Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Windows Phone 7 - Snart med Spotify, Skype och IE9

0
0

Under MIX11 presenterades nästa stora uppdatering av Windows Phone 7 som kommer under slutet på året. Ny funktionalitet inkluderar bland annat multitasking och djupare integration mellan appar och Live Tiles. Bland annat släpptes information om en ny version av utvecklarverktyget Visual Studio Express for Windows Phone som stödjer den nya funktionaliteten och som blir tillgängligt för nedladdning innan den nya systemversionen släpps. Under presentationen visades också en glimt av nya appar som kommer i samband med systemuppdateringen , däribland Spotify, Skype och Internet Explorer 9 med stöd för HTML5.

Den nya versionen av Visual Studio for Windows Phone gör det möjligt att bygga en helt ny typ av program för Windows Phone 7 och plattformen väntas växa starkt under de kommande åren. Nära 38000 utvecklare har registrerat sig på Windows Phone Marketplace som med en nya versionen av Windows Phone 7 får utökade möjligheter. I skrivande stund finns över 13000 program för nedladdning i Windows Phone Marketplace som är den snabbast växande utvecklarplattformen just nu.

Både IDC och Gartner förutspår att Windows Phone 7 stärks av samarbetet med Nokia, och att Microsoft inom en femårsperiod har en stark marknadsandel.

Läs hela pressmeddelandet och missa inte Windows Team blogs långa postning

Läs mer om Windows Phone 7 på Peter Wissingers mobilblogg

Läs vad IDG, Smart mobil och PC World skriver    


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images