Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | .... | 5 | 6 | (Page 7) | 8 | 9 | .... | 44 | newer

  0 0

  Så heter tävlingsgrenen i vilken vi på Microsoft stolt fick ta emot första pris i förra veckan. Tävlingsgrenen var en del i Spinn-galan som i sin tur är den stora finalen för tävlingen Spinn. En årlig händelse där kommunikationsbranschen utvärderar och belönar årets mest framgångsrika kampanjer.

  Det var tävlingens huvudsponsor MyNewsdesk som i samarbete med analysföretaget Lissly delade ut detta pris till det företag som har lyckats bäst med sina relationer på den sociala webben. Man utgick från de företag som nominerats i Spinn 10 och utifrån uppsatta kriterier undersökt och värderat i vilken omfattning och på vilket sätt de interagerat med sina intressenter i sociala medier.

  Vi på Microsoft är otroligt glada och stolta över att få detta pris eftersom det är en bekräftelse på det arbete som vi inledde för snart två år sedan. Vi ville på bred front öppna upp företaget genom sociala medier och bli mycket bättre på att delta i de dialoger och konversationer som sker överallt, hela tiden här ute på nätet.

  Vi kommer dock fortsätta vara självkritiska och vi är väl medvetna om att vi fortfarande har en lång väg att vandra när det gäller både närvaron på nätet och det sätt vi deltar i konversationerna. Vi bli ännu duktigare på att hjälpa våra kunder att hitta rätt vägar in till oss som företag och att förklara nyttan och värdet av vår teknik. Vi vill vara mer relevanta och mer tillgängliga. Vi vill stå för lyhördhet och - därför vill vi gärna få veta när vi gör saker fel så vi kan bli bättre och vill gärna höra när ni tycker att vi gjort någonting bra som ni gillar.

  Vi behöver nu er hjälp mer än någonsin. Hör av er med era synpunkter. Kommentera på våra bloggar. Följ oss på Facebook och säg vad ni tycker. Det är enda sättet för oss att bli ännu bättre.

  Läs mer på:

  MyNewsdesks pressrum

  Lisslys blogg

  Vår kommunikationsbyrå JMW:s blogg


  0 0
 • 11/15/10--02:48: Säkrare med Hotmail
 • Nu blir Hotmail ännu säkrare. Detta tack vare en ny möjlighet att slå på kryptering under hela ditt besök på Hotmail-sajten. Samtidigt blir även dina besök på Live-tjänsterna SkyDrive, Photos, Docs och Devices ännu säkrare.

  Tekniken bakom detta kallas för SSL, eller Secure Sockets Layer. När man använder SSL krypteras all trafik mellan webbläsaren och webbplatsen. I adressfönstret på webbläsaren anges detta genom prefixet https framför webbadressen.

  Det här är den senaste av en rad förbättringar på säkerhetsområdet för Hotmail. Det här är särskilt aktuellt inte minst med anledning av den senaste tidens livliga debatt om säkerhetshot, såsom till exempel Firesheep.

  Läs mer om SSL i Hotmail på Windows Live teamets blogg och på Med vänlig hälsning-bloggen.


  0 0

  Nu i veckan får vi besök av Stephen Emmott, forskningschef från Microsoft Research, vårt forskningscenter för utveckling av avancerad teknik.

  Stephen Emmott, som är en känd profil inom grön IT, kommer bland annat tala på Kista Green ICT på onsdag. Temat för föredraget är Precision, Error and Truth: Modelling future Carbon and Climate. Läs mer om Stephen Emmott här, och kolla gärna in hans blogg.

  Teknik 360 har skrivit om Kista Green ICT.


  0 0

  Under hösten 2010 inledde Stockholm Stad en stor utrullning av Windows 7. För några dagar sedan presenteras en TCO-studie som visade ett positivt resultat. Stockholm Stad har redan gjort kostnadsbesparingar och samtidigt hunnit uppgradera närmare 37 000 PC:s. Det betyder att ungefär 85 procent kör Windows 7 efter nio månader.

  Läs vad Computer Sweden skriver och ladda ned studien här

  Läs mer om Windows 7 och besök vår nya blogg Windowsproffs


  0 0

  Äntligen är det dags för lansering av Microsoft Lync 2010, nästa version av Office Communications Server. Det globala lanseringsevenemanget i New York äger rum den 17 november klockan 17:00 och kan följas direkt via en webbsändning där Chris Capossela och Gurdeep Singh Pall håller ett anförande.

  Med Microsoft Lync 2010 har anställda tillgång till allt från chatt, ljud- och videokonferens med en knapptryckning, både från PC:n, mobilen eller annan webbläsare, dessutom i ett gränssnitt som alla känner igen via Office. Vi har flera spännande nyheter att presentera med Lync 2010, och många förbättringar är inom området telefoni. Mer information finns att läsa på vårt globala pressrum samt på produktwebben för Lync.

