Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | .... | 3 | 4 | (Page 5) | 6 | 7 | .... | 44 | newer

  0 0

  IDG-tidningen TechWorld har gjort ett test som handlar om hur prestandaförbättringar och funktioner gör att medelstora företag som idag använder Office 2007 kan spara tid genom att uppgradera till Office 2010. I testet ingick att redigera en Word-fil, en Powerpoint-fil och en pivottabell i Excel.

  Office 2010 fick full pott gällande både prestanda och funktionalitet. Enligt testet är tidsbesparingen i genomsnitt 35 % och prestandaförbättringarna uppenbara, liksom de nya möjligheterna att arbeta med många funktioner direkt i Office utan att behöva andra program. Läs testet i sin helhet här. Lär dig mer om Office 2010 och få fler spännande tips på Facebook och vår svenska Officeblogg.


  0 0

  Nu kan vi meddela att Microsoft Office för Mac 2011 släpps globalt den 26 oktober och kommer att finnas tillgänglig till försäljning i Sverige från och med den 1 november. Office for Mac 2011 kommer i två olika versioner, Office 2011 Home and Student  och Office 2011 Home and Business (som även inkluderar e-postprogrammet Outlook).

  Kolla in några av de viktigaste nyheterna i nedan filmklipp:
  (Please visit the site to view this media)
  Läs mer på vår globala blogg Office for Mac. Även IDG, MacWorld och Nyhetsbyrån har skrivit om detta och MacWorld gjort ett stort test av Office for Mac 2011.


  0 0

  Nu är det bara några få dagar kvar till den 4 oktober, då Steve Ballmer besöker Sverige för att bland annat delta vid Cloud Summit och träffa studenter på KTH (Kungliga Tekniska Högskolan). Om du inte kan vara med på plats finns mängder av sätt att hålla dig uppdaterad på vad som händer under dagen.

  På vår nya portalsida för Steve Ballmers besök, som uppdateras kontinuerligt, samlar vi alla relevanta nyheter, bloggposter och bilder. IT24 filmar och sänder direkt från Cloud Summit och viktiga pressmeddelanden, samt utskrifter av Steve Ballmers tal, kommer att finnas tillgängliga på vår europeiska presswebbplats.

  Var gärna med i diskussionen på Twitter. Använd #stevebatKTH för KTH och #cloudsummit10 för Cloud Summit.

  Missa inte intervjun med Per Adolfsson på IT24: Vore kul om Ballmer bodde hos mig. Även IKT-bloggen, Computer Sweden, DN, Metro, E24, MyNewsdesk, KTH, Sydsvenskan och NyTeknik har skrivit.


  0 0

  På måndag är det äntligen dags. Steve Ballmer kommer till Stockholm. Under förmiddagen håller han en föreläsning på Cloud Summit 2010 på Chinateatern inför närmare 1200 personer. Om du använder Gowalla eller Foursquare och ska dit kan du checka in på evenemanget.

  Sök efter Ballmer @ Chinateatern

  På eftermiddagen kommer närmare 500 studenter lyssna till en föreläsning på KTH. Även på KTH kan du checka in med Gowalla och Foursquare.

  Sök efter Ballmer @ KTH

  Följ allt som händer den 4 oktober via vår portalsida för Steve Ballmers besök.


  0 0

  Idag är Steve Ballmer i Stockholm för att inleda sin Europaturné där han förutom Sverige även besöker Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Spanien. Det främsta syftet med denna resa är att träffa kunder, partner, och medarbetare - samt visa Microsofts engagemang för Europa och berätta om nya spännande tjänster, produkter och samarbeten.

  Just nu samlas 1200 kunder, partner och journalister på Chinateatern - i spänd väntan på att Ballmer ska inta scenen för Cloud Summit 2010 - och lite senare idag träffar han omkring 500 studenter och intresserade på KTH för att prata om det digitala livet. Givetvis tar han sig också tid för att möta alla svenska medarbetare på Microsoft.

  Det är inte så ofta vi får besök av Steve Ballmer i Sverige, då han nästan ständigt befinner sig på resande fot för att besöka något av alla de 103 länder som Microsoft spänner över. Vi ser fram emot en riktigt spännande dag.

  Följ alla nyheter och bilder från dagen via vår portalsida och missa inte Ballmers föreläsning på Cloud Summit i direktsänd webbtv på IT24.

  Var med och twittra, med #cloudsummit10 och #stevebatKTH, och du glömmer väl inte att checka in med Gowalla och Foursquare? 

  Dagens Industri,  IDG, Nyhetskanalen och Affärsvärlden har redan skrivit.


  0 0

  Microsoft har tecknat ett treårigt avtal med Volvo Personvagnar AB kring Business Productivity Online Suite (BPOS). Avtalet innebär att företaget får tillgång till molnlösningar som möjliggör kommunikation och samarbete oberoende av arbetsplats. Microsoft tar även hand om drift och support.

  Avtalet som innefattar IT-tjänster som e-post, meddelandehantering och samarbetsverktyg för Volvo Personvagnars anställda har tecknats mot bakgrund av ägarförändringar i företaget.    

  Läs hela pressmeddelandet och mer om Microsofts molntjänster.


  0 0

  Daniel Ek, vd för SpotifyEtt samarbete mellan Microsoft och Spotify gör att miljontals musikälskande Windows-användare nu får tillgång till musikupplevelser av högsta kvalitet, när som helst och var som helst - på mobilen och datorn.

  Detta avslöjade Microsofts ceo Steve Ballmer tillsammans med Spotifys vd och grundare Daniel Ek vid ett gemensamt framträdande på KTH idag.

  Läs mer i vårt pressmeddelande och på Spotifys webbplats.


  0 0  Steve Ballmer imponerade under sitt besök i Stockholm idag. Trots en fullspäckad agenda och mycket högt tempo är han alltid kunnig, påläst och intresserad av att möta och förstå kunder, partner, studenter, politiker och övriga nyfikna. Vilken energi.

  Inför en fullsatt salong på Cloud Summit talade Ballmer om Microsofts visioner för molnet samt våra produkter och tjänster för detta - bland annat Internet Explorer 9, Windows Azure och Business Productivity Online Suite (BPOS). Här berättade vi även om vårt nya avtal med Volvo Personvagnar kring just BPOS.

  På KTH fick publiken uppleva både Kinect och nya Windows Live innan Ballmer klev fram för att prata med studenterna om det digitala livet och vad det egentligen innebär. Föreläsningen avslutades med en uppskattad frågestund - och innan dess skakade Ballmer hand med Daniel Ek, Spotifys vd, kring vårt samarbete för att knyta ihop framtidens musikupplevelser på Windows-plattformen. Sista anhalten för Ballmer i Stockholm blev ett möte med alla medarbetare på Microsoft Sverige, på Clarion Hotel Sign.

  Se alla bilder och läs nyheterna från dagen, eller läs mer om Steve Ballmers resa på vårt europeiska pressrum.


  0 0

  Den 11 oktober anordnas en stor global presskonferens kring Windows Phone 7 i New York för särskilt inbjudna journalister. Bland annat Steve Ballmer och Ralph de la Vega (CEO At&T) kommer att medverka vid konferensen.

  Läs mer på vår globala WindowsTeamBlog och på Peter Wissingers mobilblogg.

  IDG‎, InformationWeek,‎ Gotta Be Mobile‎ och Notebooks har skrivit om detta.


  0 0

  Den 1 december tillträder Niklas Johnsson som ny chef för Microsofts svenska konsultorganisation, Microsoft Services.

  Niklas har en lång och bred karriär bakom sig från it-branschen. Han har haft ledande roller inom både försäljning, marknadsföring och på tjänstesidan i en rad framgångsrika företag - däribland Compaq, HP och Avanade - och kommer nu senast från UClarity.

  Niklas menar att ett heltäckande tjänsteutbud blir allt viktigare för att företag och organisationer ska få maximal effekt av sina investeringar i Microsoftteknologi  - och våga ta steget till nya koncept och lösningar i till exempel i molnet.


  0 0

  Windows Phone 7Idag meddelade Microsoft att Windows Phone 7, vår efterlängtade nysatsning inom telefoni, kommer att finnas till försäljning i butiker världen över den 21 oktober.

  Hela 60 operatörer i 30 länder kommer att erbjuda Windows Phone 7, vilket innebär en bred global lansering. I Sverige släpps modellerna HTC 7 Mozart, HTC 7 Trophy, LG Optimus 7 samt Samsung Omnia 7 redan den 21 oktober. Svensk lanseringspartner är operatören 3 som bland annat kommer att vara ensamma om att erbjuda Samsung Omnia 7 till svenska kunder.

  Läs hela det svenska pressmeddelandet här.

  Mer information finns också på Peter Wissingers mobilblogg och i vårt globala virtuella pressrum för Windows Phone.

  Även MVH-bloggen, IDG, Dagens Industri, Technytt, PC för alla, Nordichardware och Gamereactor har skrivit.
   


  0 0

  Idag släpper Microsoft släpper den nionde versionen av sin årliga säkerhetsrapporten SIR (Security Intelligence Report), som bland annat innehåller detaljerad information kring hur så kallade "botnets" idag används för brottsliga ändamål på nätet.

  Botnet (ibland även kallat botnät) är ett nätverk av datorer som har tagits över via någon form av skadlig kod. De infekterade datorerna ingår därefter i ett dolt nätverk som kommunicerar med varandra. En hackare kan på så vis genomföra attacker eller e-postutskick från massor av maskiner utspridda över hela Internet.

  Undersökningen, som genomfördes mellan januari och april 2010, bygger på information från över 600 miljoner datorer i hela världen. Resultatet visar bland annat att Microsoft under perioden april till juni i år befriade mer än 6,5 miljoner datorer från botnets, samt att det land som har flest datorer i botnets första kvartalet i år är USA (med 2,2 miljoner infekterade maskiner) följt av Brasilien (där siffran ligger på 550 000).

  I undersökningen presenteras även mer specifik information kring vilken typ av skadlig kod och virus som oftast används tillsammans med botnets för olika former av nätbrottslighet. Om vi jämför andra halvan av förra året med första halvan av detta år har rapporteringen av sårbarheter minskat med 7,9 % och under samma tidsperiod har även allvarlighetsgraden för rapporterade sårbarheter sjunkit.

  För att skydda sin dator finns några enkla men viktiga råd. Håll ditt operativsystem och alla dina program uppdaterade, använd  alltid ett uppdaterat antivirus (Microsoft erbjuder en gratisversion som heter Microsoft Security Essentials), var skeptisk mot erbjudanden via mejl som verkar för bra för att vara sanna (om du är du osäker kasta mejlet istället för att klicka på det).

  Läs hela rapporten här och besök Microsoft.se för att få fler säkerhetstips.


  0 0  Convergence
  är vårt största evenemang för Microsoft Dynamics. Tillsammans med kunder och partner berättar vi om våra senaste produkter och lösningar inom affärssystem för företag. Convergence 2010 äger rum i London, Prag och Haag den 14 - 21 oktober.

  Evenemanget inleds i London med ett framförande av Kirill Tatarinov (Corporate Vice President för Microsoft  Business Solutions) där bland annat affärsmöjligheter och lanseringstider för Microsoft Dynamics CRM Online och Microsoft Dynamics AX for Retail presenteras.

  Dynamics CRM Online lanseras i början av januari 2011. Sedan september finns betaversioner av både Dynamics CRM 2011 och Dynamics CRM Online för nerladdning. Dynamics AX for Retail lanseras i februari 2011, där Sverige är en av 22 nya marknader. Ytterligare nyheter är Microsoft Dynamics Two-Tier Connector for SAP som är färdiga integrationer mellan SAP och Dynamics AX för  dotterbolag, divisioner eller olika branschenheter.

  Läs mer i pressmeddelandet och i vårt virtuella pressrum för Dynamics. Följ twitterflödet om Convergence 2010 via #CONV10.


  0 0

  Nu finns en svensk version av Microsoft Security Essentials (MSE), vårt kostnadsfria  antivirusprogram till Windows för privatpersoner.

  Några fler nyheter med programmet är att installationen förenklats samt att småföretag med upp till 10 anställda kan använda MSE på alla företagets datorer, helt gratis. Det enda som krävs för att kunna köra MSE är att man har en äkta version av  Windows XP, Windows Vista eller Windows 7 installerad på datorn. Microsoft Security Essentials kan laddas hem här.

  Vi har även skrivit om detta på MVH-bloggen och tidigare på Nyhetsbloggen

  Computer Sweden, Teknikbrunnen, Tommy K Johansson och PC för Alla har skrivit.


  0 0

  Atea går med i det globala partnerskapsprogrammet V-Alliance och stärker därmed samarbetet kring klient- och servervirtualisering med Microsoft och Citrix. Medlemmar i V-Alliance har hög kompetens och tekniska resurser för att kunna implementera Microsofts och Citrix virtualiseringslösningar. Atea är den enda leverantören i Norden.

  Läs pressmeddelandet från Atea


  0 0

  Microsoft Research och Wikipedia har tagit fram ett nytt webbaserat verktyg, WikiBasha, som underlättar vid översättning mellan olika språkversioner av Wikipedia. WikiBasha stödjer 30 olika språk (däribland givetvis även svenska) och en första betaversion kan laddas hem gratis här.

