Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | .... | 14 | 15 | (Page 16) | 17 | 18 | .... | 44 | newer

  0 0
 • 10/27/11--06:17: Microsoft ser in i framtiden
 • 2009 presenterade vårt Office-team ett filmklipp med en framtidsvision av hur teknikens utveckling skulle kunna påverka oss några år framåt i tiden. Filmen, som kallades Productivity Vison video eller ”Office 2019” fick stor uppmärksamhet på nätet. Nu, ett par år senare är det dags för en ny glimt in i framtiden. Klippet som presenteras idag visar en möjlig bild av hur tekniken skulle kunna se ut - fem till tio år framöver.

  För dig som är intresserad av att veta vad som blivit verklighet av framtidsvisonen från det förra filmen så har bloggen Next at Microsoft tagit en titt på vad som hittills blivit verklighet.


  0 0

  Great Place to WorkTidigare i vår utsågs Microsoft till Sveriges bästa arbetsplats av Great Place to Work. När priset nu för första gången delas ut på global nivå är vi otroligt stolta att kunna meddela att denna titel tilldelas Microsoft. Resultatet är baserat på en medarbetarundersökning i kombination med en analys av företagskulturen, där medarbetarundersökningen väger tyngst. Till den globala utnämningen har även vägts in vilka företag som fått flest utmärkelser på nationell nivå runt om i världen.

  - Resultatet från Great Place to Work är särskilt intressant med tanke på att den i så stor utsträckning baserar sig på våra anställdas åsikter. Redan den svenska utmärkelsen visade att våra värdegrunder skapar stolthet, förtroende och en känsla av delaktighet. Men också att vi kan erbjuda en stor flexibilitet till vår personal, dels kring den egna utvecklingen men även för ett flexibelt arbetssätt anpassat efter medarbetarens individuella behov, säger Per Adolfsson, VD på Microsoft Sverige.

  Prisutdelningen ägde rum i New York igår kväll. Läs även Great Place to Works pressmeddelande, Microsofts globala blogginlägg, E24:s artikel och NyTekniks artikel.


  0 0

  Gianugo Rabellino heter Microsofts Senior Director för Open Source Communities, en roll han klev på i oktober förra året efter att i många år själv ha arbetat inom open source-communityn. Gianugo grundade bland annat den första Linux-communityn i Italien och bolaget Sourcesense. Fortfarande är han engagerad inom Apache-communityn. På Microsoft arbetar han för att öka interoperabiliteten och öppenheten gentemot teknik med öppen källkod.

  Tidigare i höst besökte han Sverige för att prata med studenter vid Uppsala universitet om Microsofts relation till öppen källkod samt för att möta representanter för leverantörer av öppen källkod och ledare för svenska open source-communities. Han träffade även Computer Sweden som skrev en artikel om hans uppdrag.

  I filmen nedan berättar han mer om varför han började på Microsoft med tanke på hans bakgrund, hur Microsoft arbetar på att bli mer öppet och vad han vill uppnå genom sin roll.

  (Please visit the site to view this video)

  För att följa Gianugo och hans teams arbete, läs gärna deras blogg Port25.


  0 0
 • 11/01/11--00:53: Ringer Microsoft mig?
 • Då vill vi klargöra att vi aldrig ringer dig – såvida inte du först har tagit kontakt med oss. Den senaste tiden har dock en rad svenskar blivit uppringda av en engelsktalande person som utger sig för att ringa från Microsoft och vill erbjuda datorsupport för Windows. Målet med telefonsamtalet är att få dig att installera så kallade spionprogram på din dator – och ibland vill de även ta betalt för ”tjänsten”.

  På vår sajt och vår systerblogg, Mvh-bloggen, finns information om hur denna typ av bedragare brukar bete sig, vad man kan göra om man tror att man blivit drabbad och hur man kan skydda sin dator mot externa hot. I fallet med telefonbedragare rekommenderar vi att du lägger på.

  En rad medier har skrivit om dessa telefonsamtal, läs gärna dem för ytterligare information: NyTeknik, GP, PC för alla och Tommy k Johansson. Även Konsument Europa (en del av Konsumentverket) har gått ut med en varning och rekommendation.


  0 0

  För ganska precis ett år sedan lanserades Kinect för Xbox 360 som gav spelandet en ny dimension och väckte liv i spel och annan underhållning på ett helt nytt sätt – utan handkontroll. Kinect blev omedelbart en succé, med 10 miljoner sålda konsoler under de första 60 dagarna och en ärofylld plats som världens snabbast säljande elektronikprodukt för konsumenter i Guinness Rekordbok.

