Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all 861 articles
Browse latest View live

Microsoft – Europas Bästa Arbetsplats 2012

$
0
0

Igår, en minut före tolvslaget släppte Great Place to Work® namen på de företag som utsetts till de bästa arbetsplatserna i Europa. För femte året i rad knep Microsoft topplaceringen gällande de bästa multinationella organisationerna. Med det är Microsoft återigen inte bara Sveriges men också Europas bästa arbetsplats.

Utmärkelsen som baseras bland annat på hur stor tillit som finns inom företaget och de anställdas uppfattning om sin arbetsmiljö är ännu ett kvitto på hur vår ambition att anpassa arbetet till livet gör Microsoft till en bra arbetsplats. Över 1 500 företaget i 17 europeiska länder deltog i årets tävling.

Läs mer i pressmeddelandet från Great Place to Work®


Connect365 - Lösningen som vill ta småföretagen till molnet

$
0
0

Steget till molnet kan för vissa mindre företag kännas som ett stort kliv att ta. För att göra steget lättare så lanserar nu it-konsultföretaget Solid Park ett molnpaket med några av de vanligaste funktionerna som ett mindre företag behöver. Connect365 är tänkt att göra det enklare för mindre företag att köpa molntjänster genom att erbjuda en nära nog komplett och startklar molnlösning baserat på Microsoft Office 365 .

Connect365 kommer utrustat med Microsoft Office 365 och Windows Intune vilket bland annat innebär att företagen kan hålla sig uppdaterade med de senaste versionerna utan krav på nya investeringar och underhåll.

Genom att paketera sina egna tjänster tillsammans med Microsofts molntjänster så avdramatiserar Solid Park på det här sättet molnet. För mindre företag blir det helt enkelt enklare när de får en helhetslösning. Det behövs inga egna servrar för varken basfunktioner som domänansluting eller lagring/backup av filer. Genom Office 365 får alla användare av Connect365 en enda inloggning mot molnet och möjlighet att enkelt spara och lagra filer, bilder och annat i molnet.

Läs vad Solid Parks vd Mikael Hagström har att säga om Connect365 i Solid Parks pressmeddelande.

Microsoft köper Yammer

$
0
0

Sent igår kväll blev det klart att Microsoft ingår ett avtal att köpa Yammer, en av världens ledande sociala nätverkstjänster för företag, för 1,2 miljarder USD. Yammer blir därmed en del av Microsoft Office Division (MOD), och ska i kombination med SharePoint och Office 365 erbjuda den mest kompletta och flexibla lösningen på marknaden för företag som vill ge sina medarbetare en social plattform för samarbete och produktivitet. Yammer startades 2008 och har idag över 5 miljoner användare och över 200 000 företag som kunder.

Läs hela pressmeddelandet samt se vad Yammer’s David Sacks skriver i ett blogginlägg.

Microsofts släpper verktyg för storytelling kring CSR

$
0
0

Det nya verktyget Microsoft Local Impact Map gör det möjligt för såväl vinstdrivande företag som ideella organisationer att på ett enkelt och målande sätt berätta om sina projekt inom socialt ansvarstagande.

Sedan tidigare finns Microsofts egna Local Impact Map, där man kan följa hur Microsoft gör skillnad i samhället världen över. På hemsidan möts man av en världskarta där man kan klicka sig vidare till den världsdel och det land som man är intresserad av. Sedan kan man läsa berättelser om lokala CSR-projekt, ofta i samarbete med lokala företag och välgörenhetsorganisationer.

Tjänsten, som är byggd på Windows Azure, är gratis för ideella organisationer, och synliggör hur man kan göra stor skillnad genom att ta ett lokalt samhällsansvar.

Läs mer i den internationella bloggposten.

 

It-lösningen som hjälper Findwise att fokusera på innovation och framtid

$
0
0

Idag fyller Office 365 ett år. Ett av de många företag som upptäckt Office 365 är sökmarknadsföringsföretaget Findwise som fått mer tid över med Office 365.

Så här beskriver Ludvig Aldrin, CIO på Findwise sina erfarenheter av Office 365.

Innan:

Vi har sedan Exchange 2007 hostat miljöerna själva. Med 2010 så satte vi även upp redundance mellan Göteborg Stockholm för att försöka uppnå stabilitet. Problemet var dock att detta inte är vårt expertområde och mycket tid gick åt att försöka lära sig hur man fixade alla problem som uppstod. Miljön var aldrig riktigt stabil och vi kunde inte vara säkra på att den skulle vara igång. Miljön stabilitet hängde mycket på några få personer som om de ej var tillgänglig kunde orsaka långa nedtider och problem. Ungefär samma setup gällde för Communicator och senare Lync. Det var även tidsödande att uppdatera certifikat för alla tjänster allt som oftast 

Efter:

Nu kör vi både Exchange och Lync på Office 365 med mycket lyckat resultat. Vår IT-avdelning kan sluta oroa sig över våra miljöers stabilitet och istället fokusera på innovation och framtid. Vi har även kunnat ta bort 8 servrar som användes för miljön. Idag har vi streamlinat våra systemen med Singel Sign On och Microsoft tjänster vilket gör att våra användare inte märker någon skillnad för hur det såg ut förut med inloggning osv men däremot känner de av den ökade tillförlitligheten.

Välkommen till Microsofts seminarier i Almedalen!

$
0
0

Microsoft finns som vanligt på plats under årets politikervecka i Almedalen, och bjuder in till flera spännande seminarier kring olika heta samhälls och IT-frågor under onsdagen och torsdagen. Kom förbi och träffa oss, testa våra produkter, och lyssna på våra åsiktsladdade paneldeltagare.

AGENDA - Onsdag 4 juli, Hästgatan 1, innergården

08.30-10.00      Behöver utbildningsministern en egen surfplatta?

Ett seminarium om teknik för lärande i skolan. Vilka är framtidens jobb och vad krävs för att ta en plats på dagens arbetsmarknad? Ett seminarium om skolans roll och möjlighet att förbereda våra ungdomar för en framtid som vi inte är helt säkra på hur den ser ut.

Paneldeltagare:
Annika Dopping, Moderator. Eva-Lis Sirén, ordförande, Lärarförbundet. Eva Pethrus, Programchef partnerskap i lärande, Microsoft. Bertil Östberg, statssekreterare på Utbildningsdepartementet, Regeringskansliet. Per-Erik Kanström, Kommunstyrelsens ordförande, Upplands Väsby kommun.

10.30-11.30      Från utanförskap till egen makt - samverkan mellan kommuner och myndigheter underlättar integration

Språk, utbildning och information är viktiga grundförutsättningar för att få arbete och bli delaktig i det svenska samhället. Samordnade insatser är avgörande för ett framgångsrikt integrationsarbete. Kan modern teknik vara ett stöd i processen för integration?

Paneldeltagare:
Staffan Dopping, Moderator. Boel Godner, Kommunstyrelsens ordförande, Södertälje Kommun. Annette Necander, Enhetschef, Socialtjänsten i Stockholms stad. Jasenko Selimovic, Stadssekreterare för Erik Ullenhag, Folkpartiet. Crister Molander, Public Sector, Microsoft. Mathias Ekman, VD, Softronic.Ashjari Talieh, Mångfaldsdirektör, Länsstyrelsen i Västra Götaland

12.00-13.00      Räkna med näringslivet – vikten av samverkan för att höja svenska elevers matematikkunskaper

Svenska elevers matematikkunskaper rasar i den internationella rankningen (PISA). Vad kan vi tillsammans göra för att skapa en matematiknation i världsklass? Microsoft presenterar Mattekommissionen - ett brett samverkansinitiativ för att höja lägstanivån och stärka Sveriges toppstudenter inom matematik -och bjuder in till debatt.

Paneldeltagare: Staffan Dopping, Moderator. Eva Pethrus, Partners in Learning, Microsoft. Peter Nyström, Nationellt Centrum för Matematikundervisning. Tove Liljeholm, 1:a vice ordförande, Ung Vänster. Ulrika Carlsson, riksdagsledamot, Centerpartiet.

14.00-15.00      Kan dataspel och appar skapa effektiv medicinsk rehabilitering?

Debatt om vårdens oförmåga att ta till sig innovationer och ny teknik som kan frigöra resurser

Sjukvården måste hitta nya sätt att effektivisera verksamheten och IT är en nyckelfaktor. Idag finns teknik som optimerar hemtjänsten och dataspelslösningar för rehabilitering av Parkinson- och strokepatienter men vad hindrar vården från att börja använda den nu?

Paneldeltagare:
Staffan Dopping, Moderator. Nina Lundberg, Docent i Hälsoinformatik, Karolinska institutet. Daniel Forslund, Chefsstrateg Vårdutveckling, Vinnova. Mathias Kjellberg, Affärsområdeschef, Softronic. Tomas Lilja, VD, Kompanion. Anders Olauson, President, European Patient Forum. Agneta Granström, Landstingsråd, Norrbottens
läns landsting.

16.00-17.00      Arbete är inte en plats man går till utan något man gör - framtidens arbetssätt skapar bättre miljö och hälsa

Miljövinster, ökad produktivitet och större möjligheter att få ihop livspusslet. Fördelarna med att jobba hemifrån är många och med dagens teknik kan många av oss arbeta och samarbeta var vi vill. Vilka miljö- och arbetsmiljövinster kan nås genom ett flexiblare arbetssätt?

Paneldeltagare:
Magnus Höij, Moderator. Brita Saxton, Generaldirektör, Myndigheten för Trafikanalys. Eva Nordmark, Ordförande, TCO. Eliza Roszkowska Öberg, Riksdagsledamot, Moderaterna. Mikael Karlsson, Ordförande, Naturskyddsföreningen. Lars Jederlund, Konsult med flexibel arbetsplats.

17.00 - 19.00    Microsofts mingel i Almedalen

Vi sammanfattar dagens spännande seminarier om allt ifrån utbildning till omsorg, jämställdhet och integration. Tillsammans med några av paneldeltagarna för respektive seminarium diskuterar vi de viktigaste reflektionerna från dagen samt utmaningar inför framtiden. Vi bjuder på något att dricka samt lättare förtäring. Välkommen med din anmälan!

 

AGENDA - Torsdag 5/7, Wisby Strand Congress & Event, Donnersgatan/Strandvägen

12.30-13.45     Jämställdhet i IT  branschen en förutsättning för Sveriges framtida export (lunchseminarium)

Innovationer kräver mångfald och om Sverige ska ligga i framkant vad gäller export av IT och teknik behöver vi få fler kvinnor inom teknikyrkena. Vad är det som gör att det går så långsamt med jämställdheten inom detta område? Vad kan vi göra för att få fler tjejer att välja teknik i skolan? Möt organisationer som arbetar med denna fråga på olika sätt och som väljer att satsa på tjejer och teknik.

Paneldeltagare:
Elin Hallgren, M-learning strateg, Winnet Sverige. Eva Pethrus, Programchef partnerskap i lärande, Microsoft. Eva Malmström-Jonsson, Prorektor, KTH. Christin Hanefalk, Ordförande i utbildningsnämnden Upplands Väsby kommun.
 
 
Vi ser fram emot att träffa er i Almedalen!

Nu släpps Office 365 för skolan

$
0
0

Idag lanseras äntligen den efterlängtade skol- och utbildningsversionen av Office 365.

Den nya versionen som kallas Office 365 för utbildning är inriktad till lärare, elever, skolor och lärosäten och lanseras lagom till ettårsdagen för Office 365.

Office 365 har under sitt första år blivit en stor stor succé som tagits med öppna armar större organisationer som Note, Cloetta och Lantmännen. Mest spännande har det dock varit att se att mindre organisationer som Sameslöjden, Zetatrad och Snickeri AB har hittat till molnet med Office 365. Med ett år i backspegeln vill vi passa på att lyfta fram ett par organisationer som nyligen gått över till Office 365.

Hälsovårdsföretaget Sensia Hälsa AB använde tidigare tjänster från Google men de behövde en företagsanpassad samarbetslösning och har helt gått över till Office 365.

Även festivalen Peace & Love som går av stapeln i Borlänge nu i helgen har valt Office 365. Festivalen som är Sveriges största flerdagsfestival med över 50.000 besökare behöver ett IT-stöd som pallar trycket under de få dagar som festivalen pågår. I år gästas den av artister som Rihanna, Mumford & Sons och Roxette. För att få ett massivt projekt som en musikfestival att fungera behövs förutom eldsjälar och bra artister också ett kommunikationssystem för att hålla ihop det hela.

Office 365 får högsta betyg från skolorna

Office 365 har funnits i ett år och nu utvidgar vi med Office 365 för utbildning som givetvis är komplett med allt som känns igen från Office 365 – Outlook, Word, Excel, PowerPoint samt OneNote, Microsoft Lync, SharePoint och Exchange.

Flera högre lärosäten som exempelvis anrika Cornell University går nu över till Office 365 för utbildning. Och även bland svenska skolor är intresset stort och de ger

Bland Svenska skolor som använder Office 365 märks bland andra John Bauergymnasiet som driver skolverksamhet på 30 orter runt om i Sverige. Enligt dem har Office 365 underlättat för både lärare och elever.

"Med Office 365 har molnet blivit både tillförlitligt och användarvänligt. Det ger våra elever och anställda möjlighet att att använda IT på ett säkert och lättillgängligt sätt oavsett tid och rum." säger Christer Dahlström, CIO JB Education.

När det gäller högre utbildning så har både Linköpings Universitet, Malmö Högskola och Handelshögskolan i Stockholm valt Office 365.

”Office 365 öppnar nya möjligheter genom att tillgängliggöra våra informations- och kommunikationssystem. Linköpings Universitet drar nytta av cloud computing genom att vi blir snabbare och mer kostnadseffektiva på att leverera tjänster och funktioner som efterfrågas av våra studenter och anställda. ” säger Joakim Nejdeby, IT-direktör/CIO, Linköping Universitet

Vill du veta mer om Office 365 för utbildning så kan du läsa pressmeddelandet eller prata direkt med Joke Palmkvist som är affärsområdesansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft. 08- 752 29 54

Så klarar Peace & Love organisationen

$
0
0

 

Som vi berättade om igår så använder den just nu pågående festivalen Peace & Love Office 365 i arbetet med planeringen. Om du är intresserad av att veta mer hur det går till när man organiserar en festival så kan jag rekommendera dig att läsa intervjun med personerna bakom Peace & Love i senaste numret av vår partner ATEAs kundtidning.

 


Han är Sveriges första MVP för Dynamics CRM

$
0
0

Att vara en av Microsofts Most Valuable Professionals (MVP) är en mycket prestigefylld utmärkelse som endast ges till ett fåtal experter inom olika teknikområden. Av de över 100 miljoner som dagligen arbetar med våra produkter så har endast 4000 personer världen över fått utmärkelsen MVP.

Den 1 juli utnämdes Gustaf Westerlund som till vardags är VD och chefsarkitekt vid CRM- konsulterna till Sveriges första MVP i Microsoft Dynamics CRM. Självklart tycker vi på Microsoft i Sverige att det är roligt att välkomna en ny MVP inom ett nytt spännande område. Därför vill vi passa på att gratulera Gustav och önska honom lycka till som MVP.

Läs mer på Gustaf's Microsoft Dynamics CRM blog

EUs nya riktlinjer för molntjänster - i linje med Microsofts säkerhetsarbete

$
0
0

Den 1 juli kom EUs Artikel 29-grupp med ett utlåtande kring vad man som kund behöver tänka på när det gäller molntjänster. Bland annat understryker gruppen vikten av att molnkunder bibehåller kontrollen av sin data och har insyn kring hur den lagras, transporteras och i övrigt handhas. Från Microsofts sida ser vi mycket positivt på riktlinjerna och vi konstaterar att kraven är i linje med det omfattande arbete som vi lagt ner på att hitta en fungerande struktur för säkerhet, sekretess och personuppgiftshantering.

Bland annat pekar gruppen på vikten av att molnkunder kan bilda sig en tydlig bild av hur uppgifterna behandlas och var datat lagras. Dessutom understryks behovet av fungerande personuppgiftsbiträdesavtal och i förekommande fall även EUs Standardkontraktsklausuler. Microsofts erbjudanden av Office 365 och Windows Azure erbjuder just detta och vi ser våra samlingssiter för information - Office 365 Trust Center och Windows Azure Trust Center – som goda exempel på den transparens och tydlighet som behövs för att molnkunder ska kunna fatta välinformerade beslut kring sin data.

Läs gärna mer om Artikel 29-gruppen hos datainspektionen. Om du är intresserad så kan jag rekommendera dig att läsa mer om vad du bör tänka på inför valet av molnleverantör i IDCs whitepaper som även Lars Danielsson skrivit om på Computer Sweden. 

*Artikel-29 gruppen är en oberoende rådgivande grupp där bland annat svenska Datainspektionen ingår. Gruppen har som uppdrag att se till att EUs dataskyddsdirektiv tillämpas enhetligt.

Hoppfull stämning på Almedalsseminarium om jämställdhet i IT-branschen

$
0
0

På torsdagen bjöd Upplands Väsby Kommun och Microsoft Sverige in till seminarium om jämställdhet i IT-branschen i Almedalen. Det var en entusiastisk stämning med en mycket engagerad publik, och många idéer om hur IT-branschen skulle locka mer tjejer.

”Att vara kvinnlig civilingenjör inom IT är så attraktivt så det är inte riktigt klokt" sa Eva Malmström-Jonsson, Prorektor på KTH.

Eva Pethrus fick frågan om varför Microsoft engagerar sig i den här frågan, och svarade att ”större delen av de som jobbar i Sverige är kvinnor. Vi har en inkomst, och vi konsumerar faktiskt andra saker än läppstift. Vi köper och använder teknik i lika stor utsträckning som män, och för att teknikföretagen ska ha rätt saker att sälja behöver vi fler kvinnliga programmerare som förstår målgruppen.”

Pernilla Näsfors, IT-civilingenjör och representant för nätverket GeekGirls som satt i publiken, bidrog med en snabb replik: ”Att jobba med IT är kvinnligt – det är kreativt, skapande och kollaborativt.”

Elin Hallgren från Winnet berättade att det just nu bara är 20 procent kvinnor på IT-utbildningar, och att detta speglas tillbaka i näringslivet där det ligger på en liknande nivå. Tittar man på VD-nivå är bara 8 % kvinnor.

John Kåberg från Mattecoach på Nätet föreslog att man döper om programmen för att göra dem mer attraktiva för kvinnor. ”KTH kan väl ta hjälp av någon av alla PR-konsulter här i Almedalen och paketera om namnen på de program som inte attraherar tjejer” sa John.

Något som är erkänt viktigt är kvinnliga förebilder – i branschen och utanför. ”Självklart ska vi lyfta fram kvinnliga pionjärer som forskaren Marie Curie och programmeraren Ada Lovelace, men det är minst lika viktigt att tjejer ser lärare, mödrar och storasystrar med tilltro till sin egen förmåga” sa Christin Hanefalk, Ordförande i utbildningsnämnden Upplands Väsby kommun.

Ann-Marie Fransson från IT och telekomföretagen gav en avslutande kommentar till seminariet: ”Hela branschen står bakom det som sagts idag och jag kan bekräfta att tjejer med teknisk IT-utbildning sugs upp av branschen direkt.”

Under seminariet twittrades det också flitigt under hashtaggen #jamtek. Här är några av tweetsen:

 IT&Telekomföretagen‏: ”Jobb i it-branschen är utvecklande, välbetalt, flexibelt, internationellt gångbart. Berätta det för alla unga tjejer. ^ amf #jämtek #itot

AnnFollin:Vi måste stärka tjejernas tekniksjälvförtroende! Tjejer kan teknik, men ser det inte så. Skryter inte heller! #jämtek #Almedalen

Vetenskap&Allmänhet‏: Microsoft: kvinnliga svenska it-entreprenörer måste komma fram som förebilder #jämtek

1 miljard användare av Office och 630 miljoner Windows 7 sålda

$
0
0

Idag startade Microsofts årliga kongress för partnerföretag den så kallade Worldwide Partner conference i Toronto. Traditionsenligt så öppnades konferensen av Steve Ballmer som berättade att det kommande året kommer vara det största lanseringsåret någonsin i Microsofts historia. Aldrig tidigare har så många produkter lanserats under ett enda år.

En annan nyhet som presenterades från scenen var att det nu sålts 630 miljoner licenser till Windows 7.

Naturligtvis är det även ett stort och viktigt år för Microsofts partner. Inte minst märks det på tillströmningen av deltagare. 16 000 deltagare följde årets keynote på plats.

Kurt del Bene berättade att Office nu nu har över en miljard användare världen över. Han berättade vidare att ett nytt exemplar av Office 2010 säljs varje sekund vilket gör det till den populäraste versionen någonsin.

Del Bene presenterade efter det två nya sätt för partner att nå ut till företag.

  • · Office 365 Open liknas vid en traditionell återförsäljaremodellvilket gör det lättare för partnerföretag som vill leverera paketerade tjänster där köparen får allt på en och samma faktura.
  • · Office 365 Advisors Program får en uppdatering som ger de mest aktiva av våra partner som säljer Office 365 till fler än 150 användare chansen till bättre förtjänst.

Windows 8 lanseras i oktober

Nyheterna från andra dagen på Worldwide Partner Conference i Toronto

$
0
0

Worldwide Partner Conference gick idag in på sin andra dag och som vanligt började även denna dag med keynote.

Sataya Nadella som är Microsofts chef för serverprodukter presenterade under sitt keynote ett nytt utbildningsprogram för Microsofts partner som vill hjälpa sina kunder att gå över från VMwares infrastruktur till Microsofts moln.

En annan nyhet som presenterades från stora scenen i Toronto var en community technology preview eller CTP som gör det möjligt för hosting leverantörer att använda sina datacenter med Windows Server till att tillhandahålla liknande tjänster som Windows Azure.

Läs mer om nyheterna i pressreleasen och följ Worldwide Partner Conference på www.digitalwpc.com

Stort intresse för Microsoft i Almedalen

$
0
0

Som vi berättat om tidigare så arrangerade vi ett flertal seminarier under årets Almedalsvecka. När vi summerar veckan kan vi nöjt konstatera att våra seminarier varit mer välbesökta än genomsnittet under Almedalsveckan och att de frågor vi lyfte upp verkligen engagerade besökarna. Förra veckan skrev Rebecka Keeling om jämställdheten inom IT-branschen på Nyhetsbloggen, och denna vecka vill vi följa upp med en kort sammanfattning – främst kring tre seminarie-ämnen: teknik i skolan, matematik och vård. Samtidigt vill vi tacka alla deltagare för en strålande Almedalsvecka.

 IT- och matematikkunniga elever i fokus

Utgångpunkten för seminariet “Behöver utbildningsministern en egen surfplatta?” var skolans roll i att förbereda våra ungdomar för en framtid som vi inte är helt säkra på hur den ser ut – och hur tekniken kan integreras i lärandet.

Bertil Östberg, som är statssekreterare åt utbildningsministern Jan Björklund och tillika en av paneldeltagarna på vårt seminarium, menade att ungdomarna idag har en digital kompetens eftersom de vuxit upp med Internet. Vad gäller lärandemiljön så trodde han också att man med hjälp av tekniken kunde göra utbildningen mer intressant, snarare än att bara förlita sig på traditionella undervisningsmetoder.

Eva-Lis Sirén, som är ordförande för Lärarförbundet och en annan av våra paneldeltagare, tyckte – i en kort intervju efter seminariet - att man skulle kombinera mer traditionella medel med nya: “Jag tycker att (elever och studenter) dels ska ha tillgång till konventionella hjälpmedel som papper och penna, men sedan att de också ska ha tillgång till de tekniska lösningar som finns idag, både datorer och surfplattor. Alla saker fyller sin funktion”.

Det följande seminariet handlade om elevers bristande matematikkunskaper. Vi presenterade “Matematikkommissionen” som är ett brett samverkansinitiativ för att höja lägstanivån och stärka Sveriges topp-studenter inom matematik.

En av paneldeltagarna var Peter Nyström från Centrum för Nationell Matematikundervisning. Han menade att det måste finnas en tydligare bild av hur IT och matematik hänger ihop: “[…] man måste gå ifrån att forskningen på området för närvarande sker av enskilda entusiaster, när den istället bör omfattas i större perspektiv och man måste standardisera användningen av IT i matematiken.”

Spel och appar i rehabilitering

På vårt seminarium “Kan dataspel och appar skapa en effektiv rehabilitering?” konstaterade paneldeltagarna att Xbox och Kinect kan hjälpa till att avdramatisera rehabiliteringsprocessen. Anders Olausson, som är ordförande för European Patient Forum (EPF): “Jag tror att Kinect kan vara ett briljant verktyg, sjukgymnaster kan med hjälp av den hjälpa personer över hela landet. Man måste dock alltid se till så att datan som överförs är säkrad och garanterad så att inga fel uppstår”. Paneldeltagarna såg att man i större utsträckning kunde använda tekniken i sitt hem för att såväl hålla kontakten med sina patienter som att föra in rehabiliteringen på ett bra sätt, i patientens eget hem.


Sogeti är årets partner i Sverige

$
0
0

I samband med Microsoft Partner Awards utnämndes Sogeti till ”Microsoft Country Partner of the Year i Sverige. Förutom att vinna priset som årets partner i Sverige så vann Sogeti även två andra molnrelaterade utmärkelser.

– Priset är ett erkännande för våra innovativa kundlösningar och våra investeringar i starka partnerskap som skapar värde för våra kunder. Det synliggör också den expertis som våra 500 svenska Microsoft-specialister besitter, med extra starkt fokus på SharePoint, BizTalk, SQL Server, Azure, Dynamics och .Net. Jag är stolt över att vi sticker ut bland våra konkurrenter och nu mottar ännu en, för oss mycket viktig, utmärkelse, säger Stefan Ek, vd Sogeti Sverige.

– Vi är mycket glada över att tillkännage att priset för årets partner i Sverige går till Sogeti. Det här är ett företag som satt standarden för hur man levererar innovativa Microsoft-baserade lösningar som uppfyller kundernas behov. Det är denna ansats och förmåga att ligga i framkant och leverera av hög kvalitet som kommer att säkerställa våra gemensamma framgångar framåt, sa Jon Roskill, corporate vice president, Worldwide Partner Group, Microsoft Corp i samband med utdelningen.

Förutom priset som årets partner så utsågs Sogeti även till vinnare i de globala och molnrelaterade kategorierna ”Microsoft Alliance Cloud Innovation Partner of the Year” och ”Microsoft System Integrator – Windows Azure Partner of the Year”. Dessutom blev de toppfinalist till priset “2012 Microsoft Desktop Partner of the Year Award”.

