Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Microsofts forskningslabb firar 20 år

0
0

För 20 år sedan grundades Microsoft Research utifrån Bill Gates vision om att datorer en dag kommer att se, lyssna, tala och kunna lära sig saker. Syftet med Microsoft Research var, och är än idag, att med forskningens hjälp kunna utveckla framstående datorteknik. Idag finns forskningscentrum på tolv platser runt om i världen, och de 850 forskare som arbetar där strävar fortfarande mot samma målsättning och med att utveckla framtidens teknik.     

I stort sett varje produkt eller tjänst som Microsoft släpper innehåller teknik som utvecklats av Microsoft Research. Till exempel röstnavigering i Windows Phone, stavningskontroll i Office, spamrensning i mejltjänsterna och möjligheten att över internet spela mot vänner med Xbox har ursprungligen uppfunnits av Microsoft Research. Även tekniken i Kinect, som kan följa din kropps rörelser och höra din röst, har utvecklats av Microsoft Research.

Den här filmen beskriver hur den senaste Kinect-tekniken, KinectFusion, i realtid skapar 3D-modeller av fysiska objekt.

(Please visit the site to view this video)

De tolv forskningscentren utvecklar även teknik som används av organisationer utanför Microsoft, som stöttar forskningen kring Alzheimers, utvecklingen av ett HIV-vaccin och förhindrar avskogningen – projekt som alla är en del av Microsoft Researchs engagemang för ett bättre samhälle.  

Se även vår jubileumssajt, där du bland annat hittar en tidslinje med alla innovationer från de senaste tjugo åren.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images