  Men Kinect handlar inte bara om spel utan har haft stor påverkan även långt utanför vardagsrummet. Kinect har inspirerat människor till att upptäcka, uppfinna och skapa nytt – i allt från forskning och sjukvård till undervisning och smarta lösningar inom bilindustrin. Bland annat. Se till exempel Volvos Kinectinspirerade bilkonfigurator, som skapades av TouchTech och visades upp vid bilmässan i Frankfurt i år.

  Vi kallar det "Kinect-effekten".
  (Please visit the site to view this video)
  Följ alla nyheter kring Xbox 360 och Kinect via vår svenska Nyhetsblogg för Xbox och svenska Xbox Sverige på Facebook samt i vårt globala pressrum.


  0 0

  Tidigare i våras utsågs Kara Barker-Åström och Roger Lister, till vardags lärare vid Viktor Rydberg Gymnasium, av Microsoft och Lärarnas Riksförbund först till Sveriges mest innovativa lärare och därefter till Europas mest innovativa lärare. Nu reser de till Washington för att delta vid Partners in Learning Global Forum och har då möjlighet att även kamma hem titeln Världens mest innovativa lärare.

  Inför deras avresa hälsade vi på i deras klassrum och fick vara med under en av deras CSI-inspirerade lektioner. Vi passade även på att fråga dem om hur de kom på idén att utforma en kurs baserad på element från populärkulturen och vilka förväntningar de har på Washington-resan.
  (Please visit the site to view this video)


  0 0

  Många av sveriges kommuner står idag inför ett teknikskifte då de planerar att ta steget över från sina befintliga IT-lösningar till molntjänster. 

  Pulsen är ett av Sveriges äldsta IT-företag med många svenska kommuner bland sina kunder. Den erfarenheten har de nu tagit med sig när de idag lanserar en ny tjänst baserad på Microsofts teknologi. Tjänsten är tänkt att göra det lättare för svenska kommuner att gå över till nästa generations IT-lösningar. Funktionsmässigt så kommer tjänsten bland annat att underlätta processerna och minska administrationen hos svenska kommuner när de vill ge ny personal tillgång till IT-infrastruktur och digitala identiteter. Tjänsten är ett första steg i en satsning från Pulsen att fördjupa sitt samarbete med Microsoft.

  Per Adolfsson, vd för Microsoft i Sverige tillsammans med Anders Heland från Pulsen

  Läs mer om samarbetet i Pulsens pressrum.


  0 0

  Spotify blir inom kort tillgängligt för Windows Phone 7, det avslöjades på ett stort evenemang i New York under måndagskvällen. Applikationen ska finnas tillgänglig för nedladdning under det närmaste dygnet på Marketplace i Sverige, Finland, Norge, Danmark, USA, Storbritannien, Frankrike, Holland och Spanien.  Läs mer hos Spotify samt i vår globala blogg


  0 0

  De flesta har nog stannat till någon gång utanför en fastighetsmäklare efter stängning för att titta på annonserna som hänger i skyltfönstret. Hittills har utbudet av annonser i skyltfönstret styrts av vad mäklaren valt att hänga upp, vilket nu ändras. Det kan det dock bli ändring på med en ny lösning baserad på Microsoft Kinect som presenteras vid Mäklarmässan den 25 november. Vitec, ett företag från Umeå, har nämligen skapat en rörelsestyrd bildslinga där förbipasserande kan bläddra bland bostäder till salu med enkla handrörelser i luften.

  Den nya rörelsestyrda bildslingan finns än så länge bara som prototyp i väntan på en ny drivrutin som ska släppas skarpt av Microsoft. Men redan nu ges mäklaren en chans att testa bildslingan i Vitecs monter på Mäklarmässan, som äger rum 25 november på Stockholm Waterfront.

  Läs mer om Vitecs skyltfönster med Kinect här. Andra spännande Kinect lösningar kan du läsa om här.


  0 0

  Kara & Roger vid den globala prisutdelningenSent igår kväll tog lärarna Kara Barker-Åström och Roger Lister vid Viktor Rydberg gymnasium emot en tredjeplats när världens mest innovativa lärare utsågs vid en ceremoni i Washington DC.