Läs mer i pressmeddelandet från Sogeti.

Microsoft presenterar nyheter idag kl. 21.00

$
0
0

Microsofts vd Steve Ballmer kommer idag att presentera nyheter live från San Francisco via en webbsändning med början klockan 21.00 ikväll svensk tid.

Följ den här länken för att se webbsändningen: http://www.microsoft.com/en-us/news

Här är nya Office

$
0
0

Steve Ballmer presenterade idag nya Microsoft Office, vid ett pressevent i San Francisco. 

 
 
Nya Office har fått en helt ny intuitiv design, som gör att Office nu fungerar utmärkt med pekgränssnitt och pekpenna samtidigt som det också går att använda både mus och tangentbord precis som tidigare.

Med den nya versionen har Office dessutom fått nya sociala funktioner från både Yammer och Skype som nu finns inbyggda som integerade funktioner. Nytt är också att Office kommer att finnas som prenumerationstjänst i molnet vilket gör att de som har tjänsten alltid kommer ha tillgång till den senaste versionen.

”Vi på Microsoft tar djärva steg”, sa Ballmer vid en presskonferens i San Francisco. ”Nya, moderna Office ger ojämförbar produktivitet och flexibilitet för både privatpersoner och företag. Det är en molntjänst som kommer att lysa upp tillsammans med Windows 8”

En förhandsversion finns nu tillgänglig för direkt nerladdning på office.com/preview.

 

Office kommer till sin fulla rätt med Windows 8

  • Pekgränssnitt överallt. I nya Office blir pekgränssnittet lika naturligt som mus och tangentbord. Dra med fingret över skärmen, eller nyp för att zooma i dina dokument och presentationer. Skapa nytt innehåll och kom åt funktioner med ett enkelt fingertryck. 
  • Skriv och rita. Använd en pekpenna när du lägger till en kommentar, skriver anteckningar eller använder funktioner. Använd också din pekpenna som en laserpekare när du presenterar. Färglägg och radera enkelt eventuella misstag.
  • Nya Windows 8 applikationer. OneNote och Lync är de första nya Windows 8 applikationerna för Office. Båda applikationerna är designade för pekgränssnitt på datorplattor.
  • Inkluderas i Windows RT. Office Home och Student 2012 RT som kommer innehålla nya versioner av Word, Excel, PowerPoint och OneNote applikationer kommer vara inkluderade i surfplattor som har Windows 8 och som är ARM-baserade, inklusive Microsoft Surface.

Office i molnet

  • SkyDrive. Office sparar per default dokumenten till SkyDrive, så dina dokument alltid finns tillgängliga på din datorplatta, din PC och din smarta telefon. Dina dokument finns även tillgängliga när du inte är uppkopplad och synkas därefter så snart du kopplar upp dig.
  • Var du vill. När du har loggat in till Office får du upp dina egna personliga inställningar inklusive dina senast använda filer, förinställningar och även din egenanpassade ordbok som flyttar med dig virtuellt över alla dina enheter. Office kommer till och med ihåg var du senast slutade och tar dig tillbaks till samma ställe i dokumentet med ett enkelt knapptryck.
  • Office on Demand. Med en prenumeration kan du komma åt Office även om du är borta från din egen PC, genom att strömma applikationen med alla funktioner till den enhet du använder.
  • Office som prenumerationstjänst. Nya Office kommer som en molnbaserad tjänst. Som prenumerant kan användare automatiskt uppgradera sitt Office med molntjänster som exempelvis Skype-minuter att ringa för eller extra lagringsutrymme i sin SkyDrive.

Office blir socialt

  • Yammer. Yammer är ett säkert, privat socialt medium för företag. Du kan öppna ett konto gratis och börja använda det med en gång. Yammer integreras med SharePoint och Microsoft Dynamics.
  • Skype. Nya Office kommer laddat med Skype. Som prenumerant får du 60 ”Skype world minutes” varje månad. Integrera också dina Skypekontakter i Lync, så att du kan ringa eller skicka snabbmeddelanden direkt till dina Skype-kontakter.
  • Håll dig uppdaterad. Följ personer, grupper, dokument och sidor i SharePoint. Ta del av och bädda in bilder, videoklipp och Officeinnehåll i ditt aktivitetsflöde, så att du kan hålla dig uppdaterad och uppdatera dina kollegor.
  • Kontaktkort. Få en integrerad bild av dina kontakter var som helst i Office. Personkortet inkluderar närvaroinformation som är komplett med bilder, statusuppdateringar, kontaktinformation och aktivitetsflöden från såväl Facebook som Linkedin.

