Attn! Always use a VPN when RSSing!
Your IP adress is . Country:
Your ISP blocks content and issues fines based on your location. Hide your IP address with a VPN!
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | .... | 18 | 19 | (Page 20) | 21 | 22 | .... | 44 | newer

  0 0
 • 04/26/12--06:22: #td2012 Hur var pulsen?
 • Vår Rebecka Keeling kollade pulsen lite kort på TechDays 2012. Stämningen vara härlig, med både allvar och lek.


  0 0

  Intresset för det privata molnet blir allt större och för att reda ut begreppen startar Microsoft nu en ny molnportal i samarbete med tidningen TechWorld. Alla som är intresserade och vill veta mer om vad som händer inom denna snabbt växande del av molnet kommer kunna läsa artiklar och nyheter på den nya sidan som lanseras idag.

  Redan nu kan du bland annat lära dig mer om private cloud på 30 sekunder eller hitta till Tommy Flinks blogg Virtual Tom’s Infrastructure blog där han skriver om allt från it-säkerhet till webbens infrastruktur. Ola Skoog som är it-evangelist finns också med på sidan med bloggen ITPrOla.

  Klicka här för att komma till vår nya molnportal för det privata molnet


  0 0

  Som vi berättade i ett tidigare blogginlägg valdes tre vinnare ut av Microsoft och Lärarnas Riksförbund för att representera Sverige i den internationella tävlingen Innovativa Lärarpriset i Lissabon. Nu har även massmedia uppmärksammat dessa lärares insatser.

  Hur går en gymnastiklektion med Xbox Kinect till hos Jerker i Nora? Titta på SVTs inslag här.

  För att se hur Jessica och Fatima använder MSN Messenger för att ge läxhjälp på distans till flyktingungdomar, se detta inslag på TV4.

   

   

   


  0 0

  Trots att IT-branschen står inför en period av förväntad personalbrist så har samtidigt många nyutbildade studenter svårt att få jobb. För att råda bot på situationen så lanserar nu Academic Work ett program i samarbete med Microsoft med namnet Talent Academy. Tanken är att ge studenter chansen att kickstarta sin karriär inom IT. Programmet ger sistaårsstudenter inom IT chansen att gå certifieringsutbildningar så de hinner bygga på sin utbildning med aktuella kompetenser redan innan examen. Dessutom får de tillfälle till kvalificerat extraarbete som ger dem praktisk erfarenhet vilket gör det enklare för dem att få jobb efter utbildningen.

  Läs mer om Talent Academy på www.talentacademy.se eller läs pressmeddelandet från Academic Work.


  0 0

  Allt fler utvecklare får upp ögonen får Windows Phone-plattformen och Marketplace växer stadigt. Den senaste tiden har exempelvis Skype, Expressen, Mix Megapol och Sveriges Radio Play lanserats för Windows Phone – och fler är på väg. Ett aktuellt exempel är den officiella appen för Hockey – VM.

  Läs er omWindows Phone, besök gärna vår officiella Windows Phone-blogg samt Facebookgruppen ”Vi som gillar Windows Phone”.

  Och du har väl sett när Windows Phone vann under Webbdagarna?


  0 0

   

  I morgon startar IPEXPO 2012  på Kistamässan utanför Stockholm. IPEXPO har tidigare arrangerats i London och är en av de största händelserna inom IT-infrastruktur i Sverige på över tio år. Självklart så är vi på plats med ett stort batteri av aktiviteter!

  Här är ett par av årets höjdpunkter där Microsoft deltar:

  Spin-off på lanseringen av Microsoft System Center 2012
  Den 17 april lanserades Microsoft System Center 2012 i Las Vegas. Lanseringen fortsätter under IPEXPO med intressanta seminarier av Microsoft och Microsoft Partners som bland annat kommer att berätta om lösningar för privata moln – byggda för framtiden och tillgängliga idag.

  Microsofts VD öppningstalar

  Den 9 maj kl. 9.30 öppningstalar Microsoft Sveriges vd Per Adolfsson om hur den digitala livsstilen påverkar vår vardag under temat: ”IT-zation of life, Bring you own devices, Consumerization of IT och New World of Work.”

  Under evenemanget kommer vi bland annat att ha en Microsoft scen där man kan ta del av inte mindre än 18 olika seminarier – allt från Microsoft System Center 2012 till Windows Phone. Räcker inte detta så kan du ta en tur i Microsoft Partner Village och träffa någon av våra 17 partner på plats, klättra (upp i molnet) på vår klättervägg och en hel del annat. 