  Priset tog de emot för sitt arbete där de inspirerats av tv-serien CSI i utformandet av en NO-kurs. Till finalen hade totalt 115 bidrag skickats in av lärare från hela världen.

  Juryn vid Microsoft Partners in Learning Global Forum 2011 angav följande motivering till priset:
  Kara Barker-Åström och Roger Lister ökar entusiasmen för naturvetenskap och matematik genom att införliva kriminalteknik för att lösa brott i undervisningen. I veckovisa labbar experimenterar eleverna med en mängd områden, som till exempel DNA, antropologi samt hår- och fiberbevis, och använder sig i labbarna av en rad tekniska verktyg som Windows Movie Maker, podcasts, OneNote och SharePoint.

  Se filmen där Kara och Roger berättar om sin kurs när vi träffade dem inför resan till Washington.


  0 0

  I ett initiativ att lyfta fram goda exempel på skolledare har Lärarförbundet och Microsoft instiftat det Innovativa skolledarpriset. Priset delas i år ut för första gången till en skolledare som med ett hållbart skolutvecklingsarbete säkrar att deras skola ger eleverna möjlighet att lyckas.

  Årets tre finalister är:

  Prisutdelningen äger rum den 17 november på Kvalitetsmässan i Göteborg.

  Läs mer i pressmeddelandet på Lärarförbundets hemsida.


  0 0

  Vid en prisutdelning på Kvalitetsmässan i Göteborg utsågs Pär Palmgren, rektor vid Blåklintskolan i Mjölby, till Sveriges mest innovativa skolledare. Priset delas ut av Lärarförbundet och Microsoft och i år för första gången. På plats i Göteborg intervjuades Pär av Lärarförbundet, se intervjun här.

  Pär Palmgren, Sveriges mest innovativa skolledareJuryns motivering lyder:
  Pär Palmgren tilldelas priset för sitt konsekventa och innovativa sätt att bedriva skolutveckling i nära samarbete med både samhälle och lokalt näringsliv. Med en ledarstil som kännetecknas av gedigna yrkeskunskaper och kreativa idéer har Pär skapat en skolkultur där glädje och nyfikenhet lett till förbättrade elevresultat år från år. Blåklintskolans sätt att använda IT både i elevernas arbete och som en viktig del i resultatuppföljningen är imponerande och en inspiration för andra skolor. Det faktum att denna skolledare dessutom utvecklat ett kollegialt arbetssätt där lärare auskulterar hos varandra för att på så sätt utveckla varandras undervisning gör att Pär är en mycket värdig vinnare av detta pris när det nu delas ut för första gången.

  Pär nominerades av Lotta Gylling, Skolchef i Mjölby kommun.

  Läs om Pär och priset hos Östgöta Correspondenten och Lärarnas Nyheter.


  0 0

  Microsoft överlåter ägandet av Commerce Server till bolaget som de senaste 4 åren stått för utvecklingen. Övergången sker 1 juli 2012 då Ascentium officiellt tar över produkten, då släpps också nästa version av Commerce Server med rad nya funktioner i plattformen. Exempel på nyheter som håller på att införas är:  Nya administrations gränssnitt, analysverktyg, sök, CMS och personalisering.
  Service och support av Commerce Server kommer finnas i Microsoft regi till mitten av 2019.

  - Vi ser samarbetet med Ascentium som en möjlighet där vi kommer kunna se en snabbare utveckling av produkten än idag men det viktigaste för oss nu är att övergången går så smidigt som möjligt för våra nuvarande kunder och partners säger Marcus Gullberg, ansvarig för e-handel  på Microsoft  i Sverige.

  - Microsoft Commerce Server med över 6 600 aktiva licenser kommer nu vidareutvecklas av ett spetsföretag inom e-Commerce tillsammans med ett världsomspännande nätverk av implementatörer kommer plattformen att utvecklas snabbare än någonsin tidigare menar Ryan Donovan, CTO and Product owner på Ascentium.

  Det 500 man starka Ascentium har satt mer resurser för vidareutvecklingen av plattformen än någonsin tidigare. Befintliga kunder till plattformen kommer redan 2012 märka av större uppgraderingar och en ny roadmap kommer presenteras efter årsskiftet.

  Ascentium och Microsoft arbetar gemensamt för att säkerställa en bra övergång för alla berörda kunder och partners.

  Mer information om Ascentium hittar du här: http://www.ascentium.com
  Microsofts webbsida för Commerce Server http://www.microsoft.com/commerceserver/en/us/default.aspx

  Info:kontakta  Marcus Gullberg, ansvarig e-handel Microsoft. marcusg@microsoft.com

  Computer Sweden skriver om nyheten.


  0 0

  Igår kväll korades vinnarna vid Spinngalan, pr-branschens egen tävling och guldvinsten i den prestigefulla kategorin ”Årets konsumentkampanj” gick till Microsoft och pr-byrån Jung för reklamfilmen Gears of War 3 med Hans Villius.

  I motiveringen lyfter man fram det genialiska i att koppla ungdomarnas hetaste dataspelsdrömmar till en 88-årig historieprofessor.
  (Please visit the site to view this video)
  Totalt skickades 125 bidrag in till tävlingen, 41 av dem nominerades och totalt delades 17 priser ut. Läs mer i pressmeddelandet från Spinn.

  Cisionwire och Dagens Media har skrivit.


  0 0

  Allt fler skolor vill dra nytta av fördelarna med modern teknik i skolan för att kunna öka elevernas motivation och prestation, men även för att kunna förbereda dem för deras framtida yrkesliv.

  Fröslundaskolan i Eskilstuna är man nu först i Skandinavien med att införa en lösning med Windows MultiPoint Server. Det innebär att all datorkraft finns på en central server eller dator som delas ut till enskilda arbetsstationer eller skärmar där individuellt arbete kan genomföras. En av de pedagogiska fördelarna är att samarbetet mellan elever och med lärarna ökar när filer delas på den centrala datorn och lärarna kan även projicera ut sin skärm på elevernas för att demonstrera något särskilt.

  Detta innebär ett kostnadseffektivt sätt att komma igång med fler datorer i skolan som även sparar in på energi- och underhållsutgifter. Lösningen på Fröslundaskolan har implementerats av Microsoft tillsammans med Fujitsu.

  Hos Computer Sweden berättar Tony Lööw, skolchef i Eskilstuna, mer om varför man valt denna lösning.


  0 0

  Microsoft Advertising lanserar nu Microsoft Advertising Exchange för den svenska marknaden, vilket innebär en så kallad ”Real Time Bidding”-tjänst där annonsörer kan köpa annonsvisningar styckvis genom ett auktionsförfarande i realtid.

  Detta nya sätt att köpa media online innebär att annonsörer på förhand kan sätta upp sofistikerade kriterier för vilka målgrupper, beteenden och annonskontakter de är intresserade av. Microsoft Advertising Exchange ger sedan annonsörer möjligheten att endast köpa och betala för de kontakter som uppfyller dessa krav.

  På detta sätt blir annonsköpet mer kostnadseffektivt och träffsäkert. Annonsörer kan också tillämpa sina egna styrningsvariabler och urvalskriterier för att säkerställa att deras annonser verkligen når fram till önskad person vid rätt tillfälle. Priset för varje visning sätts i konkurrens med andra annonsörer som är intresserade av samma annonskontakt och vill vara med och bjuda för att vinna den.

  Annonsörer som vill använda denna nya teknik för att göra sina annonsköp ansluter sig till en av de kundplattformar som kan hantera annonsköp i realtid. Den första plattformen för detta som lanserats i Norden levereras av företaget Adform och tekniken bakom Microsoft Advertising Exchange levereras av AppNexus.

  Att köpa media via en Real Time Bidding-plattform på kort tid blivit stort i USA där redan mer än var fjärde annonsör köpt onlineannonsering på detta sätt.

  Vill du veta mer och få fler nyheter från Microsoft Advertising? Följ oss gärna på Twitter @MSAdvertising, Facebook och YouTube.


  0 0

  Igår presenterades den första stora uppdateringen för Office 365 sedan lanseringen för fem månader sedan. Samtidigt presenterade Officechefen Kurt DelBane en lägesuppdatering över försäljningen av Office 365 som visar att adaptationstakten för Office 365 hittils varit åtta gånger snabbare än föregångaren BPOS. Office 365 är därmed på väg att bli en av Microsofts snabbast växande produkter någonsin. Fler än 40 företag på Interbrands lista över de 100 högst rankade varumärkena använder Office 365 eller någon relaterad produktivitetstjänst från Microsoft. Snabbast att gå över till Office 365 har småföretagen varit. Det visar sig nämligen att nio av tio av de företag som varit bland de första med Office 365 är just småföretag. 

