Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all 861 articles
Browse latest View live

Find a Way Soccer till Windows Phone

$
0
0

Samarbetet mellan prisbelönade spelstudion Hello There och mediahuset At Night Studios fortsätter. Idag släpps Find a Way Soccer – ett strategiskt fotbollsspel som utmanar både hjärnan och fotbollsförmågan.

Find a Way Soccer är ett klurigt pusselspel som utmanar spelaren att tänka flera steg framåt, förutse motståndarnas nästa drag och veta var lagkamraterna befinner sig för att säkra varje matchseger.

I fotboll måste man vara smart. Vi har gjort ett spel för alla fotbollsfans som vill sätta sin fotbollsteknik på prov, säger Oskar Eklund, VD på Hello There.

Find a Way Soccer är ett unikt samarbete mellan Hello There, At Night Studios, Microsoft och Aftonbladet/Sportbladet. Spelet erbjuder en helt ny marknadsföringsplattform, där annonsörer erbjuds plats bland rullande annonser på sargen. Spelet är även kopplat till Xbox Music, där spelare kan lyssna på det officiella VM-albumet One Love, One Rhythm.

Vi tycker att det är roligt att Hello There väljer att satsa på Windows Phone 8 när de lanserar Find a Way Soccer. Ett utmanande spel som stärker vårt utbud. Spelet är även ett perfekt exempel på hur vi kan skapa mervärde i spelupplevelsen genom att koppla på statistik via Power BI,säger Anders Wedahl på Microsoft Sverige

Vi är väldigt glada över att ha fått möjligheten att samarbeta med de här företagen. Vi ser många möjligheter till att göra fler spel tillsammans, säger Eklund.

Find a Way Soccer släpps till Windows Phone och Android idag. Spelet släpps till iOS och Windows 8 inom kort.

Prova att ställa dina frågor i Power BI-verktyget för att få fram just den VM-statistik som intresserar dig. Power BI är ett verktyg som låter dig bryta ut och visualisera statistik.

Ladda hem Find a Way Soccer till Windows Phone här.

OM HELLO THERE
Hello There är en Göteborgsbaserad spelstudio som gör spel för marknadsföring och utbildning. Portfolion rymmer en bred repertoar av framgångsrika spel. Avicii och Universal Nordic, TOYOTA, Peak Performance och PUMA är bara några av flera internationella kunder. Hello There utvecklar även egna titlar, bland annat pusselspelet Khaba, som hyllats i spel-communitys.

KONTAKT
Oskar Eklund, VD Hello There
+46 761 120 386 / oskar@hellothere.se
www.hellothere.se


Tre initiativ för säkerhet och transparens

$
0
0

Idag tillkännager vi tre milstolpar i Microsofts arbete för ökad säkerhet och transparens: Outlook.com skyddas av en ny kryptering för både utgående och inkommande e-post, Microsoft OneDrive skyddas även den av en ny kryptering, och världens första Microsoft Transparency Center öppnar i Redmond, Washington.

 

”Detta är det första i ett antal regionala center som vi planerar att öppna runtom i världen, vilket kommer ge ytterligare garantier för säkerheten och integriteten i vår programvara” säger Daniel Akenine, teknik och säkerhetschef på Microsoft Sverige.  

 

För mer information, se den officiella bloggposten.

 


Regeringen satsar på framtidens nyckelkompetenser hos unga

$
0
0

Ratios seminarium i Almedalen idag tillkännager Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), Skolverket, Stockholms universitet, Utbildningsdepartementet och Microsoft AB en ny satsning på mätning av elevers nyckelkompetenser, för att säkra att unga som kommer ut på arbetsmarknaden har de bästa möjliga förutsättningarna för en anställning.

"Under lång tid har diskussionen om elevers resultat i hög grad handlat om läsförståelse, matematik och naturvetenskap. Men vi ser att arbetslivet idag även ställer andra krav, exempelvis på samarbetsförmåga och digital läsförståelse. Att börja mäta EUs nyckelkompetenser i Sverige är ett viktigt steg i en långsiktig anpassning av skolans verksamhet för att möta de behov framtiden ställer," säger Bertil Östberg, Utbildningsdepartementet.

I och med projektstarten sällar sig Sverige till en grupp andra länder inklusive Finland, Singapore och Australien, som redan mäter nyckelkompetenser genom den internationella organisationen Assessment and Teaching of 21st Century Skills (ATC21S). I tre år har organisationen arbetat med att formulera och definiera dessa kompetenser. Man har hittills utarbetat metoder för att testa två av dem, samarbetsförmåga och digital läskunnighet, i större skala.

"Bakgrunden är den globalisering och teknikutveckling som snabbt förändrar vårt samhälle och arbetsliv. Skolans undervisning måste spegla dessa förändringar och möta de nya krav som kommer att ställas på våra ungdomar. Viktiga kompetenser som det handlar om är analysförmåga, problemlösning, kommunikativa färdigheter och samarbetsförmåga. Här spelar inte bara kunskaper in utan i hög grad sådant som motivation, beteende och attityder," säger Maria Stockhaus, SKL.

Även näringslivet ser nyttan med en satsning på framtidens nyckelkompetenser. Eva Pethrus jobbar med utbildningsfrågor på Microsoft Sverige och är initiativtagare till projektet:

"Det är inte bara eleverna själva som drar nytta av att vi lyfter dessa kompetenser, utan det underlättar även för oss inom näringslivet att hitta medarbetare att anställa med rätt kompetens. I stort sett alla lediga tjänster hos oss på Microsoft idag kräver utöver den tekniska kompetensen även analys-, problemlösning- och samarbetsförmåga," säger Eva Pethrus, Microsoft AB. 

Som en del av PISA-undersökningen år 2009 undersöktes för första gången hur 15-åringar läser och navigerar på dator. Här visar det sig att svenska elever ligger bättre till än OECD-snittet. PISA planerar att i framtiden förändra sina tester för att bättre kunna spegla framtidens nyckelkompetenser, exempelvis kommer samarbetsförmåga att mätas i PISA-15.

Utbildningsdepartementet har beviljat medel för projektet som planeras pågå under tre år. Till en början kommer pilottest göras under ledning av SKL med styrning av Skolverket, vilket involverar minst tio kommuner och minst 25 skolor med fyra test på varje skola. Resultaten tas sedan vidare till Stockholms universitet som ansvarar för forskningsinsatserna i projektet.

"Det är väsentligt att på ett vetenskapligt sätt studera effekterna av förbättrade metoder för att mäta 21st Century Skills, så att vi ser hur vi kan dra nytta av detta i skolan", säger Uno Fors, Stockholms universitet. 

För mer information, vänliga kontakta:

SKL: Malin Annergård, Malin.Annergard@skl.se, 076 526 90 60
Stockholms universitet: Uno Fors, Uno@dsv.su.se, 0707 564958
Microsoft AB: Eva Pethrus, Eva.Pethrus@microsoft.com, 0734 082840 

Se videon om  Assessment and Teaching of 21st Century Skills

 

Yammer Enterprise ingår nu i Office 365 för medelstora företag och utbildning

$
0
0

En ny uppdatering innebär att Yammer Enterprise, det sociala nätverket för företag, numera ingår i Office 365 för medelstora företag samt Office 365 för utbildning

Existerande kunder kommer alltså att få licenser även för Yammer Enterprise. Dessutom behöver de inte längre köpa till särskilda licenser för externa användare av nätverket, vilket gör det lättare och mer ekonomiskt att samarbeta utanför företaget eller organisationen med exempelvis kunder, partners, elever och föräldrar.

"Fantastisk att Yammer Enterprise blir tillgängligt för fler av våra kunder! Att arbeta i sociala nätverk gör att flera kan lyssna, lära och bidra i dialogen. Det är en möjlighet för alla på företaget, organisationen eller gruppen att jobba snabbt och smart som team genom att dela idéer, kunskaper och feedback", säger Anna Averud, affärsområdeschef för Office på Microsoft Sverige.

Välkommen att titta in på  www.socialmoments.se om du vill veta mer om hur Yammer och Enterprise Social används framgångsrikt i Sverige och i världen. Där finns bland annat en inspirerande film där butikschefen på Saltå Kvarn berättar hur tekniken hjälper dem i deras vardag, och för att nå sin vision.

För mer information om tillkännagivandet, se Office-bloggen.

Satya Nadellas djärva vision

$
0
0

I ett öppet brev till medarbetarna sparkar Microsofts vd Satya Nadella igång verksamhetsåret genom att berätta om Microsofts strategiska inriktning framåt.

"Vår kärnverksamhet är som produktivitets och plattformsföretag, där mobilitet och moln är i fokus. Vi kommer att återuppfinna produktiviteten, och ge varje person och varje organisation på planeten möjlighet att göra mer och uppnå mer," säger Satya Nadella.

Han fortsätter med att berätta hur denna djärva ambition också kräver djärva förändringar i Microsofts kultur.

Läs hela Satyas brev här.

Molnet och mobilt i fokus när #WPC14 startade

$
0
0

Igår inleddes en av våra viktigaste aktiviteter under året, World Partner Conference i Washington. Under några dagar kommer över 16,000 personer inspireras, diskutera och höra hur dem kan stärka sin affär med oss på Microsoft. Den första dagen handlade framförallt om ”mobile first, cloud first”. Läs en summering från den första dagen här.

Fler nyheter kommer presenteras under de kommande dagarna, och rapporteringen följs bäst via våra internationella kanaler som erbjuder fylliga uppdateringar.

Följ diskussionen och rapportering på Twitter via #WPC14

Ta del av det senaste från World Partner Conference

Nyskapande skolteknik behöver inte kompromissa med elevers integritet

$
0
0

I fredagens GP publicerades debattartikeln Nyskapande skolteknik hindras av PUL. Vi på Microsoft, tillsammans med Ale Kommun, höll inte med om det som framfördes och fick tillfälle att ge vår bild i söndagens GP samt nedan: 

 

Internet och molnet har rivit hinder och demokratiserat tillgången till information och data i undervisningen. Det är fantastiskt.  Samtidigt väcks viktiga frågor om integritet, säkerhet och hantering av känslig och personlig data. Vi delar inte den bild som framförts av Lin Education och ett antal rektorer.

 

För det första ser vi inte alls att det är personuppgiftslagen det är fel på, att reglerna ska ändras och kraven sänkas. Tvärtom - och som tur är - går utvecklingen åt andra hållet med ökade krav på integritetsskydd och medvetna ställningstaganden angående risk och sårbarhet kring personuppgifter och annan data. Inom EU jobbar man sedan många år med en ny dataskyddsförordning med mycket stränga krav. Datainspektionerna inom EU, Artikel 29-gruppen, har tittat närmare på kontrakten för molntjänster och vår egen Datainspektion har varit mycket aktiv och framgångsrikt givit tydliga besked vad som krävs av skolor som vill använda sig av nyskapande skolteknik inklusive molntjänster.

 

För det andra är det fel att klumpa ihop en molntjänst som Office 365 med andra molntjänster och säga att Office 365 utmanar integritetsbegreppet enligt PUL. Tvärtom har just kontraktsupplägget för Office 365 granskats och fått godkännanden av både Artikel 29-gruppen och Datainspektionen, som i fallet med Ale Kommun. Detta visar att man inte behöver kompromissa med integriteten för att använda nyskapande teknik och molntjänster i skolan. Tvärtom anser vi att teknikföretag och kommuner både kan och ska efterleva dessa krav.

 

Det måste vara självklart att data om skolan och eleverna inte samlas, sparas och säljs vidare till kommersiella intressen. Användarna av tjänsterna får inte vara varan. Framtidens lärande är en fråga om att förbereda kommande generationer med rätt kunskaper och förutsättningar. Kunskap som ökar uppfinningsrikedomen och innovationskraften. Och kunskaper inom teknik, IT och kodning är viktiga verktyg för morgondagens arbetsmarknad och dess behov.

 

Förutsättningarna för ett nytt lärande och ett lyft för svenska skolan finns, utan att vi behöver kompromissa med integriteten.

 

Joke Palmkvist, ansvarig skola och högre utbildning på Microsoft AB

Mathias Strand, chefsjurist på Microsoft AB

Per-Erik Lundahl, IT-strateg på Ale kommun

Johanna Olsson, administrativ chef på Ale Kommun

 

Se även: Artikel 29-gruppen ger stöd åt Microsofts molntjänster

CODESS biljetter redan slut - stort intresse bland kvinnliga kodare

$
0
0

Intresset för mjukvaruutveckling ökar, inte minst bland kvinnor, vilket märks på det stora intresset för CODESS den 10 september, då Microsoft och Skype bjuder in till en kväll med talare och mingel i Skypes lokaler på Munchenbryggeriet i Stockholm. Med flera veckor kvar till eventet är de 110 biljetterna redan uppbokade av passionerade kvinnliga utvecklare och ingenjörer. 

Mjukvaruutveckling är traditionellt sett en mansdominerad bransch, men Therese Thorstorp på Microsoft upplever en positiv trend mot större jämställdhet:

"Förra årets CODESS, som var det första i Sverige, var en stor succé och jag har fått många förfrågningar sedan dess från kvinnor som är intresserade. Överlag möter jag fler och fler teknikintresserade kvinnor som vill lära sig koda och satsa på en teknisk karriär", säger Therese Thorstorp.

CODESS är en global community som arrangerar nätverksevent i flera länder och syftar till ökad mångfald inom det tekniska området. Det är en plattform för inspiration, nätverkande och kunskapsdelande för tjejer inom en traditionellt mansdominerad bransch. Bakom initiativet står Microsoft. Se filmen från CODESS 2013, då kvinnliga utvecklare och ingenjörer samlades för att mingla och lyssna på bland annat systemutvecklaren och bloggaren Iris Classon, Microsofts marknadschef Eva Fors och Skypes Program Manager för Xbox One, Felicity Hurst. 

Årets agenda är ännu mer teknisk och med större fokus på just kodning:

AGENDA

 6.00pm-6.30pm – Arrival and Registration

 6.30pm – 6.40pm – Nesrine Changuel (host) - Welcoming message

 6.40pm-7.10pm - "How to build the best team"

 7.10pm-7.20pm – Lightning talk #1 "Agile methodology at Skype" – Nesrine Changuel

 7.20pm-7.40pm – Key Note - "Xbox, go to Skype" - How we brought chat to the living room - Tatiana Toboeva

 7.40pm-7.50pm – Lightning talk #2 "Windows Phone Platform Tech Talk" – Jevgeni Tsaikin

 7.50pm-8.00pm – 10 minute comfort break

 8.00pm-8.10pm – Lightning talk #3 "Technical Documentation" – Andrea Drane

 8.10pm-8.20pm – Lightning talk #4 "Audio Digital Signal Processing" – Jan Plasberg

 8.20pm-8.30pm – Lightning talk #5 "Business Intelligence - The Power of Data" – Ele-Kaja Gildemann

 8.30pm-9.00pm – Panel Q&A hosted by Nesrine Changuel

 9.00pm – onwards – Socialize and drink

 För mer information:
Therese Thorstorp, Microsoft Sverige, Therese.Thorstorp@microsoft.com


100 gymnasieelever tävlar i kreativt tänkande med Microsoft och Ung Företagsamhet

$
0
0

På fredag den 29 augusti träffas 100 gymnasieelever för att tävla i kreativt tänkande på ett Innovation Camp med Microsoft och Ung Företagsamhet. På tolv timmar ska de hitta lösningen på ett problem. Laget med den bästa lösningen vinner 15 000 kr. 

Innovation Camp är en lagtävling som går ut på att presentera en innovativ och genomförbar lösning på ett verkligt problem. Tävlingen ska träna upp elevernas samarbetsförmåga, handlingskraft och lust att leverera lösningar under tidspress.

- Det är en fantastisk möjlighet för eleverna att få jobba med ett världsledande teknikföretag som Microsoft, lösa riktiga utmaningar, och få återkoppling på sina idéer från en professionell jury, säger Cecilia Nykvist, vd på Ung Företagsamhet.

Ung Företagsamhet är en utbildningsorganisation som jobbar med entreprenörskap i skolan. Just nu är det många elever på gymnasiet som funderar över vilken affärsidé de ska satsa på i sitt UF-företag. Att driva UF-företag innebär att som gymnasieelev under ett läsår driva, utveckla och avveckla ett företag som en del av sin gymnasieutbildning. Tillsammans med Microsoft arrangerar Ung Företagsamhet Innovation Camps som ytterligare en metod för att utveckla elevers kreativitet.

De 100 eleverna kommer från olika IT-gymnasium i Stockholmsområdet och träffas på Microsofts svenska huvudkontor i Akalla.

 Under 12 timmar genomför laget följande moment:
• Brainstorming och idégenerering
• Analys och faktainsamling av sina idéer
• Projektplan och konkritisera lagets lösning
• Presentation av lösning inför en jurygrupp

Läs mer om Innovation Camp här!

Vill du besöka Innovation Camp, har frågor eller vill göra en intervju, kontakta Kajsa Villman, kommunikationsansvarig på Ung Företagsamhet i Sverige. Tel: 072-712 98 42, E-post: kajsa.villman@ungforetagsamhet.se 
 
Läs mer om Microsofts satsning Youth Spark här!

Ersätt din dator och surfplatta med Surface Pro 3

$
0
0

Den är tunnare och kraftfullare än sina föregångare samtidigt som den har ett nytt format med större bildskärm. Idag lanserar vi Surface Pro 3 i Sverige, produkten som ersätter din bärbara dator såväl som din surfplatta.

