Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | .... | 26 | 27 | (Page 28) | 29 | 30 | .... | 44 | newer

  0 0

  BUILD-konferensen i natt släpptes den öppna testversionen av Windows 8.1. Den fulla versionen av Windows 8.1 kommer att släppas senare under året och kommer vara en gratis uppdatering för Windows 8- och Windows RT-användare. 

  Windows 8.1 bygger vidare på, och utvecklar det ekosystem som Microsoft släppte i och med releasen av Windows 8. Fokus ligger fortfarande på den personliga och mobila upplevelsen. Bland annat har du nu helt nya funktioner för att anpassa din startskärm och det nya gränssnittet. Windows Store har uppgraderats för att göra det enklare att hitta nya appar och snabbt få en överblick över vad andra användare gillar.  Med Windows 8.1 kommer även Internet Explorer 11. IE11 bygger vidare på tekniken i IE10 och passar perfekt på en dator/platta med pekskärm.

  Läs gärna mer om de nya funktionerna i Windows 8.1

  Vill du själv testa Windows 8.1 kan du ladda hem den öppna testversionen här

  På Windows-bloggen finns en kortare installations-guide för hur du installerar den öppna testversionen av Windows 8.1


  0 0

  Windows 8 lanserades i oktober 2012 och spelare över hela världen insåg tidigt möjligheterna som Microsofts nya operativsystem gav spelare. Nu har världens största online gamingcenter, Inferno Online, börjat uppgradera till Windows 8.

  Stockholmsbaserade Inferno Online har sedan starten 2003 varit en viktig plats för spelare från hela landet. I lördags genomfördes en lanseringsaktivitet i Inferno Onlines lokaler på Odenplan i centrala Stockholm, som var startskottet för flytten till Windows 8.

  - Vi och våra kunder ställer väldigt höga krav på spelupplevelsen och Windows 8 är det bästa valet för spelare i dagsläget. Det har gått väldigt smidigt att gå över från Windows XP till Windows 8, säger Anton Budak på Inferno Online

  På lördagens event fanns det personal från Microsoft på plats som visade upp och hjälpte besökarna att testa Windows 8.

  Inferno Online har tidigare använt Windows XP på sina 400 datorer men har nu med hjälp av TrueSec börjat migrera till Windows 8. En uppgradering som kommer att ske successivt.

  - Windows 8 är det bästa valet för gamers, och att Inferno Online väljer att satsa på Windows 8 och uppdatera sina datorer säger en hel del, säger Joakim Karlén, produktmarknadschef för Windows


  0 0

  Europas bästa arbetsplatser har utsetts av organisationsutvecklingsföretaget Great Place to Work Institute, och precis som i den svenska tävlingen har Microsoft återigen placerat sig högst upp på listan.

   

  Det är sjätte året i rad som Microsoft utses till Europas bästa arbetsplats, i konkurrens med 2 119 organisationer i 19 europeiska länder.

   

  Undersökningen vilar på tre huvudområden: Medarbetarnas förtroende för ledningen, medarbetarnas stolthet över vad de gör samt kamratskapen man känner med sina kollegor.

   

  Prisutdelningen skedde i år i Dublin. För mer information se Great Place to Works officiella pressmeddelande.


  0 0
 • 07/03/13--06:46: Sommartips från MVH-bloggen
 • Inför sommarledigheten vill vi tipsa om att Nyhetsbloggens systerblogg, MVH-bloggen, har lagt upp matnyttiga tips på hur man gör rent praktiskt för att kunna läsa mail i mobilen, ställa in ett semestersvar på mailen, eller dela sina semesterbilder.   

  Under sommaren har man kanske också lite mer tid än vanligt att utforska möjligheterna med sin mobiltelefon och pc. MVH-bloggen lägger ut nya tips varje torsdag.  Exempelvis rekommenderas gratisappen Är vi framme snart? till Windows 8 som det perfekta spelet för tråkiga bilfärder till sommarstället. För dig som vill hålla koll på när solen går upp och ner i din Windows Phone tipsar MVH-bloggen om appen Soluppgång(7.90 kr, prova gratis). Fler tips hittas under rubriken "veckans nedladdningar".


