Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Microsoft samarbetar med nya spjutspetsgymnasiet Stockholm Science & Innovation School

0
0

Stockholms Stad, näringslivet och högskolorna gör gemensam sak och skapar en helt ny gymnasieskola, Stockholm Science & Innovation School (SSIS). Torsdag 31 maj är det avtalsskrivning mellan alla parter från politiken och näringslivet. Skolans samarbetsparter är förutom Microsoft även Ericsson, IBM och Tata Consulting Services från Indien (TCS) samt Kungliga Tekniska Högskolan och Stockholms Universitet.

Hösten 2013 slår SSIS upp sina portar i Kista för den första årskullen elever. Utbildningen har inriktning mot vetenskap, entreprenörskap och innovation och ska förbereda eleverna för studier på högskolans tekniska utbildningar. Utbildningen bygger på Teknikprogrammets inriktning mot Informations- och medieteknik och avgångseleverna kommer att vara väl rustade för anställning på globala högteknologiska företag.

Avtalsskrivningen leds av projektansvarig Attila Szabo från Stockholms Stad, och Microsoft representeras av Eva Pethrus, Partners in Learning Manager på Microsoft Sverige. Utöver samarbetsparter kommer även Indiens ambassadör Ashok Sajjanhar och skolborgarrådet Lotta Edholm att närvara.

”Det som är så speciellt med den här skolan är att kunskapsutbyte och projekt i samverkan med näringslivet, däribland Microsoft, ingår fortlöpande i undervisningen. Vi ser fram emot att få jobba långsiktigt med SSIS för stärka gymnasieelevernas lärande och för att underlätta deras inträde på arbetsmarknaden” säger Eva Pethrus.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles