Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Här är nya Office

0
0

Steve Ballmer presenterade idag nya Microsoft Office, vid ett pressevent i San Francisco. 

 
 
Nya Office har fått en helt ny intuitiv design, som gör att Office nu fungerar utmärkt med pekgränssnitt och pekpenna samtidigt som det också går att använda både mus och tangentbord precis som tidigare.

Med den nya versionen har Office dessutom fått nya sociala funktioner från både Yammer och Skype som nu finns inbyggda som integerade funktioner. Nytt är också att Office kommer att finnas som prenumerationstjänst i molnet vilket gör att de som har tjänsten alltid kommer ha tillgång till den senaste versionen.

”Vi på Microsoft tar djärva steg”, sa Ballmer vid en presskonferens i San Francisco. ”Nya, moderna Office ger ojämförbar produktivitet och flexibilitet för både privatpersoner och företag. Det är en molntjänst som kommer att lysa upp tillsammans med Windows 8”

En förhandsversion finns nu tillgänglig för direkt nerladdning på office.com/preview.

 

Office kommer till sin fulla rätt med Windows 8

 • Pekgränssnitt överallt. I nya Office blir pekgränssnittet lika naturligt som mus och tangentbord. Dra med fingret över skärmen, eller nyp för att zooma i dina dokument och presentationer. Skapa nytt innehåll och kom åt funktioner med ett enkelt fingertryck. 
 • Skriv och rita. Använd en pekpenna när du lägger till en kommentar, skriver anteckningar eller använder funktioner. Använd också din pekpenna som en laserpekare när du presenterar. Färglägg och radera enkelt eventuella misstag.
 • Nya Windows 8 applikationer. OneNote och Lync är de första nya Windows 8 applikationerna för Office. Båda applikationerna är designade för pekgränssnitt på datorplattor.
 • Inkluderas i Windows RT. Office Home och Student 2012 RT som kommer innehålla nya versioner av Word, Excel, PowerPoint och OneNote applikationer kommer vara inkluderade i surfplattor som har Windows 8 och som är ARM-baserade, inklusive Microsoft Surface.

Office i molnet

 • SkyDrive. Office sparar per default dokumenten till SkyDrive, så dina dokument alltid finns tillgängliga på din datorplatta, din PC och din smarta telefon. Dina dokument finns även tillgängliga när du inte är uppkopplad och synkas därefter så snart du kopplar upp dig.
 • Var du vill. När du har loggat in till Office får du upp dina egna personliga inställningar inklusive dina senast använda filer, förinställningar och även din egenanpassade ordbok som flyttar med dig virtuellt över alla dina enheter. Office kommer till och med ihåg var du senast slutade och tar dig tillbaks till samma ställe i dokumentet med ett enkelt knapptryck.
 • Office on Demand. Med en prenumeration kan du komma åt Office även om du är borta från din egen PC, genom att strömma applikationen med alla funktioner till den enhet du använder.
 • Office som prenumerationstjänst. Nya Office kommer som en molnbaserad tjänst. Som prenumerant kan användare automatiskt uppgradera sitt Office med molntjänster som exempelvis Skype-minuter att ringa för eller extra lagringsutrymme i sin SkyDrive.

Office blir socialt

 • Yammer. Yammer är ett säkert, privat socialt medium för företag. Du kan öppna ett konto gratis och börja använda det med en gång. Yammer integreras med SharePoint och Microsoft Dynamics.
 • Skype. Nya Office kommer laddat med Skype. Som prenumerant får du 60 ”Skype world minutes” varje månad. Integrera också dina Skypekontakter i Lync, så att du kan ringa eller skicka snabbmeddelanden direkt till dina Skype-kontakter.
 • Håll dig uppdaterad. Följ personer, grupper, dokument och sidor i SharePoint. Ta del av och bädda in bilder, videoklipp och Officeinnehåll i ditt aktivitetsflöde, så att du kan hålla dig uppdaterad och uppdatera dina kollegor.
 • Kontaktkort. Få en integrerad bild av dina kontakter var som helst i Office. Personkortet inkluderar närvaroinformation som är komplett med bilder, statusuppdateringar, kontaktinformation och aktivitetsflöden från såväl Facebook som Linkedin.

Nya scenarier

 • Digitala anteckningar. Ha dina anteckningar tillgängliga i molnet över olika enheter med OneNote. Gör det som känns naturligt för dig – ta anteckningar hur du vill, med touch på läsplatta, på din telefon eller dator. Använd dem hur du vill och byt enkelt fram och tillbaka.
 • Läsgränssnittet i Word ger en naturlig läsupplevelse, som automatiskt anpassar sig mellan små och stora skärmar. Zooma in och ut i dina dokument, strömma videoklipp inne i dina dokument, gå igenom anteckningar och vänd blad genom att klicka med fingret.
 • Möten. PowerPoint kommer med en ny presentationsvy som visar dig både din nuvarande och dina nästkommande bilder tillsammans med en presentationstimer och talaranteckningar - allt i en och samma vy. Samtidigt som du presenterar kan du zooma och navigera genom dina bilder med touch eller med en pekpenna.  Lync ger flerparts-video i HD för dina presentationer, delade OneNote anteckningar och en virtuell whiteboard som kan användas till att brainstorma idéer tillsammans.
 • 82 tums touch skärmar. Genomför engagerade möten, presentationer och lektioner vara sig du själv är där eller inte. Skärmarna från det nyligen förvärvade företaget Perceptive Pixel fungerar både med multitouch och  pekpenna.

Medan den fullständiga uppställningen av erbjudanden och priser presenteras först i höst, visade Steve Ballmer idag upp tre nya prenumerationstjänster för Office 365. När de blir tillgängliga kommer varje ny prenumeration innehålla 2013 års version av Officeapplikationerna – Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher och Access. De som prenumererar på Office kommer dessutom att få fulla rättigheter till versionsuppgraderingar och möjligheten att betala per användning, med rättigheter för upp till fem PC-datorer, Mac eller mobila enheter. De tre nya editionerna är:

 • Office Home Premium – för familjer och konsumenter. Den här tjänsten inkluderar 20 GB extra lagringsutrymme i SkyDrive och 60 Skype minuter i månaden.
 • Office 365 Small Business Premiumför mindre företag. Den här tjänsten inkluderar även företagsanpassad epost, delade kalendrar, webbplatsverktyg och webbkonferenser i HD.
 • Office 365 Pro-plusför företagskunder som vill ha avancerade företagsfunktioner och flexibiliteten att lägga och sköta sin IT i molnet.

Den publika förhandsversionen finns tillgänglig på office.com/preview.

Mer material och bilder finns på Microsofts internationella pressida för Office


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images