- Intresset för Surface Pro 3 har överträffat våra högt ställda förväntningar. Med Surface Pro 3 har Microsoft en produkt som på allvar sätter 2-i-1-datorerna på kartan. Prestandan är minst lika bra som på andra datorer i prisklassen, samtidigt som det nya formatet erbjuder en flexibilitet som många av konkurrenterna saknar, säger Anders Lindquist, Head of IT-products på MediaMarkt

Surface Pro 3 levereras med Windows 8.1 Pro som låter dig köra alla Windows-program såväl som alla appar i Windows Store. Surface Pro 3 har en 12-tumsskärm i formatet 3:2. Tillsammans med den nya Surface-pennan fungerar plattan perfekt som ett digitalt antecknings- och skissblock. Med Mini DisplayPort, microSD-kortläsare, USB 3.0-port och tillhörande Type Cover 3 är Surface Pro 3 en dator som enkelt kan alternera som surfplatta.

- Med Surface Pro 3 sätter vi produktivitet i fokus, få saker gjorda oavsett tid och plats. Det nya formatet och den förbättrade prestandan i kombination med de olika tillbehören gör Surface Pro 3 till ett flexibelt alternativ som saknar motstycke på marknaden idag. Surface Pro 3 är helt enkelt den enda dator du behöver, säger Joakim Karlén, Produktmarknadschef för Surface på Microsoft

Till Surface Pro 3 lanseras en rad nya tillbehör. Type Cover 3 släpps i fem färger (Lila, röd, cyan, blå och svart) och är anpassat till det nya formatet för Surface Pro 3. Tangentbordet har förbättrats med magnetisk stabilitet som gör det ännu enklare att arbeta på, framförallt om du har datorn i knäet. Type Cover 3 fungerar även som ett skyddande lock för skärmen.

Den 12 september lanseras även en dockningsstation för Surface Pro 3 som erbjuder 5 USB-portar, Ethernet-port, 3,5 mm ljudingång/utgång och Mini DisplayPort-videoutgång. Du kan snabbt förvandla Surface Pro 3 till en komplett arbetsstation.

För företagskunder är Surface Pro 3 tillgänglig hos Atea och Dustin. Konsumenter hittar datorn hos Elgiganten, MediaMarkt, Siba, Webhallen och i Microsoft Store.

Rekommenderat försäljningspris

Intel i3 / 64 GB – 7 615 SEK
Intel i5 / 128 GB – 9 495 SEK
Intel i5 / 256 GB – 12 395 SEK
Intel i7 / 256 GB – 14 695 SEK
Intel i7 / 512 GB – 18 575 SEK

Surface Pro 3 Type Cover – 1229 SEK
Dockningsstation till Surface Pro 3 – 1 899 SEK

På Surface-bloggen kan du hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna om Surface.

För mer information kontakta:

Joakim Karlén
Produktmarknadschef Surface
joakim.karlen@microsoft.com
073-408 56 32

Så håller du dig vaken i telefonmötet - fem tips!

$
0
0

Vi läste i Computer Sweden att vissa har svårt att hålla sig vakna på telefonmöten. För oss på Microsoft är telefonmötet en del av Det Nya Arbetslivet, och vårt verktyg Microsoft Lyncär oumbärligt för att vi ska få ut det mesta av dagen.

Här kommer fem tips från Microsofts Emelie Ekblad på hur du inte bara håller dig vaken, utan också får störst värde av Lync-mötet! 

1. Delta i diskussionen! Ställ frågor till talarna utan att avbryta genom att skriva dem i chattfönstret.

2. Visa vad du tycker genom att skissa på den gemensamma whiteboarden, eller jobba tillsammans i dokument genom att dela skärmen.

3. Kom ihåg och för vidare! Ta anteckningar i mötets anteckningsbok OneNote, där presentationen och deltagarna finns med automatiskt. 

4. Var förberedd och häng med! Bläddra fram och tillbaka i mötets presentation – så du kan dubbelkolla om du missade något, eller kolla in kommande slides för att hinna förbereda frågor.

5. Ta mötet över video för ökat engagemang! Men kör en preview innan du startar videon, så ser du hur bakgrunden ser ut, och att ljuset är schysst, och om du har mat mellan tänderna!

Och ett bonustips för den som håller i mötet: Lägg in poll-frågor för att se vad mötesdeltagarna tycker utan att det blir rörigt. Lätt att lägga in, lätt att svara på – och så blir det tydligt även efteråt vad alla faktiskt tyckte i frågan. 
  

Carlsberg blir "glokala" med Office 365

$
0
0

JC Jacobsen grundade sitt bryggeri i Danmark för mer än 160 år sedan. På senare tid har företaget haft en enorm tillväxt, i synnerhet de senaste 14 åren, då man expanderat från en lokal produktionsbas på bara sex marknader år 2000, till att nu vara det fjärde största ölbryggeriet i världen med över 500 olika varumärken. Utvecklingen har lett till utmaningar att hålla ihop globalt spridda verksamheter i ett bolag, samtidigt som varje öl ska leva upp till Carlsbergs höga standard. Den senaste tekniken från Microsoft gör det möjligt för Carlsberg att hantera sin verksamhet runt om i världen.

 

Carlsberg Group har en vision för verksamheten som man kallar att vara "glokala". Detta syftar till att företaget ska vara effektiva globalt, men samtidigt vara trogna sina lokala rötter. Carlsberg behövde en teknisk lösning för att införliva visionen och valet föll på Microsoft Office 365. Man har implenterat en fullständig produktivitets och samarbetslösning som de anställda använder för att kommunicera med varandra.

 

"V i hjälper våra medarbetare att jobba bättre tillsammans genom att förse dem med Office 365", säger Etienne Dock, vice VD för IT-arkitektur och sourcing på Carlsberg.

 

"Molnlösningen bryter ner de traditionella hindren så att  vi kan fokusera på att brygga världens bästa öl, oavsett vilken enhet vi använder, eller var vi befinner oss", säger Etienne Dock.

 

Medarbetarna använder Microsoft Exchange Online för e-post och kalenderfunktioner, Microsoft Lync Online för att ansluta via webbkonferenser och snabbmeddelanden. Virtuella team samarbetar i projekt med Microsoft Sharepoint Online, och anställda använder det sociala nätverket Yammer Enterprise för meddelanden och samarbete.

 

Carlsberg drar också nytta av Office 365 för att starta Carlsberg Supply Chain (CSC) - det viktigaste Glocal initiativet för att effektivisera den globala försörjningskedjan. CSC använder webbkonferenser, snabbmeddelanden och samarbetsgruppwebbplatser som ingår i Office 365 för att hantera inköp, produktion, logistik och planeringsfunktioner centralt, som tidigare inträffade isolerat över hela världen.

 

"Öl är tungt, så vi vill inte transportera den alltför långa avstånd," säger Etienne Dock. "Och bryggerier är kapitalintensiva, så vi vill inte bygga för många. CSC får ett enormt affärsvärde av att använda Office 365 som ett globalt samarbetsverktyg för att interagera med våra globala marknader och utbyta den information vi behöver för att optimera verksamheten och spara pengar."

 

Med användarvänliga verktyg och ett socialt nätverk som öppnar upp kommunikationen för medarbetare i hela världen på praktiskt taget vilken enhet som helst, kan Carlsberg tillgodose sina kunders behov. Säljare som arbetar med pubar och restauranger i 140 länder använder idag mobila enheter för att dela kundinsikter med kollegor runt om i världen.

 

"Vi får effektivitetsvinsterna av en affärsverksamhet på global nivå, men du bor nära våra lokala marknader," säger Etienne Dock. "Tack vare Office 365 är vi en riktigt glokal organisation."

 

Cellip lanserar Lync 365 Enterprise Telefoni

$
0
0

Nu lanserar Cellip den nya Lync-integrerade molntjänsten Lync 365 Enterprise Telefoni. En flexibel och framtidssäker molnlösning för stora företag som vill koppla ihop exempelvis Microsoft Office 365 med fast och mobil telefoni i en plattform.

Helhetstjänster för kommunikation efterfrågas allt mer på den svenska marknaden. Nu tar teleoperatören Cellip ytterligare ett stort kliv framåt och levererar en robust, storskalig och flexibel molntjänst, Lync 365 Enterprise Telefoni. Det betyder att kunderna får samma funktioner som med en egen Lync-miljö fast med molnets alla fördelar. Lösningen har stora möjligheter att anpassas för att tillgodose kundernas unika behov.

Microsoft Lync i sig är den bästa lösningen för företag som vill ha all kommunikation i en plattform med ett välkänt gränssnitt, säger Esko Airas, VD på Cellip. Med vår tjänst Lync 365 Enterprise Telefoni gör vi lösningen komplett, då tjänstens flexibilitet möjliggör alla önskemål. Detta är en genuint framtidssäker tjänst eftersom den sparar pengar, ökar produktiviteten, är omfattande och samtidigt enkel att använda, uppdateras automatiskt, fungerar internationellt samt kan integreras med vilken mobiloperatör som helst.

Lync 365 Enterprise Telefoni möjliggör Microsofts koncept Det Nya Arbetslivet, med fokus på flexibelt arbete. Användarna får verktygen som behövs för att vara produktiva, oavsett plats och enhet. Då blir arbete inte en plats du går till utan något du faktiskt gör.

Cellip fortsätter visa att de är en viktig partner för Microsoft, säger Emelie Ekblad, Ansvarig Enterprise Social på Microsoft AB samt produktchef för Lync, SharePoint och Yammer. Vi på Microsoft har tagit fram en stabil lösning i och med Lync. Cellip har tillfört en ny dimension som ytterligare stärker Lyncs attraktionskraft.

Lync 365 Enterprise Telefoni är en molnbaserad lösning, vilket innebär att Cellip tar fullt ansvar för att tjänsten ska fungera och att kunderna inte behöver förvara utrustning hos sig.

Vi sköter all installation, drift och backup åt kunderna, fortsätter Esko Airas. På så vis kan kunderna fokusera på sin verksamhet, medan vi ser till att deras kommunikation fungerar.

Cellip erbjuder sedan tidigare tjänsten Lync 365 Telefoni, för mindre och mellanstora företag som syr ihop fast och mobil telefoni med IM-konversationer, e-post, fil- och skrivbordsdelning samt telefon- och videokonferens. Lync 365 Enterprise erbjuder alla dessa funktioner och samtidigt mycket mer.


För mer information, vänligen kontakta:
Esko Airas, Verkställande direktör, Cellip AB
Tfn: 08-55 80 10 37
E-post: esko.airas@cellip.se

Sida väljer TDC och Microsoft Lync-lösning

$
0
0

Myndigheten Sida väljer TDC i deras nya satsning på kommunikationsmiljön. TDC kommer att leverera TDC Mobil med Microsoft Lync-integration. Affären är en Kommunikation som tjänst, där TDC ansvarar för utveckling, drift och support. Avtalsvärdet är 8 miljoner kronor över en avtalsperiod om tre år.

Sida är en statlig myndighet som arbetar på uppdrag av Sveriges riksdag och regering för att minska fattigdomen i världen, samt att genomföra Sveriges politik för global utveckling. Myndigheten finns på tre orter i Sverige; Stockholm, Visby och Härnösand. Med kritisk kommunikation mellan dessa orter, och med omvärlden, är telefonimiljön verksamhetsviktig för Sida – både vad gäller prestanda som stabilitet. När myndigheten nu uppdaterar och utvecklar kommunikationsmiljön valdes TDC.

Lösningen innehåller TDC Mobil som med 600 abonnemang kommer att integreras med Microsoft Lync. TDC Business Trunk gör vidare att datakommunikation, fast och mobil telefoni kombineras på en gemensam infrastruktur. Övrigt om lösningen: 

  • Integrationen mellan TDC Business Trunk och Microsoft Lync 2013 är unik i Sverige.
     
  • Affären är en Kommunikation som tjänst, vilket innebär att TDC ansvarar för utveckling, drift och support av kommunikationsmiljön. 

  • Avtalsvärdet är 8 miljoner kronor över en avtalsperiod om tre år. Till detta finns option om ytterligare fyra år. 

