaren. Arbetsgivaren får mer effektiva och mindre stressade medarbetare. Dessutom är jag övertygad om att det kommer underlätta rekrytering av rätt personal. Miljön vinner om fler väljer att jobba hemma då behovet av arbetsresor och dess negativa miljöpåverkan minskar, avslutar Per Adolfsson.

Inför kommande Jobba hemma-dag hoppas initiativtagarna på en ännu större uppslutning. Målsättningen är att fördubbla antalet deltagande företag som stänger sina kontor den 6 februari 2013 och låter sina medarbetare jobba hemma.

Per Adolfssons 5 tips för dig som ska jobba hemma

  1. Informera din chef och dina kollegor om att du jobbar hemma i förväg
  2. Var tillgänglig på mobil, e-post och andra kommunikationskanaler ni använder på er arbetsplats. Jag använder t ex Messenger/Lync för att kommunicera med mina kollegor.
  3. Säkerställ att du har tillgång till alla dokument du behöver. Säkerställ att du kan koppla upp dig till arbetsplatsens nätverk.
  4. Ha tydliga arbetsuppgifter
  5. Glöm inte att ta pauser och en ordentlig lunchrast

Kontakt:
Louise Leo, lleo@microsoft.com, 0734 082756


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images