   


  0 0

  Idag lanseras Microsoft Lync 2010, vår nästa generations kommunikationsverktyg som kopplar ihop människor via  chatt, ljud- och videokonferens. Microsoft Lync 2010 och Microsoft Lync Server 2010 finns till försäljning från och med den
  1 december, men redan idag finns en gratis testversion att ladda ner.

  Microsoft Lync 2010 är en programvarulösning som ansluter människor var som helst och när som helst med en knapptryckning från PC:n eller mobilen. Lync har ett välbekant gränssnitt som är fullt integrerad med Microsoft Office, SharePoint och Exchange.

  Lync är ett viktigt steg mot Microsofts vision att förena alla delar i den moderna affärskommunikationen. Vi vill med Lync ge möjlighet till bättre samarbete både inom och utanför organisationens gränser och göra det enklare att ha koll på sina professionella kontakter genom statusuppdateringar och aktivitetsflöden. 

  Mer än 30 av våra partner lanserar nu applikationer som bygger på Lync, både för den privata och offentliga sektorn. Hundratals med partner erbjuder tjänster för att hjälpa kunder att planera och införa Lync-infrastruktur. Dessutom lanseras idag över 70 olika tillbehör och olika former av hårdvaruenheter anpassade för Lync. Bland annat IP-telefoner, headsets, högtalartelefoner och webbkameror. Läs mer om detta på Microsofts globala pressrum och på lanseringssidan för Microsoft Lync 2010.

  Molntjänsten Microsoft Lync Online kommer att finnas tillgänglig som en del av Office 365 och lanseras under 2011. Lync Online kommer att omfatta snabbmeddelanden, närvaroindikering, ljud- och videokonferenser och samtal från PC-till-PC. Microsoft Lync ersätter Microsoft Office Communications Server och Office Communicator som varumärken.

  Computer Sweden har skrivit om Lyncstämning på Microsoft. Telecom idag skriver: Lync redo stå på egna ben. Även Metro Teknik, Telekom idag, Computer Sweden och Dagens PS har skrivit.

   


  0 0  Microsoft har tagit fram en undersökning som beskriver de ekonomiska aspekterna kring till molnet.  Det är en omfattande analys av cloud computing som beskriver var branschen är på väg och som syftar till att förenkla för beslutsfattare att forma framtida IT-miljöer.

  Vi är bara i början av det så kallade molnskiftet och det finns många spekulationer gällande i vilken riktning omvandlingen är på väg. I analysen "The Economics of the Cloud" ser vi bortom den aktuella tekniken och tittar istället på underliggande ekonomiska faktorer.
  Enligt vår analys innebär molnet enorma möjligheter för alla företag, stora som små. Molnet ger exempelvis möjlighet att bryta trenden där IT-proffs arbetar 80 procent av sin tid med att bara hantera den befintliga miljön och väldigt liten tid på att fokusera på innovation och att hitta kostnadseffektiva lösningar. Läs mer om Microsofts satsning i molnet på vårt globala pressrum.  


  0 0

  Tillsammans med HP rekryterar vi nu 20 studenter (Student Brand Managers) som tillsammans med oss vill vara med och påverka framtidens teknik. De universitet vi jobbar med från start är Uppsala Universitet, Linköpings universitet, Umeå universitet, Lunds universitet, Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Chalmers tekniska högskola, KTH och Handelshögskolan i Stockholm

  Som Student Brand Manager blir man ambassadör för Microsoft och HP på sitt universitet eller högskola och får värdefull praktisk erfarenhet, samt möjlighet att knyta nya kontakter inom Microsoft och HP. Vi söker framförallt ekonomstudenter med teknikintresse eller teknikstudenter med intresse för marknadsföring.

  Rekryteringen startar idag, den 22/11, och pågår fram till den 5/12. Här kan du läsa mer om vårt ambassadörsprogram för studenter.


  0 0

  Kinect lanserades den 12:e november i Sverige. Redan vid starten syns Duracell med annonser i spelmiljön då den energiske kaninen finns med i spelet Kinect Sports. Duracell-kampanjen är ett exempel på så kallad In Game Advertising där en annonsör kan placera annonser som en integrerad del av spelupplevelsen.

  Kinect gör det möjligt att kontrollera hela spelupplevelsen med hjälp av kroppens naturliga rörelser utan att använda en handkontroll. Till Kinect släpps också en hel serie nya sociala spel som vänder sig till familjer och grupper av vänner som vill göra något roligt tillsammans.

  Läs vad Resumé skriver och missa inte tidigare inlägg på Nyhetsbloggen.

  Här hittar du mer information om Kinect och var du kan köpa den.


  0 0
 • 11/30/10--04:46: Silverlight och framtiden
 • På torsdag den 2/12 inleds Silverlight Firestarter i Redmond där utvecklargurun Scott Guthrie ger en keynote om Silverlight och framtiden. Keynoten sänds direkt med start kl.18.00. Registrera dig här för att se den. Efteråt kan du även ta del av sessioner där vi går på djupet om hur man bygger applikationer med Silverlight.


  0 0

  Det digitala landskapet förändras snabbt och sociala medier blir alltmer en del av vår vardag - både hemma och på jobbet. För att erbjuda bästa möjliga stöd och vägledning för alla medarbetare på Microsoft Sverige som vill använda sociala medier i sitt arbete har vi en intern mediepolicy för sociala medier. I öppenhetens tecken och för att inspirera andra företag har vi även valt att publicera denna externt för alla som är intresserade.

  Huvudbudskapet i policyn är att vi - i de sociala nätverken på webben liksom i det traditionella affärslivet- hela tiden ska sträva efter att vara transparenta, använda sunt förnuft, visa respekt och vara relevanta. Vi måste också våga vara personliga i kommunikationen, och tydligt berätta vem som står bakom det vi kommunicerar. Vi har förstått att denna text uppskattas mycket, inte bara som stödverktyg internt på Microsoft utan också som inspiration och guide för andra företag och kollegor. Det är vi jätteglada för.

  Läs eller ladda ner hela policyn här. Vi ser gärna att ni använder, sprider, modifierar eller bygger vidare på informationen i denna - så länge Microsoft alltid anges som källan till ursprungsinformationen. Policyn är licensierad som Creative Commons under licensformen Erkännande.

  Vårt arbete med och via sociala medier uppmärksammades nyligen då vi vann förstapris i tävlingen Hur social är du lilla vän? vid årets Spinn-gala.


  0 0

  Den 12 januari drar BETT-mässan, en av världens största utbildningsmässor, igång i London. Bland utställarna finns myndigheter, läromedelsförlag, it-företag, forskningscentra med flera. Självklart finns även Microsoft på plats med olika aktiviteter.

  För fjärde året anordnas Education Leaders Briefing med syftet att främja dialogen med utbildningsministrar och beslutsfattare. Dagen därpå arrangerar vi ett Studiebesök vid New Line Learning, en framgångsrik innovativ skola i ett område präglat av arbetslöshet.

  Den 14 januari har vi ett inspirationsseminarium tillsammans med Les Foltos, professorn bakom Kollega Coach-metodiken, Tim London, direktör för utbildningsenheten vid Queen´s University of Belfast och svenska Anna Karlsson, utnämnd till en av världens mest innovativa lärare.

  Välkommen att delta om du är på plats i London! Du kan också följa vad som händer på facebook.com/microsoftskola och iktbloggen.se


  0 0

  Nu har alla Hotmail-användare tillgång till Office Web Apps som gör det möjligt att skapa, redigera, läsa och lagra Office-dokument på nätet - även om man inte har Office installerat på sin dator.

  Office Web Apps ingår i Office 2010 och innebär enkla webbaserade versioner av de vanliga programmen Word, PowerPoint, Excel och OneNote. Grundversionen är helt gratis för alla konsumenter som använder Hotmail och Windows Live.

  Även företag kan välja koppla tjänsten till sina SharePoint-sajter som en del av Office 365.

  Läs mer på MVH-bloggen.


  0 0

  Joe Belfiore är vice president på Microsoft och huvudansvarig för bland annat designen av Windows Phone 7. Under konferensen D:Dive into Mobile som ägde rum i början på denna vecka i San Franscisco blev han intervjuad på scenen av Walt Mossberg från Wall Street Journal. Joe berättade bland annat om Microsoft strategi på Smartphone-marknaden och hur tror att den närmaste framtiden kommer att se ut för Microsoft och för branschen.

  Här kan du se ett sammandrag av intervjun:

  Joe gjorde också en kort intervju backstage där han berättade om lite av den feedback som kommit in honom från kunder sedan Windows Phone 7-lanserats. Vilka funktioner som folk gillar bäst och vad folk tycker att vi på Microft kan göra bättre framöver. Joe berättade också kort om den programuppdatering som kommer ut till Windows Phone 7 inom kort där bland annat funktionalitet för klipp och klistra kommer att adderas.

  Se hela backstage-intervjun här:


  0 0

  Innovativa lärarutnämningen delas ut av Microsoft i samverkan med Lärarnas Riksförbund för åttonde året i rad. Syftet är att lyfta fram lärare och lärarstudenter som utmärkt sig med nya metoder och framgångsrik undervisning. Vinnaren får en resa till Moskva den 22-25 mars och representerar Sverige i den Europeiska Innovativa lärarutnämningen.

