Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all 861 articles
Browse latest View live

Cellip och 3 i Lync-samarbete

$
0
0

Svenska bolag har länge efterfrågat en molnbaserad helhetslösning för sin kommunikation. Genom ett samarbete mellan operatörerna Cellip och 3 kan 3s företagskunder optimera sin kommunikation med Microsoft Outlook och Office 365, oavsett om man använder mobil, surf, tele- och videokonferenser eller fastnätsnummer, i en och samma lösning.

 

Teleoperatören Cellip fortsätter utveckla sina flexibla molnbaserade Microsoft Lync-kompatibla tjänster och tillkännager nu ett samarbete med 3, en av Sveriges största aktörer på mobilmarknaden. Genom detta samarbete kommer Cellip tillföra sin Lync-kompetens och ytterligare förstärka 3s redan breda utbud av tjänster.

- I och med detta samarbete kan både 3 och vi på Cellip stärka våra respektive ställningar på marknaden. Vi är alltid intresserade av samarbeten där båda parter bidrar med något unikt som skapar mervärde för användarna. Och för oss är Microsoft Lync det bästa kommunikationsverktyget att bygga en stabil kollaborativ tjänst på, säger Esko Airas, VD på Cellip.

Cellip har länge erbjudit marknaden en fullkomlig kommunikationslösning genom att sy ihop fast och mobil telefoni med Microsoft Lync. På så sätt kan användarna i en och samma plattform kommunicera via telefoni, mejl och chatt samt hålla telefon- och videokonferenser.

- 3 och Cellips gemensamma tjänst för att integrera 3Växel och Microsoft Lync gör det enklare för alla företag som använder dessa två starka kommunikationslösningar. Vi uppskattar Cellips kompetens inom Lync-området och vi ser fram emot ett givande samarbete, säger Örjan Sandahl, produktägare för 3Växel.

Samarbetet går ut på att de två operatörerna har integrerat sina tjänster och anpassat erbjudandet tillsammans för att på så sätt skapa en riktigt prisvärd lösning för en fullständigt Lync-integrerad kommunikationslösning i mobilen som uppfyller marknadens krav. Bland annat erbjuder lösningen synkronisering av användarnas status för tillgänglighet mellan 3Växel och Lync.

- Det är härligt att se två hungriga aktörer samarbeta med varandra. Det främjar Lyncs fortsatt starka utveckling på marknaden och inte minst erbjudandet till kunder och slutanvändarna, säger Emelie Ekblad, ansvarig Enterprise Social på Microsoft AB samt produktchef för Lync, SharePoint och Yammer

För mer information, vänligen kontakta:

Esko Airas, Verkställande direktör, Cellip AB
Tfn: 08-55 80 10 37
E-post:
esko.airas@cellip.se

Kamran Alemdar, Pr- och informationschef, 3 Sverige
Tfn: 0735-33 78 64
E-post:
kamran.alemdar@tre.se


Microsoft satsar på effektiv försäljning med ny lösning

$
0
0



Idag lanserar Microsoft en ny lösning för effektivt säljarbete, Sales Productivity. Det är ett kombinationserbjudande med produkterna Dynamics CRM Online, Office 365 och Power BI. Ett verktyg för professionella säljare som sömlöst kan jobba i sina olika affärsapplikationer och få ut mer av sin dag. Den nya lösningen erbjuds till ett introduktionspris om 590 kronor per användare och månad. Kunder som redan har Office 365 kan uppgradera till den här produktivitetshöjande lösningen för 415 kronor per användare och månad. Erbjudandet är tillgängligt från och med idag över hela världen.

Företag som Grant Thornton, CSX Transportation och Metro Bank väljer marknadsledande Dynamics CRM Online, Office 365 och Power BI från Microsoft för att göra det möjligt för personal som har kundkontakter att bli mer effektiva och produktiva.

Effektivitet är en viktig komponent i alla erbjudanden och i synnerhet för säljavdelningar där säljarna snabbt behöver kunna möta kundernas behov. Genom att kombinera Dynamics CRM Online med marknadsledande Office 365 möjliggör Microsoft att arbeta tillsammans inte bara inom det egna företaget utan också direkt med partners och kunder. Genom att ta in Outlook, Lync, Skype och Yammer som kanaler för socialt samarbete i Dynamics CRM Online kan Microsoft idag erbjuda högre produktivitet. 

– Vikten av att kombinera produktivitetshöjande verktyg med affärsverktyg är något som vi på Dynamics har identifierat sedan länge – det är faktiskt kärnan i vår strategi, säger Ida Ljungblom, marknadschef Dynamics på Microsoft Sverige. – Vi har byggt våra produkter för att fungera sömlöst med varandra från dag ett och med dagens erbjudande kan våra kunder mycket lätt dra nytta av det här paketerbjudandet.  

Det finns redan kunder som drar nytta av de tre produkterna tillsammans. Grant Thornton LLPär ett ledande företag i USA inom revision, skatt och rådgivning. De valde Microsofts lösning Sales Productivity före Salesforce.com för att erbjuda sina kunder något som inte konkurrenten kan - en personligare service och en närmare relation.

Grant Thornton omsätter över 9 miljarder kronor med 500 partnerbolag och 6 000 anställda och har fått se några smått osannolika resultat. Ett av huvudmålen i affärsrörelsen är att öka samarbetet mellan alla säljare hos partnerbolagen. Med lösningen från Microsoft implementerad har de kunnat se en ökning av antalet presumtiva kunder i systemet med 700 procent och 450 procents ökning av nya affärsmöjligheter. De betyder att de hanterar 5,5 gånger så många affärer i företagets system. Tack vare Microsoft kan säljteamen på Grant Thornton tidigt se trender som påverkar deras kunder så de proaktivt kan kontakta dem. De har fått fler kunder att bearbeta, de vinner 39 procent fler affärer och det genomsnittliga ordervärdet har gått upp med 36 procent. Det görs inte bara fler avslut utan värdet är också högre.

Fler röster runt världen om erbjudandet Sales Productivity finns här.  

För mer information kontakta:

Mariette Larsson, ansvarig Dynamics
08-752 2992, mlarsson@microsoft.com

Ida Ljungblom, marknadschef Dynamics
08-5630 6342, Ida.Ljungblom@microsoft.com 

Microsoft populär arbetsgivare bland studenter

$
0
0

Varje år rankar Sveriges young professionals sina ideala arbetsgivare i KarriärBarometern. I år placerar sig Microsoft på tredje plats på IT-rankingen. KarriärBarometern är en heltäckande undersökning om karriär, arbetsliv och framtid. I år har 23 717 yrkesverksamma akademiker från hela landet deltagit i undersökningen och röstat fram sina framtida drömarbetsgivare.


Sedan starten 2009 har Microsoft konstant placerat sig i topp tre på rankingen. Microsoft HR-chef Anne-Marie Andric tror att flexibilitet och tillit är det som gör Microsoft till en särskilt attraktiv arbetsgivare bland unga.

 

"Det som vi kallar Det Nya Arbetslivet genomsyrar allt vi gör på Microsoft. Förenklat kan man säga att vi ger medarbetaren möjlighet till flexibelt arbete, vilket ger en bättre balans mellan arbete och privatliv, och underlättar när man ska få ihop livspusslet. Det handlar inte om att uppmuntra distansarbete, det handlar om att låta arbetets beskaffenhet styra vart man jobbar.

 

"Det handlar också om synen på människan - att vi visar tillit till medarbetaren. På Microsoft litar cheferna på att medarbetarna utför sina arbetsuppgifter, när och var bestämmer de själva. Det fungerar eftersom vi har så pass tydliga mål som mäts och följs upp hela tiden, på så sätt råder det inga oklarheter om vilka arbetsuppgifter som skall utföras.

 

"Självklart ställer det vissa krav - på såväl tekniken som är själva möjliggöraren, individen som måste ha en förmåga att prioritera och planera sin tid, och på ledarskapet som måste vara tydligt och närvarande oavsett rum", säger Anne-Marie Andric. "Sedan skadar det såklart inte att våra lokaler blivit framröstade till Sveriges Snyggaste kontor också!"

 

En tydlig trend i årets undersökning är att de unga talangerna i allt högre grad vill jobba för en god sak eller tjäna ett högre syfte, säger Susanne Grossauer, Employer Branding Specialist på Universum.

 

Det är enligt Susanne Grossauer en stor utmaning för många arbetsgivare. ”För företagen, som på grund av en ökande kompetensbrist slåss om talangerna, gäller det att kunna förklara varför man gör något och visa på ett tydligt bakomliggande syfte – dagens talanger är på jakt efter mening i allt de gör och vill känna att de kan stå för sin arbetsgivares verksamhet och värderingar.”

 

Bild: Emelie Ekblad, Ansvarig Enterprise Social på Microsoft AB samt produktchef för Lync, SharePoint och Yammer, tog emot priset på Talent Excellence Awards.

Microsoft sponsrar Women in Tech

$
0
0

På Microsoft jobbar vi sedan lång tid tillbaka med jämställdhet för att nå målet på 50 % kvinnor på alla nivåer i företaget. Att bidra till att fler kvinnor hittar till IT-branschen i stort är en viktig del i detta arbete, och i syfte att uppnå det inleds idag ett samarbete med Women in Tech - WIT2014.

Women in Tech har som mål att locka fler kvinnor till media och IT-branschen genom att erbjuda ett nätverk av erfarna och framgångsrika kvinnor och män från entreprenörs- och företagsvärlden.

- Den låga andel kvinnor inom IT är ett stort problem, vi behöver mångfald för att fortsatt skapa tillväxt och innovation. Att erbjuda nätverk och visa på kvinnliga förebilder är otroligt viktigt för att skapa en inkluderande atmosfär som lockar fler kvinnor till världens just nu mest spännande bransch. Vårt samarbete med WIT är ett av alla initiativ vi gör för att öka mångfald inom IT, säger Jonas Persson, VD på Microsoft i Sverige.



Women in Tech kommer vara på plats på SIMEden 11-12 november i Stockholm, en av Europas största konferenser om internet och digitala möjligheter. Just nu erbjuder aktörerna bakom Women in Tech femtio biljetter till SIME till kvinnor, som uppmanas anmäla intresse på sajten. Bakom Women in Tech står, förutom Microsoft, bland andra MTGx, Spotify och Bonnier.

Microsoft driver ett stort antal initiativ för att öka andelen kvinnor inom IT. För att nämna några arrangeras eventet Codess, vi delar årligen ut Årets IT-tjej och vi viker hälften av platserna på trainee-programmet till kvinnor. Idag är fyra av tio i Microsofts svenska ledningsgrupp kvinnor och en tredjedel av de anställda är kvinnor.

En helt ny chattupplevelse med Skype Qik

$
0
0

Skype Qik är en ny chattapp till iOS, Android och Windows Phone som gör det enklare än någonsin att spela in och dela videoklipp med nära och kära.

Smarta telefoner spelar en stor roll i vår vardag, där snabbmeddelanden och selfies är två moderna beteenden som vuxit fram. Skype Qik är en ny chattapp som utvecklats för den vardagen. Med Skype Qik är det enkelt att spela in ett videoklipp på dig själv eller din omgivning och med ett tryck dela klippet med vänner och familj. Du kan dela klippet i privata konversationer med vänner eller i större gruppkonversationer.

Skype Qik på iPhone   Skype Qik på Windows Phone

Du behöver inte vara orolig över att videoklippen som du delar med dig av lever kvar i all evighet. Ett videoklipp finns endast tillgängligt i två veckor efter att det skickats. Efter två veckor raderas det automatiskt. Det går självklart också att radera ett videoklipp tidigare än så om du ångrar dig.

I Skype Qik har du även möjlighet att svara på videoklippsmeddelanden med så kallade Qik Fliks. En Qik Flik kan liknas vid en GIF, korta klipp på fem sekunder som du använder för att svara på meddelanden. Genom att spela in och spara Qik Fliks är du alltid redo att delta i chatten oavsett tid och plats.

Läs mer om Skype Qik här.

Docker och Microsoft lanserar container-applikationer till alla plattformar

$
0
0

Microsoft och Docker Inc. meddelar att de inlett ett strategiskt partnerskap för att förse den öppna plattformen Docker med stöd för nya container-tekniker som kommer följa med leveranser av framtida versioner av Windows Server. Utvecklare och organisationer som vill utveckla container-applikationer med Docker kan använda antingen Windows Server eller Linux i samma ekosystem av användare, applikationer och verktyg.


I dag kräver företag ännu högre nivå på innovationer än tidigare och distribuerade applikationer ligger i framkant för att klara denna efterfrågan. Docker möter efterfrågan och ökar utvecklarnas produktivitet genom att använda angreppssättet containerisering. Det gör att ändringar i applikationskod går från utvecklingsmiljö till produktion på minuter och möjliggör ändringar i realtid.

– Att ha tillgång till styrkan i Windows Server gör att integreringen till Docker blir en enkel resa för alla i Dockers ekosystem. När vi formar ett gemensamt angreppsätt och användarinterface för att skapa containers och distribuerade applikationer kommer det skapa en våg av nya applikationer som kommer förändra alla organisationer i grunden, säger Salomon Hykes, Chief Technology Officer och grundare av Docker.

På Microsoft ser man flera fördelar med att integrera till öppna plattformar.

– Vi ser vikten av att kunna erbjuda flexibilitet till våra kunder när de vill utvecklas i en värld som kännetecknas av ”mobile-first cloud first”, säger André Henriksson, ansvarig för Cloud och Enterprise på Microsoft Sverige. – Den här flexibiliteten erbjuder vi redan genom förstklassigt stöd i vår snabbväxande plattform för molntjänster, Microsoft Azure. Vårt partnerskap med Docker förstärker vårt åtagande att skapa en öppen plattform som kännetecknas av valfrihet, där Windows Server och Linux tillsammans driver innovation av applikationer, säger André Henriksson.

Microsoft och Docker kommer kunna erbjuda en struktur för att bygga distribuerade applikationer över olika plattformar som kan driftas mycket snabbt och skalas globalt. 

– Tillsammans kan Azure och Windows Server lyfta Docker till en nivå som gör att företag kan ställa helt nya förväntningar på vad deras moln ska leverera, säger Ben Golub, VD på Docker.

Microsoft har sedan i juni kunnat leverera Docker Engine för Linux till sina Azure-kunder. Partnerskapet befäster samarbetet för att erbjuda större flexibilitet både till användare av Windows Server och Linux.

Mer information (på engelska)

Microsoft Azure blog post

Microsoft Open Technologies blog post

Docker blog post

Videotips i väntan på Skype Translator

$
0
0

I väntan på betaversionen av Skype Translator, som ska lanseras innan året är slut, vill vi dela med oss av ett videotips där Gurdeep Pall, Corporate VP of Skype, intervjuas av Richard Quest på CNN.

"Vi är väldigt glada över det stora intresse som finns redan nu inför Skype Translator och tills vi har något mer att dela med oss av vill vi gärna tipsa om denna inspirerande intervju", säger  Emelie  Ekblad, ansvarig för Enterprise Social på Microsoft AB, där Skype är en viktig beståndsdel. 

Emelies  favoritcitat från intervjun:

"In the same way it's hard to imagine a world before you were able to travel to different places and quickly, whether it be in a car or a plane, we'll never think about, wow, those were the dark ages where people couldn't understand each other. That's where we're headed."

Obegränsat med data om du prenumererar på Office 365

$
0
0

Idag offentliggör Microsoft att alla kunder som prenumererar på Office 365 kommer få obegränsad lagringskapacitet i OneDrive i molnet utan extra kostnad. Kunderna erbjuds detta från idag och börjar med konsumenter som har Office 365 Home och de som har Office 365 via programmen Personal och University. Företagskunder kommer följa en plan som finns på Office 365 roadmap.

- Dagens erbjudande om obegränsat lagringsutrymme visar Microsofts vision om en enkel lösning för både jobb och fritid. Det ska vara lätt för oss människor att lagra, synkronisera, samarbeta i, och dela de filer som är viktiga i våra liv, säger Daniel Siberg, affärsområdeschef för Office på Microsoft Sverige.

Det finns idag 7 miljoner privata prenumeranter på Office 365. Mer information finns på engelska på bloggarna OneDriveochOffice.


Movember: Branchen utmanas i IT Mustaschen

$
0
0

November är en månad då mäns hälsa står i fokus med välgörenhetsinitiativet Movember. Nytt för i år är IT Mustaschen, ett särskilt Movembernätverk för den svenska IT-branschen, såväl IT-bolag som IT-avdelningar.

 

Idag har 273 personer anmält sig från 19 olika team och nya anmälningar kommer in hela tiden. IT Mustaschen är därmed Sveriges näst största nätverk i dagsläget, efter teamet SE Movember Hockey Challenge. Bakom initiativet står Cato Jensen på Microsoft Sverige.

 

"Vi vill utmana alla som jobbar i branschen, både killar och tjejer, att delta i Movember. En viktig, och rolig, del av Movemberär ju Mustaschen, där alla män startar slätrakade den 1 november och låter mustaschen, och bara mustaschen, växa resten av månaden," säger Cato Jensen.

 

I dagsläget ligger Tietos team i topp inom nätverket IT Mustaschen med 101 anmälda. Team Microsoft Sverige, där även medarbetare från Nokia och Skype ingår, har 40 personer anmälda och man hoppas nu på en slutspurt - inte minst bland sina kvinnliga kollegor.

 

"Även om tjejer inte behöver odla mustasch vill vi också be om alla tjejers stöd under hela Movember och dess utmaningar. Våra Mo Sistas är lika viktiga för att få ut budskapet om mäns hälsa i Movember," säger Cato Jensen.

 

Inspirationen kommer från grannlandet Norge där IT-barten var det största Movembernätverket förra året med 33 olika team och 549 personer från IT-branschen (bart betyder mustasch på norska). Arbetsplatser över hela landet tävlade mot varandra under månaden, samlade ihop imponerande summor pengar och ökade medvetenheten om mäns hälsa.

"Vi hoppas kunna ’steal with pride’ och har startat IT Mustaschen nu i år med målsättning att vi skall bli det största nätverket i Sverige och få alla IT-bolag och IT-avdelningar engagerade. Sen vill vi ju såklart ta upp fighten och bli större än norska IT-Barten" säger Cato Jensen. 

Instagram och Twitter hashtag: #ITMustaschen

Facebook: www.facebook.com/ITMustaschen


Så här gör man för att anmäla ett team:

  1. Gå till Movember.com och registrera ett konto
  2. Skapa ett Företagsteam
  3. Gå med i ”IT Mustaschen” nätverket
  4. Sprid informationen, exempelvis genom att bjuda in fler på Facebook
  5. Samla pengar in till ett gott föremål och ha roligt under resans gång

Läs mer på Movember.com – Engagera dig på arbetsplatsen.

Microsoft i globalt avtal med svenska bildtjänsten PicHit.Me

$
0
0

Varje dag skapas miljoner presentationer med PowerPoint som innehåller bilder. Samarbetet mellan Microsoft och PicHit.Me ska göra det enkelt att hitta och hämta bilder till dina presentationer. Bilder som du har rättigheter att använda.

Svenska PicHit.Me har valts ut som ett av åtta europeiska bolag som Microsoft inleder ett globalt samarbete med. Den svenska tjänsten gör det enkelt för användare att hitta bilder till sina PowerPoint-presentationer som är godkända att använda i publika och kommersiella sammanhang. 


 
- PicHit.Me är ett innovativt företag som ger mervärde genom att göra bildletande lagligt för alla de Office-användare som älskar Powerpoint. Vårt ekosystem kring Office 365 är unikt och når en av de största kundgrupperna i världen och nu tar vi ännu ett steg med mervärde för användarna, säger Sara Kullgren, affärsområdeschef för Developer Experience and Evangelism på Microsoft. 
 
Läs hela pressmeddelandet från PicHit.Me.

Lagring i molnet lockvara när Telenor erbjuder tjänst från Microsoft

$
0
0

Många anställda jobbar idag mobilt och förvarar viktig och känslig information som offerter och interna diskussioner på sin smartphone, surfplatta och dator. För att stödja detta mobila arbetssätt och ge företagsanvändarna förbättrad säkerhet, backup och mer frihet utökar Telenor nu sin produktportfölj med den molnbaserade lagringstjänsten OneDrive for Business från Microsoft.

Vi har sett, bland annat i vår egna årliga undersökning Mobility Report, ett ökat behov och en ökad efterfrågan bland företagskunder att ytterligare stärka möjligheten att kunna lagra dokument och filer i molnet. OneDrive for Business är unik på detta område med tjänstens säkerhet och integration till Office som alla känner till, säger Christian Strömlid, marknadschef på Telenor Företag i Sverige. 

Med tjänsten får varje användare idag hela 1 terabyte lagringsutrymme vilket gör att de kan spara, synka och samarbeta i dokument och filer oavsett plats eller tid. Tappar användaren bort en telefon eller om datorns hårddisk kraschar så är informationen sparad på ett säkert sätt i molnet och produktiviteten påverkas i princip inte alls.

OneDrive for Business är en del av Office 365 och med Office 365 och OneDrive i samma paket uppnås en kraftfull plattform att samarbeta direkt i olika dokument samtidigt. Det är enkelt för oss människor att dela bilder och annat digitalt material, samtidigt som det uppfyller storföretagens säkerhetskrav, säger Daniel Siberg, affärsområdeschef för Office på Microsoft Sverige.

Tjänsten uppfyller EUs krav på var och hur information får lagras och är därför ett bra val för alla typer av företag och organisationer. Telenor har gjort en utförlig rapport om svenska företags användning och erfarenheter av ett mobilt arbetssätt, läs mer i Telenors pressmeddelande.

Nya vägar mot produktivitet i Microsofts företagsmoln

$
0
0

I Barcelona började idag Convergence Europe 2014 där det varit fokus på den våg av nya innovationer som gör att företag kan dra nytta av Microsofts molntjänster, lösningar som kombinerar Microsoft Dynamics affärslösningar, Office 365 samt Microsofts molntjänst Azure.

I öppningsanförandet berättade Kirill Tatarinov, VVD för Microsoft Business Solutions, om kunderna Barcelona stad, Ingram Micro, JJ Foods, Nagra Onduline och Spanska förbundet mot cancer, som utmärker sig med lösningar som använder Dynamics och Azure. Tatarinov visade nya egenskaper i de olika produkterna, bland annat nya sätt att använda Machine Learning och mobilitet för bättre produktivitet med Dynamics CRM 2015 som kommer i december 2014. Se keynoten och följ allt som händer på Convergence 2014 här.

Microsoft och Dropbox i strategiskt partnerskap

$
0
0

Microsoft och Dropbox tillkännager ett strategiskt partnerskap för att människor ska kunna jobba mer effektivt. Företagen kommer tillsammans jobba för att integrera sina tjänster för att det ska bli lätt att samarbeta i både Dropbox- och Microsoft Office-appar på telefoner, surfplattor och på internet. Partnerskapet gör att människor kan samarbeta i Word-dokument, Excel-ark och Powerpoint-presentationer på jobbet, hemma och i skolan.
 
– I vår värld med mobile-first och cloud-first behöver människor enklare sätt att skapa, dela och samarbeta i dokument oavsett vilka apparater eller plattformar de använder sig av, säger Microsofts vd Satya Nadella. – Tillsammans kan vi, Microsoft och Dropbox, ge våra gemensamma kunder verktyg som sätter dem själva i centrum av sina liv och sitt arbete.  

Tack vare den här överenskommelsen kommer användare av Dropbox och Office kunna:

  • Komma åt sina filer på Dropbox fortare från Office-appar
  • Redigera Office-filer direkt från Dropbox och få dem synkroniserade på alla enheter
  • Dela nya eller redigerade filer från Office med Dropbox enkla delningsfunktion

Funktionerna kommer finnas med i nästa uppdatering av Office-apparna på iOS och Android, under de kommande veckorna. Integrationen på webben mellan Dropbox webbsida och Office Online kommer bli tillgänglig under första halvan av 2015. Dropbox kommer också göra sin app tillgänglig för Windows-telefoner och surfplattor.

Företagen kommer arbeta tillsammans och tillsätta resurser för att bygga intuitiva kopplingar mellan apparna och tjänsterna.

Mer information i pressrelease från USA.

För mer information kontakta
Niklas Danell
08-752 3240
Niklas.Danell@microsoft.com

Tio svenska lärare utsedda till Microsoft Innovative Educator Experts i samarbete med Lärarnas Riksförbund

$
0
0

Microsoft har i samarbete med Lärarnas Riksförbund utsett tio svenska lärare till Microsoft Innovative Educator Experts för deras goda pedagogiska arbete, där de använt informations- och kommunikationsteknik (IKT) för att stötta sina elevers lärande.

Stort grattis till Elisabeth Nagy från Franska Skolan i Stockholm (på bilden), Cecilia Ahlström, Jonas Gustafsson, Fredrik Carlnäs och Kristina Ottander från Rodengymnasiet i Norrtälje, Ulrika Zakrisson och  Frida Björling från Väsby Nya Gymnasium i Upplands Väsby, Jonas Bäckelin från Mikael Elias Gymnasium i Stockholm, samt Åsa Girgensohn och Helena Kvarnsell från Björknässkolan i Nacka.

Lärarna har valts ut då de visat prov  på nytänkande, innovation och kreativitet. De vågar tänka utanför ramarna och därigenom stärka elevers lärprocesser så att alla elever oavsett lärandestil får möjlighet till sin unika kunskapsresa.

"I min undervisning använder jag Office 365 dagligen för att kommunicera och dela dokument och OneNote anteckningsböcker med mina elever, kollegor och föräldrar. Jag har också funnit ett sätt att koppla Minecraft till läroplanen, vilket gör att mina elever inte vill gå hem från skolan på eftermiddagen!" säger Åsa Girgensohn, Lärare på Björknässkolan i Nacka.

"Tillsammans med mina elever utforskar jag OneNotes alla möjligheter steg för steg, så att de lär sig att organisera och dela både lärarinstruktioner och elevarbeten i retorikkursen. Vissa delar är öppna för alla och vissa delar är individuella med lösenord. När vi listar ut saker och genomför dem stöder vi både undervisningen och inlärningsprocessen, med hjälp av kommentarer, självbedömning och kamratsvar. Att allt är samlat på ett ställe stöder en kontinuerlig medvetenhet om status och framsteg. OneNote stöttar också vårt arbete med en av EUs nyckelkompetenser nämligen digital kompetens," säger Elisabeth Nagy, lärare på Franska Skolan i Stockholm, på bilden till höger.

"21st Century Learning Designs har hjälpt mig att reflektera över min undervisning och tänka i nya banor, baserat på den befintliga läroplanen. Tillgång till Office 356 underlättar arbetet med detta eftersom elever och lärare snabbt och enkelt kan dela och sprida kunskap genom exempelvis Lync och OneDrive," säger Ulrika Zakrisson, lärare på Väsby Nya Gymnasium

Jonas Bäckelin från Mikael Elias Gymnasium i Stockholm intervjuas även om utmärkelsen och om sitt arbetssätt på internationella bloggen Daily Edventures.

Som en del av att bli svenska Microsoft Innovative Educator Experts kommer lärarna att delta i den Europeiska nomineringen under januari 2015 där fyra lärare kommer att väljas ut för att delta i den internationella Innovative Educator Experts konferensen i Seattle i april. Där kommer de att möta lärare från hela världen som jobbar på samma innovativa sätt för att dela tankar och idéer, och  påbörja nya samarbeten.

”Microsoft Innovative Educator Experts som genomförs i samarbete med Lärarnas Riksförbund har aldrig haft så hög kvalité på bidragen som i år. Vi ser med glädje att allt fler lärare planerar och genomför sina lektioner för att förbereda sina elever för den kommande arbetsmarknaden. De använder IKT på ett naturligt sätt i sin undervisning, inkluderar samhället i skolan och gör på så sätt skolan global. Dessa lärare har förstått sitt uppdrag och skapar morgondagens internationella arbetskraft,” säger Eva Pethrus, Senior Program Manager på Microsoft Sverige.

Kontakta Eva Pethrus för lärarnas individuella motiveringar, och mer information om hur Microsoft jobbar med skolor och lärare i Sverige.

Läs mer om Microsoft Innovative Educator Experts här!

Microsoft Office till alla - överallt

$
0
0

Idag tar Microsoft nästa steg för att ännu fler människor ska få uppleva produktiviteten i Officepaketet. Microsoft annonserar att det kommer nya Office appar till iPhone och iPad där alla konsumenter kan skapa och redigera Officedokument utan någon prenumeration. Dessutom har de nya Office apparna numera samma användarupplevelser på Iphone och Ipad. Office blir också tillgängligt på Androidplattor, redan idag kan man ansöka om att vara med och beta-testa. Office appar på Androidplattor kommer vara tillgängliga i början av 2015.

– När någon får en idé eller blir inspirerad vill vi ge möjligheten till personen att kunna gå till handling direkt, säger John Case, Vice President för Office på Microsoft corp. – Med över en miljard kunder runt hela världen och med över 40 miljoner nedladdningar till iPad är det tydligt att Officepaketets program och appar är vad människor vill använda för att få saker gjorda.

* Nya Office appar till iPhone för Word, Excel och Powerpoint, med den fullständiga upplevelsen i iPad nu optimerad för iPhone. Apparna finns för nedladdning idag.

*Uppdaterade appar till iPad för Word, Excel och Powerpoint.

