Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Fyra svenska skolor får internationella utmärkelser

0
0

Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor och Björknässkolan i Nacka har utsetts till internationella Mentor Schools av Microsoft. Samtidigt utsågs Väsby Nya Gymnasium och Spyken Gymnasium i Lund till Pathfinder Schools. Skolorna ingår i Microsofts Innovativa skolprogram, ett globalt utvecklingsprogram för skolor som insett att ett bra användande av IKT kräver förändring.

En blivande Pathfinder School måste visa att den har en önskan att utvecklas, men också redan nu ligga långt fram när det gäller IKT-användning. I ansökan får skolan beskriva sitt arbetssätt och sina visioner. Något som både Spyken och Väsby Nya Gymnasium lyckats bra med. 130 skolor världen över ansökte den här omgången, 54 blev antagna.

Att bli en Pathfinder School innebär att bli en del av ett internationellt nätverk som träffas regelbundet och utbyter erfarenheter. Skolorna får också särskild coachning av Microsoft för att ligga i framkant när det gäller hur teknik kan hjälpa till att driva skolutveckling: de blir inbjudna till olika evenemang och får stöd och expertis från internationella forskare och coacher.

När det gäller Mentor Schools så bedöms dessa skolor ha tagit ytterligare ett steg i utvecklingen och därmed valts ut som "mentorer" till ett antal skolor. Totalt finns 26 Mentor Schools i världen.

Se ABC:s inslag om Väsby Nya Gymnasium


Viewing all articles
Browse latest Browse all 861

Latest Images