Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Höjdpunkter ur Microsofts CSR-rapport

0
0

Nu har Microsoft släppt sin årliga CSR rapport, som dokumenterar vårt arbete med samhällsansvar under det gångna verksamhetsåret, från juli 2011 till juni 2012.

Den fullständiga rapporten finns på  Microsofts Corporate Citizenship hemsida. Här är några av höjdpunkterna:

· Vi gav mer än 900 miljoner US dollar i kontanter och mjukvara till mer än 62 200 ideella organisationer över hela världen. Våra medarbetare bidrog med nästan 100 miljoner US dollar, som en del av det  matchningsprogram som Microsoft erbjuder sina anställda, som innebär att man matchar de anställdas egna donationer till välgörenhet.

· Vi samarbetade med företag, myndigheter och andra viktiga intressenter för att skapa ett officiellt uttalande om mänskliga rättigheter, som tar upp frågor som integritet, säkerhet, yttrandefrihet och arbetsrätt.  Uttalandet ligger i linje med FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter, och beskriver de principer som Microsoft står för och gör affärer efter.

· Vi gjorde goda framsteg med att minska våra koldioxidutsläpp, och lyckades överträffa vårt mål att minska koldioxidutsläppen med 30 procent i förhållande till intäkterna, jämfört med 2007 års nivåer. Detta beror delvis på att vi köpt 1,1 miljarder kilowattimmar grön el, vilket också gör Microsoft till den tredje största köparen av grön el utav amerikanska företag.

Dessutom har Microsoft under det gångna verksamhetsåret fattat beslutet om att sätta ungdomar i fokus för vårt filantropiska arbete. Steve Ballmer meddelade detta för några veckor sedan, i och med lanseringen av det globala initiativet Microsoft YouthSpark.

CSR-rapporten visar hur vi har lagt grunden för YouthSpark-initiativet under det senaste året, genom att satsa stort på program och partnerskap för unga. Exempelvis har Microsoft gett 1 miljon US dollar i bidrag till Imagine Cup, i form av kontanter, programvara och stöd för att hjälpa innovativa studenter att lansera sina egna företag.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Det är på frågan det hänger…


RT-AX92U problem


Krysslösningar nr 39


Michael Azizi


Han är Sara Vargas hemliga pojkvän


Kunskap på djupet


Badrumsinspiration: 15 ovanligt vackra badrum hemma hos andra


Påsktapas


Båsk utsedd till årets polis


DaddyFitness.. Kampen och pappalivet..

Latest Images