– Sida valde TDC för att de på ett kostnadseffektivt sätt tillmötesgått vårt behov av stabil telefoni i kombination med nytta av ny teknik, säger Jenni Wigholm, it-chef Sida. 

 – Nya kunder är alltid inspirerande, extra mycket om de dessutom har en globalt samhällsnyttig verksamhet – som Sida. Med vår kunskap om telefoni och datakom, däribland Microsoft Lync, fokuserar vi på att bidra till en användarvänligare, stabilare och effektivare kommunikation. Med denna inriktning och målsättning vill jag hälsa Sida välkommen till TDC-familjen, säger Joakim Harging, försäljningsdirektör TDC Sverige.

Tandläkarklinik satsar fullt ut på Surface Pro 3

$
0
0

Tandvård 2 Go i Kista placerar Surface Pro 3 i alla behandlingsrum och i receptionen. Med satsningen är tandläkarkliniken övertygad om att man kan erbjuda sina patienter bättre vård och sina anställda större frihet.

 

- Surface Pro 3 är den första surfplattan som har formatet och prestandan för att fungera som en allt-i-ett-lösning. Vår programvara kräver Windows för att fungera, det i kombination med flexibiliteten Surface Pro 3 erbjuder gjorde valet enkelt. Med den större skärmen kan vi använda Surface Pro 3 till allt, till och med titta på digitala röntgenbilder, säger Viktor Henriksson, Marknadschef på Tandvård 2 Go

Tandvård 2 Go använder Surface Pro 3 till allt i sitt dagliga arbete. I receptionen finns den för att checka in patienter. I behandlingsrummen finns bland annat patienternas journaler, digitala röntgenbilder och kontaktuppgifter enkelt tillgängliga i Surface Pro 3. Mobiliteten innebär även att det är enkelt att konsultera en kollega för en andra åsikt utan att behöva ladda upp information och bilder mot en server först. Det är bara att ta med sig plattan till ett annat rum.
ett annat rum.

- En spännande möjlighet med Surface Pro 3 är att patienten nu kan ”hålla i sin egen mun”. Genom att ge patienten plattan får vi ett bra visuellt hjälpmedel för att visa var och hur vi tänker göra ett ingrepp. Eller för att ge tandhygiensråd, säger Viktor Henriksson

Surface Pro 3 lanserades i Sverige den 28 augusti. Tandvård 2 Go är bland de första i Sverige att satsa på enheten, de köpte klinikens enheter så att de fanns på plats redan den 28:e.

Tandvård 2 Go är beläget i Kista och har 5 anställda som arbetar i fyra behandlingsrum.

För mer information kontakta
Viktor Henriksson
Marknadschef Tandvård 2 Go
viktor@tandvard2go.se
076-010 10 44


Finnair flyttar till molnet med Office 365 - kapar kommunikationskostnader med 15 procent

$
0
0

Finnair, världens femte äldsta flygbolag, har det senaste årtiondet överlevt pressade priser och ökad konkurrens genom att anpassa sig och utveckla arbetsprocesserna. Med personal utspridd över världen på kontor, flygplatser och flygplan ökar behovet av informations- och kommunikationsteknik som samordnar personalstyrkan och skapar en teamkänsla. För att lyckas implementerar de Office 365 som kommunikationsplattform för koncernen.

”Med Office 365 reducerar vi kostnaderna samtidigt som vår portfölj med kommunikationsverktyg utökas. Anställda tar mer välgrundade och informationsbaserade beslut, löser problem snabbare och har samtidigt en gemensam plattform för idéer", säger Kari Hänninen, Arkitekt, Corporate Information Management, Finnair.

Att äga och driva sina egna servrar var också både dyrt och tidskrävande för Finnair samtidigt som IT-service är ett grundläggande verktyg för både de anställdas och kundernas upplevelse.

“Vi körde ett litet pilotprogram för Google Docs, men alla anställda använder Office och det fungerade inte så bra med Google, plus att vi inte var nöjda med prismodellen”, säger Hänninen. "Microsoft har en betydligt starkare företagslösning med bättre support, en övertygande beräkning av totalkostnaden, och en mer innovativ lösning."

Förutom att medarbetarna kommer varandra närmre och internkommunikationen förbättras har de ekonomiska vinsterna en stor betydelse. I jämförelse med det tidigare systemet sänker Finnair sina kostnader med 15 procent över en sexårsperiod med hjälp av Office 365.

Historisk lansering för MSN i Sverige

$
0
0

Nya MSN kombinerar innehåll från mer än 1000 svenska och internationella publicister med tjänster från Microsoft och externa aktörer. Den nya portalen har byggts om från grunden och är helt molnbaserad och mobilanpassad för att leverera innehåll och tjänster till användare – oavsett enhet, oavsett plats.

Det är en historiskt stor lansering, den största på 19 år, och tillsammans med en rad ledande publicister gör vi MSN mer levande och personligt än någonsin tidigare. Du som användare får en skräddarsydd upplevelse oavsett plattform, säger Peter Holmlund, Nordisk direktör för MSN på Microsoft

På portalen finns smidig tillgång till Microsofts egna tjänster, som Skype, Outlook.com, Office 365 och OneDrive. Men även tredjepartstjänster som Facebook, Twitter och Gmail finns integrerade på nya MSN. Alla tjänster finns tillgängliga via molnet och innebär att nya MSN är den största utrullningen på molnplattformen Microsoft Azure någonsin.

Det är kul att samarbeta med en så stor aktör som Microsoft. Att vårt material finns på nya MSN gör att vi når ut till fler läsare med våra nyheter, både i mobilen och på desktop, säger Linnea Jonjons, Utvecklingsredaktör på Metro

Bland innehållsleverantörerna finns stora svenska aktörer som Metro, Egmont Publishing och Affärsvärlden, såväl som internationellt erkända leverantörer som t.ex. CNN, New York Times och The Guardian. Arbetet med svenska innehållsleverantörer sker löpande och under hösten presenteras flera nya samarbetspartners.