  Bland de över 30 olika nya uppdateringarna för Office 365 märks bland annat:Stöd för Lync för Mac-användare, stöd för Windows Phone 7.5, nya SharePoint-tjänster samt möjligheten att bjuda in upp till 50 externa användare i ett projekt utan extra kostnad.

  Läs mer om uppdateringarna i Microsofts globala pressrum.


  0 0

  Simone OdoardiMöt Simone Odoardi, som älskar programmering och precis har lagt upp nya bowlingspelet GravBowl Madness i Windows Phone Marketplace. Första spelet i serien, GravBowl, är idag med snart 70 000 nedladdningar det 20:e mest nedladdade Windows Phone 7-spelet i USA och Storbritannien.

  Simone kommer ursprungligen från Italien och flyttade till Sverige för fyra år sedan som utbildad statsvetare i grunden. Han jobbar för närvarande hos Connecta men börjar snart sitt nya jobb för OnTrax.

  Hur lång tid tog det för dig att utveckla dessa spel?
  Den första versionen av spelet var klart efter en vecka, men sedan lade jag lite extra tid på at addera ett par banor och fixa några mindre buggar och jag jobbar hela tiden på att förbättra spelet och lägga till nya finesser och funktioner.

  Det tog faktiskt lite längre att utveckla GravBowl Madness, trots att det i grund och botten var baserat på samma kod som GravBowl. Detta berodde till stor del på att jag här valde att fokusera lite mer på detaljerna redan från första början, jag ville byta till en lite fräschare metro-design och integrera spelet med sociala nätverk samt designa banorna för att de skulle bli mer balanserade och utmanande.

  Vilka fler typer av appar skulle du vilja göra för Windows Phone?
  Alla möjliga, men spel är de som jag tycker är roligast att arbeta med. Förutom spel är det de appar som baseras på en originell idé det som jag gillar mest, de som har det där lilla extra. Jag älskar båda XNA och Silverlight så plattformen är inte en begränsning.

  Varför är det speciellt att utveckla appar för Windows Phone?
  Jag gillar att det är så lätt! Utveckling- och designverktygen är så bra och enkla att använda att man kan fokusera på innehållet i sina appar istället. Marketplace fungerar utmärkt och här kan även små appar utvecklade i svenska skärgården synas över hela världen – vilket är precis vad som har skett med just GravBowl.


  0 0

  Under klimatmötet i Durban lanserade Microsoft en utvidgning av nätverket Eye on Earth, tillsammans med Europeiska Miljöbyrån och informationssystemsleverantören Esri. Eye on Earth är en molnbaserad internet community och plattform som används för att skapa innovativa applikationer som kartlägger globala miljödata.

  Eye on Earth kombinerar vetenskapliga miljöuppgifter med rapporter från miljontals människor som skickar in sina egna iakttagelser. Sedan tidigare kan man ta reda på vattenkvaliteten vid mer än 22 000 badplatser med WaterWatch, och även se hur luftkvaliteten  är vid över 2 000 övervakningsstationer med AirWatch. Det senaste tillskottet är NoiseWatch, som visar på bullernivåerna i Europas största städer.

  Den nya NoiseWatch-applikationen inkluderar en bullermätare till mobilen, som finns tillgänglig för operativsystemen Windows Phone 7.5, iOS och Android . Med NoiseWatch kan man enkelt mäta bullret där man befinner sig och skicka in informationen till Eye on Earth.

  Europeiska Miljöbyrån och Microsoft har samarbetat sedan 2007, med fokus på att erbjuda miljöinformation i realtid för människor runtom i Europa, och därmed höja medvetenheten om miljöproblem. Med hjälp av teknik som Microsoft SQL Azure och Windows Azure hjälper Microsoft Europeiska Miljöbyrån med att göra miljödata mer tillgänglig och effektiv.

  Esri är världens största leverantör av geografiska informationssystem. Tillsammans med Microsoft arbetar man med lösningar för att analysera, förstå och visualisera geografisk data.  


  0 0

  Det lackar mot jul och i år är det hårda klappar under granen som gäller. Vår PC-guru Joakim Karlén ger sina allra bästa julklappstips.
  (Please visit the site to view this video)
  Ladda hem hela vår favoritönskelista och få fler tips om klappar här.


older | 1 | .... | 14 | 15 | (Page 16) | 17 | 18 | .... | 44 | newer