*Betaversion av Office för Android, dessa användare kommer få tillgång till samma produktiva Word, Excel och Powerpoint. Betaversionen blir tillgänglig i början av 2015 och intresserade kan sätta upp sig på väntelista.

Mer Office till alla. De som har iPhone, iPad och Android kommer kunna redigera Officedokument utan en prenumeration. De nya apparna för iPhone och iPad är tillgängliga på svenska samt i ytterligare 28 språk och i 135 länder.

Mer information på engelska här: Office Pressroom U.S.

Presskontakt: 08-4104 5556

Följ gärna @satyanadella, @Office och @Office365.


Microsoft tar produktivitet till nutiden på SIME

$
0
0

Microsoft är partner till SIME som pågår 11-12 november. SIME är norra Europas största evenemang för internet och digitala möjligheter och samlar ca 2 000 delegater. Klockan 10 på onsdag kommer Eva Fors, affärs- och marknadsdirektör på Microsoft AB, berätta hur Microsofts transformation till att bli ett företag med fokus Mobile First och Cloud First kommer påverka dem och vad det innebär ta produktivitet till nutiden.

– Ordet produktivitet låter torrt, men det är faktiskt något fantastiskt, menar Eva Fors. – När vi säger produktivitet handlar det om att få saker gjorda, på rätt sätt och i tid. Microsoft grundades i tanken att bygga tekniken runt människan, inte tvärtom. Allt vi utvecklar, både prylar och molntjänster, gör vi för att bryta barriärer som hindrar människor att få saker gjorda. Det är essensen i vårt löfte till företag och konsumenter, vi lovar att fortsätta leverera innovativa lösningar för att hjälpa människor att ”be more, do more, get stuff done”.

Microsoft ska inte bara möjliggöra produktivitet för människor när de arbetar, det handlar också om produktivitet i vardagen utanför jobbet, så att man kan få ut det mesta av sin fritid. Människor och företag får verktyg att bli framgångsrika – från datorn, plattan och mobilen de jobbar på till hela infrastrukturen med program och tjänster i molnet. 

Microsoft leder också två workshops som det går att anmäla sig till även om man inte är löst biljett till SIME.

16.00 tisdag 11/11: Work like a network

Beata Wickbom är oberoende expert på sociala medier och digital kommunikation. Bli inspirerad av hur organisationer som LKAB, Burton och Blåkläder blivit mer produktiva.  

Registreringslänk till workshopen om du inte har SIME-biljett. (Gäller bara för workshop)

länk till work-like-a-network

13.00 onsdag 12/11: Born in the cloud

Beata Wickbom leder en diskussion med två nya företag som föds direkt ur molnteknik. PicHit.Me och Acast är två start-ups som har hittat omvälvande affärsmöjligheter där ingen tidigare letat…  

Registreringslänk till workshopen om du inte har SIME-biljett. (Gäller bara för workshop)

länk till born-in-the-cloud

Produktivitet i fokus när Satya Nadella talade på Future Decoded

$
0
0

Idag gick Future Decoded av stapeln i London. En konferens med fokus på teknikens roll i att utveckla och driva våra samhällen. Microsofts VD Satya Nadella var en av huvudtalarna och han utvecklade den vision han presenterade i juli. Produktivitet står fortsatt i fokus i en värld som är mobile-first, cloud-first. Och två exempel på Microsofts transformation är samarbetet med Dropbox och lanseringen av uppdaterade Office-appar till iOS och Android.

Läs mer om Microsofts syn på produktivitet på Microsofts blogg.

Microsoft ersätter Lync med Skype för Företag

$
0
0

Idag lanserar vi Skype för Företag. Det är en ny version av Lync med en ny klientupplevelse, ny server release och uppdateringar i Office 365 tjänsten. Microsoft för samman den familjära upplevelsen och användarglädjen i Skype med den högsta företagssäkerhet och kontroll från Lync, för att skapa en både älskad och pålitlig kommunikationsplattform. Under första halvåret 2015 kommer nästa version av Lync bli Skype för Företag.

För ett decennium sedan förändrade Skype vår bild av avstånd och kommunikation och förde samman människor från hela världen. Under de senaste tio åren har Microsoft också genomgått en transformation och med Lync som en del av Microsoft Office har man skapat ett användbart verktyg för medarbetare att kommunicera i arbetet.

"Vi tror att Skype för Företag återigen kommer att transformera sättet människor kommunicerar, genom att ge organisationer möjlighet att nå ut till miljoner Skypeanvändare utanför den egna organisationens gränser" säger Emelie Ekblad, ansvarig för Enterprise Social samt produktchef för Skype, SharePoint och Yammer på Microsoft AB.

Skype är enkelt sätt för människor att mötas och kommunicera och Skype för Företag är ytterligare ett bevis för hur Microsoft harmonisera teknik mellan jobbet eller hemma, att hjälpa oss att få tillbaka en av våra mest värdefulla tillgångar - vår tid.

