Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

De är Sveriges mest innovativa lärare 2012

0
0

I år belönas tre lärarteam med Innovativa Lärarpriset, för undervisning inspirerad av Mythbusters och dataspel, samt språkcoachning över Messenger. Idag åker lärarteamen till Portugal för att tävla i Europafinalen.

Priset Innovativa Lärare, som i år delas ut för nionde året i rad, är en gemensam satsning mellan Microsoft och Lärarnas Riksförbund. Syftet är att lyfta fram lärare och lärarstudenter som verkligen utmärkt sig med nya metoder och framgångsrik undervisning.

Jerker PoratÅrets vinnande lärare, som utsetts av en jury bestående av representanter från Microsoft och Lärarnas Riksförbund, är:

Jerker Porat, lärare i idrott och hälsa, biologi och matematik på Karlsängskolan, Nora, som använder ny teknik i alla sina ämnesområden, från Xbox-dans med Kinect på idrotten till att spela in egna Mythbusters-program på de naturvetenskapliga lektionerna.Jessica Löfström

Jessica Löfström, Stockholms Universitet och Fatima Lasfirare, Stockholm Stad, som med det banbrytande projektet ”Svenskcoach på Nätet” möjliggör läxhjälp via Messenger för ensamkommande flyktingungdomar i deras eget boende.

Daniel Johansson, idrottslärare på Väsby Nya Gymnasium, Upplands Väsby, som har förmågan att göra stillasittande gymnasieungdomar till rörliga elever med hjälp av lika delar teknik och entusiasm. Fysiska versioner av spelet Counterstrike och tv-programmet Minuten sporrar även de elever som annars föredrar mer stillasittande dataspel.

Daniel Johansson– Det är härligt att se att svenska lärare håller en så pass hög klass när det gäller innovation. Det är med stor ödmjukhet som vi ser hur dessa duktiga lärare använder teknik på ett sätt som både stöttar och inspirerar elevers lärande, säger Eva Pethrus, programansvarig för Partners in Learning på Microsoft.

– Vi vill med detta pris lyfta fram hur betydelsefulla lärarna är vid användning av ny teknik i skolan. Här belönas lärare och lärarstudenter som utmärkt sig med nya metoder och framgångsrik undervisning. Det är viktigt att visa hur kunskapsförmedlingen utvecklas och hur ny teknik används för att förstärka undervisningen, säger Bo Jansson, andre vice ordförande och internationellt ansvarige i Lärarnas Riksförbund.Fatima Lasfirare

-Lärare som brinner för att undervisa och tar sig tid och kraft att tänka nytt är värda all uppmärksamhet och tacksamhet från samhället. De har gjort något som med stor sannolikhet kommer att påverka framtida generationers förmåga att lyckas. Jag är övertygande om att innovativa lärare kan bidra till svenska elevers innovationsförmåga, vilket är avgörande för att stärka svensk konkurrenskraft för framtiden, säger Anna König Jerlmyr, Socialborgarråd i Stockholm.  

Den 19-22 mars är lärarna i Lissabon för att representera Sverige i den europeiska utnämningen av Innovativa Lärarpriset.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images