  (Please visit the site to view this media)
  Läs mer i vårt pressmeddelande och på Wikipedia.


  0 0

  Senare idag, tisdagen den 19 oktober klockan 17:00 - 17:30 avslöjar Microsoft nyheter som rör Office. Välkommen att lyssna på en webbsändning direkt från San Fransisco där nyheterna presenteras av
  Kurt DelBene (president, Microsoft Office Division) och Chris Capossela (senior vice president, Information Worker Product Management Group) tillsammans med kunder och partner.

  Efter webbsändningen kommer mer information finnas tillgänglig på Microsofts globala pressrum.


  0 0
 • 10/19/10--04:45: Ray Ozzie lämnar Microsoft
 • Igår meddelade Steve Ballmer i ett internt mejl att Ray Ozzie kommer att lämna företaget. Ray Ozzie efterträdde Bill Gates som chefsarkitekt på Microsoft år 2005.

  Läs hela mejlet här.  

  Computer Sweden, Mashable och Cnet News  har skrivit.


  0 0  Den 10 november kommer Kinect till Europa och igår presenterade Microsoft alla spel som kommer att finnas tillgängliga världen över vid lanseringen och ytterligare några att se fram emot. Totalt 19 spel finns med på listan.

  Bland nyheterna märks "Harry Potter and the Deathly Hallows" och "Your Shape: Fitness Evolved". Övriga spel som släpps i Sverige samband med lanseringen är "Kinect Adventure" (som medföljer alla Kinect-enheter), "Kinematicals", "Dance Central", "Kinect Sports",  "Kinect Joy Ride", "EA Sports Active", "Game Party: In Motion", "Zumba Fitness", "Motion Sports" och "Dance Paradise".

  Läs mer och se hela listan i det globala pressmeddelandet samt i vårt globala pressrum för Xbox.


  Gamescore, Teknikbrunnen, FZ, Loading.se, Gamereactor, Level7 och Spelfreak har skrivit.


   


  0 0

   

   

   

  Nu kommer nästa generations molntjänst för företag i alla storlekar. Microsoft Office 365 kopplar ihop Office, SharePoint Online, Exchange Online och Lync Online. Med Office 365  kan människor enkelt och säkert arbeta tillsammans oavsett enhet och plats. Microsoft Office 365 lanseras under nästa år, men redan idag drar ett stort betaprogram igång där ett par tusen organisationer i tretton olika länder kommer att fungera som testföretag. Under nästa år kommer 40 länder ha tillgång till Office 365.

  Office 365 har skapats utifrån Microsofts många års erfarenhet av molntjänster och ger nya möjligheter för kunder, allt från det lokala bageriet som kan få programvara av storföretagens kaliber, till det multinationella läkemedelsföretaget som kan minska sina kostnader och enklare få tillgång till de senaste funktionerna. Företagen kan fokusera på sin verksamhet medan Microsoft med partner tar hand om tekniken och den dagliga driften. Office 365 fungerar med de allra vanligaste webbläsarna, smarta telefonerna och programvarorna.

  Office 365
  för småföretag
  Med Office 365 för småföretag kan de med färre än 25 anställda vara igång med Office Web Apps, Exchange Online, SharePoint Online, Lync Online och en extern webbplats på bara 15 minuter, till en kostnad av 5,25 euro (49,25 kronor) per användare och månad.

  Office 365 för storföretag
  I Office 365 för storföretag erbjuds flera olika alternativ för såväl medelstora, stora och offentliga organisationer där enklare e-postlösningar kostar så lite som från 1,75 euro per användare och månad. I Office 365 för storföretag finns nu möjlighet att få Microsoft Office Professional Plus som klientversion där du betalar löpande utefter företagets behov.

  För 22,75 euro (209 kronor) per användare och månad kan företag få hela Officepaketet (Office Professional Plus) tillsammans med bland annat e-post, röstmeddelanden, företagsbaserat socialt nätverk, snabbmeddelanden, webbportaler, extranät, röst- och videokonferenser, webbaserade möten, dygnet-runt-support via telefon och lokala licenser.

  Läs det internationella pressmeddelandet i sin helhet. Senare idag kommer Microsoft att lansera en ny Office 365-blogg och även sidan Office 365. Följ även vad som händer kring Office 365 på Twitter (@Office365), Facebook (Office 365), och Microsofts globala pressrum som löpande uppdateras med bilder och den senaste informationen.

   


older | 1 | .... | 3 | 4 | (Page 5) | 6 | 7 | .... | 44 | newer