Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Microsoft i Almedalen 2011

0
0

AlmedalenÅrets politikervecka i Almedalen väntar runt hörnet. Microsoft finns på plats i år igen – som vanligt med vårt IT-café på Hästgatan 4. Här finns datorer att surfa på kostnadsfritt och möjlighet att testa nya program och produkter. IT-caféet har öppet varje dag mellan kl 9-16.30. Vi anordnar även en rad seminarier under veckan:

5 juli

”IKT med ökad tillgänglighet för elever med nedsatt funktion” (tillsammans med Dyslexiförbundet). Seminariet äger rum både kl 9-10 och kl 11-12 i IT-caféet. Till detta seminarium är det begränsat med platser, anmäl därför din närvaro till Eva Pethrus.

”Engagemang i en digital samtid” (tillsammans med TechSoup) om hur ny teknik kan öka samhällsengagemanget.
Medverkar gör
Brit Stakston, medierådgivare JMW Kommunikation, Felix König ordförande för LSU, Helene Öberg, utsedd till Årets lobbyist 2010, Andreas Ericson, verksamhetsledare TechSoup och
Anders Johansson, samhällsansvarschef på Microsoft. Moderator är Erik Wagner.

”Nyckelkompetenser ger Sverige konkurrenskraft”
I panelen sitter
Bertil Östberg, statssekreterare Utbildningsdepartementet, Kirsten Panton, ansvarig för Microsofts Partners in Learning-program i västra Europa, och Eva Pethrus, som Microsoft Sveriges motsvarighet till Kirsten Panton.

6 juli

”Utbildning för alla? Så skapar vi innanförskap i skolan”.
Chris Jerry från brittiska skolan
New Line Learning hur man gått tillväga för att vända trenden med generation efter generation som hamnat i utanförskap och arbetslöshet. I panelen sitter även Anna-Karin Hatt, IT- och regionminister, Mikael Damberg, skolpolitisk talesperson för Socialdemokraterna, Eva-Lis Sirén, ordförande för Lärarförbundet, och Eva Pethrus från Microsoft. Moderator är Cecilia Garme.
 

7 juli

”Teknik öppnar för en effektivare väg att lära sig svenska för nyanlända” om ett pilotprojekt som vi genomfört tillsammans med Stockholms stad.
Med som talare är
Tobias Billström, migrationsminister, Anna König Jerlmyr, socialborgarråd i Stockholms stad, Birgitta Ornbrandt, utredare vid Utbildningsdepartementet, och Eva Pethrus från Microsoft.

Den 5-7 juli kl 13-14 och 15-16 bjuder vi också in till ”Den papperslöse politikern” och delar med oss av information om hur vardagen kan effektiviseras och hanteringen av papper minskas med hjälp av PC-plattor.

Har du inte möjlighet att närvara, besök Almedalsmolnet där dokumentation från seminarierna kommer att läggas upp efter veckans slut. Följ oss också på Twitter under veckan.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images