Attn! Always use a VPN when RSSing!
Your IP adress is . Country:
Your ISP blocks content and issues fines based on your location. Hide your IP address with a VPN!
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | .... | 13 | 14 | (Page 15) | 16 | 17 | .... | 44 | newer

  0 0

  För 20 år sedan grundades Microsoft Research utifrån Bill Gates vision om att datorer en dag kommer att se, lyssna, tala och kunna lära sig saker. Syftet med Microsoft Research var, och är än idag, att med forskningens hjälp kunna utveckla framstående datorteknik. Idag finns forskningscentrum på tolv platser runt om i världen, och de 850 forskare som arbetar där strävar fortfarande mot samma målsättning och med att utveckla framtidens teknik.     

  I stort sett varje produkt eller tjänst som Microsoft släpper innehåller teknik som utvecklats av Microsoft Research. Till exempel röstnavigering i Windows Phone, stavningskontroll i Office, spamrensning i mejltjänsterna och möjligheten att över internet spela mot vänner med Xbox har ursprungligen uppfunnits av Microsoft Research. Även tekniken i Kinect, som kan följa din kropps rörelser och höra din röst, har utvecklats av Microsoft Research.

  Den här filmen beskriver hur den senaste Kinect-tekniken, KinectFusion, i realtid skapar 3D-modeller av fysiska objekt.

  (Please visit the site to view this video)

  De tolv forskningscentren utvecklar även teknik som används av organisationer utanför Microsoft, som stöttar forskningen kring Alzheimers, utvecklingen av ett HIV-vaccin och förhindrar avskogningen – projekt som alla är en del av Microsoft Researchs engagemang för ett bättre samhälle.  

  Se även vår jubileumssajt, där du bland annat hittar en tidslinje med alla innovationer från de senaste tjugo åren.


  0 0
 • 09/28/11--04:19: Windows Phone nu på svenska
 • Igår kväll startade utrullningen av Windows Phone 7.5, även kallad Mango, till alla befintliga Windows Phone 7-telefoner. Under de kommande veckorna kommer användare världen över successivt att uppdateras med den nya och förbättrade programvaran som innehåller över 500 nyheter och förbättringar. Bland nyheterna finns bland annat svenskt språkstöd, en förbättrad webbupplevelse med Internet Explorer 9 och HTML5, utökad multitasking, förbättrade levande paneler och Marketplace för den svenska marknaden.

  I filmklippet nedan visar vi några av nyheterna i Windows Phone 7.5

  Se fler videoklipp där vi lyfter nyheterna i Windows Phone.

  Olika perspektiv av Windows Phone 7.5-uppdateringen finns sammanfattat av våra kollegor Ben Rudolph, Todd Brix och Michael Stroh på deras respektive bloggar.

  Alla Windows Phone-användare kommer successivt att uppmärksammas via ett meddelande i sin telefon när uppdateringen finns tillgänglig, och kan då ladda ned den gratis via Zune-klienten.

  Här kan man följa utrullningen och se ungefär när den når respektive region.

  Läs mer om nyheterna och den kommande uppdateringen via vår Windows Phone-blogg och det globala pressrummet.

  Läs vad: Datormagazin, SvD, Mobil, TechWorld, M3, Ny Teknik och Feber skriver.         


  0 0

  För tredje gången har Microsoft tillsammans med Arbetsförmedlingen anordnat speeddating för att para ihop och matcha arbetssökande med it-företag. Den här gången hade Arbetsförmedlingen sållat fram 200 personer med it-bakgrund och särskild kompetens inom Dynamics för att träffa företag i it-branschen som efterfrågar just denna bakgrund.

  I filmen nedan berättar Eva Karlström Andersson (ansvarig för evenemanget på Microsoft) varför den här typen av initiativ är nödvändiga. Vi får även träffa Imran Siddiqui, som vid vårens speeddating för första gången mötte Enfo där han nu är anställd.

  (Please visit the site to view this video)


  0 0

  7400 SharePoint-uvecklare från hela världen samlades idag för starten på ett utsålt Microsofts SharePoint Conference 2011. Konferensen öppnade med ett fullsatt anförande av Kurt DelBane, chefen för Microsofts Office division som passade på att summera de gångna tio åren. Han fortsatte sedan att prata om framtiden för SharePoint.

  En av nyheterna som presenterades idag var satsningen på ett nytt certifieringsprogram för SharePoint. Microsoft Certified Architect Program for SharePoint är namnet på det nya programmet som inriktas till erfarna SharePoint-arkitekter som levererar SharePoint lösningar till kunder i enterprise-segmentet.

  SharePoint har under sina tio år vuxit sig till att bli en miljardindustri. På konferensens öppningsanförande presenterades en del intressanta siffror som visar hur stort SharePoint verkligen är:

  • Fram till 2008 då intäkterna passerade en miljard dollar var SharePoint den snabbast växande Microsoft-produkten - någonsin.
  • SharePoint 2010 har har sålts i mer än 62 miljoner licenser.
  • Mer än 80% av företagen på Fortune 500-listan använder SharePoint dagligen.
  • 93 000 partner har under det här året genomgått någon form av SharePoint-utbildning.

  Läs mer om den nya certifieringen för SharePoint här och följ det senaste om SharePoint 2010 på Microsofts globala pressrum.


  0 0
 • 10/04/11--00:38: Ordning och reda med Hotmail
 • Igår berättade vi att Hotmail kommer få nya funktioner, funktioner som ger användarna ännu större möjligheter att ta kontroll över sin inkorg. Vi har lyssnat på användarnas önskemål och har därför bland annat gjort det lättare att radera mail, schemalägga städning mailboxen och nu kommer flaggade mail alltid att hamna i topp.

  Läs om alla nya funktioner på MVH bloggen


  0 0
 • 10/04/11--23:52: 15 år med Hotmail
 • Hotmail fyller 15 år, och mycket har hänt sedan starten 1996. Hotmail har mer än 360 miljoner användare världen över och är mycket mer än en mailtjänst. Idag kan du exempelvis använda Word, Excel, Powerpoint och OneNote via Web Apps i Hotmail. Det är enkelt att spara filer i Skydrive som du kan hämta från vilken dator som helst och chatta i Messenger. Och det är fortfarande helt gratis att använda. Grattis Hotmail!

  Läs mer om Hotmail på vår MVH-blogg


  0 0

  Idag firas Världslärardagen runt om i världen. Dagen är instiftad med syfte att belysa att grunden till  en bra utbildning är lärare – något hela samhället kan dra nytta av. I samband med Världslärardagen vill vi särskilt lyfta fram Österåkers gymnasium i Åkersberga som nyligen har utsetts till en Pathfinder School av Microsoft. Österåkers gymnasium får utnämningen bland annat för sin satsning på ökad integration av teknik i undervisningen.

  Under året kommer Österåkers gymnasium att vara del av ett internationellt nätverk som utbyter erfarenheter och kompetenser för att stärka elevers möjligheter till inträde på arbetsmarknaden. Som Pathfinder School ingår Österåkers gymnasium även i Microsofts Innovativa skolprogram, ett skolutvecklingsprogram som ger insikter i hur Informations- och kommunikationsteknik (IKT) stärker elevernas skolresultat. Microsoft stöttar även dessa skolor särskilt med hur man bedriver ett hållbart förändringsarbete, hur man nyttjar tekniken i undervisning och administration, hur man kan jobba mer effektivt och med internationella mentorer.  

  Världslärardagen är instiftad av Unesco och drivs i Sverige av Lärarförbundet.  


  0 0

  Anna StrömSom ett led i Microsofts ökade satsning för konsumentmarknaden har Anna Ström (tidigare affärsområdeschef för Windows på konsumentmarknaden) axlat rollen som ansvarig för Microsofts lokala samarbeten med teleoperatörer, i syfte att tillsammans utveckla och växa våra affärer.

  Hallå där, Anna Ström. Vilken är din roll på Microsoft?
  Jag jobbar nära tillsammans med våra svenska teleoperatörer (som till exempel Telia, Tele2, Telenor, 3 och ComHem) för att hitta nya områden att samarbeta kring – både mot konsumentmarknaden och företagsmarknaden – kring våra produkter och tjänster. I mitt team jobbar vi med Windows Phone, Windows PC, Office och Xbox samt våra molntjänster som Office 365 och Windows Live utifrån ett partnerperspektiv för operatörer.

  Vilka utmaningar och möjligheter ser du runt hörnet?
  Apple och Google har varit framgångsrika på mobilmarknaden med iPhone respektive Android-telefoner så en av de stora utmaningarna jag ser är att vinna tillbaka marknadsandelar på mobilsidan.

  Med Windows Phone 7 Mango kan vi också erbjuda en riktigt bra produkt. Både IDC och Gartner har dessutom förutspått att Windows Phone kommer att bli en av de mest använda telefonerna om några år, inte minst tack vare samarbetet med Nokia.

  Vad kommer du att fokusera på mest framöver?
  Just nu ligger mitt största fokus på Windows Phone, givetvis, men jag jobbar även mycket tillsammans med TeliaSonera som precis lanserat Microsoft Office 365. Telia erbjuder nu sina företagskunder den molnbaserade tjänsten Office 365 och säljer den ihop med sina bredbandsprodukter för små och medelstora företag. Då kan deras kunder arbeta med e-post, dokument och data från praktiskt taget vilken plats och enhet som helst. Och för att koppla tillbaka till Windows Phone, så har givetvis vår egen telefon också mycket bra stöd för Office på marknaden.

  Slutligen, vad tycker du personligen är bäst med högaktuella Windows Phone 7 Mango?
  Det finns så mycket så det blir svårt att välja. Det jag personligen gillar mest är startsidan som hela tiden uppdateras så att jag direkt får en enkel överblick över vad som har hänt (till exempel nya mejl och sms) samt information om kommande händelser, möten och uppgifter. Här skiljer sig Windows Phone markant från andra telefoner – både funktionsmässigt och utseendemässigt.

  Jag gillar också att kunna läsa och jobba med Office-dokument direkt i telefonen var jag än är – och när jag får tid över kollar jag efter kul appar.


  0 0

  Igår presenterade regeringen och it-minister Anna-Karin Hatt den ”Digitala Agendan för Sverige”. Agendan är resultatet av ett arbete som it-ministern initierade för cirka ett år sedan med syfte att samordna regeringens insatser inom it. Målsättningen är att Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter.

  Vid presentationen fick en rad intressenter möjlighet att skriva under agendan, och Microsoft Sverige är en av dessa aktörer som förbinder sig till att bidra till genomförandet av den digitala agendan.

  Vi på Microsoft känner ett särskilt engagemang för de frågor som berör ett digitalt innanförskap för alla samhällets medborgare och att alla Sveriges elever ska kunna använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande.


  0 0

  Som vi tidigare berättat fyller Windows Live Hotmail i dagarna 15 år och växer fortfarande – bara i Sverige finns idag 3,4 miljoner användare.

  Möt Åsa Nygren, marknadsansvarig för Hotmail i Sverige, som ger oss sina bästa Hotmail-tips.
  (Please visit the site to view this video)
  Läs mer om Hotmail här på Nyhetsbloggen, på vår Med Vänlig Hälsning-blogg och på WindowsTeamBlog.


  0 0

  Nästa version av SQL Server som tidigare gått under kodnamnet ”Denali” är nu inte långt borta. SQL Server 2012 meddelas ha nått det sista produktionsstadiet vilket innebär att lanseringen förväntas ske någon gång under första halvåret 2012. Nyheten om lanseringen presenterades idag av Ted Kummert på PASS Summit, världens största konferens för personer som jobbar med SQL Server och beslutsstöd.

  I samband med den nya versionen kommer också nya investerasteringar i ekosystemet av utvecklare runt det öppna källkodsramverket Hadook. Bland annat kommer en Apache Hadoop baserad distribution av Windows Server och Windows Azure till SQL Server 2012.

  Mer nyheter från PASS Summit får du genom att följa keynotes online, hashtagen #sqlpass på Twitter eller genom att besöka Microsofts globala pressrum.


  0 0

  Igår kväll presenterade Universum resultaten från KarriärBarometern – där unga yrkesverksamma svenskar tycker till om vilket företag de helst skulle vilja arbeta på. I år får Microsoft en stark andraplats i kategorin IT/data. Därmed stärker vi vår position som populär arbetsgivare och klättrar en placering jämfört med förra året.

  – Vi vet hur kräsen den här målgruppen är gällande sin arbetsgivare, så det är med stolthet vi konstaterar att unga yrkesverksamma akademiker ser oss som en attraktiv arbetsgivare – och att vi dessutom blivit ännu populärare under det gångna året, säger Per Larsson på Microsofts personalavdelning.

  KarriärBarometern är en årlig undersökning bland svenska unga yrkesverksamma akademiker som får ranka sina ideala arbetsgivare. Undersökningen har besvarats av totalt 9 228 respondenter.

  Computer Sweden har skrivit


  0 0
 • 10/13/11--08:30: Microsoft välkomnar Skype
 • Skype LogoMicrosofts förvärv av Skype Global är nu slutfört, vilket innebär att Skype officiellt från och med idag bildar ett nytt affärsområde inom Microsoft.

  Microsoft och Skype kommer nu gemensamt att fortsätta arbeta för att koppla samman alla människor världen över – oavsett dator, telefon eller annan enhet. Man kommer också tillsammans snabba upp arbetet med att på djupet förändra och förbättra realtidskommunikation för såväl konsumenter som företagskunder.

  Läs mer i vårt svenska pressmeddelande samt i Microsofts globala pressrum för Skype.


  0 0

  Arbetsmarknaden för IT yrken ser för tillfället nu ljus ut med ökad efterfrågan på nyexaminerade. Samtidigt ökar utbildningskraven på de som jobbar i branschen. Ett sätt att hålla sig i framkant i konkurrensen med andra inom branschen är att certifiera sig. För att få fler att ta ta steget så startar i veckan en tävling i certifiering som kommer att turnera runt i nio svenska städer under oktober månad med start i Luleå idag.

  Läs mer om Stadskampen på tävlingssidan.


  0 0
 • 10/17/11--07:00: Nu kommer nästa Intune
 • Idag blir nästa version av Windows Intune tillgänglig. Tjänsten som lanserades så sent som i våras, får nu en rad nya funktioner som efterfrågats av partner och kunder. Bland nyheterna märks förbättrade funktioner för programvarudistribution, rapportering och övervakning. Användargränssnittet har också det genomgått en rad förbättningar i den nya versionen som nu tar ännu ett steg mot att skapa en mer flexibel och driftssäker IT-miljö för företag med Windowsdatorer.

  Med varje Windows Intune Intune-licens följer Software Assurance där bland annat Windows 7 Enterprise och virusskydd baserat på Forefrontklienten, WSUS ingår.

  Läs mer på Windows for you Business Blog

   


  0 0

  På torsdag den 20 oktober presenterar vi resultatet för första kvartalet av vårt brutna räkenskapsår, som inleddes 1 juli 2011. En utförlig rapport kommer att publiceras på vår globala webbplats klockan 23:30 (svensk tid) och strax efteråt sänder vi videokonferensen där resultatet diskuteras.

  Rapporten kan även laddas ner från vårt globala pressrum efter konferensen.


  0 0

  Microsoft redovisar en nettovinst på 5,7 miljarder dollar för det brutna räkenskapsårets första kvartal, vilket innebär en ökning med 6 procent jämfört med samma period förra året. Omsättningen ökade med 7 procent – från 16,2 miljarder dollar till 17,4 miljarder dollar.

  Viktiga faktorerna bakom dessa siffror är bland annat en fortsatt stark försäljning av Office, serverprodukter och Windows. Övriga höjdpunkter från det första kvartalet är lanseringen av nya Windows Phone (Mango), förhandsvisningen av ”Windows 8” samt fortsatta framgångar för Xbox och Bing. I kommande kvartalsrapporter kommer även nya affärsområdet Skype att inkluderas.

  Läs mer i vårt globala pressmeddelande och se hela rapporten här.

  IT24, SVD, Metro, Computer Sweden och Business Insider har skrivit.


  0 0

  Möt svenske John Wallin Liberto, konceptgrafiker för kommande Xboxspelet Halo 4, som berättar om sin väg till drömjobbet på Microsoft i Redmond och ger sina bästa tips.
  (Please visit the site to view this video)

   


  0 0

  Idag inledde Nokias VD, Stephen Elop, Nokia World i London, och visade upp Nokias första telefoner med Microsofts operativsystem Windows Phone. Nokia Lumia 800 och Nokia Lumia 710 blir de första två telefonerna med Windows Phone från Nokia.

  Läs mer om Windows Phone och samarbetet med Nokia i vårt globala pressrum, i vår Windows Phone-blogg samt via Nokias pressrum.

  Se keynoten igen här.

  Läs vad SvD, Dagens Industri, Computer Sweden Engadget, Mashable och M3 skriver.   


  0 0

  I ljuset av de senaste dagarnas medierapporter om det dataintrång som resulterat i att tusentals lösenord och inloggningsuppgifter läckt ut, vill vi passa på att tipsa om hur man skapar ett säkert lösenord:

  • Använd bokstäver, siffror och symboler – använd hela tangentbordet, inte bara de tecken du vanligtvis använder
  • Se till att det består av minst åtta tecken
  • Variera ditt lösenord mellan dina olika konton
  • Byt lösenord ofta

  Ytterligare tips finns på vår säkerhetssida.

  Här kan du testa hur säkert ditt lösenord är.

  Bland annat här finns artiklar om dataintrånget: Aftonbladet, Expressen, SvD, DN och IDG.


older | 1 | .... | 13 | 14 | (Page 15) | 16 | 17 | .... | 44 | newer