Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all 861 articles
Browse latest View live

Få mer gjort – 7 tips inför Jobba Hemma-dagen

$
0
0

Den 5 maj är det Jobba Hemma-dagen, en dag som arrangeras för att uppmärksamma möjligheterna som öppnar sig för oss när vi kan arbeta vart vi vill. Genom att använda tekniken på ett smart sätt kan vi bli mer produktiva och få mer gjort; samtidigt som vi får mer tid över till familj, vänner och fritid.

Insikten att vi som människor arbetar bra på olika platser under olika tider av dagen, fick oss att byta ut det klassiska kontoret med fast arbetsplatser mot ett aktivitetsbaserat kontor. Övergången till en mer flexibel arbetsplats innebär också ett mer flexibelt arbete. Med Office 365 kan vi nå våra dokument och samarbeta med våra kollegor – oavsett plats. Med Skype for Business – kan vi vara med på möten även om vi inte är på kontoret.

Och allt det här ger resultat. En mätning utförd av Gensler före och efter vår transformation till ”Det nya arbetslivet” visar att 81 % upplever att vi är mer produktiva.

När vanliga program som Word och PowerPoint finns tillgängliga som appar i din smartphone kan du göra mer än att svara på mejl medan du åker till jobbet. Och när alla program i Office 365 synkar mot din OneDrive i molnet behöver du inte längre oroa dig för att spara dokumenten, säger Daniel Siberg, produktivitetsexpert på Microsoft.

Välj plats efter behov

Men förutom tekniken kan också den plats du arbetar ifrån spela roll för din personliga produktivitet. Du kanske får mest gjort i ett öppet kontorslandskap där mycket händer runtomkring? Eller kanske själv i ett mindre mötesrum på kontoret? Vem vet, kanske är bussen hem den plats där du formulerar de bästa idéerna och affärsplanerna?

För att steget från en fast kontorsplats till ett flexibelt arbetsliv inte ska kännas för stort har Daniel Siberg, produktivitetsexpert på Microsoft, samlat 7 tips för att få mer gjort – oavsett vart du väljer att jobba på jobba hemma–dagen:

1) Strukturera din arbetsdag. I både Outlook och OneNote kan du enkelt fixa att-göra-listor som hjälper dig ha koll på vad som behöver göras just idag.

2) Gör de mest tankekrävande uppgifterna när du är som bäst. De flesta koncentrerar sig olika bra på olika tider.

3) Gör listor, fokusera på en sak i taget och bocka av det tråkiga tidigt. Så har du nedförsbacke resten av arbetsdagen.

4) När du jobbar hemifrån har du inte kollegor som påminner om trefikat. Planera in pauser under dagen så att du inte sitter stilla två timmar i sträck.

5) Tappa inte den sociala kontakten. Bolla idéer med kollegor även om du inte är på kontoret. Med Skype for Business kan du både skriva, ringa och ha videosamtal med dina kollegor.

6) Sätt gränser. Var tydlig med när du jobbar eller har paus. Är inloggad eller utloggad. Att arbeta hemifrån betyder inte att du kör ett maraton-pass framför datorn.

7) Sitter du fast? Byt miljö, från köket till soffan, från soffan till hemmakontoret, eller en promenad till fiket.

Dela gärna dina egna tips inför Jobba Hemma-dagen i sociala medier med hashtag #Jobbahemma


Jobba hemma-dagen 5 maj: Live-sänt webbinarium med Kory Kogon

$
0
0

Vill du få mer gjort och bli mer produktiv när du jobbar? På Jobba hemma-dagen den 5 maj kl. 14.15 - 14.45 sänder Microsoft ett live-sänt webbinarium med Kory Kogon, expert på personlig produktivitet på FranklinCovey.

Att jobba mer flexibelt skapar såväl möjligheter som en del utmaningar. Att kunna jobba när och var som helst ger en rad fördelar för den som har möjligheten. Men det ställer också ökade krav både på chefer och medarbetare att medvetet besluta hur de använder sin tid för att bidra till organisationens mål.

Det kräver också aktiva val för att behålla uppmärksamheten på det allra viktigaste och inte bli avbruten av distraktioner. Och inte minst att lyckas hålla energinivån uppe när gränsen mellan arbete och fritid suddas ut.

Kory Kogan är global chef för FranklinCoveys produktivitetsprogram – och författaren till boken ”The 5 Choices for Extraordinary Productivity”, som gick upp på Wall Street Journals bästsäljarlista när den släpptes i USA för några veckor sedan.

I sitt webbinarium kommer Kory Kogan dela med sig av sina bästa tips för hur du kan bli mer produktiv – oavsett om du jobbar på kontoret eller hemma.

Ta chansen att ta del av Korys erfarenheter genom att se hennes webbinarium live den 5 maj klockan 14.15 - 14.45 på www.detnyaarbetslivet.se/jobba-hemma-dagen

Webbinariet startar kl. 14.15 och är på engelska.

Hitta andra aktiviteter som händer under Jobba hemma-dagen på www.jobba-hemma.se

Ignite: Microsoft lanserar nya lösningar till IT-proffs

$
0
0

Satya Nadella talar på Ignite i Chicago 

På den första Ignite-konferensen någonsin lanserar Microsoft en rad nya tjänster som hjälper IT-proffs att driva den digitala transformationen på sina företag. Det handlar om nästa generation styrverktyg för Windows, Microsoft Office, infrastruktur till hybrida molnlösningar och SQL server.

– Ingen verksamhet kan nå framgång utan att driva innovativ IT och transformeras, sa Satya Nadella, Microsofts vd på invigningen. – Att förse IT-proffs med bra verktyg är en nyckelfaktor i vår tekniska strategi som omfattar Windows 10, Office 365, Azure och annan molnteknik.

inför de 23 000 som var på plats och ytterligare tusentals via videoström, visade Satya Nadella exempel på hur Microsoft drivs av att förse IT-proffs med innovation som kan ge dem framgång. På scen fick han sällskap av José Ángel Sanchez, vd för fotbollsklubben Real Madrid som vunnit 2014 FIFA Club World Cup och FIFA Best Club of the 20th Century. 

– Real Madrid har fantastisk vinnartradition och med Microsoft som partner ska vi segra både på och utanför fotbollsplanen. Microsofts moln och hela bredden av produkter hjälper oss att bli en äkta datadriven organisation för att ge 450 miljoner fans runt jorden personligt och exklusivt innehåll – både före, under och efter match, säger José Ángel Sanchez. 

Idag presenteras nyheter som löser utmaningar och ger möjligheter för IT-proffs.

Personligare lösningar

  • Windows Update for Businessär en ny möjlighet för Windows 10 att se till att enheter är uppdaterade med senaste versionen för säkerhet och funktioner. Windows Store for Business höjer kontrollen ytterligare och ger beslutsfattare på företag möjligheten att köpa pålitlig programvara till team eller hela företag.

  • System Center Configuration Manager kommer idag som technical preview. Den ger IT-proffs utökade möjligheter att hantera Windows 10 och är integrerar till Windows Update for Business. Under nästa vecka kommer också nya servicepack för kunder som har Configuration Manager 2012 och 2012 R2 liksom support för Windows 10 i Intune.

Produktivitet

  • Office 2016 kommer i en allmän public preview idag där flera kan arbeta i samma program i samma dokument.

  • Skype for Business Broadcasting som introduceras idag gör det möjligt att sända möten till upp till 10 000 människor. Den använder Azure Media Services för att skicka ljud, bild och presentationer. Den är kopplad till Bing för att mäta känslor och till Yammer för att chattamed publiken.

  • Office Delve organisationsanalys visades idag med Office Graph som ger ännu större möjligheter att få fram organisatoriska insikter till personer och team utifrån data i Office 365.

  • Sharepoint Server 2016 och Exchange Server 2016 demonstrerades och kommer i preview senare i år.

  • Microsoft Azure Stack är nästa generation hybridmoln som visades idag och kommer i sommar med funktioner som ger central kontroll och överblick över distribuerade applikationer och tjänster. En ny preview av Windows Server 2016 finns tillgänglig idag med bland annat Nano Server. Med  Microsoft Operations Management Suite kan molntjänster från olika leverantörer som Amazon Web Services, Linux, Windows Server, VMware, OpenStack och självklart Azure styras från samma ställe.

  • SQL Server 2016 kommer i preview till sommaren med banbrytande kapacitet för affärskritiska applikationer.

  • Microsoft Advanced Threat Analytics är en ny produkt baserad på köpet av Aorato och finns nu som preview. Den använder machine learning för att tillhandahålla tydlig information för välgrundade beslut.

  • Office 365 förbättras inom transparens och kontroll. Kunder kan se och ta kontroll över data som finns i Office 365. Det inkluderar Customer Lockbox som kräver att kunder godkänner att Microsoft hanterar deras data innan det händer.

Mer information om nyheterna finns på Microsoft News Center

Bloggar med mer information om nyheterna:

 

Telia och Microsoft lanserar säker lina till molntjänster

$
0
0

Molntjänster är en het trend bland svenska företag och organisationer, men att kommunikationen med tjänsterna går via det publika internet kan vara ett hinder. Telia är först ut i Sverige med lösningen Microsoft Azure ExpressRoute, som erbjuder företagskunder en snabb och säker kommunikationsväg via egna nät till molnplattformen Azure. Det innebär att fler verksamheter kan satsa på molntjänster och realisera fördelarna i form av lägre kostnader, ökad skalbarhet och flexibilitet samt minskad miljöpåverkan från IT-driften.

Telia levererar kommunikationsplattformar för datatrafik och telefoni till flera av landets ledande företag och organisationer inom offentlig sektor. Många av dessa verksamheter satsar nu på molntjänster men ställer samtidigt höga krav på kommunikationen, något vägen via publika internet kan ha svårt att möta. Därför erbjuder Telia tjänsten Cloud Connect, som innebär att all trafik till och från de molntjänster kunderna använder sker i Telias nät. Med ExpressRoute lanseras en del i Cloud Connect som är speciellt utvecklad för trafiken mellan kundernas datorhallar och Microsofts molnplattform Azure.

– Att kunna erbjuda avtal som garanterar säker kommunikation mellan företagens datorhallar och molntjänster efterfrågas av många kunder. Med ExpressRoute kan vi erbjuda det till våra företagskunder som redan använder Microsofts molnplattform Azure eller som står i startgroparna för en molnsatsning, säger Mats Hellman, chef för företagslösningar på Telia.

Bilia ligger i täten

Många företag ser nyttan med att kunna utöka sin serverhall med molntjänster på ett sömlöst sätt. Ett av de som redan är igång är Bilia som idag har byggt en lösning för disaster recovery i Azure.

– Äntligen kommer en lösning som möter de krav vi har för att kunna utöka vår användning av molntjänster, säger Patrick Olsson som är CTO på Bilia. Det finns stora vinster för oss att lägga mer datakraft i molnet istället för att ha eget. Vi är redan stora användare av Azure och när nu Telia ger garantier om uppkoppling och svarstider med Azure ExpressRoute kan vi flytta både applikationer som är stora och som är känsliga till molnet. Vi kan känna oss trygga i att lägga ännu mer i Azure.

Hos Microsoft är förväntningarna stora över att ExpressRoute nu är tillgängligt i Sverige efter lång tid av förfrågningar från kunder.

– Potentialen är enorm och vi är glada att Telia ser samma möjligheter och nu lanserar Azure ExpressRoute, säger Andes Wendt, affärsområdesansvarig för molntjänster på Microsoft Sverige. – En snabb och tillförlitlig anslutning till Azure är lämplig för många scenarier. De som kräver flytt av stora mängder information, för hybrida scenarion där delar körs lokalt och delar i Azure och inte minst när pålitlig disaster recovery är ett krav.

Läs mer om ExpressRoute här: http://azure.microsoft.com/sv-se/services/expressroute/

Surface 3 är äntligen här

$
0
0

Surface 3 är lättare, tunnare och har en lägre prislapp än storebrodern Surface Pro 3. Idag lanserar vi Surface 3 i Sverige, plattan som ersätter både din dator och surfplatta.

- Med Surface 3 erbjuder vi kvalitet och prestanda till ett mycket attraktivt pris. Vi är övertygade om att Surface 3 är ett klokt och lockande alternativ för såväl studenter och familjer som för företag, säger Joakim Karlén, Produktmarknadschef för Surface i Sverige.

Surface 3 har Windows 8.1 installerat och går kostnadsfritt att uppgradera till Windows 10 när operativsystemet lanseras till sommaren. Det innebär att du kan köra alla Windows-program såväl som alla appar i Windows Store. Köper du Surface 3 som privatperson får du kostnadsfritt ett ettårs abonnemang av Office 365 Personal, något som gör plattan till ett bra val för exempelvis studenter och familjer.

Företag och organisationer som köper Surface 3 får Windows 8.1 Pro som operativsystem, men Office Personal ingår inte.En stor styrka med Surface 3 är att plattan har en lång batteritid som låter dig använda den en hel arbetsdag eller titta på upp till tio timmar video utan att du behöver ladda den.

Surface 3 finns att köpa hos Elgiganten, MediaMarkt, Siba, Webhallen och Microsoft Store. För företagskunder finns Surface 3 tillgänglig hos Atea, Dustin, Caperio, Richo, Evry, Insight, Misco och Software One.

Rekommenderat försäljningspris i butik

Surface 3 / 2 GB RAM / 64 GB hårddisk – 5690 SEK
Surface 3 / 4 GB RAM / 128 GB hårddisk – 6790 SEK

Surface 3 Type Cover – 1429 SEK
Dockningsstation till Surface 3 – 2179 SEK

Läs mer på Surface-bloggen eller på surface.se.

För mer information kontakta

Joakim Karlén
Produktmarknadschef Surface
joakim.karlen@microsoft.com
073-408 56 32

Microsoft till Almedalen 2015

$
0
0

Microsoft är på plats under Almedalsveckan och vi deltar gärna på era aktiviteter och seminarier om intresse finns. Vi tar med oss några av våra främsta experter inom ledarskap, innovation, produktivitet, hälsa, utbildning och IT-säkerhet. Självklart kan vi även dela våra erfarenheter kring resan till ett aktivitetsbaserat kontor och det vi kallar ”Det Nya Arbetslivet”. Både vilka utmaningar vi mötte och möjligheterna det skapar.

Vi är på plats under hela veckan och vill gärna komma i kontakt med dig. Om du vill förstärka en panel, behöver en expert eller saknar moderator – hör av dig till Thomas Hansen som koordinerar vår närvaro i Almedalen.

Kontaktuppgifter:

Thomas Hansen, 070-6019353
thomas.hansen@jmw.se

 

Vi är på plats:

Jonas Persson, VD

Jonas leder Microsoft Sverige och har en lång bakgrund i innovativa företag, såväl lokalt som internationellt. Jonas delar gärna sina erfarenheter och insikter inom ledarskap, innovation och jämställdhetsarbete.

Karin Zingmark, Marknadschef

Karin har lång erfarenhet från ledande marknads- och kommunikationsroller i snabbrörliga branscher inom såväl TV som teknik. Karin bidrar gärna med insikter och erfarenheter inom digital transformation, produktivitet och kommunikation.

Daniel Akenine, Säkerhetschef

Daniel är en av landets främsta experter inom teknik och inte minst frågor som rör integritet, IT-säkerhet och molnet. Daniel delar gärna sina tankar om framtiden och de möjligheter samt utmaningar som molnet för med sig.

Mathias Strand, Chefsjurist

Mathias är chefsjurist på Microsoft och värnar om svenska internetanvändares integritet, säkerhet och möjligheter på nätet. I Almedalen kan Mathias prata om bland annat integritet och upphovsrätt.  

Sara Kullgren, Affärsområdeschef DX

Sara träffar flera av Sveriges mest spännande företag/startups och leder ett av Microsofts främsta områden: teknikutveckling. Sara diskuterar gärna innovation, framtiden och entreprenörskap.

Mathias Ekman, Affärsutvecklare inom Public Sector

Mathias leder Microsofts arbete inom hälsa och dela gärna insikter om vilka möjligheter Hololens och Virtual Reality, samt rollen som ”internet of things” har i sjukvården både idag och imorgon.

Joke Palmqvist, Affärsområdeschef för Skola och Högre utbildning

Joke arbetar med att ge elever och lärare förutsättningar att utvecklas genom teknikens många möjligheter. I Almedalen diskuterar Joke gärna hur kodning kan ta en större roll i skolan och delar inspirerande exempel på lärare som gör skillnad med teknik.

Eva Pethrus, Ansvarig för Partnerskap i Lärande

Eva driver Microsofts satsning på Partnerskap i Lärande (PiL) och arbetar aktivt med att visa hur lärare i hela landet kan dra nytta av Microsofts ekosystem. Eva delar gärna insikter kring PiL och hur beslutsfattare inom utbildning kan dra nytta av teknikens möjligheter.

Lind Swärd, Offentlig Sektor

Linda är ansvarig för Microsofts verksamhet inom offentlig sektor i Sverige. Linda brinner för digitalisering och hur man med hjälp av IT kan utveckla och förbättra verksamheten. Tycker också att det är oerhört spännande med de möjligheter IoT för med sig.

Anna Ekbjörn, Offentlig sektor

Anna är ansvarig för Microsofts verksamhet inom offentlig sektor i Sverige. Hon har lång erfarenhet av att driva och utveckla team i en flexibel och föränderlig organisation inom ramen för det nya arbetslivet. Anna har djupa insikter inom kombinationen teknik/moln/människor.

Microsoft donerar IT för 300 miljoner kronor till svenska ideella organisationer

$
0
0

Microsofts donationer har nått en milstolpe i Sverige. Sedan 2010 har Microsoft genom partnern TechSoup donerat IT åt svenska organisationer till ett värde av 318 miljoner kronor.


Ideella organisationer står inför stora utmaningar när it-system och program ska hänga med i den allt snabbare digitaliseringstakten. Förväntningarna på organisationers it-tjänster är höga - trots att det är något de sällan har resurser för. Detta skapar också ett stort tryck på it-ansvariga som känner stor press när de ska flytta sina system och data till molnet.

Sedan 2010 samarbetar Microsoft i Sverige med donationspartnern TechSoup för att ge ideella organisationer tillgång till de senaste produktivitetsverktygen och programmen som ingår i Office 365. Detta gör det möjligt för organisationer att lägga sina resurser på sin kärnverksamhet, oavsett om det är fotbollsträningar eller katastrofhjälp i utlandet.

För organisationer innebär donationer av Office 365 att man kan bli effektivare i sitt arbete och gör det lättare att nå sina mål utan att behöva investera i dyr it-utrustning.  Office 365 garanterar en hög säkerhet och integritet och ändå kan man arbeta flexibelt, säger Andreas Ericsson, verksamhetsledare TechSoup Sverige.

Hittills har 1150 organisationer fått sammanlagt 2217 donationer till ett värde av 318 miljoner kronor. Och 268 organisationer har fått totalt 16 000 Office 365-konton donerade med hjälp av TechSoup. Donationerna innebär en ekonomisk avlastning för ideella organisationer som ofta har små resurser och förlitar sig på medlemmarnas ideella arbete och engagemang. Donationerna gör även organisationerna mer produktiva, då medlemmar i större utsträckning kan samarbeta oberoende av tid och plats, och hitta de dokument och register de behöver i molnet.

Med hjälp av Techsoup tas den ekonomiska faktorn ur ekvationen för Ideella organisationers It-utveckling. De får också verktyg som gör det möjligt för dem att få ut mer av varje ideell timme när tekniken hjälper medlemmarna att få mer gjort. Vi är väldigt glada att våra produkter och tjänster används för att hjälpa svenska föreningar i deras arbete, säger Niklas Danell, produktchef för Office 365 på Microsoft i Sverige.

TechSoup Sverige har funnits sedan 2010 och jobbar för att erbjuda IT-produkter till den ideella sektorn. Donationer av Office 365 till ideella organisationer, stiftelser och samfund har Microsoft och TechSoup samarbetat med sedan september 2013 och hittills har 250 organisationer digitaliserat sitt arbetssätt för över 16 000 användare.

Donationerna sker mot en mindre administrationsavgift och bland de organisationer som fått Office 365 donerat syns bland annat Friluftsfrämjandet, Läkarmissionen, Hjärt-Lungfonden, PRO, Scouterna och We Effect.

Microsofts donationer genom TechSoup i siffror

On Premise
Antal genomförda donationer: 2 117
Antal organisationer som fått stöd: 1 155
Antal donerade licenser: 53 921
Värde ink moms: 318 552 132 kr

 

Mest populära produkter: Antal
Windows: 11 779
Office standard: 9 876
Office pro plus: 8 071
Windows server user/device cal: 6 890
Core user cal suite: 5 532
Dynamics CRM cal: 1 282

 

För mer information kontakta:

Andreas Ericsson, TechSoup Sverige

E-post: andreas.ericsson@techsoup.se

Mob: 070-595 77 81

Samuel Skwarski, PR-ansvarig på Microsoft

E-post: v-saskwa@microsoft.com

Mob: 070 969 29 40

Stort intresse för Excel-SM

$
0
0

Anmälan är stängd och Excel-SM blir större än väntat. Mellan den 27 april och 6 maj tävlade sammanlagt 241 personer om en plats i mästerskapet. Finalen äger rum den 20 maj klockan 17.00 på Microsofts svenska huvudkontor i Akalla.

– Jag visste inte att vi hade så många Excel-älskare i Sverige? Det är väldigt kul att intresset är så stort och att så många har anmält sig. Excel-SM blir riktigt spännande, säger Helena Kappen, produktmarknadschef för Office 365 på Microsoft.

Excel firar 30 år och Microsoft arrangerar Excel-SM för att fira det uppskattade kalkyl- och datahanteringsprogrammet. Intresset kring tävlingen är stort och nu ska de tio snabbaste Excelentusiasterna slåss för en plats i finalen.

I samband med finalen den 20 maj genomförs en delfinal där de tio finalisterna ska bli tre, för att slutligen mötas i en spännande sista omgång. Finalen sker inför den besökande publiken, på storskärm, och i slutet av dagen har Sverige sin första svenska mästare i Excel.

Den 20 maj är det Öppet hus för alla som vill ta del av tävlingen på plats i Akalla. Här får tävlande och besökare, mer än möjligheten att följa mästerskapet, en kväll med mingel och chansen att träffa andra som är intresserade av Xbox, Windows, Windows Phone och självklart – Excel.

Kan du inte vara på plats i samband med finalen? Följ tävlingen på #ExcelSM.

Vill du komma som åskådare den 20 maj?

Anmäla dig via denna länk.

Tävling och Öppet Hus sker på Microsofts kontor den 20 maj. Besökadress:

Finlandsgatan 36, 164 93 Kista

Närmaste T-bana: Akalla

För mer information kontakta:

Helena Kappen, produktmarknadschef för Office 365 på Microsoft.

E-post: hekap@microsoft.com

Tele: +46 7 340 828 33


Här är finalisterna till årets Excel-SM

$
0
0

Den 20 maj är det final i Excel-SM på Microsoft svenska huvudkontor i Akalla. För att kvalificera sig till mästerskapet var de tävlande tvungna att visa prov på fingerfärdighet under tidspress.

Finalisterna i Excel-SM:

Pamela Davidsson, Stiftelsen för Internetinfrastruktur (.SE)

Erik Svärd, Santander Consumer Bank

Tobias Ahlqvist

Jimmy Angren, Navic Energipartner.

Jens Ejheden, CFI Group

Patrik Von Knorring, Constrera

Rebecca Stålnacke, Rikshem

Johan Engman, GoExcellent Sweden AB

Tobias Wagenknecht, Carlson Rezidor Hotel Group

Marc Axelsson

Kvalet bestod av tre delmoment som byggde på smidighet, databehandling och visualisering i det omnämnda kalkylprogrammet. Efter hård prövning står tio finalister klara. Sammanlagt tävlande 241 personer om en finalplats i Excel-SM, men bara tio lyckades kvala in till finalen. Bland de tio finns allt från HR-chefer till riskanalytiker.

”Uppgifterna var inte jättesvåra, men det var ändå knepigt att få till det på rimlig tid”, kommenterade Pamela Davidsson, projektledare på .SE, i intervju med Dagens Analys.

Snabbhet kommer att vara enviktig aspekt i finalen. Hur de tävlande fördelar sin tid spelar stor roll när det ska avgöras vem som är svensk mästare i Excel.

”Nu ser vi fram emot en spännande final!”, säger Helena Kappen, produktmarknadschef för Office 365 på Microsoft.

I samband med finalen den 20 maj är det Öppet Hus hos Microsoft och alla är välkomna att besöka kontoret i Akalla. Kan du inte vara på plats i samband med finalen? Följ tävlingen på #ExcelSM.

 

 

Iberia Express når nya höjder med Microsoft Azure

$
0
0

Iberia Express bygger en ny e-handelsplattform och satsar fullt ut på Microsoft Azure. Satsningen resulterar bland annat i en tre gånger så stor försäljning online än föregående år samtidigt som Iberia Express sparar 50% av sina utvecklingskostnader och 30% av sina infrastrukturkostnader.

- We decided on the cloud solution supported by Azure, with SQL as the database and .Net for all the front end developments, because it covered our needs from a global perspective. The Microsoft proposal was a cut above those of its competitors with respect to five main assets; flexibility, functionality, cost, guarantees, resources and partners, säger Ricard Falomir, CIO på Iberia Express

Bakgrunden till att Iberia Express väljer att satsa på en ny e-handelspalttform är att flygbolaget vuxit snabbt på marknaden under de tre år som dotterbolaget funnits. Antalet passagerare såväl som antalet flygningar har under åren ökat kraftigt. Utöver det behöver Iberia Express löpande anpassa sitt erbjudande efter hur Iberia Group utvecklar sin affär. Och det är svårt, dyrt och tidskrävande att göra när du sitter på en gammal lösning som på flera sett är komplex och svårarbetad.

Valet föll därför på Microsoft Azure och en .NET-lösning. Med Microsoft Azure på plats har Iberia Express lyckats halvera sina utvecklingskostnader samtidigt som infrastrukturkostnaderna minskat med 30%. Samtidigt som företaget sparar pengar kan Iberia Express nu öka antalet uppdateringar av plattformen vilket bland annat lett till en tre gånger så stor försäljning online än föregående år.