Den nya inriktningen för MSN tillsammans med vårt unika innehåll tror vi ger oss möjlighet att nå ännu fler. Vår paroll är ”We Bring Stories to Life” och det ska vi göra tillsammans med Microsoft framöver, säger John Severinson, Digital Chef på Egmont Publishing

MSN har varje månad över 450 miljoner besökare från 50 länder som nu får en ny och bättre upplevelse. Förutom nya MSN lanserar vi även nya appar till Windows och Windows Phone 8.1 för att göra det enklare än någonsin att komma åt innehåll och tjänster. Under hösten släpps nya MSN-appar även till iOS och Android.

Följande innehållsleverantör finns med från början: Affärsvärlden, Arla, Auto Motor Sport, Bandysverige, Basketsverige, Feber, Fotbolldirekt, Gaffa, Golfing, Hockeysverige, Improveme, Key TV, King, Manolo, Metro, Recept.se, Reseguiden.se, Rouxbe, Stoppa Pressarna, Svenska Fans, Teknikens Värld, TT Nyhetsbyrån, Utb by Content, Vagabond och Viktklubb.

Läs mer på Microsoft-bloggen.

För mer information kontakta:
Peter Holmlund
Nordisk direktör för MSN på Microsoft
peter.holmlund@microsoft.com 
070-926 61 61

Windows 10 är första steget mot en helt ny generation av Windows

$
0
0

Med en tidig version av Windows 10 presenterar Microsoft idag framtiden för företag och organisationer. Nyheterna som presenteras innefattar bland annat en helt ny sömlös användarupplevelse, smidigare hantering och förbättrad säkerhet. Den 1 oktober är det möjligt att ladda hem Technical Preview av Windows 10.

Windows 10 bygger vidare på vår vision med Windows 8 och idag tar vi det första stora klivet mot en helt ny generation av Windows. Windows 10 kommer vara det självklara valet för företag och organisationer då det låter användaren vara produktiv oavsett plats och enhet, säger Thomas Floberg, Affärsområdeschef för Windows och Surface

Produktivitet oavsett enhet och plats
Windows 10 anpassar sömlöst användarupplevelsen oavsett vilken enhet som används, från små smarta prylar till stora företagsdatacenter. Windows 10 finns med dig oavsett om du använder din Xbox, surfplatta, telefon eller dator.

För utvecklare innebär Windows 10 att det nu handlar om en gemensam app-plattform för alla enheter. Applikationer behöver endast skrivas en gång sedan är det enkelt att rulla ut applikationen på olika typer av enheter och göra den tillgänglig för alla Windows-användare.



Anpassat för det moderna företaget
Med Windows 10 finns flera företagskritiska funktioner integrerade direkt i operativsystemet. Bland annat företagsanpassade säkerhetsfunktioner som skyddar såväl identiteter som information oavsett var informationen lagras eller skickas. Med de nya säkerhetsfunktionerna minskar risken för intrång i system, informationsstöld och phishing-attacker.

I Windows 10 är det enklare och smidigare att installera och hantera IT-miljön, något som kan sänka kostnaden för företag och organisationer. Till exempel är det nu enkelt att uppgradera från Windows 7 eller Windows 8 utan att först återställa datorerna. Det är också möjligt att välja i vilken takt man vill rulla ut uppdateringar och förändringar.

Nyheter i Windows 10 Technical Preview
Start-menynär tillbaka och erbjuder snabb tillgång till dina favoritprogram, filer, appar och hemsidor.

Appar från Windows Store kan nu öppnas i den ”traditionella” skrivbordsmiljön.

Det är nu möjligt att ha flera parallella skrivbordöppna samtidigt. Istället för att en mängd program, appar och filer överlappar på ett enda skrivbord kan du nu enkelt skapa och skifta mellan olika skrivbord. Till exempel kan du ha olika skrivbord för olika projekt, eller skrivbord uppdelade efter arbetsrelaterat och privat.

Windows Insider Program
Idag presenterar vi även Windows Insider Program. Det nya initiativet låter Microsoft arbeta nära kunder för att tillsammans forma Windows framtid. Deltagare i programmet är med tidigt i utvecklingscyklerna med möjlighet att föra en dialog med Microsoft om förändringar och förbättringar.


Idag har vi presenterat en tidig version av Windows 10 och imorgon klockan 18:00 är det möjligt att ladda hem Technical Preview. Arbetet med Windows 10 har bara börjat och uppdateringar och nyheter kommer att presenteras löpande.

Läs gärna mer på Windows-bloggen.

För mer information kontakta:
Thomas Floberg
Affärsområdeschef för Windows och Surface
thomas.floberg@microsoft.com 
073-408 32 85

Vinnarna av Microsoft Partner Awards 2014

$
0
0

Under gårdagens Partner Day 2014 presenterades årets vinnare av Microsoft Partner Awards.

I år har juryn fokuserat på att man ligger i framkant vad gäller lösningar på den senaste tekniken och att man varit framgångsrik hos användarna. Molntjänster och moderna enheter som en del av lösningarna samt hur den nya teknologin används inom det egna företaget har också spelat in.

Bild: Office IT-partner vann i kategorin SMB, lösningar för små och medelstora företag.

Årets partner Business Insight & Mission Critical: Sigma AB
Bygger lösningar för bättre affärsanalys
Sigma AB har snabbt tagit till sig ny teknik inom Business Insight. De har byggt en lösning som innehåller många komponenter i Azure-plattformen såsom HDInsight och Azure Service Bus. De har också presenterat ett av de första exemplen på en tillämpning av Internet Of Things i kombination med Microsoft Business Analytics.

Årets partner Business Solution: NAB Solutions AB
Bygger lösningar på Dynamics AX, NAV
NAB Solutions AB har genom kreativitet och starkt ledarskap visat hur man framgångsrikt kan kombinera en smart Azure-baserad branschpaketering tillsammans med en effektiv försäljningsmetodik som på kort tid resulterat i över 20 nya kunder. Genom att ligga i teknikens framkant och snabbt ta till sig nya Dynamics-versioner, använda Azure och inte minst den nya Tablet-klienten i Dynamics NAV 2015 visar de tydligt att Mobile First, Cloud First är ett framgångskoncept.

