Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Microsoft överlåter Commerce Server till Ascentium

0
0

Microsoft överlåter ägandet av Commerce Server till bolaget som de senaste 4 åren stått för utvecklingen. Övergången sker 1 juli 2012 då Ascentium officiellt tar över produkten, då släpps också nästa version av Commerce Server med rad nya funktioner i plattformen. Exempel på nyheter som håller på att införas är:  Nya administrations gränssnitt, analysverktyg, sök, CMS och personalisering.
Service och support av Commerce Server kommer finnas i Microsoft regi till mitten av 2019.

- Vi ser samarbetet med Ascentium som en möjlighet där vi kommer kunna se en snabbare utveckling av produkten än idag men det viktigaste för oss nu är att övergången går så smidigt som möjligt för våra nuvarande kunder och partners säger Marcus Gullberg, ansvarig för e-handel  på Microsoft  i Sverige.

- Microsoft Commerce Server med över 6 600 aktiva licenser kommer nu vidareutvecklas av ett spetsföretag inom e-Commerce tillsammans med ett världsomspännande nätverk av implementatörer kommer plattformen att utvecklas snabbare än någonsin tidigare menar Ryan Donovan, CTO and Product owner på Ascentium.

Det 500 man starka Ascentium har satt mer resurser för vidareutvecklingen av plattformen än någonsin tidigare. Befintliga kunder till plattformen kommer redan 2012 märka av större uppgraderingar och en ny roadmap kommer presenteras efter årsskiftet.

Ascentium och Microsoft arbetar gemensamt för att säkerställa en bra övergång för alla berörda kunder och partners.

Mer information om Ascentium hittar du här: http://www.ascentium.com
Microsofts webbsida för Commerce Server http://www.microsoft.com/commerceserver/en/us/default.aspx

Info:kontakta  Marcus Gullberg, ansvarig e-handel Microsoft. marcusg@microsoft.com

Computer Sweden skriver om nyheten.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images