Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Steve Ballmer inledningstalade på CES

0
0

På onsdagen klockan 18.30 Las Vegas-tid så sparkade Steve Ballmer officiellt igång CES med sitt inledningstal inför ett fullsatt Las Vegas Hilton Convention Center.

Steve gav en bred överblick om vad som är på gång och vad som är hett på konsumentsidan från Microsoft och han släppte också en rad spännande nyheter.

Steve inledde med att tala om hur Microsofts mest populära produkter såsom Windows 7 och Xbox, tillsammans med nyligen lanserade Windows Phone 7 och molntjänster som Xbox Live och Windows Live knyter ihop upplevelsen för konsumenter på PC:n, TV:n och mobilen.

Steve gick sedan närmare in på Xbox och Kinect och bjöd in en kollega från Microsoft Interactive Entertainment Business för att demonstrera några nyheter i Xbox Live och Kinect. Publiken fick se en demonstration av hur Zune-tjänsten på Xbox Live kan styras med hjälp av röst och rörelser.

Ett par nyheter släpptes också där den viktigaste var den nya sociala tjänsten Avatar Kinect som kommer göras tillgänglig gratis till alla Xbox Live Guld-kunder under våren 2011. Avatar Kinect är en social tjänst som gör det möjligt at umgås med dina vänner i form av avatarer på Xbox Live. Avatar Kinect reagerar på och känner igen dina rörelser och ansiktsuttryck. Samtliga nyheter är viktiga steg i arbetet med att göra Xbox-plattformen än mer attraktiv för en bredare skara kunder och familjer.


Steve talade sedan om nyligen lanserade Windows Phone 7 och delade med sig av en hel del fakta. Windows Phone 7 finns hittills på marknaden i form av 9 olika telefoner och produkterna erbjuds tillsammans med 60 mobiloperatörer. Det finns mer än 5500 appar på Windows Marketplace och 100 nya appar släpps varje dag. Antalet utvecklare för Windows Phone 7 är upp i 20.000. Steve berättade om att Microsoft kommer att arbeta hårt för att i snabb takt släppa uppdateringar till Windows Phone 7. Närmast förestående är funktionalitet för klipp och klistra, samt avsevärda prestandaförbättringar för tredjepartsappar.

När det gäller Windows så hade Steve många spännande nyheter att komma med. Bland annat demonstrerades nya bärbara datorer från partners. Några färdiga redan nu och andra som kommer lanseras inom kort. Mest applåder från publiken fick en bärbar datorprototyp från Asus som dubbla skärmar och en kommande bärbar dator från Samsung som kunde fungera såväl som vanlig laptop, men också som tablet tack vare att tangentbordet kan “glida in” under skärmen.

Steve visade och demonstrerade också Asus nya Eee Slate EP121 som redan idag finns tillgänglig för förbokning, i alla fall USA. Eee Slate EP121 kombinerar touch med möjligheten att använda påbyggnadsapplikationen Ink och en penna.

En imponerade demonstration av nästa generation av Microsoft Surface gjordes också på scenen. Nya Surface 2.0 kommer att vara mer slimmade än föregående version och den bygger på ett samarbete med koreanska Samsung. Tidigare Surface-datorer byggde på att kameror byggdes in i designen och dessa kunde känna av vad som pågick ovanför skärmen. I den nya generationen är istället varje pixel i bildskärmen en kamera vilket möjliggör en mycket mer slimmad design och en mycket stor exakthet i avkänningen. Den nya Surface-generationen är fantastiska datorer som både känner och ser.

En nyhet som redan tidigare meddelats under dagen berördes också av Steve. Han talade om att nästa version av Windows även kommer att fungera på så kallade System on Chip-plattformar med processorarkitekturer från ARM, Intel och AMD. Steve förutspådde att detta skulle få ett positivt mottagande från branschen och att vi kan förvänta oss Windows-datorer i en mängd nya spännande formfaktorer framöver, däribland naturligtvis en mängd olika varianter av tablets och slates. En livedemo gjordes också på scenen av nästa Windows på olika datorprototyper.

Avslutningsvis var Steve mycket tydlig på att oavsett vilka formfaktorer och varianter på datorer som kommer att vara populära framöver så kommer definitivt Windows att finnas där och spela en viktig roll.

Se hela inledningstalet på Microsofts virtuella pressrum för CES. Läs en sammanfattning av hela keynoten.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images