Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | .... | 15 | 16 | (Page 17) | 18 | 19 | .... | 44 | newer

  0 0

  På FN:s klimatmöte i Durban berättade Microsoft om sitt samarbete med Natural Balance, ett företag som tar fram hållbarhetslösningar. Natural Balance använder Microsofts teknik för att uppskatta nyttan av företagets Wonderbag – en unik värmebevarande matlagningspåse.

  Med hjälp av Windows Azure kan Natural Balance nu beräkna exakt hur många enheter koldioxid som sparas in tack vare deras Wonderbags. Dessa utsläppsrätter används sedan i handeln på den Europeiska Koldioxidmarknaden och intäkterna går till att hålla nere priserna på matlagningspåsarna, så att även de fattigaste familjerna ska kunna ha råd med en. 

  I Afrika lagar många familjer fortfarande sin mat över öppen eld vilket innebär många nackdelar, till exempel koldioxidutsläpp, eldsvådor, och luftföroreningar som i sin tur leder till luftvägssjukdomar – särskilt hos barn. Med en Wonderbag kokar man snabbt upp grytan på elden, grytan sätts sedan ner i den isolerade påsen för att lagas färdigt. På så sätt minskar man koldioxidutsläppen med en tredjedel, sparar vatten och bränsle, samt förebygger en stor del sjukdomar och olyckor i hemmen.

  Natural Balance, företaget bakom Wonderbag, grundades 2005 i Sydafrika. De strävar efter en hållbar social utveckling genom att driva projekt som bekämpar miljöförstöring och fattigdom.


  0 0

  Igår förhandsvisade Microsoft nya Windows Store och släppte detaljer kring tillgänglighet och affärsmöjligheter för utvecklare.
  (Please visit the site to view this video)

  Läs mer på globala Windows Store-blogg för utvecklare och besök vårt pressrum för Windows för mer information, faktablad, filmer och bilder.

  IDG och Tommy K Johansson har skrivit.


  0 0

  Årets it-tjejDet lider mot jul, och efter jul hägrar 2012. Då är det dags för oss att tillsammans med Universum Awards utse Årets it-tjej 2012. Fortfarande finns det möjlighet att nominera antingen dig själv eller någon i din omgivning – senast den 12 februari 2012 vill vi ha din ansökan.

  Årets it-tjej har ett stort intresse och engagemang för it, är entreprenöriell och har förmågan att inspirera andra. Ansökan är öppen för heltidsstuderande tjejer som läser en data-, it- eller medieutbildning.  

  Utmärkelsen Årets it-tjej är instiftad för att vi vill uppmuntra fler unga tjejer att söka sig till den traditionellt sett mansdominerade it-branschen.

  Här finns mer information om utmärkelsen och om Katarina Larsson, Årets it-tjej 2011.


  0 0

  Igår släpptes Xbox Companion till Windows Phone. Med Xbox Companion kan man använda sin telefon för att hitta och spela upp innehåll på Xbox 360-konsolen i några enkla knapptryck. Applikationen är gratis och fungerar bara om Windows Phone-telefonen är uppdaterad med Mango. I filmklippet nedan visas ett smakprov vad Xbox Companion möjliggör.

  Läs mer om applikationen och ladda ned Xbox Companion.


  0 0

  Catharina LjungbergIdag kan vi meddela att Catharina Ljungberg blir svensk direktör för Microsofts konsumentkanaler.

  Catharina kommer närmast ifrån en position som vice president på TeliaSonera, där hon även arbetat som marknadschef för Telia Bredband, regionchef för Telia butik och kanalchef för Telia.se. Hon har även en MBA/Ekonomisk Magisterexamen från Stockholms Universitet.

  Catharina kliver in i sin nya roll på Microsoft i början av mars nästa år.

  Bilder på Catharina finns här.


  0 0

  Windows Azure uppdateras idag med ett antal nya funktioner. Bland de nya funktionerna märks utökat stöd för öppen källkod, förbättringar för SQL Azure-databaser samt förenklad användarupplevelse för fakturering och betalning.

  Det utökade stödet för öppen källkod innebär exempelvis en Hadoopdistribution för Windows Azure samt en mängd användarförbättringar för Javafunktionalitet. Storleken på databaser i SQL Azure tredubblas samtidigt från dagens 50 gigabyte till 150 gigabyte. Nytt är också en 90-dagars provperiod med en förenklad registreringsprocess.

  Mer information om nyheterna inkusive en fullständig lista på alla nya funktioner i Windows Azure hittar du på Windows Azure Blog.


  0 0

  I vår nya programserie ”PC-tipset” visar Joakim Karlén, produktmarknadschef på Microsoft, de senaste PC-modellerna samt ger tips och råd kring hur du får ut det mesta av din PC.

  I det första avsnittet kan du lära dig mer om Windows Filöverföring i Windows – ett bra tips för dig som precis köpt ny PC, eller funderar på att göra det inför jul, och undrar hur du ska kunna flytta över alla dina filer, inställningar och dokument till din nya dator.
  (Please visit the site to view this video)
  Fler PC-tips hittar du på MvH-bloggen.


  0 0

  Med SkyDrive kan miljontals människor världen över på ett enkelt sätt spara sina dokument, bilder och filmer online, och ha tillgång till det från vilken dator som helst. För en vecka sedan förbättrade vi SkyDrive, bland annat genom att göra fildelning enklare och utöka filstödet. Nu tar vi ytterligare ett steg för att förbättra upplevelsen av SkyDrive och släpper appar för både Windows Phone och iPhone. Från och med idag kan SkyDrive laddas ned gratis från respektive Marketplace.

  För Windows Phone utökas integrationen mellan SkyDrive och Office ytterligare: allt man kan göra med SkyDrive i datorn kan man nu även göra i telefonen. Som att redigera dokument, söka igenom mappar och dela filer med en eller flera personer med bara några få knapptryck. SkyDrive-funktionen i  iPhone gör att användarna får tillgång till sina dokument och filer som är lagrade i SkyDrive.

  Läs mer om SkyDrive och apparna på vår MVH-blogg


  0 0

  Idag skriver Computer Sweden att Internet Explorer 8 passerats av Chrome 15, som den mest använda webbläsaren i världen, och hänvisar till Statcounter som i dagarna publicerade statistik från USA och Storbritannien. Statistik från Statcounter visar samtidigt att Internet Explorer fortfarande är den mest använda webbläsaren.

   

  Igår berättade vi att Internet Explorer från årsskiftet kommer att uppdateras automatiskt via Windows Update ochsyftet är att ge användare av Windows 7, Windows Vista och Windows XP en säkrare och bättre webbupplevelse.

  Läs inlägget om de kommande uppdateringarna här och ladda ned den senaste versionen av Internet Explorer här.


  0 0

  Byggjätten Peab gjorde sig nyligen av med sin traditionella telefonilösning till förmån för en Lync-baserad Unified Communications-lösning från Microsoft. PEAB blev därmed det första företaget i sitt slag att helt gå över till en gemensam plattform för all kommunikation och samarbete.

  Byggbranschen är av naturen väldigt decentaliserad. I Peabs fall innebär det ett hundratal kontor runt om i Sverige, till det ska också läggas alla olika byggarbetsplatser och mobila kontor som också behöver tillgång till telefoni, e-post, chatt, video och smidigt samarbete.

  Att Peab valde Lync har inte bara gett dem större effektivitet i verksamheten utan även medfört att de samtidigt kunnat sparat pengar. Läs mer om PEABs nya kommunikationslösning i en ny fallstudie här.


  0 0
 • 12/21/11--06:42: God Jul och Gott Nytt 2012
 • Julen ligger runt hörnet och jag vill passa på att tacka er alla som följt och läst Nyhetsbloggen under året.

  Vi har haft ett intensivt år med många spännande och viktiga händelser. Några av mina personliga höjdpunkter var när vi i början på året rapporterade direkt från CES i Las Vegas, när Steven Sinofsky visade upp kommande Windows 8 på All Things D, att vi nu fått ett helt gäng nya kollegor från Skype och sist men inte minst allt som hänt kring Windows Phone. Framförallt ser jag verkligen fram emot snygga, nya Nokia Lumia som släpps i Sverige i början av nästa år tack vare vårt samarbete med Nokia.

  Vi har också haft många anledningar att fira under året. Microsoft blev utsedd både till både Sveriges, Europas och världens bästa arbetsplats, vår trotjänare Hotmail har fyllt 15 och Kinect slog världsrekord i försäljning. Bland annat.

  Givetvis önskar jag dig många spännande hårda klappar under granen, se gärna våra egna julklappstips här, och när du får lust att röra lite på dig efter julgröt, julskinkan och julklappar – varför inte testa något av alla nya Xbox-spel för Kinect som släppts under hösten? Jag kan särskilt rekommendera Dance Central 2 och Kinect Sports 2.

