Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

SharePoint firar tio år med ny certifiering

0
0

7400 SharePoint-uvecklare från hela världen samlades idag för starten på ett utsålt Microsofts SharePoint Conference 2011. Konferensen öppnade med ett fullsatt anförande av Kurt DelBane, chefen för Microsofts Office division som passade på att summera de gångna tio åren. Han fortsatte sedan att prata om framtiden för SharePoint.

En av nyheterna som presenterades idag var satsningen på ett nytt certifieringsprogram för SharePoint. Microsoft Certified Architect Program for SharePoint är namnet på det nya programmet som inriktas till erfarna SharePoint-arkitekter som levererar SharePoint lösningar till kunder i enterprise-segmentet.

SharePoint har under sina tio år vuxit sig till att bli en miljardindustri. På konferensens öppningsanförande presenterades en del intressanta siffror som visar hur stort SharePoint verkligen är:

• Fram till 2008 då intäkterna passerade en miljard dollar var SharePoint den snabbast växande Microsoft-produkten - någonsin.
• SharePoint 2010 har har sålts i mer än 62 miljoner licenser.
• Mer än 80% av företagen på Fortune 500-listan använder SharePoint dagligen.
• 93 000 partner har under det här året genomgått någon form av SharePoint-utbildning.

Läs mer om den nya certifieringen för SharePoint här och följ det senaste om SharePoint 2010 på Microsofts globala pressrum.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images