Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | .... | 16 | 17 | (Page 18) | 19 | 20 | .... | 44 | newer

  0 0

  Marketplace för Windows Phone 7 växer stadigt, och under de senaste dagarna har bla. Aftonbladet och Reseguiden släppts och fler appar och spel är på väg. Onsdag den 1 februari startar en spelmånad för Windows Phone, då vi varje onsdag släpper ett nytt spel.  

  Följande spel lanseras i Sverige och du kan läsa mer om spelen och deras cirkapriser på vår Xbox-blogg och vår globala Windows Phone-blogg.

  • Need for Speed: Hot Pursuit (1 februari)
  • BulletAsylum (8 februari)
  • Chickens Can’t Fly (15 februari)
  • Tom Clancy’s Splinter Cell Conviction (22 februari)
  • Toy Soldiers: Boot Camp (29 februari)

  0 0

  Nu är det sista chansen för alla som hoppas på att bli årets IT-tjej. Det är endast en dryg vecka kvar på ansökningstiden.

  Utmärkelsen Årets IT-tjej är instiftad av Microsoft och Universum Awards för att uppmuntra fler unga tjejer att söka sig till den traditionellt sett mansdominerade IT-branschen.

  Årets it-tjej har ett stort intresse och engagemang för IT, är entreprenöriell och har förmågan att inspirera andra. Ansökan är öppen för heltidsstuderande tjejer som läser en data-, IT- eller medieutbildning. 

  Fortfarande finns det alltså möjlighet att nominera antingen sig själv eller någon i sin omgivning. Senast den 12 februari 2012 ska ansökan vara inne.

  Ansök nu! Mer information och länk till ansökningsformuläret finns här.


  0 0
 • 01/30/12--09:05: Office 15 i förhandsversion
 • För en liten stund sedan berättade PJ Hough i ett blogginlägg på The Office Exec Blog att nästa version av Office nu kommit en bit närmare. Den nya versionen, som går under arbetsnamnet Office 15 släpps enligt Hough, nu i en teknisk förhandsversion till en grupp utvalda partner.

  Läs mer på The Office Exec Blog.  


  0 0

  Det händer en hel del kring Windows Phone just nu. I förra veckan lanseras Nokia Lumia 800 äntligen i Sverige och varje dag ökar antalet appar i Marketplace. Nordea lanserades precis, och de senaste dagarna har även Aftonbladet, Reseguiden, Teknikens Värld, Skolmaten och Wordfeud släppts till Windows Phone och fler är på gång.

  Läs mer om Windows Phone och de senaste apparna. 

  Läs också vad Nordea och Nokia skriver i sina nyhetsrum.  0 0

  Nu på onsdag den 8 februari är det Jobba hemma-dagen. Initiativet drogs igång av Microsoft i Sverige för att inspirera fler till att jobba mer flexibelt. Med ett par dagar kvar har nu omkring 50 företag och organistationer ställt sig bakom initiativet till Jobba hemma-dagen. Flera företag hör också av sig varje dag för att höra sig för hur de kan engagera sig i Jobba hemma-dagen.

  Jobba hemma-dagen uppmärksammas även i media. Flera dagstidningar har i dagarna publicerat artiklar som handlar Jobba hemma-dagen och den undersökning om flexibelt arbete som gjorts i anslutning till dagen. 

  SvD: Chefens order: jobba hemma!

  Dagens Industri: Debatt – Ta med jobbet hem

  SvD: Fler män tillåts jobba på distans

  Företag och organisationer som ställt sig bakom Jobba hemma-dagen: Trafikverket, Naturskyddsföreningen, Kista Science City, Stokab, SWEPOMM, Enfo Zipper, Connecta, IAMCP, NaturCrypzone, PointSharp, Nervogrid, Sitio Systemhuset, Lan Assistans, PDC, GNC, Smebox, Veta, Retune, Crisma, LanTeam, Humandata, Enabling, Netintergrate, AddSkills, SafeNet, Sineqra, Contribit, EXOPEN SYSTEMS, Agero, Absalon, Kalmstrom.com, Spree, Solver, Bizpart, MS Employ , Onevinn, Citrix, Enfo , JSC, redcloud, Pulsen, Donatorm, It-partner, Nitma, Xperta, Portaplus, Icecon, NCG Group, Goodminton, Addition, Active solution.


  0 0

  OneNote är ett av våra mest uppskattade verktyg i Office 2010. Det mångsidiga anteckningsprogrammet används flitigt världen över till såväl PC som Mac. Anteckningsprogrammet finns sedan tidigare i en utökad version för Windows Phone, där OneNote ingår i Office-hubben. Under fjolåret släpptes enskilda OneNote-appar till både iPhone och iPad, och nu släpps programmet även till Android.

  Läs mer på vår OneNote-blogg.


  0 0

  Marketplace för Windows Phone fortsätter att växa. Idag lanseras Prisjakt och Drickit till Windows Phone. Prisjakt hjälper dig att hitta de bästa priserna medan Drickit guidar dig i Systembolagets sortiment.  Den senaste tiden har en rad appar släppts till Windows Phone, däribland Nordea , Aftonbladet, Reseguiden, Teknikens Värld, Skolmaten och Wordfeud och fler är på gång.

  Läs mer om Windows Phone och de senaste apparna.


  0 0

  Nu är det sista chansen att nominera tävlande i Årets Innovativa Lärare. Senast den 16e februari måste nomineringarna vara inskickade.

  De lärare som vågar tänka nytt för att hjälpa sina elever utvecklas tycker vi ska belönas. Därför finns tävlingen Årets Innovativa Lärare. För nionde året i rad delar Microsoft tillsammans med Lärarnas Riksförbund ut priset i mars 2012.

  Syftet med priset är att lyfta fram duktiga lärare och lärarstudenter och synliggöra det innovativa pedagogiska arbete som sker varje dag i klassrummet. Vinnarna får en resa till Portugal den 20-23 mars 2012 och representerar Sverige i den europeiska finalen.

  2011 belönades tre lärarteam för CSI-inspirerad undervisning (Kara Barker-Åström och Roger Lister), it-mentorer (Bettina Drake) respektive undervisning baserad på samarbete via datorer redan i första klass (Carina Ehn). Ett av teamen, Kara Barker-Åström och Roger Lister, gick vidare hela vägen till världsfinalen där de kom på tredje plats.

   


  0 0

  Enligt en ny undersökning som Microsoft genomfört är svenska internetanvändare överlag sämre än resten av Europa på att skydda sig på nätet. Undersökningen omfattar 11,000 internetanvändare i 27 länder. I Sverige svarade 500 personer på frågor om kunskap, beteenden och hur de använde olika verktyg för att skydda sig på nätet.

  Enligt undersökningen är det vanligt att människor vidtar grundläggande åtgärder för att skydda sig online såsom virusskydd, men överlag är man sämre på att skydda sig mot mer sofistikerade nätbedrägerier som nätfiske och identitetsstöld.

  Undersökningen visar också att de största hoten nu skiftar från mjukvarubaserade till sociala hot. Många internetanvändare har brandvägg, antivirusmjukvara och vet hur man skapar starka lösenord. Däremot behövs utbildning för att agera mot sociala hot, som tjuvar som lurar folk på pengar eller personlig information. 63 procent av de svenska respondenterna vet inte hur de ska skydda sig mot identitetsstöld (53 procent i alla länder överlag) och 90 procent vet inte hur de ska gå tillväga för att skydda sitt rykte på nätet (73 procent överlag).

  Det sammanlagda resultatet visar också att svenska internetanvändare överlag är något sämre än resten av Europa på att skydda sig. Svaren på undersökningen har räknats samman i ett poängsystem (MCSI - Microsoft Computing Safety Index), där snittresultatet i alla 27 länderna var 44 procent och Sverige fick drygt 42 procent.

  Slutsatsen är att svenska internetanvändare måste både lära sig mer, och göra mer, för att skydda sig mot mer avancerade typer av nätbrott.

  ”Vi delar med oss av resultaten av undersökningen för att uppmuntra individer och familjer att agera för att skydda sin digitala livsstil, då det är tydligt att hoten skiftar mer och mer från tekniska till sociala fällor. Vi vill också påminna föräldrar att använda den information och de verktyg som finns, exempelvis på Microsofts hemsida, för att se till att deras barns surfande sker tryggt och säkert. ” säger Magnus Lindkvist, som är säkerhetsansvarig på Microsoft.

   

   


  0 0

  Igår släpptes ny information om nästa version av Microsoft utvecklingsmiljö Visual Studio. Bland annat meddelades att Visual Studio med versionsnummer 11 släpps i en betaversion den 29 februari tillsammans med en betaversion av .NET Framework 4.5. Bland flera viktiga nyheter i Visual Studio 11 märks ett nytt användargränssnitt. Syftet med det är att ge en "renare" upplevelse för användaren. Bilder på det nya gränssnittet finns här.

  Flera personer på Microsoft har i samband med detta bloggat om nyheterna. De viktigaste inläggen om man vill få koll på läget är de från Soma Somasegar och Jason Zander .

  Ladda ner betan från och med den 29 februari här.


  0 0

  Idag inleds Mobile World Congress (MWC) i Barcelona, och mobilintresserade från hela världen kommer ta del av det senaste från MWC. Tidigt på morgonen idag avslöjade Skype att de släpper en betaversion av sin applikation till Windows Phone, och att guldversionen presenteras senare i vår.

  Appen finns tillgänglig i Marketplace.

  Ta del av de senaste Microsoftnyheterna från Mobile World Congress här.

  Läs hela blogginlägget från Skype och mer appen på Windows Phone-blog,


  0 0

  Sogeti och Norrbottens Läns Landsting vann i natt pris för sin vårdinformationslösning vid hälsovårdskonferensen HIMSS i Las Vegas. Priset vann de i kategorin Health Information Management som delas ut av Microsoft Health User Group.  

  Lösningen kallas VIS-Vård och tillhör Norrbottens läns landsting (NLL) som med den vill uppmuntra verksamheten att bidra med information relaterad till diagnos och åtgärd. VIS-Vård fungerar som ett verksamhetsstöd som ska underlätta att följa patienters resa genom vården.Tanken är att den samtidigt ska komma att utgöra stommen till en lärande organisation.

  Stort grattis till Sogeti och Norrbottens läns landsting till vinsten!

  Läs mer i pressmeddelandet från Sogeti.

  Klicka här för att se en video om lösningen.  


  0 0

  Igår inleddes Mobile World Congress (MWC) i Barcelona där Windows Phone har uppmärksammats, inte minst då Nokia presenterade en ny Windows Phone-modell, Nokia Lumia 610, samt berättade att Nokia Lumia 900 kommer att säljas på fler marknader utanför USA.

  Igår släpptes också Skype i en efterlängtad, första betaversion till Windows Phone (som du kan ladda ned här), och samtidigt presenterades även en exklusiv Voddler Lumia-app.    

  Ta del av de senaste Microsoftnyheterna från MWC här.
  0 0

  Idag visades Windows 8 Consumer Preview upp på ett exklusivt pressevent under Mobile World Congress i Barcelona. Consumer preview är nästa milstolpe i utvecklingen av Windows 8, och den finns inom kort tillgänglig för nedladdning.  

  Om du har Windows 7 kan du redan idag ladda hem och prova Windows 8 Consumer preview . Berätta gärna vad du tycker!

  Mer information kommer att publiceras på vår globala Windowsblogg och i vårt Nyhetsrum under eftermiddagen/kvällen.

  Missa inte blogginlägget från Steven Sinofsky, President för Windows-divisionen.

  Inom kort kommer en webcast från presseventet att publiceras i vårt Nyhetsrum.


  0 0

  För en liten stund sedan berättade Bill Laing via Windows Server blog att en betaversion av Windows Server “8” precis släppts för utvecklare och IT-proffs. Det var i september som Windows Server ”8” presenterades som en förhandsversion för utvecklare och hårdvarutillverkare. Och nu finns alltså en betaversion att laddas ned för alla dem som är nyfikna att upptäcka alla nya funktioner och möjligheter som kommer med nästa version av Windows Server.

  Gå gärna till Windows Server blog och läs Bill's blogginlägg eller klicka direkt här för att ladda ned och prova nya Windows Server ”8”. Berätta gärna om dina intryck!


  0 0

  Internet Explorer 9 (IE9) fortsätter att ha en globalt stark tillväxt på Windows 7, det visar Net Applications senaste månadsrapport. Internet Explorer fortsätter också att ha en stark position i Sverige, där IE9 fortsätter att ta andelar

  Ladda ned Internet Explorer 9.    0 0

  I onsdags presenterades Windows 8 Consumer Preview under Mobile World Congress i Barcelona. Redan under det första dygnet hade över en miljon nedladdningar genomförts, vilket avslöjades via Twitter av teamet som fortsätter att jobba med Windows 8.

  Vill du veta mer om Windows 8 Consumer Preview? Besök vårt globala pressrum där du hittar mer material. Keynoten från i onsdags när Windows 8 Consumer Preview presenterades finns nu tillgänglig.

  Ladda hem Windows 8 Consumer Preview här.


  0 0

  I förra veckan presenterades Windows 8 Consumer Preview under Mobile World Congress i Barcelona och redan under första dygnet hade över en miljon nedladdningar gjorts. När CeBit, en av världens största IT-mässor, inleddes i Hannover idag presenterade Microsoftchefen Kevin Turner Windows 8 ur ett företagsperspektiv.

