Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Trend på CES 2011: Bilen och hemmet uppkopplat

0
0

En av de starkaste upplevelserna på mässan är hur allt inom konsumentelektronik blir digitalt och uppkopplat. Det smarta uppkopplade hemmet är här och likaså den smarta  uppkopplade bilen. En uppenbar trend som vi lagt märke till på CES 2011 är att när man ska styra och kontrollera alla dessa smarta prylar så hamnar mobilen i centrum. Mobilen blir på många sätt den hubb som syr ihop vardagen.

För bilen finns ett antal företag som erbjuder tekniska lösningar för att styra bilens funktioner: låsa, starta men också hålla koll på bränslenivå och liknande via mobilen. Starkast är trenden att göra bilens bilstereo, gps och övriga system anpassade till att styras av touch, röst och integrerade med mobilen.

När det gäller det smarta hemmet är alla funktioner: höja och sänka värme, kolla larm och liknande möjliga att styra med mobilen, precis som att kunna styra enskilda vitvaror och få exempelvis kontroll över elförbrukning och innehållet i kylskåpet.

Ett av exemplen i bilväg är Ford som tillsammans med Microsoft utvecklat systemet Touch och adderat det till det befintliga Sync. Systemet hanterar allt från kontroll av klimatanläggning, navigation och kommunikation och är sömlöst sammankopplat med dig som användare. Eftersom det krävs ett säkerhetstänkande så är Sync också röststyrt – du styr din telefon, ger anvisningar till bilen om att höja värmen eller styr GPS-anläggningen med röstkommandon. I Fords monter demonstrerades systemet och det var väldigt följsamt. Självklart  innehåller också systemet alla upptänkliga sätt att koppla till musikspelare, datorer och även uppkoppling för underhållning. Allt möjligt att styra med rösten.

Sync med MyFord TouchSync med MyFord Touch

LG visade upp sina nya vitvaror som styrs och övervakas av ägarens mobiltelefon. Smart är deras kylskåp som via såväl displayen utanpå, via röststyrning eller via mobiltelefonen kan kolla hållbarheten på de varor (du måste fortfarande manuellt mata in det) som finns i kylskåpet och direkt kunna föra det in i shoppinglistan. De styr också själva avfrostning och elanvändning utifrån olika parametrar som pris och behov.

LG har också en helautomatisk dammsugare som kan styras med hjälp av mobilen. Den kan till och med mata katten.

LG:s dammsugarrobot kan mata katten


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Återbruka din fåtölj & soffa! En massa inspiration!


Gitarrlektioner av erfaren gitarrlärare


Krysslösningar nr 23-24


Skarva Kirschstång


Av: Ulrika


Martin Timells stora revansch efter skandalen


Årets största kändisbröllop


Grundläggning på berg


Gjuta plintar – för grund på berg eller på slät mark


Dagiset Ejderdunet är anfallet av fåglar