- We had a less agile platform that was more complex to manage and maintain, and required enormous economic effort in the event of the slightest change, säger Ricard Falomir, CIO på Iberia Express

- Today, we can safely say that the new site allows us to offer more services to our customers more quickly, and this has enabled us to triple our sales. Furthermore, we have achieved the IT objectives, as we did it in record time, while saving costs in infrastructures and systems, säger Silvia Mosquera, CCO på Iberia Express

Microsoft Azure förbättrar även Iberia Express möjligheter att monitorera webbtrafiken samt jobba med SEO och SEM i sina kampanjer. Genom att koppla metadata från branschspecifika sökmotorer (t.ex. Skyscanner och Kayak) mot BI and Data Analytics mot Azure-plattformen skapar Iberia Express bra beslutsunderlag som de använder för att utveckla sitt erbjudande.

Iberia Express är ett dotterbolag till Iberia Group, Spaniens största flygbolag, och har mer än 475 anställda och över 27 000 flygningar per år. Dotterbolaget ses som ett lågprisalternativ och flyger huvudsakligen kort- och medium-distans (max ca 6 timmars flygningar).

 

Summerat

UPPGIFT

Att utveckla en ny e-handelsplattform som är mindre komplex än den tidigare. Målet är en mer agil lösning för att snabbt erbjuda uppdateringar som efterfrågas bolagets resenärer.

LÖSNING

Microsofts molnplattform Microsoft Azure och .NET-lösning.

RESULTAT

En modern e-handelsplattform som ökat försäljningen samtidigt som den reducerat Iberia Express kostnader. Med den nya plattformen kan Iberia Express snabbare och enklare rulla ut uppdateringar och arbeta med Big Data för att utveckla sitt erbjudande.

Om Iberia Express

Iberia Express grundades 2012 som ett dotterbolag till Iberia Group, Spaniens största flygbolag. Iberia Express är ett lågprisflygbolag som huvudsakligen flyger på kort- och medium-distans (max ca 6 timmars flygningar). Företaget har mer än 475 anställda och över 27 000 flygningar per år.

http://www.iberiaexpress.com/en/home

Microsoft är en av Nordens mest attraktiva arbetsgivare!

$
0
0

När Universitets och högskolestudenter från de nordiska länderna röstar fram sina drömarbetsgivare placerar vi oss bland de mest attraktiva arbetsgivarna! Det visar Universums årliga karriärundersökning, som besvarats av 38 500 universitets- och högskolestudenter från Sverige, Norge, Danmark och Finland.

"Vi är såklart otroligt hedrade av att IT-studenter vill arbeta hos oss. Microsoft genomgår hela tiden spännande förändringar och vi ligger i framkant både vad gäller innovation och personalfrågor", säger Helena Sjöberg, HR-chef på Microsoft i Sverige.

”De arbetsgivare som placerar sig högt på rankingen har lyckats i sitt talangarbete, och har därmed tagit ett avgörande steg mot fortsatt framgång. Aldrig förr har en organisations framgång varit så beroende av dess humankapital, och arbetsgivare som inte förstår vikten av att attrahera och rekrytera  rätt personer kommer att få kämpa för sin överlevnad.”, säger Petter Nylander, vd på Universum.

Den fullständiga rankingen finns på

www.universumglobal.com/nordic2015

Patrik von Knorring vinnare av Excel-SM 2015

$
0
0

Excel-SM avgjordes under onsdagskvällen på Microsofts huvudkontor. Bland 241 tävlande återstod slutligen en segrare. Patrik von Knorring, verksamhetscontroller på Constrera är svensk mästare i Microsoft Excel.

f.v. Jimmy Angrén, Patrik von Knorring, Johan Engman, samtliga finalister i Excel-SM 2015

I år firar Microsoft Excel 30 år. Det populära kalkylprogrammet uppskattas av många och är ett viktigt arbetsverktyg. Inför 30-årsfirandet arrangerades Excel-SM för första gången och den första tävlingen av sitt slag lockade tävlingssugna Excel-proffs från massa olika företag och organisationer.

Över 240 personer anmälde sig till kvaltävlingen som bestod av tre delmoment; 100m spreadsheet, Grafbalett och Formelbrottning, och som alla byggde på snabbhet i struktur, databehandling och visualisering i programmet. Efter tuffa prövningar stod till sist tio finalister klara för att visa upp sin färdigheter i finalen.

 – Det var en rafflande och jämn final. Jag är imponerad av samtliga finalister och det är kul att se passionen som finns för Excel. När finalen gick var det helt tyst i rummet av koncentration både hos publiken och dem som tävlade, säger Helena Kappen, produktmarknadschef för Office 365 på Microsoft.

Den slutgiltiga drabbningen stod mellan Jimmy Angrén, Energiexpert på Navic energipartner, Johan Engman, Operations manager på GoExcellent Sweden och Patrik von Knorring, verksamhetscontroller på Constrera. Finalen avgjordes inför en förväntansfull publik på Microsofts kontor i Akalla där det även hölls Öppet Hus. Patrik von Knorring stod till sist som slutgiltig segrare och är därmed den första svenska mästaren i Excel.

Hur känns det att vinna finalen i Excel-SM 2015?

"Det känns lite overkligt att vinna, speciellt eftersom Excel är så mångsidigt och det är svårt att vara bäst på allt. Men nu har jag ett fint pris att lägga på CV:t", säger Patrik von Knorring, vinnare av årets Excel-SM.

Hur ska du fira?

"Jag ska faktiskt träffa några kollegor och ta en öl", säger Patrik von Knorring.

Patrik von Knorring delade efter prisutdelningen med sig av sina bästa tips och snabbkommandon i Excel, bland annat favoritformeln "SUMPRODUCT".

Kvällens domare, Lukas Lilja, passade även på att dela med sig av tips till den som vill vinna Excel-SM nästa år.

"Den som vill vinna måste äta celler till frukost, grafer till lunch och tabeller till middag", säger Lukas Lilja, domare och delarrangör av Excel-SM 2015.

Tidseffektivt med Power Pivot

Efter finalomgången presenterade Peter Silander, controller på Microsoft, alternativa lösningar på de problem de tävlande fått lösa.

"Det finnas alltid olika sätt att lösa en uppgift på. Och de funktioner jag presenterat är möjliga om du kör med Power Pivot, ett tillägg i Excel som är en del i Office 365-paketet. Med nya funktioner sparar du tid och kan visualisera mängder av data på ett lättförståeligt och snyggt sätt", säger Peter Silander.

Vill du bli nästa års vinnare? Läs mer eller skaffa den senaste versionen av Office 365 där Excel ingår här.

För mer information kontakta:

Helena Kappen, produktmarknadschef för Office 365 på Microsoft.