Nya scenarier

  • Digitala anteckningar. Ha dina anteckningar tillgängliga i molnet över olika enheter med OneNote. Gör det som känns naturligt för dig – ta anteckningar hur du vill, med touch på läsplatta, på din telefon eller dator. Använd dem hur du vill och byt enkelt fram och tillbaka.
  • Läsgränssnittet i Word ger en naturlig läsupplevelse, som automatiskt anpassar sig mellan små och stora skärmar. Zooma in och ut i dina dokument, strömma videoklipp inne i dina dokument, gå igenom anteckningar och vänd blad genom att klicka med fingret.
  • Möten. PowerPoint kommer med en ny presentationsvy som visar dig både din nuvarande och dina nästkommande bilder tillsammans med en presentationstimer och talaranteckningar - allt i en och samma vy. Samtidigt som du presenterar kan du zooma och navigera genom dina bilder med touch eller med en pekpenna.  Lync ger flerparts-video i HD för dina presentationer, delade OneNote anteckningar och en virtuell whiteboard som kan användas till att brainstorma idéer tillsammans.
  • 82 tums touch skärmar. Genomför engagerade möten, presentationer och lektioner vara sig du själv är där eller inte. Skärmarna från det nyligen förvärvade företaget Perceptive Pixel fungerar både med multitouch och  pekpenna.

Medan den fullständiga uppställningen av erbjudanden och priser presenteras först i höst, visade Steve Ballmer idag upp tre nya prenumerationstjänster för Office 365. När de blir tillgängliga kommer varje ny prenumeration innehålla 2013 års version av Officeapplikationerna – Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher och Access. De som prenumererar på Office kommer dessutom att få fulla rättigheter till versionsuppgraderingar och möjligheten att betala per användning, med rättigheter för upp till fem PC-datorer, Mac eller mobila enheter. De tre nya editionerna är:

  • Office Home Premium – för familjer och konsumenter. Den här tjänsten inkluderar 20 GB extra lagringsutrymme i SkyDrive och 60 Skype minuter i månaden.
  • Office 365 Small Business Premiumför mindre företag. Den här tjänsten inkluderar även företagsanpassad epost, delade kalendrar, webbplatsverktyg och webbkonferenser i HD.
  • Office 365 Pro-plusför företagskunder som vill ha avancerade företagsfunktioner och flexibiliteten att lägga och sköta sin IT i molnet.

Den publika förhandsversionen finns tillgänglig på office.com/preview.

Mer material och bilder finns på Microsofts internationella pressida för Office

Rekordintäkter för fjärde kvartal och för verksamhetsåret som helhet - vi blickar framåt

$
0
0

Vårt fjärde kvartal gav intäkter på 18,06 miljarder USD, en ökning med 4% från föregående år. Intäkterna drevs bland annat upp av en stark efterfrågan från företagssidan för Microsofts desktop och infrastruktur-lösningar. Även vårt brutna verksamhetsår var i sin helhet mycket starkt. För mer detaljerad information så kan du läsa pressmeddelandet i sin helhet här.

Microsoft lämnar ett rekordstarkt verksamhetsår och går nu med stormsteg in i det mest spännande lanseringsåret någonsin. Windows 8 blir tillgängligt på marknaden den 26 oktober, i september kommer Windows Server 2012 att öppna upp helt nya möjligheter för bland annat småföretagare och organisationer i olika storlekar - och vi får inte heller glömma nya Office och Windows Phone som står vid horisonten. 

 

Handelsbanken sänker it-kostnaden

$
0
0

Handelsbanken, med sina 460 kontor i Sverige satsar just nu på en internationell expansion med nya kontor i olika europeiska länder och även i USA och Asien.

För att klara expansionen så bestämde de sig för att effektivisera sin it-avdelning och göra det på ett sätt så de kunde samtidigt kunde spara pengar. Genom att bygga om sin it med Microsofts System Center 2012 så klarar nu sex personer att hantera 2000 servrar och 12 000 klientenheter utan problem och med en ökad systemtillgänglighet och prestanda än tidigare på köpet.

Per Eklund som är systemansvarig på Handelsbanken är personen bakom Handelsbankens it-satsning på System Center 2012. Läs mer om hur Per effektiviserade Handelsbankens it i den nysläppta fallstudien från Microsoft som finns tillgänglig idag.

p.s. För den som är intresserad vill jag passa på att tipsa om att Handelsbanken finns som app för Windows Phone

 

Viewing all 861 articles
Browse latest View live