  0 0

  Det ledande företagsnätverket CSR Sweden har valt sin nya styrelse, och färsk på posten som ledamot är Eva Pethrus, ansvarig för Partnerskap i Lärande på Microsoft Sverige.

  "CSR Sweden har nu efter 10 år som projekt kopplat till Svenska Jobs and Society blivit en egen självständig organisation med egen styrelse. Jag är mycket glad att få in Eva i denna styrelse då Eva har ett äkta engagemang och ett brett kunnande som kommer bli en stor tillgång. Vi ser fram emot att med Evas  och övrig styrelses kompetens  kunna lyfta vårt nätverk ännu ett steg upp; CSR Sweden 2.0" säger Marianne Bogle, verksamhetsansvarig på CSR Sweden.

  I sitt arbete med CSR Sweden ser Eva fram emot att få möjlighet att lära sig mer om andra företags CSR-arbete men också att få dela med sig av hur Microsoft jobbar strategiskt med hur IT kan skapa ett hållbart CSR-arbete för företag och organisationer.

  ”På Microsoft arbetar jag med utbildningsfrågor och därför har jag själv upplevt hur stor skillnad det kan göra att företag tar sitt ansvar och vågar ta tag i viktiga samhällsfrågor. Microsoft har en långsiktighet och förståelse för utbildningsfrågorna och att bli invald i CRS Swedens styrelse är ett gott kvitto på just detta” säger Eva Pethrus.

  Enligt CSR Swedens hemsida innebär Corporate Social Responsibility (CSR) att företag, på eget initiativ, aktivt engagerar sig i samhällsutvecklingen. Ett aktivt CSR-arbete stärker företagets relationer med såväl anställda som kunder och ägare, och dessutom tillväxten och lönsamheten.

  CSR Swedens främsta uppgifter är att inspirera företagen i sitt arbete med ansvarsfrågor och att främja diskussionen mellan näringsliv och politiker.

  CSR Sweden har 19 medlemsföretag och är nationell partner till CSR Europe, Europas ledande CSR-företagsnätverk med 70 multinationella medlemsföretag och 36 systerorganisationer i 29 länder, sammanlagt 5000 företag.

  Microsoft är nya medlemmar i CSR Sweden men har under lång tid varit medlemmar i huvudorganisationen CSR Europe samt Swedish Jobs and Society.

  CSR Swedens uppdrag

  • CSR (Corporate Social Responsibility), miljöhänsyn och hållbar utveckling är idag centrala begrepp för samhällets alla olika aktörer.
  • CSR Sweden ska vara det ansvarstagande och det engagerade näringslivets arena för diskussion och opinionsbildning i Sverige vad gäller hållbar utveckling.
  • CSR Swedens arbetsområden inkluderar såväl kompetensutveckling och vidareutbildning som samhällspåverkan.
  • Genom ett aktivt medlemskap i CSR Sweden ökar ett företag både sin kompetens samt sina möjligheter att samverka med och påverka sina intressenter.

  0 0

  Telenor ingår i ett unikt samarbete med Microsoft och blir första teleoperatör i Sverige att erbjuda Surface RT och Surface Pro till sina kunder. Den 16 juli blir Surface RT och Surface Pro tillgängliga i Telenorbutiker över hela Sverige.  

  Microsoft Surface har fått ett väldigt positivt mottagande på den svenska marknaden och har under våren genomfört två framgångsrika lanseringar. Surface RT och Surface Pro har tidigare varit tillgängliga i Microsoft Store samt hos Siba, Mediamarkt och Elgiganten (endast Surface RT). Den 16 juli blir Telenor en av de första teleoperatörerna i världen som erbjuder Surface RT och Surface Pro till sina kunder.

  -         Vi är glada att Telenor ser potentialen och satsar på Surface. Och det känns väldigt bra att en svensk teleoperatör ligger i framkant och blir en av de första i världen att erbjuda sina kunder en så uppskattad produkt, säger Thomas Floberg, Affärsområdeschef för Windows.

  Surface är en ny och modern pekplatta från Microsoft. Med ett tunt och samtidigt hållbart hölje i magnesium förändrar Surface hur man använder en surfplatta för både arbete och underhållning. Du kan köra Office-program, titta på filmer i HD-upplösning och hålla kontakten med dina kompisar. Surface RT och Surface Pro har båda två ett integrerat utfällbart stöd samt nödvändiga portar; USB, VGA och mikro-SD-kort.

  -         Vi strävar alltid efter att kunna erbjuda våra kunder en optimal surfupplevelse och då är själva enheten lika viktig som kvaliteten på nätet. Med de senaste surfplattorna från Microsoft blir våra kunder bland de första som kan surfa i 4G-nätet med det absolut senaste i Windowsmiljön och det är vi förstås stolta över, säger Jonas Lindström, marknadsansvarig för Mobile, på Telenor Sverige.

  Den 16 juli blir Surface RT och Surface Pro tillgänglig i Telenorbutiker över hela Sverige.

  Läs mer om samarbetet.


  0 0

  Ett uttalande har publicerats på Microsoftbloggen "On the Issues"  som ger ett detaljerat svar på bland annat hur Microsoft arbetar med regeringars krav på kunddata.

  Bloggposten tar tydligt avstånd från de felaktiga uppgifter som publicerats i vissa medier, och berättar även om vad vi gör för att få tillstånd att vara ännu mer transparenta.

  Här finns bloggposten. 

   


  0 0

  Nu lanserar Arla i samarbete med Microsoft och Monterosa sin populära recept-app till Windows Phone 8. Den nya appen innehåller närmare 4000 av Arla Kökets recept, som alltid är genomtänkta och provlagade. Olika veckomenyer hjälper dig med matinspirationen och självklart kan du spara och dela dina favoritrecept. 

  Under det senaste året har allt fler hört av sig och efterfrågat Arla Köket till Windows Phone. Vi på Arla är nu glada att äntligen kunna erbjuda appen till Windows Phone 8-användare säger David Bodén, Digital Manager på Arla.

  Arla Köket är redan Sveriges mest populära recept-app med återkommande höga placeringar på topplistor och i tester. Appen finns sedan tidigare för iPhone, iPad och Android och har över en miljon nedladdningar.


          
  Appen finns nu tillgänglig i Windows Phone Store och är gratis att ladda hem. Windows Phone Store är platsen där du laddar ned appar för Windows Phone 8. Arla Kökets recept hittar du här.

  Nyligen berättade vi att det nu finns över 160 000 appar på Windows Phone Store. Att Arla väljer att satsa på Windows Phone 8 är glädjande då det stärker vårt utbud och fortsätter bygga momentum även lokalt säger Anna Ström, affärsområdeschef för Windows Phone

  För mer information kontakta

  Anna Ström, affärsområdeschef för Windows Phone på Microsoft
  anstrom@microsoft.com
  070-926 61 23

  David Bodén, Digital Manager på Arla
  david.boden@arlafoods.com
  070-689 54 51


  0 0

  Nu finns Windows 8.1 Enterprise Preview tillgänglig för nedladdning, för alla som vill testa det nya operativsystemet.

  Läs mer om alla de nya funktionerna i den officiella bloggposten.

   


  0 0

  Seapilot fortsätter sin satsning på mobilitet och släpper nu sin populära navigeringsapp till Windows 8 och Windows RT. Seapilot är en app som huvudsakligen är utvecklad för att användas ombord på båten för att navigera. Men då den finns tillgänglig på portabla enheter fungerar den även utmärkt att använda för att planera båtturen hemma i TV-soffan.

