Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Microsoft gratulerar svenska Techsoup på tvåårsdagen

0
0

Techsoup arbetar med att donera datorprogram, för att på det sättet stödja den ideella sektorn. Under de två år som Techsoup varit verksamma i Sverige har snart 600 ideella organisationer och stiftelser fått programvaror för 70 miljoner kronor från i huvudsak Microsoft, men även från SAP och FluidSurveys.  

"Vi vill bidra till den ideella sektorn med det vi är bäst på, och Techsoup är en ovärderlig samarbetspartner för att kunna göra det i så stor utsträckning vi bara kan" säger Anders Johansson, ansvarig för CSR och samhällskontakter på Microsoft Sverige.

Techsoup Sverige är ett samarbete mellan den ideella föreningen Forum för frivilligt socialt arbete och den amerikanska fristående stiftelsen Techsoup Global

Donationer har givits till allt från idrottsföreningar och miljöorganisationer till studieförbund och organisationer för hemlösa. Syftet med donationerna är att organisationer skall få de senaste verktygen för att sköta sitt arbete, samtidigt som de kan lägga pengarna på verksamheten istället för på administration.

"Vi ser vilken utvecklingskraft som finns i de ideella organisationerna och vilket ansvar de i det tysta tar för vårt gemensamma samhälle.  Med det vi ger från de företag vi samarbetar med hjälper vi dem i deras arbete" säger Andreas Ericsson, verksamhetsledare Techsoup Sverige.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles