Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all 861 articles
Browse latest View live

Klart vi jobbar hemma – tekniken gör det möjligt och miljön behöver det!

$
0
0

Intervju med Mikael Lönnroos, vd på Consulta inför jobba hemma-dagen idag. 

Vad gör Consulta?
Vi är IT-konsulter och jobbar främst med drift av servrar och stora system. Vi jobbar både med riktigt stora företag samt små och medelstora företag där vi sköter serverdriften. Vi är certifierade MS hosting partners.

Är ni ett av de 100 företag som är med i Jobba-hemma-dagen 2013?
Ja men självklart är vi det. Vi ville vara med redan förra året – och kommer absolut vara med även nästa år. 

Varför är ni med?
Det är ett väldigt viktigt initiativ – som jag ser det är det främst två viktiga aspekter:
Teknik – i dag finns alla tekniska möjligheter att jobba flexibelt.
Miljön – genom att jobba där vi är hjälper vi till att spara miljön. På Consulta sätter vi miljötänk väldigt högt.

Hur ser ni på flexibelt arbete – kan era anställda jobba från andra ställen än kontoret?
Ja så är det absolut. Vissa konsulter som sitter ute hos kund måste självfallet rätta sig efter kundens regler kring detta. 

Har ett flexibelt arbetssätt påverkat utformning av ert kontor?
Ja i viss mån, våra anställda har till exempel inga fasta platser utan merparten sitter i kontorslandskap på fria platser. Jag som vd sitter i eget rum, men tycker att det är tråkigt, jag känner ofta att jag missar mycket av att inte sitta med övriga. 

Hur vanligt är det att de anställda jobbar på andra ställen än kontoret?
Flertalet gör det regelbundet ungefär en dag i veckan. Alla har möjlighet att göra det. Många vill komma in för att få gemenskap. Kombinationen av att jobba hemma och på kontoret är optimal, tror jag. Vi har t.ex. en konsult vars flickvän pluggar på annan ort – det betyder att han åker till henne och jobbar därifrån regelbundet. 

Under hur lång tid har det varit möjligt för era anställda att göra det?
Vår tekniska lösning har gjort att vi under flera år har kunnat jobba flexibelt. Men den största förändringen har tillkommit under det sista året då vi kastade ut den gamla telefonväxeln. Nu använder vi Lync med vanliga telefoner. Den fungerar utmärkt, idag har alla en mobil telefon och utifrån ser det ut som om man är på kontoret. 

Tycker du att flexibelt arbete påverkar ledarskapet hos er?
Det påverkar relativt lite, då vi har många konsulter som sitter på plats ute hos våra uppdragsgivare – vi träffar inte alla anställda varje dag ändå. Jag ser det som en naturlig förlängning av att arbeta som konsult. Konsulter tidrapporterar ju alltid, så det är lätt att se vad de anställda jobbar med – frihet under ansvar fungerar! 

Vad är de största fördelarna för er som företag, med flexibelt arbete?
Jag tror att vi får bättre resultat. Personalen blir effektivare av att kombinera arbete på kontor med att arbeta där man själv vill och bättre kan koncentrera sig, om det är hemma, på café eller på ett tåg.

 Vilka är de största fördelarna för de anställda?
Gladare personal då de känner att de har sin arbetsgivares förtroende. Jag tror att många, inklusive jag själv, får mer gjort när man kan sitta ifred och koncentrera sig. 

Finns det bra förebilder inom ledningsgrupp och bland cheferna?
Ja absolut – jag som vd är nog den som mest jobbar hemifrån. Jag kan fokusera och jobba mer koncentrerat, dessutom slipper jag restiden. 

Vilka tekniska lösningar gör det möjligt för er att jobba hemma?
Microsoft-program som Lync och Office-paketet. Vi har enbart bärbara datorer, och alla har smartphones för att enkelt kunna hantera mail. Vi är dock lite som bagarens barn vad gäller molnlösningar – vi förespråkar molnlösningar till många av våra kunder, men än så länge kör vi bara Microsofts CRM-system som molnlösning. Vi är inte där vi vill vara ännu, men jag hoppas kunna genomföra detta fullt ut under 2013, med t.ex. Office 365 i molnet.

Hur använder ni Lync i dag? 
Vi installerade Lync för över ett år sedan, men först i november 2012 tog vi in även telefonilösningen fullt ut och kunde slänga ut den gamla växeln. Här fanns det flera andra företag att välja på, men vi valde Lync då vi var väl förtrogna med den från våra kunder. 

Framtidsvisioner
Förr i tiden var vi mycket ute på plats hos kunderna. I dag är ju alltfler tjänster fjärrstyrda – att man t.ex. går in och hjälper kunder genom att fjärrstyra datorn samtidigt som användaren ser hur man åtgärdar problemet. Detta gör ju att vi förlorar den personliga kontakten, vilket är mindre bra. Jag vill att vi kommer igång att använda Lync videokonferens så att kunderna kan se sin konsult och vi behåller den personliga kontakten.

Till sist, vart jobbar ni idag?
Hemma såklart! Kontoret är tomt. Vi vill att alla ska jobba där de själva vill vara.


300 svenska lärare och skolledare får nya insikter med Microsoft på BETT-mässan i London

$
0
0

Världens största mässa för innovativt lärande har gått av stapeln i London, och Microsoft arrangerade flera av aktiviteterna. Ett av de populäraste initiativen var besöket på den innovativa skolan New Line Learning. Över 300 lärare och skolledare sökte inspiration och samarbete med skolan, som är en del av Microsofts innovativa skolprogram.

Skolan ligger i ett problemområde som präglas av låga inkomster och hög arbetslöshet, men har med en tydlig vision och ett metodiskt arbete lyckats vända motgång till framgång med satsningar på individuellt lärande med stöd av informations och kommunikationsteknik, även kallat IKT.

"Det är förståeligt att intresset är stort för den här skolan, då den har utmärkt sig för att använda modern teknik på ett framgångsrikt sätt som stärker eleverna, i kombination med tydliga och klara åtgärdsplaner för att säkerställa att resultaten höjs" säger Eva Pethrus, ansvarig för partnerskap i lärande på Microsoft Sverige, och med på plats i London.

"Utvärdering är ett underliggande tema för skolan, som har gjort ett medvetet val att ständigt leva i utveckling och förändring. De är också kända för sitt innovativa Plaza koncept som de har utvecklat kontinuerligt till generation 4."

"Eleverna på New Line Learning lär sig tidigt kinesiska och får tillgång till kinesisk kultur genom spännande samarbeten med Shanghai-regionen, som får höga resultat i PISA-rapporterna" berättar Eva Pethrus vidare.

 Läs mer om vad som hände på BETT på IKT-bloggen.

Microsoft träffar talanger på DataTjej 2013

$
0
0

Som en av huvudsponsorerna för DataTjej 2013 har Microsoft en stark närvaro på årets konferens i Umeå. Till DataTjej kommer kvinnliga IT-studenter från hela landet för att inspireras och nätverka, och Microsoft finns där för att höra vad som är viktigt för framtidens IT-experter,och även för att träffa potentiella kandidater till tävlingen Årets IT-tjej och trainee-programmet MACH

Microsofts HR-representant Debora Majors berättar att Microsoft närvarar för att berätta om Microsoft som en potentiell framtida arbetsplats, men kanske ännu viktigare för att lyssna på de individer som snart kommer ut på arbetsmarknaden.

"Vi visar vårt stöd till unga kvinnor som läser teknik genom att delta aktivt på konferensen, och självklart vill vi berätta om våra värderingar och om hur Microsoft är en rolig, engagerande och flexibel arbetsplats med möjlighet till personlig och professionell utveckling.

"Men det som vi ser fram emot mest är ändå att träffa och prata med de här smarta och motiverade individerna, och lära oss mer om vad de brinner för och vad som driver dem" säger Debora Majors.

Efter konferensens första dag är Debora Majors och hennes kollegor på plats, Anne-Marie Liljekvist och Jakob Li, väldigt hoppfulla inför framtiden.

 "Vi har redan träffat många intressanta individer som vi vill hålla kontakten med, och vi kommer definitivt fortsätta att uppmuntra och stärka unga kvinnor att våga satsa på en framtid inom teknik" säger Debora Majors.

Spotify släpper app till Windows Phone 8

Idag släpps en ny version av Contre Jour med två helt nya världar

$
0
0

I oktober introducerade vi den bedårande figuren Petit genom att föra det banbrytande spelet Contre Jour till webben med Internet Explorer 10 och HTML5.

Idag kan vi avslöja att Petit är tillbaka med 20 nya nivåer att spela på webben. Precis som spelet vi lanserade i höstas visar även de nya nivåerna kraften i att surfa med IE10 med fullt accelererade HTML5 och avancerat multi-touch stöd som ger bra upplevelse på en tablet.

Vi är glada för den positiva responsen. Genom att ta spelet till webben har människor kunnat glädjas av Contre Jour i över 100 länder. Eftersom det blev en rungande succé har Maksym Hryniv, spelets skapare, och teamet på Pixel Lab beslutat att arbeta med IE team för att ta fram två nya "världar".

Bringing my game to the web really helped me reach new fans all around the world. The first version was so successful that I wanted to create something truly unique for the web version. I decided to create a totally new chapter with visuals, gameplay and a new character. I think fans from my home country of Ukraine all the way to China and the U.S. will be pleasantly surprised by the look and feel of the new levels. - Maksym Hryniv

"The New Friend World" är en fin miljö med vacker solnedgång som passar bra till Petit´s kärlekshistoria lagom till Alla hjärtansdag. Nivåerna är exklusiva till webben och introducerar en helt ny karaktär, Amie.

Den andra nya världen är "Moonlight World". Den ser ut som de andra Contre Jour-världarna.

Upplev de nya världarna på www.contrejour.ie 

Big Data växer snabbt inom kundvård och försäljning

$
0
0

Big data är på väg att ändra förutsättningarna för hur både företag och organisationer gör affärer. På samma gång är big data på väg att bli en naturlig del av allt fler områden. Enligt den nya undersökningen ”Global Enterprise Big Data Trends: 2013”är fler än 75 procent av alla medelstora till stora företag är beredda att implementera Big Data-relaterade lösningar inom den närmsta tolvmånadersperioden.

 Enligt undersökningen ser vi nu tre trender när det gäller Big Data:

  • Även om it-avdelningarna fortfarande driver den största delen av efterfrågan (52 procent) så ökar efterfrågan bland kundvård (41 procent), försäljning (26 procent), finans (23 procent) och marknad (23 procent).
  • Sjutton procent av kunderna svarade att i ett tidigt stadie håller på att utvärdera Big Data-lösningar och 13 procent har redan startat. Nästan nittio procent av kunderna uppger att de har avlagt budget till big data.
  • Nästan hälften av kunderna (49 procent) uppger att den ständiga ökningen av datavolymerna är den snabbast växande utmaningen inom big-data lösningar. Utmaningarna som följer är därefter att få igång användandet, följt av behovet att integrera olika business intelligence verktyg (41 procent) samt att ha verktyg som kan snappa upp och omvandla data till kunskap (40 procent).

Läs mer om Big Data och undersökningen här.

 

Ladda ned:          Webb | Print

 

Läs mer om Big Data och undersökningen här. Är du intresserad av Big Data? Följ gärna vår svenska molnblogg Cloud Facts.

Microsoft Surface RT nu i Sverige

$
0
0

Surface RT finns till försäljning från och med idag i Sverige och ytterligare tolv länder

Från och med idag finns Microsofts Surface RT att köpa i ytterligare 13 länder, inklusive Belgien, Danmark, Finland, Irland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Portugal, Spanien, Schweiz, Sverige och Österrike. I Sverige säljs Surface RT av Elgiganten, Mediamarkt och Siba. Dessutom finns den att beställa på Microsoft Store, www.microsoftstore.com.

 -        Vi är väldigt glada över att äntligen kunna erbjuda Surface RT för den svenska marknaden. Surface och Windows 8 ger användaren en kompromisslös upplevelse, både privat och på jobbet. Surface erbjuder något nytt, och jag tror att den svenska marknaden är redo säger Joakim Karlén, produktmarknadschef för Windows.

Surfacefamiljen representerar en utökning av Windowsupplevelsen, som ger konsumenterna möjlighet att arbeta, leka och kommunicera. Den erbjuder ett ultralätt, tåligt hölje med ett integrerat utfällbart stöd som låter alla användare att producera oavsett plats. Surface har dessutom en vanlig USB-port och plats för ett microSDXC-kort för ytterligare lagring samt en 16:9 högupplöst widescreen som är perfekt för filmtittande.

 Ytterligare information om Surface finns på http://www.Surface.com,Surface bloggen och Surface på Facebook. De som är intresserade kan följa Surface på Twitter för kontinuerliga uppdateringar.

 Rekommenderat butikspris:

Surface Windows RT 32 GB: 4495 kr

Surface Windows RT 64 GB: 5295 kr

Surface Windows RT 32 GB + Touch Cover: 5295 kr

Surface Windows RT 64 GB + Touch Cover: 6095 kr

Nu börjar uppgraderingen från Hotmail till Outlook.com

$
0
0

För sex månader sedan lanserade Microsoft en förhandsversion av Outlook.com. Den nya webbaserade mejltjänsten har nu över 60 miljoner aktiva användare och släpps idag i skarp version. När nu Outlook.com går in i skarpt läge kommer Hotmail-användare stegvis uppgraderas till den nya webbmejltjänsten, som erbjuder ett nytt gränssnitt och ny funktionalitet. Till sommaren räknar Microsoft med att alla Hotmail-användare ska ha uppgraderats till Outlook.com.

För dig som idag använder Hotmail kommer uppgraderingen inte att innebära några stora förändringar. Du kommer att behålla din gamla mejladress, ditt lösenord, alla dina mejl, din kontaktbok och dina mappar. Det som förändras är gränssnittet samt det faktum att du får tillgång till alla de nya funktionerna i Outlook.com.

Övergången från Hotmail till Outlook.com kommer att ske per automatik och kräver inte att användaren gör något. Du behöver dock inte vänta på att ditt Hotmail-konto ska uppgraderas. Vill du komma igång med Outlook.com redan idag är det bara att logga in med dina användaruppgifter på Outlook.com så sköter vi resten.

Läs gärna mer om uppgraderingen på vår Med vänlig hälsning-blogg.


Årets finalister till Innovativa skolledarpriset

$
0
0

I syfte att lyfta fram goda exempel på skolledare instiftades det Innovativa skolledarpriset av Microsoft i samarbete med Lärarförbundet. Priset premierar duktiga skolledare som via ett hållbart skolutvecklingsarbete säkrar att deras skola ger eleverna möjlighet att lyckas.

Bland de nominerade har följande tre finalister utsetts:

Fredrik Andersson, rektor Magnarps skola, Ängelholm
Fredrik är i sitt ledarskap lyhörd, kommunikativ och lärande med en förmåga att locka fram det bästa ur sina medarbetare. Han utvecklar IKT som hjälpmedel, inte bara för medarbetare utan också för andra skolledare.

Camilla Kauffeldt, rektor Herrgårdsskolan, Göteborg
Camilla har sina medarbetare som tydlig utgångspunkt i sitt ledarskap och ser det gemensamma arbetet, med elevens utveckling i fokus, som vägen till bra resultat. Med engagemang och intresse använder Camilla IKT för pedagogisk utveckling och ser det som ett medel för framgång.

Birgitta Trolin, rektor, Väsby Nya Gymnasium, Upplands Väsby
”En skola på riktigt” är Birgittas devis. Hon är en skolledare som gör sig själv synlig för personal och elever både via virtuell och fysisk närvaro i skolan. Internationell samverkan och forskning är viktiga faktorer, som hon stimulerar sina lärare att utveckla och våga prova i sin undervisning.

Vinnaren presenteras under Lärarförbundets skolledarkonvent i Stockholm den 28 februari.

Priset delades ut första gången 2011, läs om tidigare vinnaren Pär Palmgren.

Läs mer om det innovativa skolledarpriset och Microsofts engagemang i skolan.

 

Boka in den 27 februari – nu lanserar vi nya Office 365 för företag.

$
0
0

Boka in den 27e februari i kalendern. Det här är nämligen dagen då vi släpper nya Office 365 för företag. Om du är intresserad av Office så är det här ett riktigt bra tillfälle att höra om nyheterna i nya Office direkt från Kurt DelBene som är president för Microsofts Office-division. Dessutom kommer John Case att berätta hela vår vision för det nya arbetslivet, Enterprise Social och molnet.

De kommer göra demosessioner kring enterprise social och hela den nya Office-upplevelsen. Slutligen kommer vi också att presentera historier från våra kunder och deras resa till molnet. Det kommer också att finnas tillfälle för dig att ställa frågor direkt via en livechatt.

Anmäl dig till webbsändningen direkt här.

Argo vinner priset för bästa film! Microsoft Research förutspår Oscarsvinnarna

$
0
0

Kan man förutspå vinnarna i årets Oscarsgala med Big Data och Excel?

Förra året uppmärksammades David Rotschild från Microsoft Research i media när han skapade en data driven modell för att förutspå resultaten i USAs delstatsval. Resultatet var slående. Davids analysmodell hade rätt i hela 98 procent.

Nu har David vänt blicken mot ett annat globalt evenemang för att visa hur big data kan användas till att förutspå vad som kommer att hända. David har nämligen byggt ett nytt analysverktyg för att förutspå vem och vilka som kommer vinna Oscars under Oscarsgalan som går av stapeln på söndag.

I Davids analys har han dragit in både aktuell och historisk data för att kunna presentera en lista över vilka han förutspår blir årets vinnare.

  • Bästa film:Argo, 92 procent.
  • Bästa regi: Steven Spielberg (Lincoln), 89 procent.
  • Bästa skådespelare: Daniel Day-Lewis (Lincoln), 99 procent.
  • Bästa skådespelerska: Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook), 71 procent.

”Jag är ganska säker på att jag har rätt" säger han, "men prognoser är aldrig hundraprocentigt säkra, så jag ser fram emot att se hur det går för oss på söndag”

Missa inte inlägget på Microsoft Research om du vill se hur David har kommit fram till resultatet. Om du hellre vill göra din egen analys så finns nu också appen Oscars Ballot Predictor till Excel 2013 där du själv kan göra din lista över 2013 års Oscarsvinnare.  

Nu släpper Microsoft nästa generation av Office 365 för företag

$
0
0

Idag släpps den senaste versionen av Microsoft Office 365 för företag som är den mest kompletta molnversionen av Office hittills. Förutom uppdaterade versioner av Microsoft Lync Online, Exchange Online och SharePoint Online så får Office 365 bland annat nya sociala företagsfunktioner. De nya sociala funktionerna är kopplade till SharePoint och Yammer samt en ny Lync-Skype integration för närvaro, snabbmeddelanden och röstsamtal som blir tillgänglig nu i juni.

En annan nyhet är att även företagsanvändare nu kan använda sina Office-program på upp till fem olika enheter samtidigt. Den möjligheten gavs redan för en månad sedan till privatanvändare i och med lanseringen av Office 365 Home Premium i januari.  

Sedan Office 365 lanserades i mitten av 2011 har tjänsten blivit en av de snabbast växande produkterna i Microsofts historia. Efter bara 18 månader har nu en av fem av Microsofts företagskunder implementerat Office 365, vilket kan jämföras med en av sju kunder för ett år sedan. Antalet små och medelstora företag med hjälp av Office 365 har också ökat med 150 procent under de senaste 12 månaderna. Den nya Office 365-tjänsten finns nu på 69 marknader och på 17 språk och lanseras på ytterligare 20 marknader och på 16 nya språk under det andra kvartalet i år.

"Med Office 365 kan alla, från stora företag till små och medelstora företag och enskilda konsumenter nu dra nytta av nya kraftfulla Office i molnet," sade Kurt DelBene som leder Microsofts Office-division. "Vi låser upp nya scenarier och ger funktioner som långt överträffar allt tillgängligt i webbläsarspecifika lösningar."

Idag presenteras även tre nya kunder – Hamburg Port Authority, som förvaltar Europas näst största hamn, skönhetsjätten Sephora samt det svenska fastighetsutvecklingsbolaget Midroc. Bolaget som består av 15 företag, spridda över hela Europa och Sydafrika ville hitta en väl fungerande samarbetslösning för sin expanderande verksamhet.

Dessa kunder har precis som den amerikanska delstaten Texas, internationella federationen för Röda korset och Röda halvmånen, JCpenney, Helly Hansen, Tesco, Toyota, Barilla och staden Chicago alla valt Office 365. Läs mer om dessa och andra företag som valt Office 365 här.

Följ webbsändningen från lanseringen direkt här med start ikväll kl. 17.00 https://vts.inxpo.com/Launch/QReg.htm?ShowKey=12696&LangLocaleID=1033&AffiliateData=press
release
.  

Sveriges mest innovativa skolledare är Birgitta Trolin

$
0
0

Vid en prisutdelning på Lärarförbundets skolledarkonvent i Stockholm utsågs Birgitta Trolin, rektor på Väsby Nya Gymnasium, Upplands Väsby till Sveriges mest innovativa skolledare. Priset delas ut av Lärarförbundet tillsammans med Microsoft.


Juryns motivering lyder:
Birgittas devis är ”En skola på riktigt”. Hon är synlig för personal och elever genom virtuell och fysisk närvaro, vilket ger en bättre förståelse för vad som händer i skolan och vad som kan utvecklas. Hon arbetar med lärarnas fortbildning, genom att stimulera lärarna att utveckla internationell samverkan och att våga prova forskningsrön i sin undervisning. Samarbete med företag och andra organisationer är ett naturligt förhållningssätt. Birgitta driver en hållbar förändringsprocess för att bättre anpassa skolan för arbetsmarknadens krav på eleverna.

- Det känns överväldigande, tacksamt och fantastiskt roligt. Och pirrigt! Men jag är inte ensam i det här jobbet utan jag har faktiskt en jättestor grupp lärare jag samarbetar med som har sett till att det blivit på det här viset, säger Birgitta Trolin.


Lärarförbundet och Microsoft har gemensamt instiftat det Innovativa skolledarpriset med syfte att visa på hur hållbart skolutvecklingsarbete bidrar till elevernas framgångar. Priset delades i år ut för andra gången av Eva-Lis Sirén, ordförande i Lärarförbundet, vid en ceremoni under Lärarförbundets skolledarkonvent i Stockholm.

Spelutvecklingstävling stärker svenska skolelevers mattekunskaper

$
0
0

För att stärka skolelevers förmåga och möjlighet till lärande, särskilt inom matematik, har Kinect Game Awards utmanat högskolestudenter att utveckla rörelsestyrda datorspel baserade på Microsofts Kinect-teknik. Syftet är att använda kroppens motoriska förmågor som stöd vid inlärning, samtidigt som inlärningen ska vara kul. De utvecklade spelen ska visa hur de stärker elevens lärande samt på en väl grundad matematisk och pedagogisk ansats i spelet. Bakom tävlingen står Microsoft, Samsung och Institutionen för data- och systemvetenskap (DSV) vid Stockholms universitet.

Vinnare av tävlingen är spelet MathMagic, motiveringen lyder:


”Det vinnande bidraget har tillsammans med färg och form levandegjort geografi, matematik och geometri på ett intresseväckande och pedagogiskt sätt. Studenterna har på ett kreativt vis skapat en interaktiv berättelse i en förtrollande sagovärld, där motorik styr narrationen. Det är ett spel anpassat för barn som både ger underhållning och möjlighet till kunskap.”


Bakom det vinnande spelet står Björn Fyrvall, Daniel Kihlgren Kallander, Erik Geidemark, Tove Brantberg och Jesper Norberg, samtliga studenter vid DSV. Genom vinsten kommer studenterna att få möjlighet att besöka Microsofts huvudkontor i Seattle, USA.

"Intelligent teknik" tar över i Microsofts tekniska vision för framtiden

$
0
0

 Följ med bakom kulisserna på TechForum där Microsofts strategiska och tekniska vision för framtiden diskuterades denna vecka. TechForum är en årlig sammankomst som arrangeras av Craig Mundie som är senior rådgivare till Microsofts VD Steve Ballmer, och Eric Rudder, Microsofts chef för teknisk strategi.

 Naturliga gränssnitt och Big Dataär två tekniska utvecklingsområden som ligger bakom vad Microsoft ser som början till en ny värld av "intelligent teknik”.

 Mundie and Rudder hade sällskap av bland annat Kurt DelBene som leder Microsofts Office-division, Skypechefen Tony Bates och forskningschefen Rick Rashid.

18
Craig Mundie, senior advisor to the CEO, shows attendees diverse workstations in a Microsoft Envisioning Center scenario demo at TechForum 2013.
Diverse Workstations Scenario
March 04, 2013
Craig Mundie, senior advisor to the CEO, shows attendees diverse workstations in a Microsoft Envisioning Center scenario demo at TechForum 2013.
Download: Web


Svenska apputvecklare i europeisk final

$
0
0

Appen Taxibokning till Windows Phone har tagit sig till final i den europeiska apptävlingen AppCup som avgörs i Bryssel den här veckan. Appen som är utvecklad av Exor IT-byrå låter dig boka taxi direkt i appen med 85 taxibolag på 780 svenska orter.

Starten till tävlingen gick i januari där apputvecklare kunde skicka in sina bästa appar i två olika kategier; business och unga entreprenörer.

Businesskategorin är öppen för medlemmar i IAMCP och Microsofts Bizsparkprogram. Kategorin för unga entreprenörer står öppen för unga utvecklare vars appar hjälper andra unga inom något av områdena skola, hälsa, arbete och miljö.

 

 

Relevantare reklam med rätt teknik

$
0
0

I dagens Resumé skriver Adrian McDonald, ansvarig för A&O i Sverige, om hur reklambranschen måste lära sig att använda de plattformar som ny teknik erbjuder för att bli mer relevanta.

Nedan kan ni läsa artikeln i sin helhet.

The consumer shall come first or never again

I will preface this article by stating that I love technology and consumer marketing, and even more so the combination of both. For the most part, this is the reason I have spent the majority of my career in media and marketing.

When it comes to technology – especially devices – the pace at which it’s moving is fascinating and, as consumers, never before have we had so much choice of devices to use or be envy of. Productivity, entertainment, gaming, communication, shopping, decision-making, access to information have all been made easier thanks to technology. We certainly live in a new era of devices with integrated services.

As for marketing in a technology-age, the opportunity to be creative, to stand out and win the hearts and minds of the consumer, to challenge the marketing mix of yesterday, and to build new marketing strategies altogether are multiplying by the day. This is being driven not solely by competition or the proliferation of digital marketing channels, yet, also due to the changes occurring in consumer needs and their behaviours.

The era of devices challenges us as businesses, advertisers andcreative agencies to completely re-think our entire marketing strategies for ourselves and our customers.

New channels of distribution for products, services and content are emerging through the network of these devices, and subsequently creating new marketing opportunities and business models like we’ve never seen before. Spotify, Xbox Live and Coursera are great examples of how new channels in a device ecosystem are being embraced. They’ve embraced the fact that the consumer is mobile and much less predictable – weaving in and out of both personal and work activities throughout the day, while juggling multiple devices. Ultimately, the new consumer demands all the content & services they want, wherever they are, across all of the digital activities that are important to them, AND on any screen.

Just as consumers demand more of their device ecosystem, they too demand more from the advertising within that ecosystem. The number of ad animations, number of ads, ad size, number of clicks, become less relevant in this new era.

Creativity, relevance, opportunity to participate and opportunity to buy come to the fore. These are not foreign concepts to any of us, but in the digital space they are seldom applied in tandem. In this new era, they will be a pre-requisite for success. In fact, consumers are already responding well to them.

But when I look at many digital strategies, in particular, it continues to amaze me just how little consideration is given to the consumer. Of course, there are wonderful and successful digital services out there as well as very clever digital marketing campaigns, but so often as consumers we are confronted by awful content experiences and awful marketing messages – despite all the afforded new opportunities.

At Microsoft, we have made some giant leaps to address this, using Windows 8. An early research study Microsoft commissioned in the U.S, looking into the consumer response to advertising within Windows 8 apps indicated that the ads were more noticeable and recognisable when compared against rich media advertising benchmarks and microsites. Results also indicated that the advertising experiences were less obtrusive, more appropriate, innovative and trustworthy when compared to some competitor sites. This early “success” in being driven by few things. We’ve focused on creating consumer relevancy by not having the advertising compete with the content experience, rather be accretive to the overall experience. Making the environment less-cluttered and changing the design principles altogether have helped us achieve that. The application of dynamic layering within the AccuWeather app for a Jeep campaign is a wonderful example. We’ve also brought “app within an app” and touch gestures into the ad experiences, mirroring the natural interactions consumers have with tablets and the way they consume information.

Ultimately, 2013 is a year that will see greater focus in delivering more relevant consumer marketing experiences as well as forward-looking delivery of unified content services. It also marks the year that these activities will begin to function in a much more seamless manner across the multi-device ecosystem.

Online services which embrace the opportunity of device ubiquity are positioning themselves for greater success. Advertisers who embrace it are also best placed to have true 1:1 conversations. They simply need to remember that the conversations are moving from a network of destinations to a network of devices, where the consumer is in control.

We need to change as an industry and be more creative and relevant to the consumer, because if they don’t come first it’s not guaranteed they’ll ever come again.

Adrian McDonald, Country Manager Advertising & Online Division, Microsoft

 

Här är finalisterna till Årets it-tjej 2013

$
0
0

Utmärkelsen Årets it-tjej lyfter fram och visar upp duktiga och kunniga tjejer som studerar it. Priset delas ut av Microsoft i samarbete med Universum med syftet att locka fler tjejer till it-branschen och till tekniska utbildningar. Nu är årets tre finalister utsedda.
 
Camilla Romander läser Civilingenjörsprogrammet i Datateknik vid KTH i Stockholm, med en masterinriktning mot människa-datorinteraktion. Genom masterinriktningen hoppas hon kunna kombinera sin konstnärliga sida med sitt teknikintresse. Utöver studierna är hon också engagerad i DataTjej.

 

Cecilia Lindberg utbildar sig till systemvetare vid Lunds universitet. Utöver studierna är Cecilia också engagerad i kåren, LundaEkonomerna, där hon är projektledare för IT-projektet vars mål är fler teknikutbildade studenter på Ekonomihögskolan.

 

Julia Andreasson studerar IT-designprogrammet med inriktning mot systemdesign vid Karlstads universitet. Vid universitetet är hon ordförande i studentföreningen LINDA. Hon driver dessutom bloggen ittjejen.nu om hur det är att vara tjej och läsa it.

 

Vem som blir den slutliga vinnaren presenteras vid Universum Awards på Berns i Stockholm den 13 mars.

Vi bidrar till IT-branschens förändring

$
0
0

I dagens DN skriver Jan Gulliksen, ordförande i regeringens Digitaliseringskommission, att vi är för få kvinnor i IT-branschen. Det är en dyster bild han målar upp, och han har rätt: vi vill ha sällskap av fler!

Vi på Microsoft arbetar aktivt med att öka jämställdheten i vårt företag, och vi är stolta över att vi kommit en bit på vägen, vår totala andel kvinnor är 31 procent och vår ledningsgrupp består till 36 procent av kvinnor. Vi arbetar kontinuerligt för att öka andelen kvinnor även inom de områden där vi ligger lägre. För vår målsättning är att organisationen ska spegla omvärlden fullt ut.
 
Vi tror på att mångfald och olikhet i personalstyrkan berikar organisationen och affären. Genom en bra blandning i den samlade personalstyrkan uppnår man en högre kreativitet och vi ser också att diversitet medför en ökad respekt och kunskap om olika förutsättningar och behov. Behov och förutsättningar som återspeglar sig i alla våra affärer på olika sätt, oavsett om vi arbetar med ett partnerföretag, ett sjukhus eller med tillverkningsindustri.

Att ha en jämställd personalstyrka handlar om vår framgång som företag. Vi vill anställa de mest kompetenta medarbetarna, och vi vet att talang inte är genusbundet. Microsofts rekryteringsbas måste således förbli bred för att vi ska kunna bli bättre. Sedan flera år tillbaka arbetar vi, och flera av våra partners, med att tidigt inspirera och väcka intresset för IT och teknik hos unga, svenska tjejer för att de senare ska söka sig till tekniska och naturvetenskapliga utbildningar. Bland annat jobbar vi med Digigirlz, som riktar sig till högstadietjejer, och Årets IT-tjej, som lyfter fram engagerade tjejer som läser vid en IT-utbildning på högskolenivå.

När vi läser om hur Gulliksen beskriver den nördbild och de fördomar som präglar vår bransch så känner vi oss trots allt väldigt lyckligt lottade, för vi arbetar på ett företag som är välkomnande och fantastiskt roligt att arbeta på. Som kvinna.

Catharina Ljungberg, affärsområdeschef för Microsofts konsumentprodukter
Anita Arkéus-Åsheden, ansvarig för kund- och partnerupplevelsen
Eva Fors, affärs- och marknadsdirektör Microsoft Sverige
Eva Pethrus, ansvarig för partnerskap i lärande
Atefeh Sebdani, partner säljstöd
Marie Ygge, affärsområdeschef offentlig sektor
Anne-Marie Andric, HR-chef
Sabina Rasiwala Hägglund, marknadschef Microsoft Sverige
Therese Thorstorp, ansvarig studentsamarbeten/next generation
Åsa Nygren, marknadsansvarig Windows konsument
Eva-Mia Westergren, produktchef Windows
Maria Green, försäljningschef molntjänster
Joke Palmkvist, affärsområdeschef Education
Louise Leo, Kommunikationschef Productivity
Beda Grahn, affärsområdesansvarig Small and Medium Businesses
Anna Ström, chef telekom och Windows Phone
Anna Averud, marknadschef Development och Platform Evangelism
Catarina Lindahl, säljchef globala kunder
Maria Pimenta, partnerstrategiansvarig
Charlotte Johansson, partner marknadschef
Emelie Ekblad, produktchef Unified Communications
Susanne Erkenmark, partnerstrategiansvarig

Möt Årets IT-tjej 2013

$
0
0

Universum Awards igår kväll utnämndes Cecilia Lindberg till Årets it-tjej 2013 - en utmärkelse instiftad av Microsoft i samarbete med Universum i syfte att uppmuntra och inspirera tjejer och kvinnor att söka sig till it-branschen.

Cecilia är en 23 år gammal Göteborgstjej som bor i Skåne, där hon studerar systemvetenskap på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Utöver studierna är Cecilia också engagerad i kåren, LundaEkonomerna, där hon är projektledare för IT-projektet, vars mål är fler teknikutbildade studenter på Ekonomihögskolan.

Cecilia brinner för att övertyga tjejer om att IT inte bara handlar om det tekniska, utan lika mycket om mänsklig interaktion, problemlösning och samarbete.

"Jag vill utmana bilden av den stereotypa programmeraren. Det finns för många fördomar om hur en programmerare ska se ut och vara. Den trista bilden av en asocial kille som dricker joltcola i källaren stämmer inte." säger Cecilia.

Som initiativtagare till Programmeringsstugan, där Lunds IT-studenter träffas och hjälper varandra om de kör fast med plugget och kodningen, poängterar Årets IT-tjej gärna vikten av samarbete och kunskapsdelning.

"Programmering behöver inte vara ensamt. Precis som i lagsporter så blir det faktiskt roligast när man når mål tillsammans," säger Cecilia, som själv har spelat innebandy i Division 2.

Rickard Lind, teknisk chef på Microsoft Sverige, var på plats vid prisutdelningen på Universum Awards på Berns i Stockholm, och motiverade där utnämningen:

”Årets IT-tjej visar upp en god insikt och ett genuint intresse för IT-branschen som den ser ut idag och hur den bör utvecklas i framtiden. Hon är en inspirerande och ödmjuk person som genom sitt engagemang i studierna och kåren arbetar med att skapa intresse för IT och dela med sig av sin kunskap till teknikoinvigda” säger Rickard.

Microsoft har instiftat priset Årets IT-tjej med syfte och mål att uppmuntra och inspirera tjejer att söka sig till IT-branschen, och alla de möjligheter som finns inom IT. Priset, som delas ut för tionde gången, går till en kvinnlig student som är initiativrik och som inspirerar andra tjejer att söka sig till i en utbildning och en bransch med oändliga möjligheter.

Priset ”Årets IT-tjej” innebär, förutom äran, ett års ambassadörsskap för it-tjejer i Sverige. Dessutom tilldelas vinnaren ett resestipendium till en teknikkonferens och en Windows Phone.

Efter en hård gallring av alla inkomna ansökningar valdes åtta kandidater ut som alla, förutom goda studieresultat, visat genuin passion och engagemang för IT och dess möjligheter. Under en heldag på Microsoft utmanades de med
case-lösning, intervjuer samt mingel med Microsoft-anställda, vilket sedan landade i tre finalister.

Vinnaren hade hård konkurrens från de andra två välkvalificerade finalisterna Camilla Romander från Kungliga Tekniska Högskolan och Julia Andreasson från Karlstad Universitet.

"Det känns enormt kul att få den här plattformen att jobba ifrån, så att jag får möjlighet att nå och förhoppningsvis inspirera fler tjejer än jag har kunnat hittills" säger Cecilia.   

Viewing all 861 articles
Browse latest View live