  För årets svenska vinnare gick det väldigt bra. Stefan Knutsson och Anna Karlsson tog sig vidare från Sverige, via den europiska finalen till den globala finalen i Sydafrika. Där kammade Anna hem en tredjeplats, något som uppmärksammades stort i media.

  Här kan du läsa mer om priset och nomineringen. Vi vill ha ditt bidrag senast den 4 februari 2011.


  0 0

  Igår presenterades en ny rapport kring it-säkerhet som visar att Internet Explorer har marknadens bästa skydd mot sociala bedrägerier på nätet - till exempel mejl, filer och webbsidor som inte är vad de utger sig för att vara.

  Rapporten, som tagits fram av det oberoende undersökningsföretaget NSS Labs, lyfter bland annat fram Smartscreen-filtret i Internet Explorer 8 och 9 som kan känna av ifall en webbplats verkar vara skadlig och blockerar denna - eller endast den farliga koden om det behövs. SmartScreen-filtret skyddar även mot skadliga hämtningsbara filer genom att varna vid nedladdning av en fil som inte kan identifieras eller som tidigare rapporterats som osäker.

  Trots en ökning av attackerna, under perioden januari 2010 till oktober 2010, har fler användare av Internet Explorer 8 skyddats. Med Internet Explorer 9, där även funktionen Application Reputation adderas, ökar säkerheten med ytterligare 9 %. Internet Explorer 9 blockerar idag upp till 99 % av alla sociala attacker.

  Se hela rapporten här och läs mer på MvH-bloggen samt vår globala blogg för Internet Explorer.

  Svenska Datorhälsan finns fler tips på hur du kan skydda dig och din dator på Internet.


  0 0

  Driver du ett innovativt projekt, använder Microsoft-teknik och vill göra lösningen känd för en bredare publik? Idag startar Microsoft Awards 2011. Tävlingen ska uppmärksamma kreativa och innovativa lösningar/produkter byggda av svenska mjukvaruföretag.

  Microsoft Awards 2011 ersätter .Net Awards och arrangeras som en del av TechDays. En förändring är färre och öppnare kategorier. Du kan tävla i följande fem kategorier:

  • Microsoft Cloud
  • Microsoft Mobile
  • Microsoft Web
  • Microsoft Client
  • Microsoft Student

  Även Imagine Cup sammanförs med Microsoft Award under kategorin Microsoft Student Award. Vinnaren har chansen att representera Sverige i den globala Imagine Cup- finalen. Prisutdelning äger rum som en del av Microsoft TechDays i Örebro 29-30 Mars.

  Läs mer om tävlingens regler, vilka som kan delta och hur du anmäler dig här.

   


  0 0

  Microsoft har ingått ett nordiskt samarbetsavtal med Ateakoncernen som därmed blir först med att direkt till kunderna sälja, driftsätta och ge support på Office 365. Atea är en av de snabbast växande molnleverantörna av produkter, tjänster och integrationer och blir i och med detta partner i Microsoft Syndication Program som bland annat ger kunderna tillgång till en mängd nya molntjänster, kommande Office 365, liksom säkerhets- och backup-lösningar.

  Läs gärna mer i Ateas egna pressmeddelande.

   


  0 0

  Nyfiken på vad Internet Explorer 9 och HTML5 kan göra för webben? Ladda hem betaversionen av Internet Explorer 9 och testa det nya webbaserade spelet Pirates Love Daisies, som byggts enbart i HTML5 på Windows Azure av Grant Skinner.

  Läs mer på vår globala blogg för Internet Explorer samt Grant Skinners egen blogg.

  Även Channel 9, vår MSDN-blogg för utvecklare, Network World och PC World har uppmärksammat detta.


  0 0
 • 12/20/10--02:53: Microsoft på CES 2011
 • Den 6-9 januari är det återigen dags för världens största konsumentelektronikmässa CES (Consumer Electronics Show).  På mässan som äger rum i Las Vegas är Microsoft på plats för att visa det allra senaste inom teknik och it.

  Steve Ballmer kommer också traditionsenligt att hålla mässans inledningsanförande den 5 januari. Under mässan kommer du att kunna följa oss via vår nya portalsida för CES, där vi kommer att samla alla nyheter, bilder och filmer.

  Christofer Björkvall
  och Niclas Strandh (kommunikationskonsult och digital strateg på JMW) är på plats och rapporterar direkt.

  Var gärna med i diskussionen på Twitter med #mssweces. Vi hörs!


older | 1 | .... | 5 | 6 | (Page 7) | 8 | 9 | .... | 44 | newer