Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Gratis verktyg förenklar it-anpassning för funktionshindrade

0
0

Nu släpper vi nya utvecklingsverktyg som gör det enklare att skapa webbsidor och applikationer anpassade för personer med funktionshinder.

Verktygen ger information om hur tekniska lösningar kan underlätta vardagen för personer med olika typer av funktionshinder, samt vägledning för utvecklarna så att detta tas i beaktning redan från start i ett utvecklingsprojekt. Utvecklingsverktygen finns att hämta hem gratis här.

Samtidigt lanseras också två tilläggsprogram för ökad tillgänglighet i Office 2010. Dessa är DAISY (Digital Accessible Information System) - som hjälper personer med nedsatt syn att till fullo nyttja Microsoft Office 2010 - och STAMP (Subtitling Text Add-in for Microsoft PowerPoint) - som gör det enkelt att lägga till undertexter till video- och ljudfiler i PowerPoint vilket underlättar för personer med nedsatt hörsel.

En studie genomförd av Forrester Research på uppdrag av Microsoft visar att teknik med hög tillgänglighet inte bara gynnar funktionshindrade, utan är något som hela 57 procent av datoranvändare i åldern 18-64 år kan dra nytta av.

Läs mer i vårt globala pressmeddelande.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images