Attn! Always use a VPN when RSSing!
Your IP adress is . Country:
Your ISP blocks content and issues fines based on your location. Hide your IP address with a VPN!
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | .... | 25 | 26 | (Page 27) | 28 | 29 | .... | 44 | newer

  0 0

  Igår skrev Microsoft ett blogginlägg på Windows-bloggen där man meddelade att över 100 miljoner Windows 8-licenser har sålts sedan releasen i oktober. Försäljningssiffran innefattar både licenser som finns förinstallerade på nya PCs och surfplattor såväl som uppgraderingslicenser. I samma blogginlägg berättade man även att det nu finns sex gånger så många appar i Windows Store som det gjorde vid releasen i oktober. Totalt har apparna i Windows Store laddats hem 250 miljoner gånger.

  Microsoft meddelade även aktuella siffror för SkyDrive under gårdagen, det finns nu över 250 miljoner användare som sparar sina filer på SkyDrive. Tjänsten genomgår kontinuerligt uppdateringar. Under de senaste månaderna har SkyDrive bland annat blivit standardplatsen att spara filer på i Office 365 och appen för iOS har uppdaterats. Under de kommande veckorna kommer det bli en tätare integration mellan SkyDrive och Outlook.com. Bland annat kommer du få möjligheten att enkelt bifoga innehåll på din SkyDrive rakt in i ett mail.


  0 0
 • 05/14/13--06:25: Windows 8.1
 • Förra veckan skrev jag ett blogginlägg som gav en uppdatering kring statusen för Windows 8. Bland annat nämnde jag att över 100 miljoner Windows 8-licenser har sålts sedan releasen och att det nu finns sex gånger så många appar i Windows Store som det fanns i oktober. På Windows-bloggen går det idag att läsa om Windows 8.1.


  Windows 8.1 är det officiella namnet på den uppdatering som Microsoft kommer att släppa senare i år. I den tidiga rapporteringen har bland annat namnet Windows Blue använts, men uppdateringen heter alltså Windows 8.1.


  Windows 8.1 kommer att bygga vidare på, och utveckla det ekosystem som Microsoft släppte i och med releasen av Windows 8. Om du redan använder Windows 8 Pro eller Windows 8 RT kommer det vara gratis att uppdatera till Windows 8.1 och uppdateringen kommer att finnas att ladda hem i Windows Store när den släppts. 


  En öppen testversion av Windows 8.1 kommer att släppas på årets BUILD-konferens 26-28 juni. Alla som har en Windows 8-licens kommer att ha möjlighet att ladda hem och prova testversionen.


  0 0

  Den 30 maj lanseras Microsoft Surface Pro i Sverige och blir då tillgänglig i Microsoft Store samt hos Siba och Media markt.

  Surface Pro är en utökning av Surfacefamiljen, och följer upp den tidigare lanseringen av Surface RT som blev tillgänglig i Sverige under februari. Surface Pro utnyttjar kraften i Windows 8 och erbjuder det bästa av två världar; PC:ns kraft och surfplattans enkelhet.

  "Surface Pro är en väldigt bra produkt som kommer att rita om marknaden, och det känns mycket bra att Media markt och Siba är med från start. Det sänder tydliga signaler om att de tror på Surface säger Thomas Floberg, Affärsområdeschef för Windows på Microsoft Sverige"

  Surface Pro lanseras i två versioner, 64GB och 128GB, och rekommenderat butikspris är 7.895 SEK för 64GB och 8.695 SEK för 128 GB.

  I samband med lanseringen finns också en rad tillbehör tillgängliga, däribland Touch Cover och Type Cover som är kombinerade tangentbord och skärmskydd och finns i ett flertal färger.

  Bilder och produktinformation: http://sdrv.ms/18I6zvl

  Läs mer om Surface Pro på http://www.surface.se och Surface Blogg.

  Presskontakt

  Urban Johansson
  a-urjoha@microsoft.com
  073-408 29 91


  0 0

  Ikväll klockan 19.00 svensk tid kommer nästa generations Xbox att presenteras på en presskonferens i Redmond. Presskonferensen kommer livesändas och går att följa via xbox.com och Xbox LIVE.

  Det går även bra att följa presskonferensen i din Windows Phone 8 via Live Video Player-appen eller via Twitter under hashtaggen #XboxReveal


  0 0
 • 05/22/13--02:15: Xbox One presenterad
 • Igår presenterade Microsoft Xbox One, nästa generations Xbox. Om du missade gårdagens presentation kan du se flera av höjdpunkterna på Xbox YouTube-kanal.

  Xbox Wire kan du läsa allt om Xbox One och hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna om konsolen.


  0 0

  Den 29 januari i år lanserade vi Office 365 Home Premium som är en tjänst som fungerar på PC, Mac och pekdatorer. Med en prenumeration har du möjlighet att installera Office 365 på upp till fem olika enheter och kan enkelt ha tillgång till Office. Oavsett var du befinner dig.

  Vi har upplevt att Office 365 hjälper användare att få saker och uppgifter i vardagen gjorda på ett smartare och smidigare sätt. Därför har vi nu lanserat sajten Time to 365. På sajten kan användarna dela med sig av sina bästa Office-tips samtidigt som de kan läsa och ta del av andras kloka tips.

  I ett samarbete med HP arrangerar vi även en tävling på temat. Förstapriset är en HP ENVY X2 med Windows 8 och Office 365 Home Premium. I tävlingen finns även 30 prenumerationer av Office 365 Home Premium att vinna. Tävlingen pågår fram till den 7 juni och du hittar den på Time to 365.


  0 0
 • 05/30/13--06:08: Idag lanseras Surface Pro!
 • Nu växer Surfacefamiljen. Idag lanseras Surface Pro i Sverige och blir tillgänglig i Microsoft Store samt hos Siba och Media Markt. Surface Pro är en utökning av Surfacefamiljen, och följer upp den tidigare lanseringen av Surface RT som blev tillgänglig i Sverige under februari. Surface Pro utnyttjar kraften i Windows 8 och erbjuder det bästa av två världar; PC:ns kraft och surfplattans enkelhet.

  Surface Pro lanseras i två versioner, 64GB och 128GB, och rekommenderat butikspris är 7.895 SEK för 64 GB och 8.695 SEK för 128GB.

  I samband med lanseringen finns också en rad tillbehör tillgängliga, däribland Touch Cover och Type Cover som är kombinerade tangentbord och skärmskydd som finns i ett flertal färger.

  Produktbilder: http://sdrv.ms/18I6zvl

  Läs mer om Surface Pro på http://www.surface.se och Surface-bloggen.


  0 0

  I tisdags var det 60 år sedan Sir Edmund Hillary och Tenzing Norgay nådde toppen av jordens högsta berg Mount Everest. Sir Edmund och Tenzing är de första människorna som vi med säkerhet vet har nått toppen. Nu har även du möjlighet att uppleva och följa med på resan mot toppen. Utan att ens behöva lämna datorn. Allt du behöver göra är att besöka Everest: Rivers of Ice.


  Sajten är resultatet av ett samarbete mellan Microsoft, Pixel Lab och David Breashears GlacierWorks. Sajten är byggd med Rich Interactive Narratives (RIN) och den senaste HTML5-teknologin vilket innebär att upplevelsen är fullständigt interaktiv. Du kan steg för steg följa bergsklättrarnas resa mot toppen och får ta del av berättelser och information om olika moment under resan. På sajten finns även ett arkiv med bilder över regionens glaciärer och där kan du följa glaciärernas utveckling under de senaste 90 åren.


  Everest: Rivers of Iceär uppbyggd med pekfunktionalitet som en central del av upplevelsen. Sajten gör sig alltså perfekt på en dator/platta med Windows 8 och Internet Explorer 10, den enda webbläsare som är utvecklad för pekfunktionalitet.


  Läs gärna mer om sajten och samarbetet bakom upplevelsen på Exploring IE-bloggen.


  Om du inte har uppgraderat till Internet Explorer 10 kan du göra det här.


  0 0

  När företaget Great Place to Work i mitten av mars utsåg Sveriges bästa arbetsplats hamnade Microsoft överst på listan. För tredje året i rad. Men Microsoft är inte bara populärt bland de egna medarbetarna. I Universums studentundersökning placerar sig Microsoft högt på listorna när nordiska studenter rankar sina ideala arbetsgivare.

  • Microsoft placerar sig på plats 2 bland data/IT-studenterna
  • Microsoft placerar sig på plats 3 bland ingenjörsstudenterna
  • Microsoft placerar sig på plats 5 bland ekonomstudenterna

  De höga placeringarna innebär att Microsoft är en av de populäraste arbetsgivarna bland universitetsstudenter i Norden.

  Universums studentundersökning är en årligen återkommande undersökning där studenter vid några av de största universiteten i Sverige, Danmark, Norge och Finland får svara på frågor om karriär, arbetsliv och framtid. I årets undersökning svarade 47 900 studenter på frågorna.

  Den fullständiga rankingen hittar du här. 


  0 0

  Från och med den 1 juni är det Eva-Lotta Jonsvik som är ny pressansvarig på Microsoft i Sverige. Hon tar över tjänsten som presskontakt från Urban Johansson som lämnat Microsoft och tagit sig an nya utmaningar. Eva-Lotta har tidigare haft rollen som Customer PR Manager på Microsoft och med sina 15 års erfarenhet av PR och marknadsföring inom IT känner hon branschen väl.

  För ytterligare information kontakta:

  Eva-Lotta Jonsvik
  Press Officer
  Direktnummer: 08-752 29 17
  Mobilnummer: 073-408 28 02
  E-post: a-evjons@microsoft.com


  0 0

  CGI blir årets Microsoft-partner i Sverige. Priset, Partner of the Year 2013, delas ut i varje land och tilldelas den Microsoft-partner som under det senaste året bäst levererat innovativa lösningar som direkt svarar mot kundernas utmaningar. Priset kommer delas ut på Microsofts globala partnerkonferens den 7-11 juli i Houston.

  - Tillsammans med CGI, som verkligen kan kundernas verksamhet och bransch på djupet, kan vi se till att våra gemensamma kunder får ut den största kraften av att kombinera de olika delarna i plattformen. Här i Sverige har vi ett långt samarbete bakom oss som vi nu fördjupar ytterligare, säger Per Adolfsson, VD Microsoft.

  Totalt har det inkommit över 3000 nomineringar från partners i fler än 100 länder. CGI vinner priset i Sverige med följande nominering:

  "CGI är djupt engagerade i sitt partnerskap med Microsoft genom försäljning av hela Microsofts företagsplattform och med 1500 konsulter på den svenska marknaden. Under året genomförde företaget strategiska affärer inom områden som desktop deployment, molntjänster (Microsoft Office 365 och Windows Intune), privata molntjänster, Microsoft Voice, Microsoft Dynamics ERP, Microsoft Dynamics XRM och Business Intelligence. CGI har också samarbetat med Microsoft Consulting Services för att vinna nya viktiga affärer.

  CGI erbjuder heltäckande bransch- och verksamhetskunskap. I kombination med Microsofts tekniska plattformar har de kunnat hjälpa kunderna att optimera och maximera värdet av sina investeringar i Microsofts teknik, samtidigt som de skapat tillväxt för både CGI och Microsoft."

  Läs gärna pressmeddelandet från CGI. 


  0 0

  Den andra maj har Microsoft nöjet att välkomna Jonas Alstermark som ny försäljningsdirektör för små och medelstora företag samt partners (SMS&P (Small & Midmarket Solutions & Partners)) på Microsoft i Sverige. Jonas kommer närmast från en position som Director, Enterprise Group Indirect Sales Western Europe på HP, företaget där han tillbringat huvuddelen av sina snart 20 år i IT-branschen.

  -     Jag har jobbat med Microsoft i många år och uppskattar både företaget och människorna mycket. Det skall bli fantastiskt kul att bli en del av Microsoftfamiljen, säger Jonas Alstermark.

  -     Vi ser fram emot att ta del av Jonas helhjärtade kundfokus och affärsdriv som gjort att Jonas framgångsrikt byggt starka kund-och partnerrelationer. Jonas är en sann lagspelare som förstår att det är lagarbetet som gör skillnaden i att lyfta ett team till nya nivåer. Han är positiv och ser möjligheter bakom varje utmaning och har en tävlingsinstinkt  som gör att han inte gärna kommer på andra plats, säger Per Adolfsson, VD på Microsoft Sverige.  


  0 0

  Igår skrev SVT i en bloggpost att de precis släppt SVT Play som app till Windows Phone 8. Appen öppnar svtplay.se genom telefonens webbläsare. Appen hjälper sedan till med att spela upp videoklippen som du vill se.

  Du laddar hem appen i Windows Phone Store.

   


  0 0

  Den 7 maj slår Stockholms nya museum upp dörrarna – ABBA The Museum på Djurgården i Stockholm, Sverige. ABBA The Museum har tillsammans med Microsoft utvecklat delar av innehållet i utställningen. Det nya museet väntas bli en av de stora turistattraktionerna i Stockholm och ytterligare göra Djurgården till en av Europas mest besökta platser. Här kommer besökarna ta del av och vara en del i ABBAs fantastiska framgångssaga.


  ABBA The Museum har valt att samarbeta med Microsoft, som teknisk leverantör till utvalda delar av museet. För att möjliggöra en upplevelse av högsta kvalitet så har Microsoft ställt den senaste tekniken och sina vassaste utvecklare till museets förfogande.


  – Vi vill att ABBA The Museum ska vara en interaktiv upplevelse för besökarna och därför har vi använt den senaste tekniken för att möjliggöra spännande attraktioner där besökarna deltar. Med Microsofts teknik har vi kunnat göra våra idéer till verklighet, säger Ebbe Strandell, CTO vid ABBA The Museum.


  Med hjälp av Kinect kan besökaren pröva ABBAs spektakulära scenkläder. I Dressing Room utnyttjas Kinect för att visa hur den enskilde besökaren skulle sett ut om han/hon/hen tagit på sig några av gruppens fantastiska scenkläder.


  På museet kan man göra en djupdykning i Polarstudion. För den tekniskt intresserade har ABBA The Museum och Microsoft utvecklat en applikation som beskriver studions mixerbord, gitarrer, ljudlösningar med mera på detaljnivå.


  Surface återfinns på flera platser i museet. På Surface kan man ta del av stora delar av allt material som nu digitaliserats. Mycket av materialet finns samlat i appen Gunnar Ulvaeus Scrapbook, i appen har Gunnar Ulvaeus samlingar av bland annat bilder och pressklipp digitaliserats så att besökarna kan bläddra och ta del av hans privata samling. På sikt kommer även guiderna på ABBA The Museum att ha Surface som ett hjälpmedel för att erbjuda ytterligare information till intresserade besökare.


  ABBA The Museum är delvis molnbaserat, bland annat finns abbathemuseum.com och de digitala applikationerna i molnet med hjälp av Windows Azure.


  – Förväntningarna och kraven på det nya museet är höga. Vi är väldigt stolta över att få möjligheten att vara med och förverkliga och utveckla idéer om hur ABBA The Museum ska bli en verklig interaktiv upplevelse för besökarna. Tillsammans har vi utmanat vad som är tekniskt möjligt för att ge besökarna den bästa upplevelsen av ABBA och ABBA The Museum, säger Richard Lind, teknisk direktör vid Microsoft Sverige.


  0 0

  Det vinnande bidraget i programmeringstävlingen Kodu Cup är Mattesköldpaddorna, ett spel av Laura Ptasnik och Julia Byström som går i klass 7 i Carlssons skola, som vinner 20 000 kronor till sin klassresa.

  Vinsten gick till Mattesköldpaddorna på grund av en god spelidé, ett pedagogiskt upplägg och ett välgjort spel. ”Det här är ett kul spel med god spelbarhet, tilltalande design och med ett matematiskt inslag som fungerar bra i spelets sammanhang” säger Eva Pethrus på Microsoft.

  Vinnarna säger att de fick respekt för hur avancerat det är att programmera, och hur viktigt det är med matematiska kunskaper. ”Det roligaste med att göra uppgiften var att  man fick uttrycka sin kreativitet och samtidigt träna på problemlösning” säger Laura Ptasnik.

  ”Alla kan programmera, inte bara killar. Det borde finnas fler tjejer som gör det!” säger Julia Byström.

  Laura och Julias arbete med att skapa Mattesköldpaddorna i Kodu har letts av deras matematiklärare Cecilia Christiansen. Priset delades ut på Skolriksdagen idag av Maria Stockhaus, ordförande i SKLs utbildningsberedning och kommunalråd i Sollentuna. Bakom tävlingen står Sveriges Kommuner och Landsting, IT- och telekomföretagen, Samsung och Microsoft.

  Koduär ett enkelt, visuellt symbolprogrammeringsspråk från Microsoft som gör det lätt för alla att utveckla egna PC-spel, även om man inte har någon tidigare erfarenhet av programmering eller design. Kodu är gratis att ladda ner, och kan användas av barn i alla åldrar.

  Även lärare utan någon som helst erfarenhet av speldesign kan snabbt lära ut grunderna i programmering till sina elever. Det finns ett färdigt "klassrumskit" att ladda ner gratis här, för de lärare som vill hålla en lektion i Kodu.

  "Att skapa sitt eget spel är utvecklande för såväl kreativiteten som för logiken, och kunskap om programmering är en värdefull kompetens inför framtiden" säger Eva Pethrus på Microsoft.

  Foto Jonas Byström


  0 0

  Igår skrev Microsoft ett blogginlägg på Windows-bloggen där man meddelade att över 100 miljoner Windows 8-licenser har sålts sedan releasen i oktober. Försäljningssiffran innefattar både licenser som finns förinstallerade på nya PCs och surfplattor såväl som uppgraderingslicenser. I samma blogginlägg berättade man även att det nu finns sex gånger så många appar i Windows Store som det gjorde vid releasen i oktober. Totalt har apparna i Windows Store laddats hem 250 miljoner gånger.

  Microsoft meddelade även aktuella siffror för SkyDrive under gårdagen, det finns nu över 250 miljoner användare som sparar sina filer på SkyDrive. Tjänsten genomgår kontinuerligt uppdateringar. Under de senaste månaderna har SkyDrive bland annat blivit standardplatsen att spara filer på i Office 365 och appen för iOS har uppdaterats. Under de kommande veckorna kommer det bli en tätare integration mellan SkyDrive och Outlook.com. Bland annat kommer du få möjligheten att enkelt bifoga innehåll på din SkyDrive rakt in i ett mail.


  0 0

  Nu släpps Office Mobile för iPhone i Apples App Store utan extra kostnad för Office 365 abonnenter. Office Mobile för iPhone ger tillgång till Word, PowerPoint och Excel, med liknande funktioner för visning och redigering som finns på Windows Phone.

  ”När Microsoft lanserade Office 365 tidigare i år så lovade vi att leverera regelbundna uppdateringar och nya funktioner för Office 365 abonnenter. Office Mobile för iPhone är ett bra exempel på värdet av att prenumerera på Office 365.” säger Anna Averud, affärsområdeschef för Office-divisionen på Microsoft Sverige.

  Några av de viktigaste fördelarna är:

  Konsekvent upplevelse av Office
  Formateringen på dokumenten förblir intakta när man läser, redigerar eller lägger till kommentarer, tack vare stöd för diagram, animationer, SmartArt-grafik, och former. När man återvänder till sin PC eller Mac ser dokumentet ut som det ska.

  Lätt att komma åt innehållet i molnet
  Eftersom Office Mobile är ansluten till Office 365 abonnemanget kommer samma innehåll som nyligen använts på datorn även visas på din telefon under ”senast använda dokument”. Självklart kan Office-dokument som skickas i e-post också visas och redigeras.