Årets partner Cloud Platform: Qbranch AB
Bygger hybridlösningar för moderna datacenter, för partner eller privata molntjänster
Qbranch AB har utvecklat en lösning i samarbete med några större kunder, där man i en och samma självbetjäningsportal kan beställa serverkapacitet i Azure, den egna hosting-miljön och i kundens eget datacenter. Dessutom är lösningen integrerad med Azures faktureringssystem för snabb och enkel kontroll på kostnaderna.

Årets partner Cloud Productivity & Enterprise Social: Xperta AB
Publika molntjänster (Office 365, Yammer, Azure, CRM Online) samt utnyttjar lösningar för samverkan
Xperta AB är drivande i migreringar av kunder till molnet. De har med god kvalitet förflyttat ett stort antal kunder till molnet. De har också på ett föredömligt sätt lagt till mer avancerade molntjänster såsom SharePoint Online i sitt erbjudande. Under det senaste året har Xperta AB också förflyttat en mängd kunder från Dropbox till OneDrive för Företag.

Årets partner Devices & Mobility: Atea Sverige
Bygger lösningar som bygger på egna appar och moderna enheter som en del i lösningen  Atea Sverige har under året byggt kompletta mobila lösningar åt sina kunder där plattor, telefoner, appar och molnet ingår som en helhet i lösningen. Lösningarna fokuserar på verksamhetsnytta med den mobila användaren i centrum. De ligger i framkant vad gäller att leverera på strategin Mobile First, Cloud First.

Årets partner Licens: Crayon AB
Säljer licenser och erbjuder lösningar kring dessa (SAM)

Crayon AB har under året fortsatt att starkt öka sina licensintäkter. De förnyar kundernas avtal i tid och de ökar signifikant år efter år. Under året som gått har de tydligt visat starkt fokus på transformationen till molnet. Crayon AB förser inte bara Microsofts kunder med förstklassiga licenslösningar och SAM-projekt utan säkerställer också nyttjandet genom att leverera konsultprojekt som exempelvis utrullning av Office 365 och implementering av hybrida molnlösningar.

Årets partner SMB: Office IT-partner
Bygger och/eller säljer lösningar riktade mot SMB-kunder

Office IT-partner har under året gjort en omfattande satsning för att bli en av de större spelarna inom SMB-marknaden. Resultatet har inte låtit vänta på sig. De har lyckats med att kraftigt öka sin volymlicensaffär, samtidigt som de haft en mycket stark tillväxt i sin hosting-leverans och i sin Office 365-affär. de har under året vunnit ett stort antal nya kunder i SMB-segmentet.

Årets partner Voice: Cellip AB
Bygger voice-baserade lösningar på Lync

Cellip AB har under det gångna året fortsatt leda utvecklingen av Lync-tjänster och har erbjudanden för alla segment. Det finns exempel på kunder som sparat uppemot 70 procent på deras Lync konferenslösning jämfört med en traditionell lösning. De har integrerade lösningar med några av de större teleoperatörerna på Enterprise-telefoni. Cellip AB är helt enkelt fortsatt ledande på Lync telefoni i landet.

 

Industriveteraner i den svenska spelbranschen möts på Game Camp i Skövde

$
0
0

Microsoft Game Camp Sweden har under sex månader samlat en stor del av Sveriges mest talangfulla spelutvecklare. När eventet avslutas idag får dessa talanger möta trion som i början av 1990-talet var en stor del av det som lade grunden till det svenska spelunder som år efter år utvecklas explosionsartat: Fredrik Liljegren, Martin Walfisz och Peter Zetterberg.

Vi känner varandra privat men paneldiskussionen på Game Camp, modererad av Per Strömbäck, blir första gången vi sammanstrålar och pratar om uppstarten, branschen idag och framtiden, säger Peter Zetterberg, initiativtagare av Microsoft Game Camp Sweden.

En central del av Microsoft Game Camp Sweden har varit att dela ny kunskap, erfarenheter och lärdomar. Såväl 100-tals spelutvecklare och knappa 10-talet spelprojekt sinsemellan som från branschen i form av etablerade mentorer som stöttat talangerna. Game Camps final genomförs givetvis i samma anda.

Avslutningseventet kommer att bjuda på showcase av spelen som utvecklats för Xbox One respektive Windows Store och reflektioner om spelutveckling för dessa plattformar. Det blir också en spännande panel med trion som startade den svenska spelindustrin. De var med och grundade bolagen Unique Development Studios, Dice och Massive Entertainment. Dessutom kommer Shams Jorjani, Paradox Interactive att ge en inspirerande föreläsning: How hard can it be? berättar Åsa Nygren, Marknadsansvarig på Microsoft Sverige.

Deltagarna i Game Camps grande finale kommer att kunna spela och testa ett knappt tiotal spel vars utvecklare har sikte på att ge ut dem via Microsofts digitala distributionskanaler.

Vi kommer att utvärdera de spelen som producerats för att se hur vi kan ta dem vidare. Detsamma gäller för Game Camp som koncept. Det har varit fantastiskt positivt att följa studenterna i deras arbete och vi hoppas kunna ta Microsoft Game Camp [country]-konceptet vidare, slutar Peter Zetterberg, initiativtagare av Microsoft Game Camp Sweden.

De regionala, nationella och internationella engagemang som möjliggjort denna världsunika satsning innebär att vi kommer att ta emot ett 10-tal nya start-up till vår spelinkubator. Vi är övertygade om att denna form av förädlade game jam, en kombination av öppen innovation och collaboration, mycket väl kan resultera i Sveriges nästa exportsuccé, säger Per-Arne Lundberg, chef för GSP Inkubator.

Besök Microsoft Game Camp Swedens webbsida för mer information.

För mer information kontakta

Åsa Nygren
Marknadschef för Development och Platform Evangelism
asa.nygren@microsoft.com
 
Sebastian Badylak
Producer Sweden Game Arena
sebastian.badylak@gsp.se
070-391 89 77

Viewing all 861 articles
Browse latest View live