Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Microsoft och Natural Balance främjar hållbarhet i Afrika

0
0

På FN:s klimatmöte i Durban berättade Microsoft om sitt samarbete med Natural Balance, ett företag som tar fram hållbarhetslösningar. Natural Balance använder Microsofts teknik för att uppskatta nyttan av företagets Wonderbag – en unik värmebevarande matlagningspåse.

Med hjälp av Windows Azure kan Natural Balance nu beräkna exakt hur många enheter koldioxid som sparas in tack vare deras Wonderbags. Dessa utsläppsrätter används sedan i handeln på den Europeiska Koldioxidmarknaden och intäkterna går till att hålla nere priserna på matlagningspåsarna, så att även de fattigaste familjerna ska kunna ha råd med en. 

I Afrika lagar många familjer fortfarande sin mat över öppen eld vilket innebär många nackdelar, till exempel koldioxidutsläpp, eldsvådor, och luftföroreningar som i sin tur leder till luftvägssjukdomar – särskilt hos barn. Med en Wonderbag kokar man snabbt upp grytan på elden, grytan sätts sedan ner i den isolerade påsen för att lagas färdigt. På så sätt minskar man koldioxidutsläppen med en tredjedel, sparar vatten och bränsle, samt förebygger en stor del sjukdomar och olyckor i hemmen.

Natural Balance, företaget bakom Wonderbag, grundades 2005 i Sydafrika. De strävar efter en hållbar social utveckling genom att driva projekt som bekämpar miljöförstöring och fattigdom.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images