Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Grattis Anna Karlsson – en av världens mest innovativa lärare

0
0

Hon hade redan titeln som Europas mest innovativa lärare. Ikväll i Sydafrika kom hon på andra plats i världsmästerskapen. Stort grattis till Anna Karlsson - till vardags NO-lärare på Viktor Rydbergs Samskola - som vann pris i Innovative Teacher Award i hård konkurrens lärare från hela världen.

Anna Karlsson utsågs i våras till Sveriges mest innovativa lärare av Lärarnas Riksförbund och Microsoft för att hon på ett innovativt sätt använder sig av Internet och sociala medier som pedagogiskt verktyg. Hon fick därmed representera Sverige i den europeiska finalen i Berlin. Annas arbete imponerade även på den europeiska juryn som skickade henne vidare till världsfinalen i Kapstaden.

Ikväll - i samband med Worldwide Innovative Education Forum - kammade hon hem andraplatsen och är därmed officiellt en av världens mest innovativa lärare.

200 000 lärare ingick ursprungligen i tävlingen som arrangeras av Microsoft. 125 lärare gick vidare till finalen i Sydafrika. Där har deras arbete visats upp i en utställning för 500 lärare, skolledare och regeringsföreträdare från hela världen. 12 lärare fick pris i 4 olika kategorier: Content, Collaboration, Community och Educators choice. Anna Karlsson vann andrapris i kategorin Collaboration.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images

Trending Articles


Victorias glädje: tredje barnet på väg!


Ingehild Lundgren


15-0 till bortalaget vid åtal för mordet på Blerim Kastrati


Tusentals besökare väntas till loppis


Krysslösningar nr 44


Martin Timells stora revansch efter skandalen


VUXEN Badrock Svart Allmänna


Hur gjuter du en poolgrund


”Det finns hjälp att få bara man vågar ta emot den”


Dödsfallsnotiser