Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Nobia, Talentia och Stretch väljer Microsofts moln

0
0

Försäljningen av molntjänster har tagit fart och på Microsoft sluts ett par affärer dagligen där molntjänster är involverade.  Nobia, Talentia och Stretch är tre exempel på företag som beslutat att ansluta till Microsofts molntjänster via våra partner QSI och IT-Hantverkarna.Nobiakoncernen säljer och tillverkar kök i ett flertal europeiska länder. Myresjökök, Marbodal och HTH är några av företagets cirka 20 varumärken. Försäljningen sker huvudsakligen genom specialiserade köksbutiker som drivs i egen regi eller genom franchisebutiker samt som huvudleverantör till flera stora byggbolag i Norden (tex NCC och Skanska).

I och med att flera projekt på företaget spänner över ett antal varumärken,  orter och länder har resorna på företaget varit ett problem både ur ett tids- och kostnadsperspektiv. Myresjökök har därför infört Microsoft Office Live Meeting som inkluderar inbyggd videokonferensfunktion, skrivbordsdelning och samarbetsfunktioner för att kunna hålla bra och effektiva realtidsmöten på distans. Projektet har drivits av HR- och IT-avdelningarna tillsammans.

Microsoft Office Live Meeting har skapat möjlighet att på ett helt annat sätt än tidigare sätta upp snabba arbetsmöten vilket också har förkortat beslutsprocessen avsevärt. Live Meeting-tjänsten håller också på att utvärderas inom andra områden av företaget. Till exempel tittar Myresjökök på att använda tjänsten för att utbilda och ge support till sina respektive återförsäljare. Lokal leverantör av Microsofts moln till Nobia är QSi Sweden.

Konsultföretaget Stretch arbetar med affärssystem  och IT-lösningar och har med sina 120 anställda kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Stretch upplevde problem med att inte Officemiljön kontra utvecklings- och testmiljön var renodlade och separerade. Officemiljön påverkade utvecklingsmiljön med nertid och vice versa. Genom Microsofts molntjänst BPOS (Microsoft Business Online Suite) togs ett tydligt steg till att renodla miljöerna vilket gjorde att de båda blev mer stabila och tillgängliga. Företagets dolda IT-kostnader försvann samt att tiden för administrationen av Microsoft Exchange minskade. Lokal leverantör av tjänsterna är IT-Hantverkarna.

Talentia rekryterar chefer och specialister till svenska och internationella företag. När de växte ur sitt  gamla IT-system var Microsoft Business Online Suite (BPOS) den bästa lösningen för företaget. Dels på grund av fördelarna för en organisation där medarbetarna arbetar från olika ställen och reser mycket, samt att de såg till enkelheten, tillförlitligheten och lösningarna gav mest värde för pengarna. Lokal leverantör är IT-Hantverkarna.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images