  - Vi tycker det är kul att Seapilot, som är den ledande leverantören av sjönavigeringsverktyg i Sverige, väljer att satsa på Windows 8 och Windows RT. Det stärker vårt utbud och tillför ytterligare en dimension för våra användare säger Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows.

  Seapilot är en professionell navigeringsapp och den enda appen på marknaden med AIS-data. Stödet för AIS-data gör att du kan se alla båtar och fartyg med AIS-transponder direkt i appen. Dessutom presenteras vindstyrka, vindriktning, lufttryck, temperatur och vattenstånd i realtid via AIS från över 60 väderstationer i Sverige.


   
  Appen finns från och med idag tillgänglig i Windows Store och kostar 380 kr. Varje år uppgraderar du sedan appens sjökort för 290 kr (priset avser det svenska sjökortet). Seapilot i Windows Store hittar du här. Windows Store är platsen där du laddar ned appar för Windows 8 och Windows RT.

  Lanseringen av Seapilots app till Windows 8 och Windows RT stärker utbudet av högkvalitativa appar som finns tillgängliga i Windows Store. Sedan lanseringen av Windows 8 och Windows RT i oktober har utbudet mer än sexdubblats. Seapilot finns sedan tidigare tillgänglig på iPad och iPhone och har snabbt blivit populär bland fritidsbåtsägare.

  Den som befinner sig i Stockholms skärgård kommer också kunna se och höra mer om Windows 8 och Seapilot genom ett samarbete med Skärgårdsradion.


   

  För mer information kontakta
  Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows
  073- 408 32 85
  Thomas.floberg@microsoft.com

  Jens Johansson, vd Seapilot AB
  08-506 121 19
  jens.johansson@seapilot.com


  0 0

  Vi har flera gånger varnat för de falska supportsamtal där den som ringer uppger att han/hon ringer från Microsoft. Tyvärr behöver vi återigen varna för dessa falska supportsamtal. Under våren och sommaren har bedragare fortsatt att ringa och uppgett att de arbetar på diverse stora företag, däribland Microsoft.


  Vi på Microsoft ringer aldrig upp dig i supportärenden om du inte ringt upp oss först. I vår kontakt med dig ber vi aldrig om personliga uppgifter såsom lösenord eller koder. Vi uppmanar dig heller aldrig att föra över pengar till ett konto. Om du misstänker att du blivit utsatt för ett bedrägeriförsök uppmanar vi dig att göra en polisanmälan säger Daniel Akenine, Nationell Teknikchef på Microsoft.


  Ny Teknik skrev förra året om de falska supportsamtalen och det faktum att få polisanmäler incidenten. Det är viktigt att polisanmäla händelsen, annars kan inte polisen skapa sig en uppfattning om problemets omfattning.


  Microsofts råd om du drabbas av de falska supportsamtalen


  Om du blir uppringd av en misstänkt bedragare

  • Lägg på luren
  • Om de ringer upp på nytt, låt bli att svara. Alternativt ber du om namn och telefonnummer för att ringa tillbaka – då lägger de på luren.
  • Anmäl händelsen till Polisen på telefonnummer 114 14


  Om du följt bedragarnas instruktioner

  • Sök igenom datorn med Microsoft Safety Scanner för att undersöka om du drabbats av skadlig kod på datorn. Programmet är gratis och kan hämtas här. Koppla sedan ifrån datorn från internetuppkopplingen
  • Ändra lösenord och samtliga PIN-koder till mejlkonton och konton relaterade till bank- och kreditkort
  • Kontakta din bank eller ditt kreditkortsföretag och be om hjälp att förhindra eventuell skada
  • Anmäl händelsen till Polisen på telefonnummer 114 14
  • Ominstallera datorn. Använder du Windows 8 hittar du enkla instruktioner här.


  Besök gärna Microsofts säkerhetssida om du är intresserad av att läsa mer om bedrägerier och hur du kan skydda dig mot dessa.


  På MVH-bloggen kan du läsa om enkla tips för att skydda dig och din dator.


  För mer information kontakta:

  Eva-Lotta Jonsvik, Pressansvarig på Microsoft
  a-evjons@microsoft.com
  073-408 28 02


  Daniel Akenine, Nationell Teknikchef på Microsoft
  dakenine@microsoft.com
  073-408 31 36


  0 0

  Nasdaq OMX-noterade SEQR lanseras både för Windows 8 och Windows Phone samt integreras med Windows Phone Wallet. Lanseringen sker under 2013 efter ett avtal mellan Nasdaq OMX-noterade Seamless och Microsoft.

  Seamless grundades 1999 i Sverige och har nu en närvaro i ett trettiotal länder. Lanseringen av SEQR i Windows plattformar är strategiskt viktig för att stärka Seamless position som ledande inom mobila betalningar. SEQR implementeras i Microsofts app-butik Windows Store och Windows Phone Store på samtliga Seamless marknader under 2013.

  Integrationen med Windows Phone Wallet öppnar för nya möjligheter för både betalningar och värdeadderande tjänster som erbjudanden, lojalitetsprogram, köphistorik och integration med butikernas egna appar.

  Att finnas på läsplattor och telefoner med Microsofts teknologi ligger helt i linje med vår ambition att SEQR Mobile Payment ska nå så många användare som möjligt och etableras som en global standard för mobila betalningar, säger Peter Fredell, VD och koncernchef för Seamless.

  Vi bedömer att Windows plattform för appar kommer att växa i takt med att marknadsandelen ökar. Genom att stödja plattformen och Windows Phone Wallet når vi en större kundbas, säger Peter Fredell.

  SEQR uppfyller vår höga ambition om enkelhet, användarvänlighet och säkerhet, samtidigt som den säkerställer en bra och växande affär för företagen. Vi är glada över att de väljer vår plattform och Windows Phone Wallet som en marknadsplats för just dessa mervärden, säger Urban Falk, Business Development Manager på Microsoft Sverige.

  För ytterligare information kontakta:
  Peter Fredell, VD Seamless Distribution AB, tel. 08-564 878 00, peter.fredell@seamless.se 
  Olivera Andersson, kommunikationschef, Seamless, tel. 070-660 51 96, olivera.andersson@seamless.se
  Eva-Lotta Jonsvik, pressansvarig, Microsoft tel. 073-408 28 02, a-evjons@microsoft.com

  Om Seamless
  Seamless är en av världens ledande leverantörer av betalsystem för mobiltelefoner och hanterar årligen över 3,1 miljarder transaktioner genom 525 000 aktiva försäljningsställen. Detta kombinerat med över elva års erfarenhet och närvaro i ett trettiotal länder ger Seamless en stark position på mobilbetalningsmarknaden. Det är företagets unika transaktionsplattform som gör SEQR möjligt. Seamless handlas på Nasdaq OMX Stockholm, kortnamn SEAM.

  www.seamless.se

  Om SEQR
  SEQR, utvecklat av Seamless, är marknadens enklaste och snabbaste lösning för mobila betalningar. Allt kunden behöver göra är att med SEQR-appen använda QR-kod eller NFC vid kassan och godkänna betalningen med sin PIN-kod. SEQR fungerar lika enkelt i fysisk handel och i e-handel och är både snabbare och säkrare än kortbetalningar. Tack vare tekniken krävs ingen investering av handlaren. Det räcker med en QR-kod och NFC vid kassan och sedan sparar handlaren pengar på varje transaktion tack vare den mycket låga transaktionsavgiften.

  www.seqr.se– Twitter: @seqrsefacebook.com/seqrse

  Denna information är sådan som Seamless Distribution AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 13 augusti 2013 kl 07.50


  0 0

  Windows 8.1, den uppdaterade versionen av Windows 8, släpps den 18 oktober. Om du redan använder Windows 8 eller Windows RT kommer det vara gratis att uppdatera till Windows 8.1 och uppdateringen kommer finnas tillgänglig att ladda hem i Windows Store. Från och med den 18 oktober kommer Windows 8.1 även att finnas installerat på nya datorer och surfplattor i butik.

  Windows 8.1 bygger vidare på, och utvecklar det ekosystem som Microsoft släppte i och med lanseringen av Windows 8. Fokus ligger fortfarande på den personliga och mobila upplevelsen.

  Läs mer om de nya funktionerna i Windows 8.1

  Vill du testa Windows 8.1 redan idag kan du ladda hem en öppen testversion här

  Läs mer om Windows 8.1 på Windows-bloggen 


  0 0

  Med start idag kan företag och organisationer köpa Surface RT och Surface Pro hos Atea och Dustin. De två officiella kommersiella återförsäljarna är först ut i Sverige med att erbjuda företagskunder möjligheten att köpa Surface.

  Sedan tidigare finns Surface RT och Surface Pro tillgänglig för konsumenter via Siba, Media Markt, Elgiganten, Telenor och Microsoft Store. Från och med idag blir Surface RT och Surface Pro tillgänglig för företag och organisationer hos Microsofts partner Atea och Dustin.

  Samarbetet med Atea och Dustin är ett viktigt steg för oss att möta stora företag och organisationers behov. Sedan Surface RT och Surface Pro lanserades i Sverige har intresset varit stort. Nu har vi gjort det möjligt för de kunder som vill, att köpa produkterna via de hårdvaruåterförsäljare som de redan köper av idag säger Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows och Surface

  Arbetet med att expandera tillgängligheten av Surface RT och Surface Pro i Sverige kommer att fortsätta under året.

  Läs mer om nyheten på engelska på The Surface Blog.

  För mer information kontakta
  Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows och Surface
  073-408 32 85
  Thomas.floberg@microsoft.com

   


  0 0

  Microsofts VD Steve Ballmer meddelade idag att han kommer att avgå från sin roll inom 12 månader. Microsofts ledningsgrupp har utsett en kommitté som ska arbeta med att utse en ersättare. Under övergångsperioden kommer Steve fortsatt att leda företaget.

  Mer information i det officiella pressmeddelandet.


  0 0

  Idag för tio år sedan startade Skype. Kommunikationstjänsten har snabbt etablerat sig som en viktig kommunikationslösning för människor världen över. Skype knyter samman och hjälper människor att hålla kontakten - oavsett geografisk position, dator, telefon eller annan enhet.

  Skype blev under 2011 en del av Microsoft och tjänsten har idag över 300 miljoner användare. Tillsammans har vi ringt och videochattat 1400 miljarder minuter genom att använda Skype.

  Läs mer om Skypes 10 år på Skype Big Blog.

   


  0 0

  Idag utannonserade Microsoft och Nokia att företagen kommit överens om en affär där Microsoft köper hela Nokia Devices & Services business, license, Nokias patent och rätten att använda Nokias kartor och GPS-tjänster. Microsoft betalar totalt €5.44 miljarder och affären väntas att slutföras under första kvartalet 2014.

  Läs mer i det gemensamma pressmeddelandet.

  Läs även gärna det gemensamma brevet från Steve Ballmer och Stephen Elop.


  0 0

  Med anledning av president Obamas Sverigebesök förväntas stora störningar i trafiken. Vi hoppas att alla som kan och har möjlighet att jobba hemma gör det. Här följer fem tips som gör det lättare att jobba hemma.

  1. Se till att du har en tydligt avgränsad arbetsplats. Att platsen är lugn och att ingen kan störa dig i onödan. Om du har familj eller barn hemma så är det viktigt att de vet att du jobbar.

  2. Förbered ditt arbete på samma sätt som du skulle göra för en vanlig dag på jobbet. Avgränsa din dag och bestäm från början ungefär hur den ska se ut, med pauser och lunch, så att inte privat och jobb flyter ihop.

  3. Se till att du har tillgång till alla arbetsdokument du behöver. I många fall går det att koppla upp sig till arbetsplatsens nätverk.

  4. Berätta för dina kollegor och din chef att du jobbar hemma. Markera i din kalender att du jobbar hemma så att ingen bokar fysiska möten med dig under dagen.

  5. Gör en att-göra-lista på uppgifter som du under senaste tiden på kontoret ”sparat” för att de lämpar sig att göra i lugnare miljö.

  Jobba hemma-dagen äger rum varje år på Microsoft Sveriges initiativ. Tanken med Jobba hemma-dagenär att så många människor som möjligt ska prova att jobba flexibelt. Läs mer på hemsidan,


  0 0

  Microsoft Dynamics for Retail utgör en viktig del av Clas Ohlsons nya IT-plattform och ska ge stöd till verksamhetens framtida tillväxt och utveckling. En förstudie påbörjas inom kort för att fastställa tids- och kostnadsramar för implementering.

  Clas Ohlson


  - Vi ser Microsoft Dynamics for Retail som en viktig grundplattform för fortsatt verksamhetsutveckling inom Clas Ohlson. Valet föll på Microsoft Dynamics for Retail efter en noggrann utvärdering av t ex funktionalitet, teknik och användarvänlighet, säger Magnus Höjman, Varuförsörjningsdirektör på Clas Ohlson.

  Clas Ohlson använder programvaror från Microsoft som Office och Biztalk. Dessutom är butikssystemen utvecklade i .NET från Microsoft vilket gör att användarna kommer att känna igen gränssnittet i det nya verksamhetsstödet. Avanade och Microsoft Services kommer att hjälpa Clas Ohlson med förstudie för att fastställa tids- och kostnadsramar för implementering.

  - Vi på Avanade ser med tillförsikt fram emot att arbeta tillsammans med Microsoft Services och Clas Ohlson för att införa ett modernt branschanpassat affärssystem som ger Clas Ohlson verktygen att möta de behov och krav som dagens mer välinformerade kunder har, säger Ulf Tillander, Affärsutvecklare Dynamics AX på Avanade.

  - Med Dynamics for Retail och ett gemensamt tjänsteåtagande från Microsoft Services och Avanade ser vi fram emot att vara en viktig del i Clas Ohlsons fortsatta utveckling och framgång. Clas Ohlson val visar att Microsofts ekosystem med tjänster och produkter är redo för stora kunder med höga krav, säger Niklas Johnsson, Services Director på Microsoft AB

  Kort om Microsoft Dynamics for Retail

  Microsofts vision är att ge företag och återförsäljare möjligheten att vara flexibla för att möta konsumenters behov av en komplett shoppingupplevelse. Det gör vi genom att leverera en sömlös och unik lösning för butiksdrift, e-handel, marknadsföring, ekonomi och logistik med mera. Lösningen möjliggör för återförsäljare att få beslutsunderlag, arbeta flexibelt, överträffa kundernas förväntningar och bygga långsiktig lojalitet.

  För ytterligare information, vänligen kontakta:

  Microsoft Services

  Niklas Johnsson
  Services Director
  Tel: +46 (0)734 08 2875

  Avanade

  Ulf Tillander
  Affärsutvecklare Dynamics AX
  Tel: +46 (0)76 884 32 97

  Clas Ohlson

  John Womack
  Informations- och IR direktör
  Tel: +46 (0)247 44 400

   

   


  0 0

  Microsofts molnbaserade produktivitets- och samarbetsverktyg Office 365 gör det nu möjligt även för ideella organisationer att effektivisera sin IT och fokusera på sitt viktiga arbete. Microsoft tillkännager idag ett globalt initiativ där Office 365 doneras till kvalificerade ideella organisationer. Här i Sverige sker donationerna genom Microsofts samarbetspartners Techsoup.

  "Ideella organisationer har i stort sett samma behov av effektiva tekniska lösningar som företag och offentlig sektor, men har begränsade resurser och därför svårt att prioritera investeringar i ny teknik. Med donationer av Office 365 får dessa viktiga organisationer ta del av den senaste tekniken och kan därmed använda mer resurser för att göra skillnad i samhället”, säger Anders Johansson, ansvarig för socialt ansvarstagande på Microsoft Sverige.

  Några som redan tidigare fått ta del av Microsofts molntjänster är Internationella Rödakors -och Rödahalvmånefederationen (IFRC). "I många av de länder där IFRC arbetar kan internetanslutningar vara opålitliga och teknisk utrustning dyr. Initiativet hjälper till att bygga vårt globala nätverk och hjälpa Röda Korsets och Röda Halvmånens nationella föreningar, som ofta arbetar i krävande miljöer, att införa teknik, såsom molnbaserade e-postservrar, som är anpassade till deras behov" säger Edward Happ, Global CIO på IFRC.

  "Med utgångspunkt i detta använder vi nu Office 365 som vår molnbaserade lösning. Tekniken fungerar och det hjälper människor att göra det som behöver göras. Det i sin tur innebär att den tid och energi som finns kan ägnas åt att hjälpa de utsatta, inte till att hantera IT-system. Detta gör en verklig skillnad för humanitära leveranser till lägsta möjliga kostnad" säger Edward Happ, IFRC.

  Donationsprogrammet finns idag i 41 länder runt om i världen och kommer att utökas till ca 90 länder i juli 2014.

  I en studie som gjorts av Microsofts donationspartner TechSoup tillfrågades ideella organisationer om deras erfarenheter av molntjänster. Fyra av de fördelar som identifierades var enklare administration (79 %) , kostnadsbesparingar (62 %), förbättrat samarbete (61 %) och ökad datasäkerhet (54 %). Med tanke på de utmaningar som ideella organisationer står inför runt om i världen är det viktigare än någonsin att se till att de kan få tillgång till fördelarna med molntjänster för att skapa ännu mer positiv förändring i världen.

  "Microsoft har en lång historia av filantropi, såväl av programvarudonationer som kontanta bidrag till ideella organisationer. Office 365 för ideella organisationer är en ny, viktig investering som Microsoft gör globalt så att ideella organisationer kan förbättra sin IT och fokusera på att göra mer nytta", säger Anders Johansson, Microsoft.

  Microsofts donation av Office 365 för ideella organisationer är en del av bolagets 30-åriga historia av samhällsstöd. Enbart under räkenskapsåret 2013 donerade Microsoft 795 miljoner dollar i kontanter, mjukvara och tjänster till 70 286 ideella organisationer i mer än 115 länder runt om i världen. Ideella och frivilligorganisationer som är intresserade av att ta del av Microsoft Office 365 kan kontrollera om de kan komma ifråga fören donation på  www.microsoft.com/office365nonprofits

  Office 365 för ideella organisationer ger tillgång till Microsofts uppdaterade Office molntjänst som är anpassad till behoven hos ideella organisationer på följande sätt:

  • Möjlighet att få tillgång till uppgifter från nästan var som helst: Office 365 ökar en organisations förmåga att arbeta var som helst med tillgång till dokument och filer med hjälp av Office-program optimerade för användning på datorer, smartphones och surfplattor.

  • Samarbeta enkelt: Ideella organisationer kan enkelt arbeta tillsammans med hjälp av välbekanta Office-program med e-post, delad kalender, delade dokument och videokonferenser.

  •Enkel implementation: Office 365 för ideella organisationer gör det enkelt att använda adminkontroller och möjligheten finns att installera Office för ideella organisationer utan att avinstallera tidigare versioner.

  • Pålitlig och up-to-date: Office 365 tillåter organisationer att spendera mindre tid på IT-underhåll, samtidigt som de ger tillgång till uppdaterad teknik som är enkel och lätt att använda. Office 365 backas upp av branschledande säkerhetsfunktioner och en 99,9 % upptidsgaranti.


older | 1 | .... | 26 | 27 | (Page 28) | 29 | 30 | .... | 44 | newer