Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Gnosjö Kommun får ett lyft med Microsoft IT Academy

0
0

Gnosjöandans Kunskapscentrum medverkar i Microsofts partnerprogram IT Academy, vilket bland annat har gjort skolan till ett certifieringscenter. Det lyfter IT-kompetensen och stimulerar industriutvecklingen i Gnosjö kommun.

Gnosjö är världsberömt för sin företagstäthet och unika entreprenörsanda. Av tradition är tillverkningsindustrin dominerande och utbildningsnivån låg. I denna region fylld av entreprenörskap strävar Gnosjöandans Kunskapscentrum (GKC), ett utbildningscenter med gymnasium och kommunal vuxenutbildning, efter att öka IT-kompetensen. Därför blev skolan medlem i IT Academy 2007 och har därigenom startat ett eget certifieringscenter.

– Vårt medlemskap i IT Academy och vår roll som certifieringscenter innebär att vi får en ny generation med bredare IT-kompetens i regionen. Det stimulerar industriutvecklingen i kommunen, säger Lars Almén, IT-lärare på skolan.

– Den här satsningen är också bra för GKC från konkurrenssynpunkt. Vår förhoppning är att vi förknippas med goda IT-kunskaper och att det i förlängningen kan locka fler elever, säger Annica Hjalmarsson, IT-strateg på Barn- och utbildningskontoret i Gnosjö kommun.

Gnosjöandans Kunskapscentrum, som grundades 1997, är ett modernt utbildningscentrum som erbjuder allt ifrån nationella gymnasieprogram till vuxenutbildning. Skolan finns i tätorten Gnosjö i Gnosjö kommun, som är världsberömd för sin företagstäthet och unika entreprenörsanda.

För mer information och kontaktpersoner, gå till Microsofts sida för kundreferenser här


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images