Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Vad blir hetast på CES?

0
0

Det är snart dags för årets händelse för alla som älskar konsumentteknik: Consumer Electronics Show. Mellan den 6-9 januari kommer tusentals besökare och utställare att kolla in det senaste. Microsoft Sverige kommer självklart att vara där.

Vi tänkte skriva en postning runt vad vi förväntar oss se under de intensiva dagarna. När det gäller våra egna lanseringar så får ni ge er till tåls – men vi kan lova att det blir intressanta saker som Microsoft har att visa upp:

Niclas – ”Jag förväntar mig att det släpps en mängd tablets/surfplattor. Det finns en rejäl ryktesflora runt tablets och vi har ännu inte sett början på surfplattornas utveckling. Olika storlekar för olika målgrupper och olika situationer blir verklighet. Jag tror att en sån som Kno kommer att få efterföljare. Självklart kommer vi att hålla koll, känna och klämma på så många vi kommer åt.

3D-tekniker lär vi se. Jag gissar att det kommer att lanseras fler hårdvaror där 3D-glasögon inte längre är nödvändiga. Toshiba har redan visat vägen och spelvärlden kan knappast vara så långt efter utan säkert kommer flera spel som utnyttjar 3D-teknik att visas på mässan. Drömmen är ju att få testa för att se hur det känns. Men vi kommer antagligen få fajtas med resten av de 140000 besökarna.

Inbäddade system blir mer och mer vanligt och det finns ingen hejd på i vilka prylar man skulle kunna addera ett operativsystem och en internetanslutning för att kunna styra exempelvis sin diskmaskin eller kolla kylskåpets status av mjölk – eller bli tillsagd att sätta igång motorvärmaren. Smarta maskiner får ett helt nytt värde när hushållselektroniken blir uppkopplad. Vi kommer att självklart att hålla speciellt utkik efter de udda prylarna i det här segmentet.

I den mer avancerade skolan så kommer åtminstone jag hålla utkik efter augmented reality-teknik, framförallt när det gäller nya användningsområden i bilen. Sen hoppas jag på konsumentinriktade 3D-skrivare även om det dröjer ett tag innan vi vanliga dödliga kommer skriva ut julkorten i tre dimensioner.

Generellt tror jag också på mer design, mer accessoarer till datorer, mobiltelefoner och tablets som i sig själva är smarta och adderar funktionalitet. Kanske får vi se högtalare som själva ställer in ljudet utifrån omgivningen, eller kameror som redigerar bilderna smart och enkelt kan ladda upp dem automatiskt så fort en uppkoppling fiunns tillgänglig. ”

Christofer –  ”Utifrån Microsoft-perspektiv så är definitivt höjdpunkten på CES Steve Ballmers inledningstal som äger rum på kvällen den 5 januari. Dagen innan mässans officiella öppnande. Det här är tredje gången som Steve är på CES. Han efterträdde Bill Gates som inledningstalare för första gången 2009. Dessa tal brukar vara god underhållning och ofta kryddat med en hel del spännande nyheter. Se inledningstalet live här.

När det gäller branschnyheter förväntar jag mig få se massvis med ännu större och ännu tunnare TV-apparater med ännu bättre bild. Jag tror att 3D liksom förra året kommer vara superstort, och alla leverantörer kommer slåss om att få snacka tablet-datorer, slates och paddor. Inte minst på tillbehörssidan tror jag tablet-datorernas framfart kommar att bli extremt synlig. För några år sedan hände samma sak på tillbehörssidan kring smartphones. Överallt syntes laddare, fodral och tillbehörsgadgets i alla dess former.

Men bortsett från de uppenbara trenderna så är det några lite mer nichade områden som jag är särskilt intresserad av att följa.

Först och främst kommer jag att besöka temahallen för gaming. Temaområdet ska enligt uppgift i år vara större ån någonsin på CES. Där kan man förutom mer etablerade leverantörer hitta mindre företag som brukar visa upp en del spännande ny teknik på spelsidan. Inte minst när det gäller spelkontrollers och tillbehör så kan man hitta en del mer eller mindre lyckade innovationer. I kölvattnet av Xbox 360 Kinect mfl rörelsestyrda produkter tror jag att naturliga användargränssnitt och 3D kommer bli stort i år inom gaming.

Sedan kommer även CES robottema att locka. Trots att robotar aldrig lyckas få någon direkt framgång på massmarknaden, annat än i gadgetaffärer, så lär denna del av mässan vara ett mecka för den teknikintresserade. I robotzonen ska bland annat företaget som har mässans coolaste namn ställa ut - Cyberdyne Inc. Och där visar de sin produkt ”Robot Suit HAL”. Det här känns redan nu som en god kandidat till årets största ”vill ha produkt”.

Kolla gärna in denna video från Network World som ger en preview av mässan.

Vad tror du kommer att vara I fokus på CES och vad blir de hetaste trenderna inför 2011? Kommentera gärna detta inlägg eller var med och diskutera på twitter under hashtag #mssweces.

M3 har för övrigt gjort en önskelista.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles