Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | .... | 4 | 5 | (Page 6) | 7 | 8 | .... | 44 | newer

  0 0

  Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor och Björknässkolan i Nacka har utsetts till internationella Mentor Schools av Microsoft. Samtidigt utsågs Väsby Nya Gymnasium och Spyken Gymnasium i Lund till Pathfinder Schools. Skolorna ingår i Microsofts Innovativa skolprogram, ett globalt utvecklingsprogram för skolor som insett att ett bra användande av IKT kräver förändring.

  En blivande Pathfinder School måste visa att den har en önskan att utvecklas, men också redan nu ligga långt fram när det gäller IKT-användning. I ansökan får skolan beskriva sitt arbetssätt och sina visioner. Något som både Spyken och Väsby Nya Gymnasium lyckats bra med. 130 skolor världen över ansökte den här omgången, 54 blev antagna.

  Att bli en Pathfinder School innebär att bli en del av ett internationellt nätverk som träffas regelbundet och utbyter erfarenheter. Skolorna får också särskild coachning av Microsoft för att ligga i framkant när det gäller hur teknik kan hjälpa till att driva skolutveckling: de blir inbjudna till olika evenemang och får stöd och expertis från internationella forskare och coacher.

  När det gäller Mentor Schools så bedöms dessa skolor ha tagit ytterligare ett steg i utvecklingen och därmed valts ut som "mentorer" till ett antal skolor. Totalt finns 26 Mentor Schools i världen.

  Se ABC:s inslag om Väsby Nya Gymnasium


  0 0
 • 10/21/10--09:18: Windows Phone 7 är här
 • Idag släpps Windows Phone 7 till försäljning över hela världen. I Sverige kan de nya mobilerna med Windows Phone 7 köpas hos bland annat mobiloperatören 3 (som även är svensk lanseringspartner), Dialect, Dustin och Telia.

  Läs mer på Peter Wissingers mobilblogg.

  Göteborgsposten, Aftonbladet, Ny TeknikMobil, och Winmobile har skrivit.


  0 0

  Idag är det ett år sedan Windows 7 lanserades och redan under det första året är Windows 7 det snabbast växande och säljande operativsystemet någonsin.

  Över 200 miljoner personer använder Windows 7 idag - vilket gör detta operativsystem större än föregångaren Windows Vista. Om några månader förväntas Windows 7 också gå om den gamla trotjänaren Windows XP.

  Fler än 8 miljoner användare runt om i världen var med och utvecklade det nya operativsystemet. Betaversionen av Windows 7 var därmed en av de största betatesterna av ett operativsystem någonsin, och enligt våra egna undersökningar är 94 procent av användarna nöjda med Windows 7.

  Läs mer om Windows 7 och ta del av några sköna minnen från året som gått på MvH-bloggen.

  Lilla Gumman har skrivit om det.


  0 0

  För att fira vårt ettårsjubileum för Windows 7 erbjuds nu Windows 7 Home Premium Family Pack, som för omkring halva ordinarie priset ger möjlighet att uppgradera på tre datorer.

  Windows 7 Home Premium Family Pack kan köpas under en begränsad tid hos utvalda hemelektronikkedjor.

  Läs mer på MvH-bloggen.


  0 0

  I morgon startar Worldwide Innovative Education Forum (IEF) i Kapstaden, ett jätteevent där pedagoger och skolledare från hela världen knutna till Microsofts Innovativa skolprogram samlas och utbyter erfarenheter.

  På plats i Sydafrika finns två svenska lärare: Anna Karlsson och Stefan Stenbom (f.d. Knutsson) för att tävla om titeln Världens mest innovativa lärare. De två vann pris i den europeiska finalen i våras för sitt sätt att använda IKT i undervisningen och gick därmed vidare till världsfinalen.

  Anna arbetar till vardags som NO-lärare på Viktor Rydbergs Samskola och Stefan är pedagogisk utvecklare på KTH och ”Mattecoach på nätet”.

  På fredag avgörs vem av de 125 finalisterna som erövrar titeln. Vi håller tummarna och rapporterar från plats!
  Följ IEF på Twitter via #msief

  DN har skrivit om Anna Karlsson.


  0 0

  På torsdag inleds ett av årets mest omtalande evenemang, PDC 10 i Redmond, Seattle. Under två dagar samlas människor från jordens alla hörn för att diskutera teknik och framtiden. Evenemanget är utsålt sedan länge men stora delar av PDC kommer sändas direkt via hemsidan och via schemaplaneraren kan du snabbt få en överblick av vad du vill se.

  Runt om i Sverige arrangeras lokala evenemang där intresserade kan se webbsändningen tillsammans. I Stockholm, Solna, Sundsvall, Malmö och Göteborg kan du träffa likasinnade och se evenemanget. Vår kollega Johan Lindfors berättar mer på sin blogg

  Följ det senaste från PDC och missa inte Johans Lindfors kommentarer via Twitter.


  0 0

  Igår påbörjades försäljningen av Microsoft Office för Mac 2011 globalt. På måndag den 1 november förväntas våra nya Officeprogram för Mac landa i svenska butiker - men redan idag kan du köpa din version på nätet via vår svenska webbplats.

  Priset för "Office 2011 Home & Student" är 139 euro (cirka 1 300 svenska kronor) och "Microsoft Office för Mac Home & Business 2011" kostar 379 euro (cirka 3 500 svenska kronor).

  En nyhet är Messenger för Mac 8 med videochatt, som ingår i alla versioner av Office för Mac 2011 och även kan laddas hem separat. Läs mer på MvH-bloggen.

  Läs mer om Office för Mac 2011 i vårt globala pressmeddelande.

  Även TechNytt och MacWorld har skrivit.


  0 0

  På torsdag den 28 oktober klockan 10:30 (lokal tid) släpps Microsofts resultat för det första kvartalet. En utförlig rapport, samt diskussioner och analyser, kommer att presenteras på vår webbplats och i vårt globala pressrum.


  0 0

  På fredag den 29 oktober släpps rollspelet Fable III, från Microsoft Game Studios, exklusivt för Xbox 360. I den senaste delen i  serien erbjuds ett storslaget äventyr där kampen om tronen bara början på en spektakulär resa.

  En nyhet är Kingmaker, en applikation kopplad till spelet där man med hjälp av sin mobiltelefon kan plantera flaggor i olika territorier. Dessa ger sedan spelaren guld som kan användas i spelet. Redan innan lanseringen har en miljon flaggor placerats ut av spelare över hela Europa och fler än 60 000 personer har anslutit sig - så förhandsintresset är stort.

  SvD, Gamereactor, FZ och Eurogamer har testat spelet.


  0 0

  Den sista tekniska milstolpen för Microsoft Lync 2010 är här i och med att den sedan igår finns som skarp version i en så kallad RTM (Release to Manufacturing). Lync är nästa version av Office Communications Server och Communicator som finns tillgänglig för kunder och partner då den lanseras globalt den 17 november.


  Lync
  är en integrerad del av Microsofts produktivitetsplattform och är tillsammans med Exchange Server och Office en komplett lösning för all kommunikation i företag och organisationer som både inkluderar e-post, röst, chatt (realtidskommunikation), liksom ljud- och videokonferens på ett och samma ställe. En av de största förbättringarna som gjorts sedan tidigare versioner är inom området telefoni.

  Förra veckan presenterade Microsoft nästa generations molntjänst, Microsoft Office 365, där också Lync möter molnet. Microsoft Office365 kopplar ihop Office, SharePoint Online, Exchange Online och Lync Online i en molntjänst uppdaterad dygnets alla timmar, årets alla dagar.

  Vid lanseringen av Lync den 17 november finns mer information på den globala lanseringswebben samt på Microsofts globala pressrum.


  0 0

  Ikväll, 18.30, inleder Steve Ballmer och Bob Muglia PDC 2010 i Seattle.  Utvecklare från jordens alla hörn har samlats för att se och diskutera nästa generations teknologier. Keynoten sänds direkt och via hemsidan kan du se en rad webbsändningar av ett antal sessioner. Via vårt globala pressrum presenteras nyheter under kvällen.

  Följ det officiella twitterkontot och håll ögonen på #pdc10.

  Läs vårt tidigare inlägg om PDC10.


  0 0

  Idag lanserar Microsoft det nya partnerprogrammet, Microsoft Partner Network. Den stora förändringen består i att vi nu på ett tydligare sätt profilerar partner med kompetens och erfarenhet på vår senaste teknik. Microsoft Partner Network innefattar 29 kompetensområden inom sex olika lösningsområden. Bakgrunden till förändringarna är kundföretagens önskemål och behov av att kunna hitta specialistkunskap inom specifika områden.

  I det nya programmet erbjuds fyra olika medlemskap: Communities - nätverka och gå med i Microsoft BizSpark, Microsoft WebsiteSpark och Small Business Specialist Community.Subscriptions - lösningspartner, utvecklare och webbdesigners att får tillgång till programvara, utvecklingsverktyg, utbildning och support till ett förmånligt pris, genom Microsoft Action Pack Solution Provider eller Microsoft Action Pack Development & Design. Silverkompetenser och Guldkompetenser - Silver och Guld beskriver status inom ett eller flera kompetensområden - det indikerar inte (som tidigare) en generell status för företagets kompetens.

  Exempel på förmåner i Microsoft Partner Network är tekniskt säljstöd på svenska, licensförmåner och marknads- och säljresurser. I referensverktyget Pinpoint som lanseras i december 2010 hittar kunderna rätt partner inom respektive kompetens.

  Microsoft Cloud Essentials och Cloud Accelerator är två olika erbjudanden för partner att komma igång med försäljning av molntjänster. Dessa innefattar även svensk införsäljning och support.

  Läs gärna mer i vår Guide till Microsoft Partner Network.

  IT24
  har skrivit

   


  0 0

  Igår meddelade Microsoft en mycket stark kvartalsrapport. Omsättningen för det första kvartalet av det brutna räkenskapsåret landade på 16,2 miljarder dollar, en ökning med 25 % jämfört med samma period förra året, och nettovinsten gick upp med 51 % till 5,41 miljarder dollar.

  Företaget har vuxit inom alla segment, men framförallt är det en hög efterfrågan på nya produkter som Office 2010, Windows 7 och Xbox 360 konsoler och spel som drivit upp resultatet.

  Läs mer i vårt globala pressmeddelande, ta del av hela rapporten eller se webbsändningen där resultatet rapporterades. 

  I Sverige har Affarsvarlden, E24, Euroinvestor, IDG och Dagens Industri skrivit.


  0 0

  Hon hade redan titeln som Europas mest innovativa lärare. Ikväll i Sydafrika kom hon på andra plats i världsmästerskapen. Stort grattis till Anna Karlsson - till vardags NO-lärare på Viktor Rydbergs Samskola - som vann pris i Innovative Teacher Award i hård konkurrens lärare från hela världen.

  Anna Karlsson utsågs i våras till Sveriges mest innovativa lärare av Lärarnas Riksförbund och Microsoft för att hon på ett innovativt sätt använder sig av Internet och sociala medier som pedagogiskt verktyg. Hon fick därmed representera Sverige i den europeiska finalen i Berlin. Annas arbete imponerade även på den europeiska juryn som skickade henne vidare till världsfinalen i Kapstaden.

  Ikväll - i samband med Worldwide Innovative Education Forum - kammade hon hem andraplatsen och är därmed officiellt en av världens mest innovativa lärare.

  200 000 lärare ingick ursprungligen i tävlingen som arrangeras av Microsoft. 125 lärare gick vidare till finalen i Sydafrika. Där har deras arbete visats upp i en utställning för 500 lärare, skolledare och regeringsföreträdare från hela världen. 12 lärare fick pris i 4 olika kategorier: Content, Collaboration, Community och Educators choice. Anna Karlsson vann andrapris i kategorin Collaboration.


  0 0
 • 11/02/10--07:18: Höstlov=DigiGirlz
 • Idag kör succén DigiGirlz igång igen. Det är tredje året i rad som Microsoft och KTH samarbetar kring kursen vars syfte är att öka unga tjejers intresse för IT och att inspirera dem att söka till tekniska utbildningar. Och - i förlängningen - även till IT-branschen som skriker efter kompetens.

  Under några intensiva dagar får tjejerna skapa filmer, pröva på olika funktioner och program, träffa programmerare, studenter med flera. DigiGirlz är ett globalt initiativ från Microsoft som handlar om att höja tjejers självförtroende och deras tro på sig själva och att de kan hantera datorer. Vi vill också hjälpa dem se att exempelvis bloggar och digitala sociala nätverk faktiskt bygger på datateknik. Tanken är förstås också att tjejerna också ska ha roligt tillsammans.

  Här kan du läsa om tidigare DigiGirlz i Sverige: IT24, Norrbottens-Kuriren, Sveriges Radio


  0 0

  Microsofts molnsatsning fortsätter med en ständigt ökad intensitet. Som ett led i detta finns nu ett svenskt molnteam som arbetar dedikerat på olika sätt med molnet inom både utvecklingsfrågor, sälj och marknadsföring. Just nu utökar vi det svenska molnteamet med 10 nya personer som rekryteras för att arbeta med kommande satsningar på molnet och molntjänster för den svenska marknaden.

  IT24 har skrivit.

   


  0 0

  I dag startar GAMEX, Sveriges första spelmässa, och givetvis är även Microsoft på plats med det senaste inom spel och Xbox 360. I centrum står Kinect, som kommer till Sverige den 10 november, och premiärvisningen av nya Kinect-spelet Dance Central.

  GAMEX pågår fram till den 7 november och här varvas senaste nytt inom konsolspel och dataspel med musik, film och nöjen. Här kan alla besökare prova på nya och kommande spel, träffa kändisar samt tävla mot proffsen.

  Bland annat Exponytt, Kistamässan, IT24, Aftonbladet och Gamereactor har skrivit.


  0 0

  I  morgon (måndag 8/11) inleds fem spännande dagar i Berlin när TechEd Europe startar. Teknikintresserade från hela Europa samlas för att ta del av den senaste Microsofttekniken. Om du inte kan vara på plats, sänds keynoten som i år hålls av Brad Anderson, direkt via en webcast som börjar kl.16.00.

  Följ det senaste som händer via det officiella twitterkontot och håll ögonen på #tee10.

  För en överblick vad som händer i Berlin rekommenderar vi vår samlingssajt.

  PDC 2010 hölls nyligen i Seattle. Om du missade vad som hände där, besök samlingssajten för PDC10 där du kan uppleva konferensen i efterhand


  0 0

  I dagarna skickar vi ut inbjudan till TechDays 2011. Boka redan nu in den 29-30 mars då vi återvänder till Örebro för att under två dagar prata om teknik och framtiden. Förra årets TechDays var mycket uppskattat av både deltagare, talare och utställare. Håll koll på agendan och kommande erbjudanden via vår officiella webbplats för TechDays. Följ och delta i diskussionerna på Facebook, Twitter (#TD2011) och Liselotte Isacssons blogg för it-proffs.

  Anmäl dig här.

  Vi ses väl i Örebro?


  0 0

  Idag släpps Kinect - där användaren själv är handkontrollen - till försäljning i alla stora svenska teknikkedjor, spelbutiker och på nätet. Förhandsbokningarna har redan fulltecknats i flera butiker så intresset är stort på marknaden.

  Beräknat rekommenderat pris i butik för enbart Kinect, inklusive Kinect Adventures, är 1495 kronor. Kinect säljs också i paket med Xbox 360 4 GB (rekommenderat pris 3095 kronor) och tillsammans med Xbox 360 250 GB (rekommenderat pris 3595 kronor). 

  De positiva recensionerna har strömmat in. Dagbladet skriver bland annat att Kinect blir årets NB speljulklapp, M3 menar att detta är framtidens spelande och Metro Teknik kontrar med att Kinect kan bli ett måste på förfesten. Även Aftonbladet, Gamereactor, Finest.se, Eurogamer, Feber.se och Blossom Magazine har skrivit.

  Läs mer om Kinect, kolla in bilder och filmer från den globala lanseringen i vårt virtuella pressrum för Xbox och få en glimt av förra veckans lansering i USA nedan. Följ oss även på Facebook.


older | 1 | .... | 4 | 5 | (Page 6) | 7 | 8 | .... | 44 | newer