E-post: hekap@microsoft.com

Tele: +46 7 340 828 33

 

Lumia 535 bakom kulisserna på Eurovision Song Contest

$
0
0

Microsoft är officiell teknisk partner till världens största tv-sända underhållningsprogram – Eurovision Song Contest i Wien på lördag. Bland annat har 800 Lumia 535 delats ut bland volontärerna för att bidra till att jättearrangemanget flyter smidigt och inte slutar i ett tv-mässigt Waterloo.

Eurovision Song Contest är inte bara världens största tv-underhållning. Den medför enorma tekniska utmaningar. Tänk er själva – i finalen kommer 27 artister och grupper att uppträda med tävlingsbidrag, alla med sin egen, ofta spektakulära, scenshow, enligt ett snävt tidsschema som måste hållas för att tv-bolagen från 45 länder och den beräknade tittarskaran på 195 miljoner ska vara nöjda.

För den som arbetar mitt i kaoset kan det lätt kännas som att vara fångad i en stormvind. Därför är Microsofts roll som officiell teknisk partner något som vi berättar om med en lätt känsla av eufori. Vi arbetar på Eurovision Song Contest med röstning, realtidsöverföring i form av ljud och samordning av mer än 1 700 journalister, 800 volontärer, och tv-stationer.

Microsoft delar ut totalt 800 Lumia 535-smartphones till volontärerna som gör det viktiga jobbet bakom kulisserna. Telefonen som är utrustad med 5-megapixelkamera, femtumsskärm och 1 Gb minne och full med smarta lösningar för kommunikation blir ett viktigt hjälpmedel för att få alla framträdanden att rulla enligt schemat. All intern kommunikation och samordning sker via Yammer – ett internt socialt nätverk för journalister, volontärer och partners i över 45 länder för att kunna utbyta all information som krävs både innan, efter och under finalen.

Microsofts molnplattform Azure innehåller tjänster för beräkning, data, nätverk och den officiella applikationen - som tillsammans bildar ryggraden i den IT-infrastruktur som finns bakom Eurovision Song Contest. Den ska kommunicera med 195 miljoner tv-tittare från mer än 45 länder, 1300 deltagare från 40 länder och förstås de 800 volontärerna. Microsoft har även byggt den officiella Eurovision Song Contest-appen som tar dig närmare hädelsernas centrum än någonsin tidigare.

När vi fått detta sagt återstår bara att hålla tummarna för Måns Zelmerlöw i kvällens semifinal och att han svävar hem efter finalen som en hjälte, i gyllene skor.

Ha en härlig Eurovision-helg!

Magine TV tar steget in i Windows Phone

$
0
0

Idag lanseras Magine TV’s nya app till Windows Phone. Med den helt nya appen kan svenska användare nu njuta av ett stort utbud av underhållning – var som helst, när som helst.

Intresset för Windows Phone ökar konstant och med det fortsätter även apputbudet i Windows Store att växa. Senaste tillskottet är Magine TV som låter användare i Sverige ta del av innehållet från 67 populära kanaler som till exempel CNN, Comedy Central, Discovery, MTV och Disney Channel direkt på telefonens skärm.

- Att Magine TV nu väljer att lansera sin tjänst till Windows Phone är ett kvitto på det stora intresse som finns för vårt operativsystem. Det är väldigt roligt att välkomna Magine TV till Windows Phone vilket ytterligare stärker vårt utbud av appar,säger Klas Hammar, affärsområdeschef Windows och Surface på Microsoft.

Den molnbaserade Magine TV-appen låter Windows Phone-¬användarna bestämma var och när de vill se sina tv¬-program via en catch¬up-funktion. Dessutom går det att pausa och spola i live¬program. Alla nya användare som registrerar sig får dessutom prova tjänsten gratis i 30 dagar.

- Magine TV’s app för Windows Phone gör det lätt för användarna att hitta sina favorit-program genom ett enkelt, snyggt och intuitivt gränssnitt. Vi når nu en ännu större grupp tittare som kan ta del av Magine TV:s unika kombination av live¬tv, start¬over och catch¬up i en och samma tjänst, säger Alexander Jamal, Sverigechef Magine TV.

Magine TV finns sedan en tid som app i Windows 8 för dator och surfplatta.
Magine TV är en svensk satsning som finns etablerad i Sverige sedan 2013, i Tyskland sedan våren 2014 och med lanseringar på nya marknader planerade för 2015.


Ladda hem Magine TV till Windows Phone här.

Svensk teknisk chef får internationellt eftertraktad utmärkelse – blir IASA Fellow

$
0
0

Daniel Akenine till vänster får utmärkelsen av Paul Preiss i närvaro av ett 50-tal inbjudna svenska och internationella IT-arkitekter

Daniel Akenine är Nationell Teknikchef för Microsoft och utmärkelsen IASA Fellow kommer efter ett decennielångt engagemang inom IT-arkitektur. Ordförande och vd i IASA International, Paul Preiss, motiverar valet.

– Daniel får utmärkelsen för sitt snart tioåriga arbete inom IT-arkitektur där han bland annat varit instrumentell i att ta fram de svenska rekommenderade IT-arkitektrollerna samt sitt arbete med ”Boken om IT-arkitektur”. Båda används idag som IT-ramverk av de flesta stora organisationer i Sverige. Daniel förkroppsligar alla Fellowship egenskaper genom sin förmåga till vision, innovation samt passion för IT-arkitektur och arkitekter, avslutar Paul Preiss.

Daniel delar utmärkelsen med mycket namnkunniga forskare och IT-arkitekter som till exempel Grady Booch, IBM Fellow och Chief Scientist Software Engineering vid IBM, Miram Grace, Technical Fellow vid Boeing och Len Bass på Software Engineering Institute, Carnegie Mellon.

– Ett IASA Fellowship är den högsta internationella utmärkelsen man kan få inom området IT-arkitektur. Som den femtonde i världen och en av de få utanför USA är jag hedrad, ödmjuk och stolt, säger Daniel Akenine.

Daniel Akenine är Nationell Teknikchef på Microsoft Sverige. Han är medlem av ISO’s internationella expertgrupp för molnstandarder, styrelseledamot i Dataföreningen Stockholm, Cloud Sweden och EuroCloud, undervisar på KTH och är ordförande för Iasa Sverige. Han är medgrundare till två svenska teknikföretag och har patentansökningar i Europa och USA inom tillämpad kryptering. Daniel har en forskat kring hjärnan på Karolinska Institutet, varit utvecklare och arkitekt på Nasdaq OMX och lead architect för ett av de största kreditgivningssystemen i Europa. Daniel har också etablerat sig som romanförfattare med teknikthrillern ”11 gram sanning”.


Hogia satsar stort på transformation till molnteknik med Microsoft

$
0
0

Patrik Kekonius på Hogia introducerade Jonas Persson från Microsoft.