  Vänligen notera även att det som vanligt kommer att vara lite färre uppdateringar av bloggen under jul och mellandagarna, men i början på januari tar det fart igen då vi kommer sammanställa de viktigaste nyheterna från CES 2012.

  Ha en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!


  0 0

  Den 23 januari är det säljstart för Nokia Lumia 800 på den svenska marknaden, och den kommer säljas av samtliga operatörer. Lumia 800 blir den första telefonen från Nokia med det senaste Windows Phone-operativet, och har redan innan sin svenska lansering fått väldigt positiv uppmärksamhet från bland annat M3, Computer Sweden och Mobil.

  Läs mer om lanseringen i Nokias pressrum.


  0 0

  Vid Nokia World i London under slutet av oktober, då Nokia presenterade sina nya mobiltelefoner Lumia 800 och Lumia 710, arrangerades också en stor tävling – Hackathon. Lag från hela världen fick 40 timmar på sig för att ta fram en idé och sedan bygga en färdig mobilapplikation.

  Som slutgiltiga vinnare stod det svenska företaget Visiarc – som utvecklar appar och mobila molntjänster – med sitt spel ”duudle” för Windows Phone. Under vintern har Visiarc förbättrat spelet som nu finns tillgängligt för nedladdning i Marketplace.
  (Please visit the site to view this video)
  Läs mer om Visiarc här och följ duudle på Twitter här.


  0 0
 • 01/05/12--05:05: CES2012 inleds i Las Vegas
 • Nu är det äntligen dags, CES2012 inleds i Las Vegas och under fyra dagar kommer teknikintresserade från hela världen följa vad som händer och presenteras i Las Vegas. CES pågår mellan den 10 och 13 januari, över 140 000 deltagare från 140 länder kommer vara på plats och långt fler följer det digitalt.

  Vi kommer att publicera korta, dagliga summeringar av vad vi tycker är hetast på CES2012, så se till att komma tillbaka hit till Nyhetsbloggen under de kommande fyra dagarna för att ta del av våra reflektioner och följ oss på Twitter.

  Här kan ni läsa den första summeringen.

  Du kan redan nu följa diskussion kring CES2012 på Twitter, Facebook och YouTube  0 0

  I natt startade CES2012 i Las Vegas och vi har samlat några bra artiklar här.

  Läs en summerande bloggpost från Frank Shaw här om nattens keynote, eller se den i sin helhet nedan:


  0 0

  Microsoft Sverige på BETT Show i London

  Denna vecka går BETT Show av stapeln i London - en världsledande skolkonferens med fokus på IT och utbildning.

  Microsoft Sverige erbjuder tre aktiviteter i samband med konferensen: en skolledardag, ett seminarium för lärare om den nytänkande skolan och ett studiebesök vid New Line Learning - en skola i ett område som präglas av arbetslöshet och svårigheter, men som lyckats mot alla odds med stöd av informations- och kommunikationsteknik (IKT).

  Vi har bjudit in flera framstående forskare och pedagoger, såväl svenska som internationella, bland andra  Sharon Parish, skolledare från New Line Learning, Pär Palmgren vinnare av det Innovativa skolledarpriset 2011 och professor John West-Burnham.

  Även Microsofts egna medarbetare EvaPethrus, ansvarig för Partnerskap i Lärande, och Joke Palmkvist, affärsområdeschef Education, kommer finnas på plats.

  Vill du möta oss där? Här hittar du aktivitetsprogrammet.


  0 0
 • 01/16/12--06:14: Nya traineer på Microsoft
 • Vi är glada och stolta över att få välkomna Emelie Ekblad, Kristoffer Lannö, Sophie Lindkvist och Vanja Nordh som nya traineer på Microsoft – som efter en tuff gallring börjar hos oss nu i början av året.

  Emelie Ekblad, som är 23 år och kommer från Stockholm, har en kandidatexamen i industriell ekonomi från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Emelie kommer att jobba på Microsofts svenska marknadsavdelning – som produktmarknadschef för våra produkter inom ramen för Unified Communications (till exempel Microsoft Lync) med start den 16 januari.

  Emelie har drivit eget företag (Emelie Ekblad Consulting) i flera år och där bland annat jobbat som konsult för Sony och LG. Vidare så har hon även varit ambassadör för kvinnligt företagande, på uppdrag av regeringen.