Några viktiga uppdateringar i Skype för Företag är:

  • Välbekanta Skype ikoner för att ringa, lägga till video och avsluta samtal
  • Samtalsmonitor från Skype, ett aktivt samtal är synligt i ett litet fönster, även när användaren byter till ett annat fönster
  • Videosamtal och Skype-användarkatalog som gör det möjligt att ringa Skypeanvändare på alla enheter

Vid frågor, maila Emelie Ekblad: Emelie.Ekblad@microsoft.com eller ring Microsofts pressjour på 08-410 455 56

Om du vill veta mer om hur Skype för Företag kommer hjälpa människor att bli mer produktiva, titta gärna in på Skype Garage blogg eller Office-bloggen.

Välkommen på workshop med Women in Tech och Microsoft på SIME

$
0
0

Microsoft är på plats på SIME, en av Europas största konferenser om internet och digitala möjligheter, och en del av närvaron består av sponsorskap av WIT – Women in Tech. Onsdagen den 12 november klockan 16 genomförs en workshop på temat "Keep making Women in Tech a reality – the road ahead" där bland annat Microsofts svenska marknadschef Karin Zingmark finns med på scen.

 

Women in Techär en organisation som har som mål att inspirera och locka fler kvinnor till media och IT-branschen.

 

"Vi på Microsoft jobbar sedan länge väldigt medvetet och proaktivt med flera initiativ för att öka jämställdheten i IT-branschen. Vi är väldigt glada för samarbetet med Women in Tech, som vi ser som en viktig del i det här arbetet. Vi ser fram emot att väcka frågan och diskutera konkreta lösningar för att skapa förändring," säger Karin Zingmark, marknadschef på Microsoft AB.  

 

Ämnen som kommer avhandlas på onsdagens workshop inkluderar:

  • Hur gör vi media och teknikbranschen mer relevant och mer attraktiv för kvinnor?
  • Vilka utmaningar och hinder möts kvinnor av i teknikbranschen och vad kan vi göra åt dem?
  • Hur skapar vi inkluderande miljöer som uppmuntrar och gör det möjligt för oss att behålla kvinnor i teknik- och mediabranschen?

 

Talare:

Monika Hansson, chef för Innovation, Viaplay, MTGx

Karin Zingmark, marknadschef, Microsoft AB

Cecilia Beck - Friis, VP TV4 & CDO Bonnier Broadcasting

Katarina Berg, VP Global HR, Spotify

Galina Shubina, Senior Engineering Manager, Schibsted Digital

Alexandra Drevenlid, CTIO, Tele2 Sverige AB

 

Inledning: Rikard Steiber, vd MTGx / Viaplay och Chief Digital Officer MTG.

Moderator: Ulrika Fjällborg, frilansjournalist för bland annat Veckans Affärer.

 

Microsoft driver ett stort antal initiativ för att öka jämställdheten inom IT-branschen. Exempelvis arrangeras eventet Codess tillsammans med Skype och priset Årets IT-tjej delas ut årligen. Hälften av platserna på trainee-programmet är vikta till kvinnor. Från och med årsskiftet består halva Microsofts svenska ledningsgrupp av kvinnor (idag är det fyra av tio) och en tredjedel av de anställda, vilket är betydligt högre än IT-branschen i stort.

 


Microsoft lanserar flexibla #mittkontor

$
0
0

Idag i samband med SIME lanserar Microsoft #mittkontor. En kampanj för att lyfta fram och visa de flexibla möjligheterna som Surface Pro 3 ger. Kampanjen består av en film och en karttjänst som gör det lättare att hitta och dela inspirerande platser för att jobba, skapa eller bara vara. 

Kampanjen #mittkontor sätter flexibla arbetsmöjligheter i centrum. Surface Pro 3 är ett exempel på hur Microsoft förenklar mobilt arbete och hur företaget fortsätter sin förändring både globalt och lokalt.

Med rätt teknik kan du jobba vart du vill. Och världen är full av spännande arbetsplatser. Det kan vara för möten, inspiration, lite spontant mingel eller en stunds stilla eftertanke. Vi ville samla dessa på en plats. Därför lanserar vi #mittkontor säger Karin Zingmark, marknadschef på Microsoft.

#mittkontor är en lokal kampanj, framtagen tillsammans med JMW, och består av en film och en karttjänst. I filmen visar cirkusartisten Manda Rydman prov på flexibilitet och mobilitet i det oväntade – möjligheten att skapa där man är.

(Please visit the site to view this video)

Karttjänsten, som är navet för kampanjen, ska inspirera och hjälpa nyfikna människor att hitta nya platser att jobba, skapa eller bara vara på. I tjänsten kan användaren enkelt filtrera på platser som tillgodoser just hens behov. Det kan handla om vart det finns Wi-Fi, det är skönt att sitta och där hunden får följa med. Samtidigt är det enkelt att registrera en egen plats man vill tipsa om.

Med #mittkontor vill vi fortsätta bjuda in, inspirera och skapa förutsättningar för kreativitet och skapande. Jag hoppas att fler ser nyttan i det och är med och bidrar fortsätter Karin Zingmark, marknadschef på Microsoft.

Läs mer på microsoft.se/mittkontor

Viewing all 861 articles
Browse latest View live