Med ett stort event firade företaget Hogia 35 år tillsammans med inbjudna användare. Hogia och Microsoft har en lång historia tillsammans och Microsofts vd Jonas Persson flög in för att gratulera och inspirera inför framtiden.

– Att Hogia nu firar 35-årsjubileum är imponerande i en värld som förändras snabbt och ett gott betyg till ledningen. Hogia var kunder till Microsoft redan innan vi hade ett kontor i Sverige! Att de var en av de första kunderna är roligt men ännu roligare är att vi än idag är med Hogia och bidrar till deras utveckling, säger Jonas Persson, vd på Microsoft Sverige.

Hogia utvecklar programvaror inom ekonomi, personalhantering och transport och överlag efterfrågar deras kunder molnbaserade tjänster där ansvaret för lagring, programuppdateringar och underhåll flyttas till Hogia.

– För oss som leverantör innebär det stora teknikfördelar. Vi har en central drift och utvecklingsmiljö för alla våra produkter, vilket ger ökad effektivitet och säkerhet, säger Markus Hogsved, verksamhetsansvarig för Hogia Infrastructure Products.

Nu satsar Hogia en halv miljard på att utveckla tekniken för sin molnplattform och samarbetet med Microsoft fördjupas återigen, främst i frågor som berör lagring och säkerhet.

– Samarbetet med Microsoft har gjort att vi genom åren alltid har kunnat säkerställa en hög kvalitet i vårt produktutbud trots den snabba teknikutvecklingen, säger Bert-Inge Hogsved, grundare och vd för Hogia.

Läs mer om samarbetet mellan Hogia och Microsoft ​här. 

Ny PR-chef på Microsoft

$
0
0

Johanna Snickars anställs som PR-chef på Microsoft Sverige. Johanna kommer närmast från Nordnet, där hon ansvarat för PR och kommunikation och bland annat byggt upp företagets digitala närvaro vilken inkluderar både podcasts och bloggar. Innan dess har Johanna jobbat på ett par olika PR-byråer samt i rollen som PR-chef på ERV.

 

"Det känns oerhört roligt att få ta sig an drömutmaningen att bli PR-chef för Microsoft, ett av världens starkaste varumärken som just nu är inne på en spännande förändringsresa. Microsoft har en hög innovationstakt och en stor förståelse för vikten av extern och digital kommunikation. Jag ser fram emot att ge mig in tech-branschen igen och som geek girl är det ett extra plus att jobba med ett varumärke jag redan använder dagligen", säger Johanna Snickars.

 

"Vi har under ett par månaders tid letat med ljus och lykta efter Microsoft Sveriges nya PR-chef. Vi sökte en person med gedigen PR bakgrund, ett brinnande intresse för digital kommunikation, ett starkt inre driv och en entreprenöriell anda. Jag är mycket glad över att ha hittat Johanna", säger Karin Zingmark, marknadschef Microsoft Sverige.

 

Johanna tillträder sin nya roll på Microsoft under juli månad. Till dess kan du följa hennes digitala närvaro på Twitter.

Nu vill svenskarna sätta sina digitala fotspår i arbete

$
0
0

Svenska konsumenter blir allt mer medvetna om att insamlingen av deras digitala fotspår kan användas till egen fördel. Microsofts senaste rapport ”Digital Trends” visar också att svenskarna vill kunna skräddarsy de digitala verktygen efter sitt eget liv – och de förväntar sig att företagen ska hjälpa dem nå dit.


Rikard Bildsten, Chef för Advertising & Online på Microsoft. Foto: Microsoft

Microsoft Advertising har just släppt andra utgåvan av sin populära rapport “Digital Trends”, en översikt över dagens relation mellan konsumenter och teknologi. Forskningsresultaten är framtagna tillsammans med Future Laboratory, i London och baseras på svar från 13 200 respondenter från Sverige och elva andra länder.

Idag, mer än två år efter lanseringen av Microsofts första ”Digital Trends”-rapport är de nya slutsatserna tydliga: konsumenter vet mer idag om hur teknologi kan användas för att förbättra deras liv, och de kräver bättre digitala upplevelser som är mer intelligenta och mänskliga.

Konsumenternas förväntningar på tekniken sammanfattas i 8 trender, som tillsammans visar på en förändrad relation mellan applikationer, plattformar, enheter och marknadsföring. Trenderna som beskrivs här återfinns i alla världsdelar.

1.    ”Value me”

Konsumenter blir mer och mer medvetna om att deras digitala fotspår har ett värde. 2013 sade 30 % att de var medvetna om att företag drar nytta av att samla in deras digitala information, och att de visste hur de själva skulle kunna dra kunna nytta av informationen. Idag, två år senare, säger 32 % av konsumenterna samma sak.

2.    ”IntelligentlyON”

En annan trend som håller i sig; konsumenternas begär möter marknadsförarens behov av att använda data och teknologi på rätt plats vid rätt tidpunkt och på rätt skärm. Användare är trötta på att se samma innehåll på flera plattformar, och vill bara se relevant innehåll i sitt flöde. 64 % av respondenterna säger att de skulle vara intresserade av teknologi som hjälper dem att automatiskt filtrera bort innehåll och meddelanden, så att de bara behöver ta del av den information som är nödvändig vid det givna tillfället. Belöningen för att vara relevant är omfattande: 39 % av konsumenterna säger att de gärna låter sina digitala fotspår lagras och användas om det ger dem en mer optimerad shopping- eller serviceupplevelse.

3.    ”Real: Redefined"

Teknologi kan idag erbjuda mer kompletta, mer engagerade och mer sensoriska upplevelser. Användarna ser dessa upplevelser som IRL (”in real life”)-upplevelser: de blir lika viktiga som upplevelser offline. Det är viktigt för marknadsförare att eliminera friktion mellan offline och online, för hälften av konsumenterna är mer troliga att engagera sig i digitala upplevelser som sömlöst integrerats med deras fysiska omvärld.

4.    ”Right to My Identity”

2013 var integriteten på nätet en viktig fråga för konsumenter. Men idag blir fler och fler konsumenter medvetna om att det inte går att vara utan sitt digitala fotspår. Med den här förändringen följer en ökad vilja från konsumenter att kontrollera sitt egna digitala narrativ. Mer än hälften av konsumenterna vill ha möjlighet att själva välja hur länge deras digitala information lagras online. De förstår att hanteringen av deras digitala identitet också har en positiv innebörd; deras data kan användas till allt från smidigare reseplanering till användning av sociala medier eller för att jämföra löprundor.

