Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Microsoft visar hur teknik stärker den ideella sektorn

0
0


Jean-Philippe Courtois, President för Microsoft International, talar vid Insamlingsforum

Igår besökte Jean-Philippe Courtois Sverige. Jean-Philippe är högste ansvarig för all Microsofts verksamhet utanför Nordamerika. En av höjdpunkterna under besöket var ett framförande som handlade om hur teknik kan bidra till att öka allmänhetens engagemang för den ideella sektorn.

Talet ägde rum under konferensen Insamlingsforum. Varje år samlar Frivilligorganisationernas Insamlingsråd (FRII) generalsekreterare, insamlingschefer och styrelseledamöter från den ideella sektorn för att lyssna till inspirerande föreläsningar, delta i workshops och nätverka med andra i branschen. Temat för årets konferens är ”Större effekt”.

På just temat om hur man får ut mer av sina resurser talade Jean-Philippe om Microsofts partnerskap med TechSoup. Genom partnerskapet donerar Microsoft sin senaste mjukvara till ideella organisationer så att de kan ägna sig åt sina fokusområden. I Sverige har TechSoup varit verksamt i ett år och har på den tiden donerat mjukvara till ett värde av 20 miljoner kronor.

Som exempel på hur tekniken kan användas för att stärka engagemanget nämnde Jean-Philippe Courtois mobilappen Lifemap, som tagits fram av de svenska studenterna Christofer Okhravi, Gustav Spross och Markus Ånöstam.
(Please visit the site to view this video)

Med appens hjälp kan givare få bättre synlighet i vad deras donerade pengar går till och specificera vad pengarna ska gå till. I sommar tävlar de med appen i Imagine Cup, en internationell innovationstävling för studenter med kravet att bidragen ska inspireras av FN:s millenniemål.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images