  Mässarrangören beräknar att 5 000 personer - allt från IT-chefer till inköpare och tekniker kommer besöka IPEXPO för att under två dagar får chansen att insupa ny kunskap under inspirerande former.

  Du som är journalist och intresserad av att delta på ITEXPO kan läsa mer i easyFairs pressinbjudan.


  0 0

  I dag stoppar Hotmail 97 procent av allt spam. Det gör Hotmail till bäst i klassen .  Men vi är inte nöjda med detta. Vi fortsätter jobba för att till slut få bort allt spam i din inkorg. Därför har vi startat Spammers’ Aid. Det är ett initiativ med syftet att omvända spammare och få dem att sluta spamma. Vi visar att våra förbättringar i spamfiltret gör det lönlöst att spamma och att man som spammare kan göra bättre saker med sina kunskaper inom programmering och onlinemarknadsföring.

  Spammers’ Aid går av stapeln den 25 maj på vårt huvudkontor i Akalla. Här kommer man kunna ta del av information om vårt löpande arbete med att minska mejlspam och som spammare få inspiration till nya bättre karriärval. För att marknadsföra denna dag så har vi även spelat in en kortfilm.

  Läs mer om Spammers’ Aid och programmet på vår sajt 

   


  0 0

  Från och med räkenskapsåret 2013 (som börjar 1 juli 2012) blir alla Microsofts verksamheter runtom i världen koldioxidneutrala – från datacenter och mjukvaruutvecklingslabb till resor och kontorsbyggnader.

  Microsoft inför en intern koldioxidavgift för att göra alla på Microsoft medvetna om – och ansvariga för – sitt koldioxidanvändande. Det innebär att ett pris sätts på varje enhet koldioxid som används, baserat på marknadspriset för förnybar energi och utsläppsrätter, vilket sedan hanteras av ekonomiavdelningen.

  Tanken är att detta skall motivera de anställda att dra ner på sin användning, vilket ska ge ett större fokus på effektivitet och hållbart beteende. I Sverige bygger Microsoft dessutom om sina kontor i Akalla under 2012, vilket avsevärt minskar kontorsytan och därmed också energiförbrukningen för uppvärmning.

  Dessutom blir alla avdelningar på Microsoft ekonomiskt ansvariga för att kompensera för den koldioxid som man fortsättningsvis släpper ut. De utsläpp som inte kan undvikas genom användningen av ny teknik och minskat resande kompenseras genom att Microsoft köper förnybar energi och utsläppsrätter. Microsoft är redan idag den tredje största köparen av grön energi i USA, med över 1,5 biljoner kilowattimmar årligen (enligt U.S. Environmental Protection Agency). Denna koldioxidbesparing kan jämföras med att ta 150 000 personbilar från vägarna varje år.

  ”Att arbeta med de utmaningar som finns kring energiförbrukning och global uppvärmning ger oss möjlighet att göra skillnad. Det är därför som vi tar det här betydelsefulla steget för att reducera vår klimatpåverkan” säger Anders Johansson, som är ansvarig för socialt ansvarstagande på Microsoft Sverige.

  ”Vi är inte det första företaget som blir koldioxidneutralt, men vi hoppas att vårt beslut kan inspirera andra företag, stora såväl som små, att se över sin egen förbrukning och fundera på vad de kan göra för att minska den” säger Anders.

  På Microsoft finns en lång tradition av att engagera sig i de utmaningar som samhället står inför – lokalt såväl som globalt. Fokus har bland annat legat på hur teknik kan berika människor liv, förbättra lärande och underlätta för innovation och nya företag. Microsoft har sedan länge arbetat för att bli mer miljövänliga och klimatsmarta, och gjort ett antal genomgripande förändringar för att effektivisera och minimera sin miljöpåverkan. Men i och med takten på den globala uppvärmningen har det blivit mer och mer tydligt att de förändringar som gjorts hittills inte varit tillräckliga för att ge en betydande positiv effekt på klimatet, och att något drastiskt behövde göras.

  För mer information om Microsofts strategi för att bli koldioxidneutrala, läs det nya policydokumentet “Becoming Carbon Neutral: How Microsoft is Becoming Lean, Green, and Accountable.” Du kan också läsa mer om detta och Microsofts övriga miljöarbete i bloggen Software Enabled Earth.

   


  0 0

  Den 20e februari startade tävlingen ”it i världsklass” med målet att hitta ett litet lokalt företag som skulle ha nytta av en total ”it-makeover”. Vi har nämligen märkt att många små och medelstora företag missar möjligheten att använda de it-lösningar som finns tillgängliga och som skulle kunna hjälpa dem att utveckla verksamheten. Vi började därför jakten på ett mindre företag som vi kunde hjälpa att förvandla hela deras it-miljö och använda alla de bästa lösningarna som idag finns tillgängliga för företag.

  Idag kunde vi äntligen utse det vinnande företaget som under de närmaste månaderna kommer få genomgå en total förvandling av sin it. Vinnaren Nässjö Plåtprodukter (NPP) kommer med start nu i maj att få genomgå en total förvandling där de får en skräddarsydd it-lösning komplett med samarbetslösningar, datorer från HP och telefoner från Nokia. Allt kommer vara helt anpassad efter deras behov.

  Förvandlingen kommer så snart som möjligt att dra igång tillsammans med JSC it-partner i Nässjö som kommer sköta projektet att uppgradera Nässjö Plåtprodukter. Om några månader kommer alla möjliga skräddarsydda it-lösningar att vara på plats. Och i höst kommer NPP äntligen kunna njuta av samma it-lösningar som tidigare bara funnits tillgängliga för storföretagen med egen it-avdelning. Det kallar vi it i världsklass!

  Vinsten är bara en början. Följ utvecklingen dag för dag

  På den gemensamma bloggen itivarldsklass.se kan alla följa hela projektet från start till mål, från nu till september 2012. Missa inte det! Besök bloggen och ta del av hela processen med berättelser från alla involverade parter.

  Om tävlingen

  It i världsklass är ett initiativ från Microsoft med syfte att höja it-standarden hos svenska små och medelstora företag. Som en del i denna satsning startade vi den 20 februari tävlingen om en ”it-make over” tillsammans med JSC it-partner i Nässjö. Alla företag i Småland med upp till 50 datoranvändare var välkomna att tävla, fylla i ett tävlingsformulär och skriva en bra motivering till varför företaget skulle vinna en ”it-makeover”.

  Tack till alla er som medverkade i tävlingen, till JSC it-partner som gjorde den möjlig och till våra sponsorer HP och Nokia.

  Klicka här för att läsa mer om NPPs makeover på Microsofts företagsblogg, på JSCs webbsida och följ bloggen itivarldsklass.se


  0 0

  Teknikindustriföretaget Note blev tidigare i år omskrivna i Svenska medier när de efter en kort tid bytte från Google Mail till Microsoft Office 365. Affären uppmärksammades av bland annat Computer Sweden som i en artikel berättade om hur Note valde att lämna Google när de efter ett tag såg att lösningen inte levde upp till företagets behov.

  Läs mer om varför Notes it-chef Mikael Johansson valde att lämna Googles lösningar och gå över till Office 365 i det internationella pressmeddelandet som publicerades på Microsoft Newscenter idag.

  Läs också den nya fallstudien om Note och deras val av Office 365.


  0 0

  Techsoup arbetar med att donera datorprogram, för att på det sättet stödja den ideella sektorn. Under de två år som Techsoup varit verksamma i Sverige har snart 600 ideella organisationer och stiftelser fått programvaror för 70 miljoner kronor från i huvudsak Microsoft, men även från SAP och FluidSurveys.  

  "Vi vill bidra till den ideella sektorn med det vi är bäst på, och Techsoup är en ovärderlig samarbetspartner för att kunna göra det i så stor utsträckning vi bara kan" säger Anders Johansson, ansvarig för CSR och samhällskontakter på Microsoft Sverige.

  Techsoup Sverige är ett samarbete mellan den ideella föreningen Forum för frivilligt socialt arbete och den amerikanska fristående stiftelsen Techsoup Global

  Donationer har givits till allt från idrottsföreningar och miljöorganisationer till studieförbund och organisationer för hemlösa. Syftet med donationerna är att organisationer skall få de senaste verktygen för att sköta sitt arbete, samtidigt som de kan lägga pengarna på verksamheten istället för på administration.

  "Vi ser vilken utvecklingskraft som finns i de ideella organisationerna och vilket ansvar de i det tysta tar för vårt gemensamma samhälle.  Med det vi ger från de företag vi samarbetar med hjälper vi dem i deras arbete" säger Andreas Ericsson, verksamhetsledare Techsoup Sverige.


  0 0

  Den 15 augusti tillträder Jenny Spets Wojarski som Informationschef för Microsoft Sverige. Jenny kommer senast från jobbet som kommunikationschef för Nissan Nordic Sverige.

  Jenny Spets Wojarski är en kreativ kommunikatör som ska tillföra bredd och energi till Microsofts kommunikativa arbete. Jenny har över 15 års erfarenhet från PR och strategisk kommunikation inom bland annat e-handel, finansiella tjänster och senast från bilindustrin.


  0 0

  Den katolska skolorganisationen OIEC har i dagarna tecknat ett avtal med Microsoft som i ett första steg kommer ge 4,5 miljoner elever tillgång till den speciella versionen av Office 365 för skolor som lanseras under sommaren. Avtalet gäller en treårsplan som på sikt är tänkt att skalas upp till att gälla 43 miljoner elever fördelat på 210 000 skolor i 102 länder.

  OIEC är en världsomspännande organisation med skolor över hela världen vilket ställer speciella krav på vilken programvara de använder. Många av skolorna finns exempelvis i länder och områden där analfabetism är ett vanligt förekommande problem. Office 365 är en är en viktig pusselbit i OIEC:s har ett holistiskt angreppssätt för att förbereda eleverna inför de utmaningar de kommer möta i arbetslivet. 

  Klicka på länken om du vill läsa mer om katolska skolan och Office 365 i Microsofts globala pressmeddelande eller i Antony Salcitos blogginlägg. Finacial Times har också skrivit om hur vatikanen valde Office 365 i skolan.


  0 0
 • 05/31/12--00:10: Spammers’ Aid Day i Akalla
 • I fredags förra veckan (25/5) arrangerade vi Spammers’ Aid på vårt svenska huvudkontor i Akalla. Eftersom Hotmails spamfilter idag är så effektivt, ville vi hjälpa spammare att hitta nya jobb genom att bidra med inspiration och nyttig information om hur de kan använda sina kunskaper till något bättre. Inga spammare dök dock upp på plats i Akalla, men vår livesändning följdes av ett tjugotal tittare online.

  Se presentationen och lyssna till Åsa Nygren, produktmarknadschef för Hotmail i Sverige, Valentino Byhr, VD på rekryteringsfirman MSemploy samt Fredrik Wallner som representerade Microsoft Advertising.  Deras presentationer innehåller råd kring varför spammare ska byta karriär, vilka kunskaper som efterfrågas på marknaden när det gäller programmering, applikationsutveckling och effektiv bannerannonsering.

  Läs mer om kampanjen och se kampanjfilmen.

  TKJ.se var på plats och rapporterade.


  0 0

  Stockholms Stad, näringslivet och högskolorna gör gemensam sak och skapar en helt ny gymnasieskola, Stockholm Science & Innovation School (SSIS). Torsdag 31 maj är det avtalsskrivning mellan alla parter från politiken och näringslivet. Skolans samarbetsparter är förutom Microsoft även Ericsson, IBM och Tata Consulting Services från Indien (TCS) samt Kungliga Tekniska Högskolan och Stockholms Universitet.

  Hösten 2013 slår SSIS upp sina portar i Kista för den första årskullen elever. Utbildningen har inriktning mot vetenskap, entreprenörskap och innovation och ska förbereda eleverna för studier på högskolans tekniska utbildningar. Utbildningen bygger på Teknikprogrammets inriktning mot Informations- och medieteknik och avgångseleverna kommer att vara väl rustade för anställning på globala högteknologiska företag.

  Avtalsskrivningen leds av projektansvarig Attila Szabo från Stockholms Stad, och Microsoft representeras av Eva Pethrus, Partners in Learning Manager på Microsoft Sverige. Utöver samarbetsparter kommer även Indiens ambassadör Ashok Sajjanhar och skolborgarrådet Lotta Edholm att närvara.

  ”Det som är så speciellt med den här skolan är att kunskapsutbyte och projekt i samverkan med näringslivet, däribland Microsoft, ingår fortlöpande i undervisningen. Vi ser fram emot att få jobba långsiktigt med SSIS för stärka gymnasieelevernas lärande och för att underlätta deras inträde på arbetsmarknaden” säger Eva Pethrus.


  0 0

  Peter Holmlund lämnar Metro och återvänder till Microsoft. Den 1 juni tillträder han som ny chef för MSN i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Peter har under de senaste två åren suttit i koncernledningen för Metro International och varit globalt ansvarig för onlineverksamheten.

  Mellan 2006 och 2010 arbetade Peter på Microsoft som portalchef för MSN.se. Under den tiden var han med om att göra MSN till Sveriges största sajt.


  0 0

  Igår kväll annonserade vi att Windows 8 Release Preview nu finns tillgänglig för nedladdning världen över. I samband med annonsering berättade vi också att alla som köper en ny PC med Windows 7 kommer att erbjudas Windows 8 till ett väldigt bra pris när den färdiga versionen lanseras.

  Med start i morgon kommer alla som köper en ny PC med Windows 7 erbjudas att uppgradera sin dator till Windows 8 för endast 139 SEK (inkl.moms).

  Erbjudandet gäller mellan den 2 juni 2012 och den 31 januari 2013.

  Läs mer om erbjudandet.

  Läs mer och ladda ned Windows 8 Release Preview här.


  0 0

  Nu släpper vi den största uppgraderingen av Windows Azure sedan lanseringen för två år sedan.

  De nya tjänsterna ger en naturlig koppling till Windows Server genom möjligheten att flytta virtuella maskiner mellan sin egen miljö och Windows Azure efter behov. Samtidigt kommer också stöd för nya operativsystem samt nya språkbibliotek för .NET, Java, PHP och Node.js. Samtidigt blir nu Windows Azure tillgängligt i 48 nya länder.

  Windows Azure Virtual Machines

  Windows Azure Virtual Network

  Windows Azure Web Sites

  Nya verktyg, språkstöd och SDK

  Klockan 22.00 svensk tid i kväll kommer vi att direktsända från Meet Windows Azure i San Francisco. Förutom de första demonstrationerna någonsin så kommer vi också ge information om hur du gör för att få tillgång till de nya tjästerna.

  Läs också mer om nyheterna i vårt globala pressrum för Windows Azure


  0 0

  Earth Green Index är en ny Windows Azure-baserad tjänst som analyserar all världens Twittertrafik i realtid och visar hur mycket som skrivs om miljöfrågor. Tjänsten som utvecklats av SolidQ plockar upp alla meddelanden på Twitter inom ämnet ”green” och analyserar det som sägs. Varje twitterinlägg får då en så kallad green score som visar hur miljöinriktat inlägget är. Tjänsten bryter sedan ned informationen så att det även går att se geografiska skillnader, kön eller sysselsättning på de som twittrar i ämnet.

  Allt från lokala nyhetshändelser till globala trender diskuteras på Twitter och aktiviteten runt olika aktuella ämnen fungerar som en temperaturmätare som ger omedelbar indikation på exempelvis politiska världshändelser, globala trender och konsumentbeteenden. I dag postas över tusen tweets per sekund och under en dag postas fler än hundra miljoner twitter-inlägg vilket gör att det är väldigt stora mängder data som behöver hanteras för att göra en realtidsanalys.

  Earth Green Index är i grunden en molnbaserad tjänst som med hjälp av Windows Azure bearbetar väldigt stora mängder text i realtid. Tjänsten använder även SQL Azure och StreamInsight för själva analysen.

  Prova gärna Earth Green Index genom att klicka här och om du är intresserad av själva lösningen. Där kan du även läsa mer om hur du kan använda tekniken till att följa andra ämnen.  Tekniken bakom Earth Green Index är nämligen byggd så att den som är intresserad kan anpassa lösningen till att följa andra ämnen eller frågor som är intressanta för dem.


  0 0

  Idag släpps Almedalsmolnet 2012, en kostnadsfri hemsida och mobila appar som ger besökare och andra som är intresserade av Almedalsveckan ett verktyg för att planera, organisera, informera och kommunicera runt eventen på Almedalsveckan.

  Efter förra årets succé har Microsoft nu valt att vidareutveckla Almedalsmolnet tekniskt med fokus på enkelhet, snabbhet och mobilitet. Almedalsmolnet 2012 har fått en ny Microsoft Metro inspirerad design för att öka användarvänligheten genom snabbhet, enkelhet och tydlighet. Nytt för i år är även lanseringen av Almedalsmolnet för Windows Phone.

  Almedalsmolnet är inte bara till nytta för besökare, utan även för eventägare, som ges en central plats att samla och sprida information om sina event via webb, Facebook, iPhone och Windows Phone. Genom att registrera sig som eventägare på Almedalsmolnet.se får man möjlighetatt kommunicera och sprida relevant information på ett enkelt och samlat sätt, genom att exempelvis lägga upp tid, plats, karta, bilder, youtube-videos, länkar och följa diskussioner kring sina event.

  Om du är eventägare, gå in och ta ägarskap över ditt event här.

  Ladda ner appen till din iPhone idag, eller vänta till den 18e juni och ladda ner appen för Windows Phone och Android från respektive marketplace.

   


older | 1 | .... | 18 | 19 | (Page 20) | 21 | 22 | .... | 44 | newer