Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Earth Green Index analyserar Twitter i realtid

0
0

Earth Green Index är en ny Windows Azure-baserad tjänst som analyserar all världens Twittertrafik i realtid och visar hur mycket som skrivs om miljöfrågor. Tjänsten som utvecklats av SolidQ plockar upp alla meddelanden på Twitter inom ämnet ”green” och analyserar det som sägs. Varje twitterinlägg får då en så kallad green score som visar hur miljöinriktat inlägget är. Tjänsten bryter sedan ned informationen så att det även går att se geografiska skillnader, kön eller sysselsättning på de som twittrar i ämnet.

Allt från lokala nyhetshändelser till globala trender diskuteras på Twitter och aktiviteten runt olika aktuella ämnen fungerar som en temperaturmätare som ger omedelbar indikation på exempelvis politiska världshändelser, globala trender och konsumentbeteenden. I dag postas över tusen tweets per sekund och under en dag postas fler än hundra miljoner twitter-inlägg vilket gör att det är väldigt stora mängder data som behöver hanteras för att göra en realtidsanalys.

Earth Green Index är i grunden en molnbaserad tjänst som med hjälp av Windows Azure bearbetar väldigt stora mängder text i realtid. Tjänsten använder även SQL Azure och StreamInsight för själva analysen.

Prova gärna Earth Green Index genom att klicka här och om du är intresserad av själva lösningen. Där kan du även läsa mer om hur du kan använda tekniken till att följa andra ämnen.  Tekniken bakom Earth Green Index är nämligen byggd så att den som är intresserad kan anpassa lösningen till att följa andra ämnen eller frågor som är intressanta för dem.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images