5.    ”Life Analytics”

I samband med Internet of Things-trenden blir vanligare efterfrågar konsumenterna mer data, inte bara om sig själva utan även om världen runt omkring. Över hälften av respondenterna säger att de använder eller är intresserade av att använda digitala tjänster eller enheter som hjälper dem att spåra sina prestationer. Ännu är det dock mindre än en tredjedel av konsumenterna använder sina spårade data för att förbättra de egna prestationerna. Framöver väntas konsumenterna inte bara vilja ha data - de kommer i ökad mån att vilja använda den för att förbättra sina liv.

6. ”Creative Me”

I samband med den ökade användningen av digitala tjänster vill konsumenter själva delta i utformningen av produkterna och tjänsterna de använder, utifrån sina egna behov och intressen. Strax över hälften (56 %) av konsumenterna säger att de är mycket mer sannolika att köpa från företag som tillåter dem att anpassa produkterna och tjänsterna efter sig själva. Ett exempel på det är Mojang, företaget bakom spelet Minecraft, som låter spelare själva utforma sina spelvärldar med hjälp av kuber, utan att sätta begränsningar på vad spelare kan skapa.

7.    ”The New Age of Discovery”

Konsumenter vill idag ha rekommendationer, inte bara baserat på saker de gillar eller aktiviteter de tidigare har deltagit i, utan de söker också upplevelser som ger dem möjlighet att flytta ut ur sin egen komfortzon. Nära hälften av respondenterna förväntar sig att varumärken ska förstå dem och hjälpa dem att upptäcka nya produkter och tjänster som passar deras behov.

 8.    ”Now Networks”

Användare söker mer flexibla och tillfälliga nätverk som tillåter dem att komma och gå i takt med att deras intressen varierar, och i takt med att de går igenom olika faser i livet. Mer än hälften av de tillfrågade konsumenterna, 55 %, säger att det är mer sannolikt att de kommer att interagera med ett varumärke när det erbjuder specialiserade och nischade digitala tjänster.

Digital Trends är en rapport från Microsoft Advertising. Den lanserades för första gången 2013 för att presentera Microsofts perspektiv på användares förväntningar på den digitala tekniken, både idag och i framtiden, för att hjälpa till att hitta nya möjligheter. Undersökningens respondenter kommer från Sverige, Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Italien, Nederländerna, Ryssland, Spanien, Brasilien, Kanada, Förenade Arabemiraten och Kina.

Microsoft Game Camp crucial for upcoming Xbox One-release Magnetic: Cage Closed

$
0
0

The PC-version of Magnetic: Cage Closed hit Steam on May 26th. With great reviews from both gamers and reviewers. Next step for Guru Games: release on Xbox One.

- Microsoft Game Camp 2014 and support from Microsoft has been essential for having a game ready for release this summer, says Daniel Ström, CEO Guru Games.


Sweden in general, and Sweden Game Arena in Skövde in particular, has turned into a successful and powerful video games development hub and new startups, producing hit after hit. Last year Microsoft Game Camp was introduced to ensure a continuous flow of new startups in Skövde. Microsoft Game Camp has some unique success factors:

  • Reaching out to students through broad and deep engagement by providing Microsoft hardware, software and seminars.
  • Ensuring guidance and clear vision for the students by bringing in mentors from established and internationally acclaimed Swedish game studios
  • Providing Xbox One development kits in an attractive dev environment
  • A unique cross-industry collaboration between Microsoft, the University of Skövde, Gothia Science Park, the Municipality of Skövde and Unity

One of the teams participating in Microsoft Game Camp 2014 was Guru Games.

- Microsoft Game Camp and the support from Microsoft and Sweden Game Arena has been essential for building our industry network, access to Xbox One development kits, knowledge on development for Microsoft platforms, and last but not least, having our game Magnetic: Cage Closed ready for release on Xbox One later this year. This would most likely not have been possible without Microsoft Game Camp, says Daniel Ström.

Microsoft Game Camp returns 2015. It will kick-off on June 5th and have its finale on Sweden Game Conference, September 14-16.

- During all summer almost 100 talented game development students from the University of Skövde will try to become this year’s Guru Games. We are very excited to take part in the Game Camp and follow student teams and see them collaborate, innovate, develop new games and transform into new startups, says Per-Arne Lundberg, Vice President Gothia Science Park and GSP Incubator.

Windows 10 lanseras den 29 juli

$
0
0

Den 29 juli kommer Windows 10 till Sverige. Alla datorer och surfplattor som idag har Windows 7, Windows 8 eller Windows 8.1 kan kostnadsfritt uppgraderas till Windows 10 vid lansering. Redan idag går det att reservera sin kostnadsfria uppgradering.

Windows 10 är operativsystemet som hjälper dig att få mer gjort oavsett enhet och plats. Start-menyn är tillbaka och erbjuder snabb tillgång till dina favoritprogram, filer, appar och hemsidor. Användarupplevelsen i Windows 10 anpassar sig automatiskt för bästa användarupplevelse oavsett vilken enhet du använder och finns med på din Xbox, surfplatta, telefon och dator.

- Windows 10 bygger vidare på vår vision med Windows 8 och det känns fantastiskt att vi med start den 29 juli tillgängliggör operativsystemet för datorer och surfplattor. Windows 10 till andra enheter, som till exempel telefoner kommer att lanseras senare i år, säger Klas Hammar, affärsområdeschef för Windows och Surface. 

Nya Windows 10 fungerar perfekt med 2-i-1-datorer och har en funktion som automatiskt känner av om det finns ett tangentbord inkopplat eller om det är lämpligast med pekskärmsläge. Och med Windows 10 förbättrar vi även spelupplevelsen med DirectX 12. När du uppgraderar till Windows 10 får du helt enkelt en bättre och smidigare användarupplevelse.

Med Windows 10 introduceras även vår nya app-plattform. Appar är universella och behöver alltså endast skrivas en gång, sedan kan appen rullas ut på olika typer av enheter och blir då automatiskt tillgänglig för alla Windows-användare.

Windows 10 är inte bara anpassat för den moderna användaren, det är även utvecklat för det moderna företaget. Flera företagskritiska funktioner finns nu integrerade direkt i operativsystemet. Bland annat företagsanpassade säkerhetsfunktioner som skyddar såväl identiteter som information oavsett var informationen lagras eller skickas.

Läs mer om Windows 10 och lanseringen den 29 juli på Windows-bloggen.

Reservera din kostnadsfria uppgradering till Windows 10 på Windows.se.

Genom att reservera den kostnadsfria uppgraderingen till Windows 10 säkerställer du att enheten du registrerar är kompatibel med Windows 10 och att alla nödvändiga filer för en uppgradering finns på plats den 29 juli.

För mer information kontakta

Klas Hammar
Affärsområdeschef för Windows och Surface
klas.hammar@microsoft.com
073-408 28 58

Viewing all 861 articles
Browse latest View live