  Optimerad för liten skärm
  Med Slide Navigator tar man sig snabbt igenom PowerPoint-presentationer, samtidigt som stödanteckningar gör det möjligt att öva presentationer på språng. När Word-dokument flyttas från datorn till telefonen, tar funktionen ”återuppta läsningen” användaren till exakt samma punkt i dokumentet där hen senast slutade.

  Inbyggd delning
  Office Mobile möjliggör snabb redigering och delning av dokument direkt från telefonen. När man arbetar med andra kan man granska kommentarer i Word-och Excel-dokument på telefonen och lägga till egna. Det färdiga dokumentet kan delas med andra på SkyDrive eller SkyDrive Pro, eller bara skickas som e-postbilaga.

  För mer information, se den officiella bloggposten från Office.

   


   
   
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
   
   
   


  0 0

  Idag lanserar Microsoft ett kraftigt reducerat pris på Surface RT, som innebär att utbildningsinstitutioner betalar mindre än halva priset för pekplattan fram till den 31 augusti.

  Surface RT ger elever och lärare tillgång till kraftfulla verktyg som Microsoft Office Home & Student 2013. Microsoft Office är den mest använda programvaran i skolor, och även hos de företag som är de ungas framtida arbetsgivare. Microsoft Office öppnar dessutom dörren till de tusentals utbildningsappar som finns i Windows Store. Redan idag kan elever, lärare och studenter hitta många av sina favoriter och allt fler svenskproducerade appar utvecklas under sommaren 2013.

  Microsoft investerar i utbildningssektorn för att stödja skolor och universitet, lärare och studenter att uppnå sin fulla potential. Det gör vi bland annat genom att erbjuda progamvara, hårdvara och tjänster till priser som är överkomliga för utbildningsorganisationer.

  Med Surface RT kan skolor och universitet få tillgång till moderna verktyg som gör det möjligt för dagens unga att utveckla de framtidskompetenser de behöver för att bli framgångsrika i studier och kommande arbetsliv.  

  Med Surface RT kompletteras pekskärmen med mus och tangentbord, USB och HD-video stöd för utskrift och presentationer, en bländande 10.6 "ClearType HD-skärm för läroböcker och videoutbildning, batteritid som räcker hela dagen, möjlighet att visa två appar sida vid sida, och stöd för flera användare.

  ”Surface RT är helt enkelt ett utmärkt val för utbildningssektorn – hela vägen från förskola till skola och universitet” säger Joke Palmkvist, ansvarig för utbildning på Microsoft Sverige. 

  Priser

  • Surface RT (32GB) – 1434 SEK exkl. moms  (Rekommenderat pris 4495 SEK inkl. moms)
  • Surface RT (32GB) med Touch Keyboard Cover – 1790 SEK exkl. moms  (Rekommenderat pris 5295 SEKinkl. moms)
  • Surface RT (32GB) och ett Type Keyboard Cover – 2076 SEK exkl. moms (Rekommenderat pris 5654 SEK inkl. moms)

  Vill du veta mer? Hör av dig till Joke Palmkvist på +46 8 752 29 54 eller joke.palmkvist@microsoft.com

  För ytterligare information se den internationella bloggposten på Microsoft in Education.


  0 0

  Microsoft expanderar nu webbplatsen för Det nya arbetslivet. Sajten tar ett helhetsgrepp kring hur tekniska prylar och tjänster kan göra vårt livspussel enklare att lägga. Att arbeta oberoende av plats, tidpunkt eller pryl är det som Microsoft kallar för et nya arbetslivet. Som en central del på sajten finns filmer där Jens Lapidus på ett roligt och ironiskt sätt visar hur han använder tjänster och prylar från Microsoft i sitt eget livspussel. I en ny film visar Jens hur teknik från Microsoft kan göra det moderna livet lättare att leva.

  Microsoft har samarbetat med Jens Lapidus sedan i början av december. En del av samarbetet består av filmer där Jens med hjälp av en stor dos ironi visar hur han använder Microsofts produkter och tjänster både i sitt arbete och i sin vardag.

  - På den nygamla sidan för Det nya arbetslivet visar vi hur tekniska prylar och tjänster förenklar både vårt arbetsliv och vår fritid. För många finns en utmaning med att få arbetsliv och fritid att fungera bra tillsammans. Jens Lapidus använder Microsofts lösningar i sin vardag och är därför en trovärdig ambassadör för Det nya arbetslivet, säger Fredrik Wallner, konsumentmarknadschef på Microsoft.

  Idag använder människor ofta samma teknik och samma lösningar för att umgås som för att arbeta. Med den senaste tekniken blir arbetet och fritiden mer mobil och arbetet behöver inte längre ara en plats du går till, utan snarare något som du gör. Detta är något som Microsoft kallar Det nya arbetslivet.

  Den nya webbplatsen berättar mer om Det nya arbetslivet och visar hur Microsofts produkter och tjänster fungerar tillsammans för att förenkla människors vardag. För att återspegla detta är hemsidan byggd med responsiv design, vilket innebär att sidan anpassar upplevelsen för att fungera bra oavsett om du surfar in från en telefon, platta eller dator.

  Här kan du se den senaste filmen med Jens Lapidus.

  Här kan du läsa mer om Microsofts syn på Det nya arbetslivet.

  För mer information kontakta:
  Fredrik Wallner, Konsumentmarknadschef
  fredrik.wallner@microsoft.com
  073-408 56 52

   

   


  0 0

   Idag firar Microsoft ett år sedan förvärvet av Yammer, ett ledande socialt nätverk för företag.

   

  "Sedan vi köpte Yammer för ett år sedan har Enterprise Social verkligen tagit fart. Vi har många nya användare och abonnemangskunder, och överlag ser vi ett stort engagemang hos partners som både säljer och själva ansluter sig till Yammer" säger Peter Nicks, produktchef för Yammer och Sharepoint på Microsoft Sverige.Yammer infographic

   

  "Det är jättekul att Yammer har blivit en så stor succé. Lösningen har redan blivit en del av Microsoft och integreras med vår plattform steg för steg, exempelvis säljs Yammer nu tillsammans med Office 365" säger Peter Nicks.

   

  Caroline Antonsson, marknadsansvarig för Företagarna, är en av de kunder som använder Yammer som plattform för sin internkommunikation:

   

  ”Företagarna behövde en plattform för internkommunikation som kan hantera ett projekts alla faser, från idé till korrekturläsning. Våra projekt innefattar ofta externa och tillfälliga medarbetare så ett krav var att det skulle vara enkelt att lägga till och ta bort användare. I efterhand har vi insett hur enkelt det är för alla att starta och avsluta både öppna och stängda grupper. Vi är inte beroende av en administratör för dagliga små ändringar som vi var tidigare. Yammer uppfyller alla våra krav och växer nu in i organisationens arbete, steg för steg.” säger Caroline Antonsson.

   

  Höjdpunkter de senaste 12 månaderna:

  • Registrerade användare har vuxit med över 55 procent till nästan 8 miljoner

  • Betalda nätverk ökade mer än 200 procent jämfört med året innan

  • Yammeranvändarens aktivitet (meddelanden, grupper och filer) har fördubblats jämfört med året innan

  • Antalet partners i Yammer App Directory har fördubblats sedan starten i oktober 2012

  • Antalet utvecklare som bygger på Yammer har ökat mer än 70 procent

   

  Mer information i den officiella bloggposten från Microsoft.

   

  Under de kommande månaderna kommer Microsoft att släppa ett antal uppdateringar för Yammer, SharePoint och Office 365, för att stärka banden emellan tjänsterna och möjliggöra en ökad samverkan. Från och med idag integreras Yammer också med Klout. Läs mer om förändringar och planerade funktioner i dagens bloggpost från Yammer.

   

  Läs mer om hur Yammer har använts och kommer att användas av människor i deras arbetsliv ur Yammers grundare och vice vd David Sacks perspektiv.


older | 1 | .... | 25 | 26 | (Page 27) | 28 | 29 | .... | 44 | newer