  Kristoffer Lannö, är 24 år och kommer från Göteborg, har en masterexamen i industriell ekonomi från Chalmers Tekniska högskola i Göteborg – och flyttar nu till Stockholm för att kliva in i en traineeroll som konsult i Microsofts interna konsultorganisation, med extra stort fokus på molntjänster, den 16 januari.

  Under i princip hela studietiden har Kristoffer haft ena benet i yrkeslivet och har bland annat drivit sitt eget företag Citro – ett konsultbolag med fokus på webbutveckling – sedan han var 17. Som exempel kan man nämna att han bland annat jobbat som konsult för Tingstad Papper i Göteborg, grundat och agerat VD för Attentic (ett startup-företag som drevs inom ramen för utbildningen på Chalmers) samt jobbat för Chalmers Teknologkonsulter (Chalmers egen konsultverksamhet). 

  Sophie Lindkvist, som är 25 år och kommer från Umeå, har en magisterexamen i data- och systemvetenskap från Uppsala Universitet, med inriktning mot människa-dator-interaktion och kommer även hon i sin traineeroll att jobba som konsult med fokus på molntjänster och Windows Azure.

  Sophie har sedan avslutad utbildning, för ett och ett halvt år sedan, jobbat i IT-branschen – senast som konsult för Deloitte AB. Hon har även gjort sitt examensarbete för Logica samt varit utbytesstudent och läst informationsteknologi på National University of Ireland (Galway) i ett halvår. Under studietiden i Uppsala var hon flitigt anlitad av universitetets IT-stöd och hjälpte övriga studenter angående IT-relaterade frågor, samt agerade ordförande i Näringslivsutskottet och Sociala utskottet inom föreningen Uppsala Systemvetare.

  Vanja Nordh, som är 27 år och kommer från Göteborg, börjar som trainee på Microsoft den 1 februari och kommer att jobba som Account Manager inom ramen för våra konsumentkanaler, spel och hårdvara.

  Vanja studerar till civilingenjör i Industriell ekonomi på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg, och skriver just nu sitt examensarbete för Ericsson AB. Hon har även jobbat för Chalmers Teknologkonsulter AB (CTK) – ett konsultföretag där de anställda är studenter som arbetar deltid i projekt beställda av företag.


  0 0

  Jobba hemma-dagen 8 februari

  För att uppmärksamma möjligheterna med flexibelt arbete har Microsoft i Sverige tagit initiativ till den första officiella Jobba hemma-dagen den 8 februari.

  Den dagen kommer alla Microsoft-anställda i Sverige att jobba hemifrån. Vi stänger helt enkelt vårt kontor i Akalla för en dag och jobbar hemifrån. 

  Många svenska arbetstagare vill jobba hemma och den främsta anledningen är enligt en ny undersökning som YouGov gjort på uppdrag av Microsoft att få mer tid för familjen. Sju av tio (68%) känner sig dessutom mer produktiva när de jobbar hemifrån jämfört med kontoret.

  På följdfrågan om varför man blir mer produktiv när man jobbar på distans så svarar en överväldigande majoritet att det beror på att de slipper sina kollegor och blir mindre stressade och distraherade.

  På Jobba hemma-dagens Facebook-sida finns även Tidsmaskinen som hjälper dig att räkna ut hur mycket tid du lägger ned på pendling och jobbrelaterade onödigheter och som kommer med bra förslag på vad du kan göra istället. Syftet är att uppmärksamma dig och många andra på hur mycket mer kärlek, vila och skratt vi skulle få tid för om vi jobbade hemma en dag i veckan.

  Klicka här om du vill läsa mer och för att anmäla dig till Jobba hemma-dagen, och kom ihåg att jobba hemma den 8 februari!


  0 0

  Microsoft levererade ett rekordstarkt andra kvartal på 20,9 miljarder US dollar. Större efterfrågan på våra tjänster och produkter samt den - för oss - historiskt starkaste julhandeln någonsin drev på resultatet.

  Läs mer om om det andra kvartalet på Microsofts amerikanska webbplats


  0 0

  Idag inleds försäljningen av Nokia Lumia 800 med Windows Phone hos samtliga operatörer i Sverige. Det är en efterlängtad säljstart, och Lumia 800 blir den första telefonen från Nokia med Windows Phone-operativet. Redan innan sin svenska lansering har Lumia 800 fått väldigt positiv uppmärksamhet i bla. av M3, Computer Sweden och Mobil.

  Läs mer om lanseringen i Nokias pressrum.
   


older | 1 | .... | 15 | 16 | (Page 17) | 18 | 19 | .... | 44 | newer