Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Nya traineer på Microsoft

0
0

Vi är glada och stolta över att få välkomna Emelie Ekblad, Kristoffer Lannö, Sophie Lindkvist och Vanja Nordh som nya traineer på Microsoft – som efter en tuff gallring börjar hos oss nu i början av året.

Emelie Ekblad, som är 23 år och kommer från Stockholm, har en kandidatexamen i industriell ekonomi från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Emelie kommer att jobba på Microsofts svenska marknadsavdelning – som produktmarknadschef för våra produkter inom ramen för Unified Communications (till exempel Microsoft Lync) med start den 16 januari.

Emelie har drivit eget företag (Emelie Ekblad Consulting) i flera år och där bland annat jobbat som konsult för Sony och LG. Vidare så har hon även varit ambassadör för kvinnligt företagande, på uppdrag av regeringen.

Kristoffer Lannö, är 24 år och kommer från Göteborg, har en masterexamen i industriell ekonomi från Chalmers Tekniska högskola i Göteborg – och flyttar nu till Stockholm för att kliva in i en traineeroll som konsult i Microsofts interna konsultorganisation, med extra stort fokus på molntjänster, den 16 januari.

Under i princip hela studietiden har Kristoffer haft ena benet i yrkeslivet och har bland annat drivit sitt eget företag Citro – ett konsultbolag med fokus på webbutveckling – sedan han var 17. Som exempel kan man nämna att han bland annat jobbat som konsult för Tingstad Papper i Göteborg, grundat och agerat VD för Attentic (ett startup-företag som drevs inom ramen för utbildningen på Chalmers) samt jobbat för Chalmers Teknologkonsulter (Chalmers egen konsultverksamhet). 

Sophie Lindkvist, som är 25 år och kommer från Umeå, har en magisterexamen i data- och systemvetenskap från Uppsala Universitet, med inriktning mot människa-dator-interaktion och kommer även hon i sin traineeroll att jobba som konsult med fokus på molntjänster och Windows Azure.

Sophie har sedan avslutad utbildning, för ett och ett halvt år sedan, jobbat i IT-branschen – senast som konsult för Deloitte AB. Hon har även gjort sitt examensarbete för Logica samt varit utbytesstudent och läst informationsteknologi på National University of Ireland (Galway) i ett halvår. Under studietiden i Uppsala var hon flitigt anlitad av universitetets IT-stöd och hjälpte övriga studenter angående IT-relaterade frågor, samt agerade ordförande i Näringslivsutskottet och Sociala utskottet inom föreningen Uppsala Systemvetare.

Vanja Nordh, som är 27 år och kommer från Göteborg, börjar som trainee på Microsoft den 1 februari och kommer att jobba som Account Manager inom ramen för våra konsumentkanaler, spel och hårdvara.

Vanja studerar till civilingenjör i Industriell ekonomi på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg, och skriver just nu sitt examensarbete för Ericsson AB. Hon har även jobbat för Chalmers Teknologkonsulter AB (CTK) – ett konsultföretag där de anställda är studenter som arbetar deltid i projekt beställda av företag.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images