Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Ett år sedan lanseringen av Office 2010

0
0

I dagarna har det gått ett år sedan Office 2010 släpptes på marknaden. Vi tog en pratstund med Jesper Andersson-Rydåker, produktchef för Office 2010 för att prata lite med honom om hur mottagandet har varit under det år som nu gått.

Ett år har gått efter lanseringen av Office 2010. Berätta, hur har det gått?

-Det har gått över alla förväntningar. Vad vi sett i Sverige är att stora företag har anammat och rullat ut Office 2010 snabbare än någon tidigare version av Office någonsin. Försäljningen till både företag och privatkunder i Sverige har överträffat alla prognoser.

Vad tror du gör att Office 2010 har fått ett sådant positivt mottagande?

Det vi sett och hört från våra kunder är att Office 2010 har varit oerhört träffsäkert i att svara upp mot den utveckling vi ser i samhället. Hela det sätt vi jobbar på håller på att förändras. Vi ser en trend mot mer flexibilitet  där distansarbete blir allt vanligare. Det som sker är något av ett paradigmskifte där chatt och video snabbt har blommat upp som ett komplement till epost. Användare går över till att kommunicera allt mer via chatt och video. Office 2010 svarar helt enkelt på de nya behov som företag och privatpersoner har.

Hur ser du på utvecklingen för Office det närmaste året?

Office 365 närmar sig lansering vilket kommer att göra det ännu lättare att jobba och samarbeta på distans. Vi ser redan nu ett stort intresse bland svenska företag att flytta kapacitet till molnet och att använda Office som nav för samarbete. Det är oerhört intressant att jobba just nu med en produkt som berör så många personer mitt under en omvälvande teknisk utvecklingsfas.

För den som är intresserad av Office 365, kan jag tipsa om en webbutsändning som kommer ske från New York med Steve Ballmer den 28 juni. Då kommer de senaste nyheterna kring Office 365 att presenteras.

Webbutsändningen kommer att kunna ses i Microsofts internationella pressrum.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images