  Turner lyfte en rad fördelar som Windows 8 ger företag. Han pratade bland annat om användarupplevelsen med det nya Metrogränssnittet, nya möjligheter för en produktivare användning med mobila enheter, förbättrad virtualisering och en utökad säkerhet. Under sin presentation påpekade Turner också att företag med Windows 7 är bra förberedda för kommande Windows 8.

  På vår globala Windowsblogg kan du läsa en summering av presentationen.

  Ladda hem Windows 8 Consumer Preview


  0 0

  Idag går det oficiella startskottet för SQL Server 2012 genom ett virtuellt lanseringsevent med Ted Kummert kl. 17.00 idag svensk tid. Trots att den oficiella lanseringen sker idag så har ett antal företag redan idag kommit igång med SQL Server 2012. Bland dem finns Volvo Personvagnar som tillsammans med andra ledande företag inom olika branscher är tidiga användare av SQL Server2012. Övriga exempel är webbanalysföretaget Klout, kosmetiktillverkaren Revlon och LG Chemical.

  Om du är intresserad av SQL Server 2012 så kan du gå in och registrera dig för för att delta under webbsändningen från lanseringen genom att klicka här.


  0 0
 • 03/14/12--02:12: Möt Årets it-tjej 2012
 • I går, vid Universum Awards, utnämndes Ina Bäckström till Årets it-tjej 2012 - en utmärkelse instiftad av Microsoft i samarbete med Universum i syfte att uppmuntra och inspirera tjejer och kvinnor att söka sig till it-branschen.Ina Bäckström

  Ina är 24 år gammal och bor i Stockholm. Hon studerar dataspelsdesign på Futuregames Academy och har etablerat sig som en stark profil inom spelbranschen. Hon har varit delaktig i att starta och driva BarCraft – Sveriges första Esportsbar – samt Frizone Gaming Guild – en förening som jobbar för att främja tjejers spelande. 

  ”Att ha blivit utsedd till Årets it-tjej ger mig en starkare röst att påverka med, och jag ser det som en stor möjlighet att få fler tjejer intresserade av spel och it” säger Ina.

  ”Jag tycker det är väldigt viktigt att få in fler tjejer i spelindustrin, inte minst för att påverka hur män och kvinnor gestaltas i spel, som ju faktiskt är en av de mest tongivande nöjesbranscherna för unga människor”

  ”Det är viktigt för spelindustrins utveckling att få in fler kvinnor, och därför måste fler unga tjejer välja tekniska utbildningar. Fler företag borde ta liknande initiativ som Microsoft gör.”

  Marie Ygge, försäljningschef på Microsoft, delade ut priset: ”Årets it-tjej tar för sig inom såväl spelcommunityn som inom Esport, och som flygande reporter för såväl tv- som tidningsbranschen.Hon är en naturlig ledare, inspiratör och evangelist, speciellt intresserad av den oerhört snabbväxande spelbranschen” säger Marie.

  Detta är första gången som en tjej från dataspelsbranschen har utsetts till vinnare, och juryn var särskilt imponerad av Inas ambition att bryta de könsnormer som idag porträtteras i merparten av de spel som utvecklas.

  Microsoft har instiftat priset Årets it-tjej med syfte och mål att uppmuntra och inspirera tjejer att söka sig till IT-branschen, och alla de möjligheter som finns inom IT. Priset, som delas ut för nionde gången, går till en kvinnlig student som är initiativrik och som inspirerar andra tjejer att söka sig till i en utbildning och en bransch med oändliga möjligheter.

  Priset ”Årets IT-tjej” innebär, förutom äran, ett års ambassadörsskap för it-tjejer i Sverige. Dessutom tilldelas vinnaren ett resestipendium till en teknikkonferens och en Windows Phone.

  Efter en hård gallring av alla inkomna ansökningar valdes fem kandidater ut som alla, förutom goda studieresultat, visat genuin passion och engagemang för it och dess möjligheter, samt verkat för att fler tjejer skall intressera sig för och söka sig till it. Finalisterna kom till Microsoft för att under en heldag utmanas med case-lösning, intervjuer samt mingel med Microsoft-anställda.

  Det fem oerhört inspirerande och kreativa finalisterna var (från vänster): Anna Arodén som är interaktionsdesign-student på Stockholms universitet, Sofia Lundqvist som utbildar sig till systemvetare på Uppsala universitet, Ina Bäckström som läser speldesigner på Future Games Academy, Alexandra Tsampikakis som siktar på att bli dataingenjör med inriktning på inbyggda system och pluggar på Luleå Tekniska Universitet samt Fiona Rolander som studerar informationsteknik på Chalmers.

  Fler bilder finns på Flickr.


older | 1 | .... | 16 | 17 | (Page 18) | 19 | 20 | .... | 44 | newer