Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Microsoft-teknik hjälper Vattenfall att minska utsläpp

0
0

Clean Tech företaget Capee Group från Göteborg är ett av de lovande uppstartsföretag som tagit del av Microsofts entreprenörsprogram BizSpark.

Med hjälp av mjukvara byggd på Microsofts .NET-plattform har Capee Group och Vattenfall djupanalyserat flera års driftdata på avfallspannor, vilket bland annat lett till en tjugoprocentig minskning av kväveoxidutsläpp.  

Kväveoxider, eller NOx, bidrar till försurning och övergödning av skog, mark och vatten. Eftersom kväveoxider är miljöfarliga kostar det pengar för företag att få släppa ut det, så en minskning av utsläpp är inte bara positivt ur en miljösynpunkt utan även ur ett ekonomiskt perspektiv.

”Vi på Microsoft bryr oss mycket om miljön och att vi är därför stolta över att kunna stötta innovativa företag som Capee Group, som kommer på nya sätt att använda vår teknik för att minska påverkan på naturen” säger Anders Johansson, ansvarig för samhällsansvar på Microsoft Sverige.

Microsofts Bizspark är ett internationellt program som drog igång 2008, och som erbjuder tre års gratis programvara och teknisk expertis till lovande uppstartsföretag. Sedan starten har mer än 35 000 företag i över hundra länder gått med. I Sverige deltar i dag 450 företag, bland andra Capee Group.

”Vår medverkan i BizSpark är mycket viktig. Som litet tillväxtbolag har vi kunnat frigöra resurser för att säkra utvecklarkompetens i toppklass, då vi fått tillgång till marknadens bästa utvecklingsmiljö. Resultatet är en unik patentsökt mjukvara byggt på Microsofts .NET-plattform. Resultatet hos Vattenfall känns som ett bevis på att vi och Microsoft har satsat rätt” säger Peter Nilsson, VD för Capee Group AB.

Vattenfall är också de väldigt nöjda med processen och resultatet. ”Projektgruppen har jobbat fokuserat med att hitta och trimma körsätt och nivåer utifrån rekommendationerna i djupanalysen. Nyckeln är att det är den operativa driften som ägt och drivit projektet och jobbat med tester i sitt dagliga arbete. Det man lärt sig har man sen spridit vidare till hela driften vilket gett åtgärderna stort genomslag, med lägre NOx och ökad last som resultat” säger Roger Pettersson, driftchef på Vattenfall Uppsala.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Prinsessan Madeleine kände till otroheten


Nya okända nakenbilder på prinsessan Sofia chockar hovet


Bildbeviset: Elin sover hemma hos Paolo Roberto


Arkitekturens pärlor - Avsnitt 20


Mercedes nya mål: Bara sälja elbilar från 2030


Benjamin Ingrosso om att vara gay


FAQ laga begränsningskabel


Han är Sara Vargas hemliga pojkvän


Grundläggning på berg


Victorias glädje: tredje barnet på väg!