Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Trend på CES 2011: Touch tar inte död på tangentbordet

0
0

Med tanke på allt snack om smartphones, touchskärmar och slates så skulle man kunna tro att de fysiska tangentborden kommer att försvinna. Men tittar man på vad som visats på CES så finns det ingen klar trend mot att touch skulle ta död på de fysiska tangentborden, tvärtom. Touchfunktionalitet och fysiska tangentbord lever sida vid sida – och inte sällan tillsammans i flera fall. Inte minst den uppsjö av tillbehör i form av tangentbord till tablets talar sitt tydliga språk.

Tittar man på fjärrkontroller för TV-apparater och mediauppspelare, och på nya kameror är de fysiska knapparna och reglagen vanligast. Bland telefontillverkarna är det minst lika vanligt att man har ett antal modeller med fysiska tangentbord och touchfunktionalitet i skärmen. Flera av modellerna som använder Windows Phone 7 har utfällbara tangentbord.

WP7 med slidetangentbord

För tablets är frånvaron av det fysiska tangentbordet, och den anatomiska udda ställningen i att skriva på skärmen en av de stora utmaningarna om man ska kunna utmana netbooks och laptops som enheter för att producera information. Det man har valt är att utrusta dem med möjligheter att koppla till externa tangentbord. Vi har också sett ett antal olika sorter av tablet-hybrider där tangentbordet finns kvar antingen i form av en dockningsstation eller i en utfällbar form.

En av de mest udda lösningarna är Acer Iconia som är en laptop med två skärmar där den nedre enkelt blir ett virtuellt tangentbord. Riktigt cool faktiskt.

Acer Iconia

Samsungs Sliding PC är en annan av de produkter som lanserats under CES 2011 och som visar att de fysiska tangentborden inte försvinner i första taget.

Samsung Sliding PC 7 series.

En motsvarande utveckling sker också bland möss där själva musen kan ha både touchfunktionalitet och den traditionella rörelsefunktionen. Ett exempel är den nya musen Microsoft Touch Mouse.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Helena Lindhult och Magnus Karlsson har blivit föräldrar.


RT-AX92U problem


Krysslösningar nr 39


Michael Azizi


Renée Nyberg om svåra misshandeln


Kunskap på djupet


Badrumsinspiration: 15 ovanligt vackra badrum hemma hos andra


Påsktapas


Båsk utsedd till årets polis


DaddyFitness.. Kampen och pappalivet..

Latest Images